! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Citáty, výroky, aforizmy, príslovia, porekadlá strana 78 z 78

DIE KUNST


Vypredané
10,69 € 11,25 €

DER REICHTUM


Vypredané
10,69 € 11,25 €

DER FREUND


Vypredané
10,69 € 11,25 €

Umenie milovať


Prekrásne spevy, tajomstvá lásky a návody na jej získanie a udržanie od nesmrteľného rímskeho lyrika. Originálna umelecká ručná knihárska práca.
Vypredané
14,16 € 14,90 €

Citáty, výroky, aforizmy, príslovia a porekadlá tvoria literárnu kategóriu, ktorá sa zameriava na krátke a výstižné výrazy, vyjadrujúce múdrosť, skúsenosti a morálne hodnoty. 

Citáty sú výroky, ktoré sa pripisujú konkrétnym osobnostiam a sú známe pre svoju výstižnosť a citovú silu. Citáty môžu pochádzať od slávnych osobností, filozofov, spisovateľov alebo dokonca anonymných autorov. Sú výrazné, pútavé a často sa používajú na zdieľanie múdrosti a myšlienok na sociálnych médiách alebo v každodennom živote.

Výroky sú krátke výpovede, ktoré vyjadrujú určitú myšlienku, názor alebo pozorovanie. Výroky sa môžu týkať rôznych tém, ako je láska, život, vzťahy, úspech a mnoho ďalších. 

Aforizmy sú krátke a výstižné výroky, ktoré vyjadrujú určitú pravdu, paradoks alebo vtipnú myšlienku. Aforizmy často obsahujú morálne alebo filozofické ponaučenia a majú za cieľ pobudiť čitateľov na zamyslenie sa nad rôznymi aspektmi života.

Príslovia sú tradičné výroky, ktoré sa prenášajú z generácie na generáciu. Majú za úlohu zachovať múdrosť a skúsenosti predkov. 

Porekadlá sú krátke výroky alebo rýmované vety, ktoré vyjadrujú tradičné alebo ľudové múdrosti. Porekadlá sú často rýmované a ich forma je zapamätateľná, čo uľahčuje ich zapamätanie a prenos z generácie na generáciu.