! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Eseje, úvahy, štúdie strana 106 z 106

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Critical Hits


An anthology of essays on video games by some of today's best literary writers Whether you're an avid gamer, a Twitch subscriber, or just an incidental Subway Surfer, video games have changed the way you interact with the world, and have been part of our lives for over fifty years. Critical Hits is a celebration of play and playfulness, and the lasting impact of videogames. Composed of sharp, impassioned, and inquisitive essays, this collection begins with an introduction by Carmen Maria Machado and presents video games through the eyes of eighteen writer-gamers as they straddle real and artificial worlds. In games, they find solace from illness and grief, test ideas about language, bodies, race, and technology, and see their experiences and identities reflected in-or complicated by-the interactive virtual realities they inhabit. From a deep dive into "portal fantasy" games by Charlie Jane Anders and a comic by MariNaomi about her time as a video game producer, to the overlaps in gaming and poetry by Stephen Sexton, Critical Hits illuminates fragments of an industry that is wildly popular, grossly misunderstood, and absolutely spellbinding.
Vypredané
18,95 € 19,95 €

On Letters


On Letters is an epistolary essay, structured as thirteen wide-ranging and personal letters to the late conceptual artist On Kawara. Playing with language and its limits, the letters focus first on the artist''s five decade long body of ''Date Paintings'' and their relationship to typography. Yet from this starting point, the writing swerves to encompass topics such as the creative process, mindfulness, numbering systems, race, narrative structures, and more. On Letters is a unique glimpse into one artist''s inner dialogue and an exploration of how the solitary practice of artmaking can spark other transformations in the world.
Vypredané
28,45 € 29,95 €

Aby univerzita mala dušu


Esej vysokoškolského pedagóga sa venuje naliehavému problému našej spoločnosti – kvalite univerzít. V eseji vyzýva k výchove všestranných, tvorivých osobností, ktoré sú najväčším bohatstvom univerzít. Kniha je aj návodom, ako „odomykať“ talenty a víziou, ako vdýchnuť „dušu“ univezitám. Kniha je ilustrovaná reprodukciami obrazov Daniela Fischera.
Vypredané
9,03 € 9,50 €

Postmoderná-Smrť literatúry


Sedem esejí, ktoré s nezvyčajným rozhľadom reagujú na aktuálny stav svetovej a slovenskej kultúry v kontexte súčasného myslenia a politiky.
Vypredané
0,63 € 0,66 €

Lacná kniha Postmoderná-Smrť literatúry (-89%)


Sedem esejí, ktoré s nezvyčajným rozhľadom reagujú na aktuálny stav svetovej a slovenskej kultúry v kontexte súčasného myslenia a politiky.
Vypredané
0,07 € 0,66 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Elie Wiesel


Rozhovory s človekom, ktorý prešiel peklom a s neoblomnou vôľou sa konfrontuje s tými, čo odmietajú nazývať veci pravými menami. Rozhovory sa týkajú lásky, zla, exilu, smrti, cirkvi, konca komunizmu, Číny, Indie a spirituality.
Vypredané
0,61 € 12,17 €

dostupné aj ako:


Esej je literárnym žánrom, v ktorom sa jej autor kriticky zamýšľa nad určitým problémom. Má subjektívny charakter a vyjadruje postoje jej autora. Autor v eseji prezentuje svoje názory a argumenty k vypranej problematike.

Úvaha je literárny útvar, ktorý vysvetľuje a rozoberá známu tézu z nového pohľadu. Autor v nej zaujíma svoj postoj k téme a snaží sa čitateľa priviesť k uvažovaniu o danej téze.

Štúdia je vedecký článok väčšieho rozsahu.

Prinášame vám eseje, úvahy, a štúdie od známych autorov ako Elena Ferrante, Jan Amos Komenský, Josef Čapek, C.S. Lewis a mnohých ďalších. Začítajte sa do týchto zaujímavých diel a uvažujte s autormi o večných aj nových otázkach.