! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Eseje, úvahy, štúdie strana 106 z 106

Lacná kniha Elie Wiesel


Rozhovory s človekom, ktorý prešiel peklom a s neoblomnou vôľou sa konfrontuje s tými, čo odmietajú nazývať veci pravými menami. Rozhovory sa týkajú lásky, zla, exilu, smrti, cirkvi, konca komunizmu, Číny, Indie a spirituality.
Vypredané
0,61 € 12,17 €

dostupné aj ako:

Aby univerzita mala dušu


Esej vysokoškolského pedagóga sa venuje naliehavému problému našej spoločnosti – kvalite univerzít. V eseji vyzýva k výchove všestranných, tvorivých osobností, ktoré sú najväčším bohatstvom univerzít. Kniha je aj návodom, ako „odomykať“ talenty a víziou, ako vdýchnuť „dušu“ univezitám. Kniha je ilustrovaná reprodukciami obrazov Daniela Fischera.
Vypredané
9,03 € 9,50 €

Esej je literárnym žánrom, v ktorom sa jej autor kriticky zamýšľa nad určitým problémom. Má subjektívny charakter a vyjadruje postoje jej autora. Autor v eseji prezentuje svoje názory a argumenty k vypranej problematike.

Úvaha je literárny útvar, ktorý vysvetľuje a rozoberá známu tézu z nového pohľadu. Autor v nej zaujíma svoj postoj k téme a snaží sa čitateľa priviesť k uvažovaniu o danej téze.

Štúdia je vedecký článok väčšieho rozsahu.

Prinášame vám eseje, úvahy, a štúdie od známych autorov ako Elena Ferrante, Jan Amos Komenský, Josef Čapek, C.S. Lewis a mnohých ďalších. Začítajte sa do týchto zaujímavých diel a uvažujte s autormi o večných aj nových otázkach.