Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najnovšie - Knihy - Slovenská beletria strana 227 z 237

Lacná kniha Milenka pána prezidenta (-90%)


Román je venovaný horúcim témam súčasnosti. Na pozadí nekalých praktík vo volebnej kampani prezidenta nastoľuje otázky morálky, spravodlivosti a práva.
Vypredané
0,80 € 7,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vzťahová níž (-90%)


Turbulentný príbeh o tom, že nie každú búrku možno predvídať. Na pokojný život vlastne nemáme čas. Keď si okolo tridsiatky upraceme svoje vzťahy, náš život už nemá veľké výkyvy a všetko vyzerá pokojné, prichádza facka od rodičov. Zachytí ich kríza stredného veku, syndróm prázdneho hniezda a my musíme zachraňovať to, o čo sme sa celý život opierali. Ich vzťah. Martina, tridsaťjedenročná hlavná hrdinka knižky, to má o to ťažšie, že sama nemá vo svojich vzťahoch celkom jasno. Lebo to, čo by chcela ona, ten druhý odmieta. Ale ona to – popri „záchrane“ iných vzťahov – jediná nevidí.
Vypredané
0,80 € 7,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Príbehy z našich dejín (-90%)


Literárna tvorba Nádašiho je veľmi rozsiahla. V tomto výbere sú zastúpené len dve diela: Svätopluk a Kuruci. V povesti Kuruci použil námet z 18. storočia a opísal v nej boje odbojných uhorských šľachticov proti cisárovi. Úpadkové typy zemanov postavil do protikladu s predstaviteľmi krajšieho a spravodlivejšieho sveta v podobe Sabíny Byvarovej a Marcela Strážnického. V románe Svätopluk predstavil najväčšiu postavu našich dejín, ktorá tu vystupuje ako neobyčajne schopný a statočný. Svetka jeho činnosť smeruje k povzneseniu a posilneniu národného povedomia.
Vypredané
0,56 € 5,58 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Největší tajemství ze všech (-90%)


Zákon přitažlivosti - jak využít duševní a fyzické schopnosti, které nám byly dány do vínku, abychom vytvořili bohatství a úspěch - je krásné vědět, přesto mnozí z nás, kteří již objevili toto "tajemství", stále vedou mizerný život. Největší tajemství ze všech jasně vysvětluje tento zákon prohlášení, ovšem jde ještě o obrovský krok dál, odhalujíc, co je v životě skutečně důležité.Tady a teď jsme také schopni vytvořit si svět, který funguje pro všechny. Na následujících stránkách naleznete tajemství šťastného života, vnitřního míru, uvolnění, naplnění a tajemství, díky kterému můžeme všichni přispět k tomu, aby se náš svět změnil k lepšímu pro všechny z nás.
Vypredané
0,70 € 6,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Obchod na Korze (-90%)


Obchod na korze se odehrává během druhé světové války v malém městečku Sabinov na Slovensku. Základním motivem novely je dilema hlavního hrdiny, truhláře Tóny Brtka (ve filmu jej ztvárnil Jozef Kroner), zda dokáže odporovat zlu ztělesněnému protižidovskými zákony a jejich vykonavateli – hlinkovskými fašisty – a odolá výhodné šanci, která se mu nabízí: získat postavení a majetek na úkor druhého člověka, hluché majitelky galanterie, Židovky Rozalie Lautmannové (ve filmu ji ztvárnila Ida Kaminská). Tóno Brtko pod nátlakem své ženy a vysoce postaveného švagra získává arizační dekret na obchod a majetek právě paní Lautmannové. V obchodě i přes jeho nevýnosnost zůstává a nepřestává věřit v tradiční hodnoty – úctu ke stáří a k práci. Starou paní chrání před ostatním světem a nacistickým nebezpečím. Brzy však přijde den, kdy všichni Židé obdrží předvolání do transportu…
Vypredané
0,47 € 4,65 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Božia ulička (-90%)


Antológia obsahuje básne, prózy a esejistické texty slovenských autorov s tematikou holokaustu slovenských Židov. V antológii sú zastúpení: František Švantner, Rudolf Jašík, Leopold Lahola, Peter Karvaš, Ladislav Mňačko, Klára Jarunková, Vincent Šikula, Ján Johanides, Anton Baláž, Ivan Kupec, Tuvia Rübnerová, Iboja Wandall-Holmová, Ján Ondruš, Tomáš Janovic, Milan Richer a Juraj Špitzer.
Vypredané
0,17 € 1,66 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Koruna Hrdinů


Příběh Koruny hrdinů se odehrává tisíce let před událostmi Modrého meče. Aerin je jediné dítě krále Damaru a právoplatná dědička trůnu, ale lidé k ní chovají nedůvěru, protože je dcerou čarodějnice ze zlého Severu, která prý očarovala krále, aby získala trůn. Aerin není typická princezna – nezajímá se o krásné šaty ani vyšívání, zato miluje koně a boj. Jejími jedinými přáteli jsou bratranec Tor, chůva Teka, která jí od narození nahrazovala matku, a věrný kůň Talat, kterého vyléčila ze smrtelné nemoci. Nikdo netuší, že jediná Aerin může zachránit Damar před dvojí hrozbou – Maurem, posledním Vznešeným drakem, a hrozivým zlým černokněžníkem Agsdedem. Na strastiplné cestě za svým osudem potká mocného léčitele a kouzelníka Lutheho, který jí konečně prozradí pravdu o matce, a věnuje jí legendární Modrý meč, Gonturan, který svému pánu poskytuje nadpřirozenou obratnost v boji. Aerin ale brzy poznává, že za tak cenný dar musí draze zaplatit – boj s Agsdedem, který ukradl legendární Korunu hrdinů a ze všech sil se snaží zničit Damar, ji téměř jistě může stát život...
Vypredané
0,29 € 5,88 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nad priepasťou


V pútavom románe z obdobia prvej republiky známy spisovateľ približuje dramatické príbehy legionárov z 1. svetovej vojny. z ktorých mnohí po návrate na Slovensko bojujú o prežitie alebo o majetky. Román má i nesporné literárne a estetické hodnoty a zaujme najmä tých. ktorí obľubujú diela s historickým námetom. . . .
Vypredané
0,25 € 4,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Kríza kráča svetom


Autorka zúročila svoje bohaté, rôznorodé skúsenosti i v svojom najnovšom prozaickom diele. Tentoraz ide o sociálno-kritický román, ktorému nechýba psychologický podtón a zhodnotenie. Dej situovaný do obdobia medzi svetovou hospodárskou krízou a vypuknutím 2. svetovej vojny čitateľovi odhaľuje niekoľkovrstvové sociálne problémy, ale aj ich vzájomnú prepojenosť. Chudoba a nezamestnanosť prepletená s alkoholizmom a týraním, spoločenská priepasť a napokon formovanie jedinca v spoločnosti oplývajúcej spomenutou charakteristikou. Hlavná hrdinka Katarína sa pokúša o zmenu. Hnev so sociálnym podtónom je síce na začiatku dobrou motiváciou, lenže s postupom času je príliš obmedzujúci a bráni v šťastí. Autorkin profesionálny, prepracovaný štýl je len ďalšou pridanou hodnotou diela, ktorý je už po samotnej dejovej stránke zaujímavý. Napokon má už na svojom účte vyše 30 prozaických diel.
Vypredané
0,28 € 5,61 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ja velkáč mäkká väzba


Dlhoočakávané pokračovanie jednej z najzábavnejších kníh slovenskej literatúry tretieho tisícročia je konečne na svete!
Vypredané
0,30 € 5,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Atrament


Závěrečný díl Knihy všech hodin. Uběhlo dvacet let od chvíle, kdy se po celém Pergamentu přehnal Podvečer... dvacet let od chvíle, kdy Phreedom ztratila svého bratra, Thomase Messengera, sama zmizela v divočině, a kdy se Seamus Finnan stal zajatcem vlastn
Vypredané
0,98 € 19,69 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Lásky hra osudná


Sujet románu je dosť prekvapivý: vysokoškolský pedagóg Edmund Mundand, spočiatku zarytý starý mládenec, sa nielenže ukáže ako nežný a vytrvalý milovník, milenec svojej bývalej poslucháčky, ale k záveru románu sa dozvieme, že takým musel byť už za mladi, keďže sa mu prihlási postaršia pani s dospelým plodom ich lásky. A vôbec je náš „mutant“ pekný kvietok, keď si bez ťažkostí vyrobí latentný problém so svojou galerijnou asistentkou. Zámerom diela je poukázať na zložitosť vzťahov medzi intelektuálmi a na riešenie spoločenských a psychologických tenzií. Prínosom románu je i presnosť, s akou autor analyzuje človeka dnešnej doby, artikulujúc jeho pocity, ktoré vystihuje s obdivuhodnou presnosťou a nuansami. Román má výrazne intelektuálny štýl, čo korešponduje so samotnou problematikou diela. Autor i dielo nútia k úvahám, týkajúcim sa obrazu života v súčasnosti.
Vypredané
0,28 € 5,61 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Svet, v ktorom žijeme


Nora Krausová, patrí medzi najvýznamnejšie osobnosti v slovenskej literárnej vede. Svedčia o tom jej knižné vydania (počnúc knihou Ako rozoberáme verš, 1948 až po poslednú, Poetika v časoch za a proti, 1999) i početné štúdie a úvahy. Jej práce sú teoreticky fundované, aj vďaka tomu, že sa orientovala na najnovšie metódy literárnej vedy, na štrukturalizmus a semiológiu. Spĺňajú aj tie najnáročnejšie kritériá, sú podnetné a objavné. Za svoju vedecko-výskumnú činnosť sa jej dostalo najvyššie ocenenie - Zlatá medaila SAV. Naďalej píše o literárnych problémoch, o literárnych problémoch, o súčasnej literatúre a jej tvorcoch. Popri vedeckej práci prekladala diela nemeckých spisovateľov (T. Mann, E.T.A.Hoffman, E.M.Remarque, L.Feuchtwanger a i). V posledných dvoch desaťročiach sústavne publikuje úvahy a eseje o kultúrnom, spoločenskom a politickom dianí u nás i vo svete. Zaujíma ju aký je "svet, v ktorom žijeme", situácia jednotlivca a spoločnosti, národa a ľudstva. Reaguje na aktuálne problémy, zamýšľa sa a uvažuje, v problematike je zorientovaná a rozhľadená, jej úvahy a eseje na tému "my sa svet", "my vo svete", "svet okolo nás" sú na vysokej intelektuálnej a štylistickej úrovni, objavné i poučné a ako také si získali vďačných čitateľov a zároveň boli odmenené výročnou cenou Literárneho týždenníka. Myšlienkové bohatstvo esejí Nory Krausovej, jej prínos do slovenského spoločensko-vedného, či literárneho diskurzu je nespochybniteľný.
Vypredané
0,33 € 6,61 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Hostia z hraničného mesta


V knihe Hostia z hraničného mesta autor opisuje príbeh dvoch montážnikov, ktorí sa pokúšajú "prekročiť svoj tieň" a docestovať zo Žiliny do hraničného mesta (Krásno nad Kysucou). Zastihne ich pritom celý rad bizarných príhod, erotických epizód i napínavých dobrodružstiev. Alkohol je však silnejší ako túžby a takmer vždy vyhráva... Po dlhom čase kniha, ktorá má šancu zaujať aj náročnejšieho čitateľa so zmyslom pre dynamiku, ale aj absurditu všedného dňa.
Vypredané
0,25 € 5,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Poviedka 2005


Zborník ocenených próz 9. ročníka literárnej súťaže Poviedka 2005. Okrem nich kniha obsahuje aj úvodný text predsedu poroty a doslov o priebehu súťaže so zoznamom prác, ktoré postúpili do druhého a tretieho kola. Literárnu súťaž Poviedka každoročne 1. decembra vyhlasuje Koloman Kertész Bagala. Je to najznámejšia slovesná súťaž na Slovensku s ohlasom aj v zahraničí. Ocenení autori: A. Adamov & P. Novák, Zuska Kepplová, Zuza Ferenczová, Jana Krajčovičová, Boris Lilov, Ján Mičuch, Agda Bavi Pain, Michaela Rosová, Vanda Rozenbergová, Ján Urban, Svetlana Žuchová
Vypredané
0,25 € 5,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ten nevyspytateľný svet


Poviedková knižka súčasného slovenského prozaika, držiteľa ceny Anasoft litera za rok 2007 (za románovú novelu Teta Anula) obsahuje krátke poviedky a črty z prostredia slovenského vidieka, ktoré je autorovi dôverne známe, no nájdeme v nej aj motívy z cudziny.
Vypredané
0,05 € 1,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Koniec sveta


Dlho očakávanú knihu kontroverzného košicko-istanbulského spisovateľa tvoria dve novely plné krvi, násilia a sexu. Časti pôvodnej verzie A čo keď sa mňa niekto díva získali ocenenia v literárnej súťaži Poviedka 2002 a Poviedka 2005,boli publikované v knižnej antológii, v periodikách a v rádiu. Úryvky Jesoskero Nilaj získali v pôvodnej podobe ocenenia v súťažiach Jašíkove Kysuce 2001, Rubato 2001, Poviedka 2001 a Poviedka 2004 (poviedka bola dodatočne diskvalifikovaná), boli publikované v periodikách, v domácich a zahraničných knižných zborníkoch, v rádiu a v súčasnosti sa podľa nej pripravuje film The Jesoskero Nilaj.
Vypredané
0,35 € 7,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Štyri príbehy


Štyri príbehy debutujúceho päťdesiatnika Bohumila Vženteka sú autobiograficko-realistické prózy, v ktorých sa autor úprimne pokúša priradiť k poctivému príbehu a zobrazeniu hlbšie posolstvo. Organickú os štyroch poviedok tvoria nadväzujúce ročné obdobia – od leta cez jeseň a zimu po jar, čo v diele symbolizuje prechod od nádeje leta cez chorobu chladu a zimy k ironizovanej nádeji nastupujúcej jari. Každý príbeh má svojich konkrétnych hrdinov i viac-menej presné časové a priestorové určenie, čo napomáha k pomerne širokému záberu na porevolučné Slovensko z pohľadu „malého“ človeka, „zasiahnutého“ zmenou režimu zoči-voči „neznámej“ slobode. Autor má svoju koncepciu i písanie pod kontrolou, obdarúva čitateľa príbehom a pointou, „neotravuje“ ho subjektivizmami, pózami, nezrozumiteľnosťou a neohuruje exkluzívnosťami ani erotikou či vulgarizmami. Štylisticky i obsahovo čelí manierom postmoderny.  
Vypredané
0,45 € 8,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Románik


Debutovala v roku 1999 zbierkou krátkych próz Na brehu oceána, ktorú ocenili prémiou Literárneho fondu. V roku 2001 autorke vychádza vo VSSS druhá knižka - novela Pri vode. V roku 2004 sa s úryvkom novely Románik dostala medzi desiatku finalistov literárnej súťaže Poviedka 2004. Jej najnovšia knižka obsahuje novelu Románik a novelu Žaneta podobného rozsahu. Hovorí o autorkiných východiskách, o vnútornej, tak i vonkajšej úprimnosti k sebe samej, teda aj v reflexii k okolitému svetu v širšej miere dopadu. V tomto dielku protagonisti aj jednotlivé postavy prežívajú vážne choroby, emigráciu, zomierajú, činia rozhodnutia v otázkach viery či neviery... A to je rozdiel od predchádzajúcej tvorby. Barbara Pribylincová potrebuje, hľadá a tvorí harmóniu predovšetkým sama so sebou, s človekom, so životom, chce teda tvoriť a žiť obrazne povedané "nezložitý život".
Vypredané
0,21 € 4,28 €

dostupné aj ako:


Známi i menej známi slovenskí autori - tu spoznáte príbehy slovenských knižných talentov ako Róbert Bryndza, Dominik Dán, Táňa Keleová - Vasilková, Ivica Duricová, Boris Filan, Jana Benková, Kristína Tormová, Dušan Dušek,...