! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Příběh korzára Augustina


Začteme se do historických příběhů českého rodáka Augustina Heřmana, který je u nás téměř zapomenut, zato se nesmazatelně zapsal do historie Spojených států. Děj se odehrává se v polovině 17. století, kdy v Evropě doznívala třicetiletá válka. Augustin se na svých cestách se naučil mluvit několika jazyky, stal se zdatným diplomatem i obchodníkem a proslavil se jako vynikající kartograf. Podíváme se do New Amsterdamu, Baltimore i do Port Royal, přičemž se setkáme s plejádou nejslavnějších pirátů a korzárů, které jsme tam tehdy mohli potkat. Své tu najdou milovníci Salgariho románů, nudit se ovšem nebudou ani ostatní. Nechybí romantická láska ke krásné dívce, námořní bitky a mořské bouře, pašeráci, intriky. Ne, nebojte, nejsou to noví Piráti z Karibiku, je to opravdový historický příběh.
Predpredaj
7,26 € 7,64 €

Za čias klobúkového kráľa


Za čias klobúkového kráľa
Pripravujeme
14,16 € 14,90 €

Nedôstojné


Nedôstojné
Pripravujeme
14,16 € 14,90 €

Motýľ v tvojich dlaniach


Motýľ v tvojich dlaniach
Pripravujeme
14,16 € 14,90 €

Temno


Výber poviedok Juraja Paškuliaka obsahuje pestrú zmes príbehov, od humorne ladených, až po strašidelné. Sú o ľuďoch ktorí sa rozhodli chatárčiť, o ufológovi, poľovačke na tigra, o nenaplnenej láske, asociáloch, drsný a pochmúrny príbeh, o mužovi ktorého prenasleduje psychopat. Kniha začína humoreskami a končí hororom, jej čítanie je ako jazda na horskej dráhe. Príbehy sú písané pútavo a pôsobia autenticky. Keď túto zbierku otvoríte a pustíte sa do nej, nebudete vedieť prestať, kým nedočítate do konca.
Pripravujeme
14,16 € 14,90 €

Slovenská chrípka


Smutnosmiešne príbehy zo slovenských hostincov a hájov, ovenčené viacerými literárnymi cenami. Slovenský vidiek má veľké oči a tie vidia bizarnosti, nad ktorými rozum zostáva stáť. Či už je to mimozemšťan uprostred krčmy, alebo vojnový zajatec v pivnici obecného úradu, alebo tajomné hodinky, ktoré je lepšie včas zahodiť. Ján Babarík svojimi poviedkami dokazuje, že aj ten najjednoduchší človek, zmáčaný potom a alkoholom, má svoj vlastný, jedinečný svet, v ktorom chce byť hlavným hrdinom. A ak dostane svoju šancu, vie tento svoj svet zmeniť k lepšiemu.
Pripravujeme
14,16 € 14,90 €

Bezvýznamnosť


Martin je spisovateľ a politológ. Ako spisovateľ nemá o čom písať, pretože nie je o čom písať: všetko bolo napísané, je to priemyselná výroba, robota, inžinierstvo, nie umenie a sloboda. Osud spisovateľa ho ako mladého človeka oslovil ešte v čase komunizmu, kedy spisovateľ mal slovo, váhu a autoritu; v 21. storočí je to zamestnanie ako každé iné, autoritu majú iba najúspešnejší na trhu, nech píšu o čomkoľvek banálnom. Ako politológ Martin padol do pasce rutiny. Jeden banálny podnet jeho milenky ho vyprovokuje a rozhodne sa zapojiť do politiky. Netúžil po tom vždy? Osloví kamarátov v PR agentúrach. Zistí však, že je nikto, že nemá žiadne spoločenské postavenie, že nemá akademické tituly, že nie je úspešný podnikateľ a manažér, nemá peniaze, nepredral sa v spoločnosti. Jeho obraz v spoločnosti je úplne iný, ako sa domnieval. Nakoniec prejde úspešne skúškami a zapája sa do politiky ako poradca. Zisťuje, že politika je vlastne vykonávanie byrokracie, že robí podradnejšie práce, ako robil v doterajšom živote. Dostáva sa do absurdných a bizarných situácií, ktoré sú pre neho ponižujúce. Nakoniec získa dôveru a PR agentúra ho pošle do televíznej debaty. Tam zlyhá a jeho kariéra, meno, obraz sa rozpadne.
Pripravujeme
14,16 € 14,90 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King