! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Szerelem a svájci Alpokban


Szerelmi bánat ellen forró csokoládé Köztudott, hogy a csokoládé-világbajnokságon Svájc verhetetlen, valamint a csoki mindenre gyógyír. Tudja ezt Mina is, aki épp szakított a pasijával, úgyhogy romokban az élete. Szerencse ebben az érzelmi katasztrófában, hogy keresztanyja egy hangulatos alpesi faházban él, ami ideális hely a sebek nyalogatására, ráadásul a friss hegyi levegő, a szikrázó hó, a snowboard és a kimerítő séta igen jótékony hatású, főleg ha utána jókora darab ínycsiklandó sajt és egy csésze mennyei forró csoki mellett mélázhat az ember az élet nagy kérdésein. Így hát Mina bepakol a bőröndbe, felpattan a vonatra, s miközben a célállomás felé suhan, lefekteti a kőkemény szabályokat: csokoládé minden mennyiségben, romantikáról pedig szó sem lehet. Igen ám, de mi van akkor, ha a vonaton összetalálkozik egy titokzatos és elképesztően szívdöglesztő pasival? Julie Caplin szenvedélye az utazás, és a kulináris élvezeteket sem veti meg. Élményeit, tapasztalatait beleszövi bájos, hangulatos regényeibe is. Legyen szó, Koppenhágáról, Brooklynról, Párizsról, Tokióról, Izlandról, az Adriai-tengerről vagy éppen a svájci Alpokról: Julie Caplin köteteinek szereplőit mindenhol újabb kalandok várják.
U dodávateľa
14,18 € 14,93 €

Prédák háza


Te képes lennél megölni a legjobb barátodat? Képzeld el, hogy az új diáktársad egy gyilkos a világ egyik vezető felsőoktatási akadémiáján, ahova csak a legkiváltságosabbak kerülhetnek be. A Carnivora Akadémia előkészítője látszólag egy elit iskola, de hamar kiderül, a falai között évek óta szunnyadó, szörnyű titkok rejtőznek. Egy nap érkezik egy rejtélyes üzenet, melyben sötét játékra invitálnak. Felelsz vagy mersz? Habár mindenki megveti és kerüli a kitaszított diákot, a sors fintora, hogy neked szükséged lesz a segítségére. A játék és a nyomozás alatt közel kerülsz a gyilkoshoz, és ráébredsz, hogy talán mégsem ő a tettes. Vajon mi történhetett öt évvel ezelőtt az akadémia falai között? A múlt árnyai kísértenek, és hirtelen mindenki gyanússá válik. De vajon tényleg bízhatsz valakiben, aki a megtévesztés és az érzelmek manipulálásának mestere? Egy múltban elkövetett gyilkosság. Egy titkos társaság. Rejtélyek. És elfojtott vágyak, melyek akár a vesztedet is okozhatják. A játék nem engedi, hogy kiszállj, és amikor kiderül az igazság, megsemmisítő pusztítást mér majd rád.
U dodávateľa
14,42 € 15,18 €

A szomszéd titka mindig sötétebb


A tökéletesség álarca mögött bújik meg a könyörtelen igazság Mindenki a Hogarth utcában akar élni, a szép, fákkal szegélyezett sugárúton, a fehér házakkal. Westék, az új család tökéletesen beleillenek a képbe. Katherine és John őrülten szerelmesnek tűnnek, valamint tüneményes ötéves ikreik boldogan rohangálnak a gyönyörű smaragdzöld pázsitjukon. De az emberek hamarosan elkezdenek tűnődni: miért nem csatlakoznak a grillpartikhoz? Miért utasítják el, ha valaki bébiszitterkedne nekik? Miért nem invitálják be őket magukhoz soha? Minden családnak vannak titkai. Azonban semmit nem lehet örökké elrejteni, és az év legforróbb napján mindenre fény derül. A zárt ajtók mögött kibontakozik egy tragédia, és a hajnali madárcsicsergést szirénák hangja hasítja ketté. Ezután a békés Hogarth utca már soha többé nem lesz a régi. A #1 Amazon bestsellerszerző Nicole Trope lebilincselő és fordulatokkal teli pszichológiai thrillere tökéletes választás mindenkinek, aki egy kis borzongásra vágyik. Már csak az a kérdés, te mennyire ismered a szomszédodat?
U dodávateľa
16,85 € 17,74 €

Könnyűszív


Képes-e szeretni a szív oly sok csalódás után? Caroline Ansley és Charles Doyle valaha szerették egymást, de egy brightoni utazáson a kapcsolatuk véget ért. Azóta is ugyanabban a faluban laknak, így elkerülhetetlen, hogy találkozzanak, de ma már csak kimért, hűvös viszonyt ápolnak. Édesanyja halála után a férfi európai körútra indul, míg távollétében a közeli birtokra új intéző érkezik. Joshua Smith elnyeri Caroline szívét, és már az esküvőt tervezik, amikor Charles újra felbukkan. A házasság híre felkavarja a férfit, de nemcsak Charles zavarodik össze, Caroline-ban is feltörnek a régi emlékek, amikről azt hitte, már jó mélyen elzárta őket a szívében. Az élet megismétli önmagát, amikor a társaság ismét Brightonba megy, és bár egyiküknek sincs kedve a közös utazáshoz, a fájdalmas, tengerparti emlékek felelevenítéséhez, a sors úgy hozza, hogy együtt kell elindulniuk. Vajon túl tudnak lépni a múlt sérelmein? Őrzik még a szerelmet, amit egymás iránt éreztek? Létezhet második esély azután, ahogy Charles elbánt Caroline-nal, vagy a tengerparton végleg elválnak útjaik? Hadházi Anita második regénye a népszerű Örökölt múlt világába, a 19. századi Angliába viszi vissza az olvasót. A Könnyűszív egy magával ragadó történet a második esélyről és a szerelemről, ami átragyog a nehézségeken.
U dodávateľa
14,96 € 15,75 €

A baobab árnyékában


2014. április 14-én a Boko Haram terrorszervezet kétszázhetvenhat nigériai iskoláslányt rabolt el. Néhányuknak sikerült megmenekülnie. Ez az ő történetük. Egy pár új cipő, egyetemi diploma, szerelem, boldogság... Ilyesmikről álmodozik egy lány egy nigériai faluban. Ya Ta szorgalmasan tanul, és keményen dolgozik, hogy segítse a családját, a jövője pedig fényesnek tűnik, hiszen a falujából ő az első lány, akit felvettek az állami ösztöndíjasok közé. A papa rádiója viszont egyre félelmetesebb hírekről számol be. Ya Ta álmai akkor fordulnak rémálomba, amikor faluját megtámadja a Boko Haram iszlamista terrorszervezet. Elrabolják, és a többi lánnyal együtt az erdőbe hurcolják, ahol kénytelen felvenni fogvatartói radikális hitét, és végignézni, ahogy legjobb barátnői teljesen alávetik magukat az új rendnek. És bármennyire is lehetetlennek tűnik a szökés, meg kell vele próbálkoznia... Adaobi Tricia Nwaubani megrendítő regénye a megmenekült lányok visszaemlékezései alapján készült.
U dodávateľa
12,84 € 13,52 €

Álomkastély Franciaországban


Gyöngyöző pezsgő, meleg vajas croissant és egy kis je ne sais quoi... Hattie Carter-Jones szívét összetörték. Méghozzá apró darabokra. Testileg-lelkileg mélyponton van, úgy érzi, menedékre van szüksége, ahol a sebeit nyalogathatja. Így aztán kapva kap barátnője ajánlatán, hogy szervezze meg az esküvőjét, méghozzá a franciaországi Champagne régió egyik álomszép kastélyában. Hattie semmire sem vágyik kevésbé, mint a romantikára, arra meg végképp nem számít, hogy a szívdöglesztő Luc Brémont besétál az életébe. A simogató napsütésben eltöltött piknikeken és a helyi piacon tett séták során, az ínycsiklandó illatok kavalkádjában azonban felötlik benne, hogy elképzelhető, hogy nem csupán menedékre van szüksége, hanem egy kellemes nyári flörtre is. Vagy talán egy kicsit még annál is többre...
U dodávateľa
14,18 € 14,93 €

Fordított napló - Titkosszolgák, civil mozgalom, magántörténelem


A Fordított napló gerincét a Nyüzsgő fedőnevű célszemélyről, Miszlivetz Ferencről szóló titkosszolgálati jelentések adják. A napi operatív jelentések ritka kivételtől eltekintve nem fedik fel az információszerzés módját, annak körülményeit, de a titkos informátor személyét sem. Tájékoztatnak viszont a titkosszolgálatok érdeklődési köréről, az "ellenzéki-ellenséges" célszemélyek és mozgalmak egyre bővülő hálózatáról és tevékenységéről. A könyv - a válogatott jelentések mellett - visszaemlékezéseket és esszéket is közöl a sűrűsödő, változások ígéretével teli időkről, az izgalmas helyszínekről, eseményekről és a jelentésekben feltűnő - esetenként ismeretlen, vagy éppen jelentős pályaívet befutott - szereplőkről. A Fordított napló - korábbi párjával, a Daliás időkkel együtt - olyan műfajt teremt, amely a változás pillanatának tényszerű megragadásával újszerűen járul hozzá a rendszerváltoztatás és az azt megelőző évek társadalmi, gazdasági és politikai folyamatainak megértéséhez, teret nyitva az asszociációk, a friss értelmezések, valamint a jövőbeni kutatások számára. A kötetet a történetek szereplőinek korabeli elemzései, törekvései, őszintén megfogalmazott dilemmái és személyes visszaemlékezései gazdagítják és teszik olvasmányossá, amelyek mintegy "visszafordítják" a naplót. Jody Jensen, Mary Kaldor, Sonja Licht, James Skelly, Jacek Czaputowicz, Cornelius Castoriadis, Csapody Tamás, Bába Iván és Szent-Iványi István szövegei mentén olyan történet íródik, amely túlmutat a lehallgatási jegyzőkönyvek mondatain,s korabeli aggodalmainkon át a jövő felé irányítja figyelmünket.
U dodávateľa
13,24 € 13,94 €

Hamarosan a mozikban


1947, Lone Butte. Bob Falls épségben tér haza a háborúból, de nem találja a helyét. Egyetlen délutánt tölt el különleges tehetségű ötéves unokaöccsével, Robbyval, akire komoly hatást gyakorol, azután huszonhárom évre eltűnik. 1970, Oakland. Robby immár TREV-VORR művésznéven képregényeket rajzol egy aprócska kiadónak. Egy nap levelet kap eltűnt nagybátyjától, és a feltörő emlékek hatása alatt papírra vet egy lángszórós katonáról szóló különös történetet, a Tűzeső legendáját. 2020, Hollywood. Bill Johnson, a sikeres producer mindig új ötletek után kutat. Mikor rábukkan egy igencsak furcsa, régi képregényre, egyből tudja, hogy megtalálta a hiányzó láncszemet, amivel teljessé teheti a népszerű ultraszuperhős-univerzumot, és végre vászonra viheti a különc Eve Knight alakját is. A főhősnő szerepét a karrierje csúcsán lévő Wren Lane-re osztja, míg Tűzesőt a nemrég befutott, szeszélyes OKB játssza majd, akinek mindenről megvan a saját elképzelése... Ám a regény igazi főszereplői a kamera mögött állók: producerek, asszisztensek, technikusok és mindenki, aki részt vesz a filmkészítés őrült, kimerítő, mégis mindennél csodálatosabb folyamatában. Tom Hanks nagyszabású regénye főhajtás előttük és a filmművészet előtt, egyszerre szívmelengető mese és kulisszatitkok elképesztő tárháza.
Na sklade 1Ks
18,73 € 19,72 €

Varázslókalauz önvédelmi sütéshez


A tizennégy éves Mona más, mint a város védelmével megbízott mágusok: nem tudja uralni a villámlást, nem tud beszélni a vízhez. Familiárisa egy kovászkeltető, mágiája pedig kizárólag kenyéren működik. Kényelmes életet él a nénikéje pékségében, ahol mézeskalács embereket bír táncra. Élete azonban fenekestül felfordul, amikor egy holttestet talál a pékségben. Egy orgyilkos járja a város utcáit, varázsnépekre vadászik, és úgy tűnik, Mona a következő célpontja. Ráadásul a hirtelen mágusok nélkül maradt, káoszba zuhant városban talán még az orgyilkos lesz Mona legkisebb problémája...
U dodávateľa
15,52 € 16,34 €

Mások országa


1944-ben az alig tizennyolc éves Mathilde beleszeret az elzászi falujukban állomásozó francia csapat marokkói tisztjébe, Amin Belhadzsba. Mathilde, aki úgy érzi, hogy a háború megfosztotta fiatalságától, unalmas, szürke életre kárhoztatta, a romantikus regényekből megismert szenvedélyre, érzéki örömökre, kalandokra vágyik. A felszabadulás után követi férjét a francia protektorátusba, Marokkóba, amely ábrándjaiban a felhőtlen kék ég, a ragyogó napsütés, az illatos virágok és zamatos gyümölcsök földje. Ám csalódnia kell, egészen másmilyen valóság vár rá, új hazája hamarosan az elveszett illúziók országává változik számára. A fiatal pár Mekneszben telepszik le, ahol a franciák lakta Újvárost láthatatlan, ám annál leküzdhetetlenebb határ választja el az araboknak otthont adó óvárostól. Míg Amin ádáz munkával igyekszik az örökül kapott terméketlen, köves földből virágzó majorságot teremteni, addig a pénztelenségtől, kirekesztettségtől és magánytól szenvedő Mathilde egyre elkeseredettebben próbálja megtalálni a helyét ebben az etnikai, társadalmi és vallási konfliktusokkal terhelt világban, ahol voltaképpen mindenki idegen, mindenki "mások országában" él: a francia telepesek éppúgy, mint a bennszülöttek, a katonák éppúgy, mint a földművesek. És mindenekelőtt a nők, akik az évszázados hagyományok, szokások, szabályok rabjaként élik az életüket a férfiak országában. A lázadás, a robbanás elkerülhetetlennek tűnik...
U dodávateľa
15,52 € 16,34 €

Andělská hra, 3. vydání


Poutavé, fascinující pokračování kultovního bestsellerového románu Stín větru přináší variaci na faustovský motiv o pokušení a touze po nesmrtelnosti, situovanou do magické Barcelony první poloviny 20. století. Mladý novinář David Martín přijme nabídku vydavatele Andrease Corelliho, aby pro něj napsal knihu, jakou ještě nikdy nikdo nestvořil. Tajemného Corelliho však obestírá řada záhad, k nimž se záhy přidají nevysvětlitelné náhody i úmrtí za nejasných okolností. A spousta otázek, z nichž nejpalčivější zní: Komu vlastně upsal David Martín duši?
U dodávateľa
31,29 € 32,94 €

dostupné aj ako:

Ala Luna


Lidstvo dosáhlo ohromného technologického pokroku – ovšem za cenu zpustošené planety, Lidé se proto přestěhovali do kolonií na Měsíci, Ti, kteří zůstali, musí realizovat své vlastní plány, Ze všeho nejdřív je potřeba napravit škody po utečencích, Vybudovat z trosek, nový, lepší svět, Když Sam Frank vyplouvá spolu se svou posádkou nákladní sběrné lodě na moře, netuší, že právě toho dne dojde k chemickému útoku a osud ho následně zanese do míst, která by nečekal ani v tom nejčernějším scénáři,
U dodávateľa
18,99 € 19,99 €

Bonyodalmak


Botrány és tragédia robban ki egy exkluzív párizsi szálloda kulisszái mögött Danielle Steel lebilincselő történetében, akit számtalan első számú bestsellere a világ kedvenc mesemondójává tett. A XVI. Lajos Hotel évtizedek óta Párizs egekig magasztalt, a gazdagok és a hírességek nemzetközi vendégkörét vonzó butikhotelje. Négy évig tartó felújítás után most végre újra megnyílik, és a hűséges vendégek megbecsült társasága visszatérhet. A tapasztalatlan új igazgató, Olivier Bateau, és megfontolt helyettese, Yvonne Philippe felkészülten várja őket. Mindketten arra törekszenek, hogy folytassák a szálloda kiváló hagyományait, de rájönnek, hogy egy szállodában bármi megtörténhet, és egy hűvös szeptemberi estén meg is történik. E végzetes éjszaka eseményei megrázóak, és a következményeket mindannyian érezni fogják. Danielle Steel felejthetetlen történetet mesél el egy híres szállodáról, ahol a bonyodalmak egykettőre élet-halál kérdéssé válnak, megváltoztatva mindazok életét, akik belépnek az ajtaján.
U dodávateľa
9,34 € 9,83 €

A birtok - Eltékozolt életek


A regény rejtélyes bűnesetekkel kezdődik: fiatal, szabados életet élő nők halnak meg, illetve tűnnek el nyomtalanul. A történet első része két idősíkon játszódik. A jelenben az életvédelmi nyomozók felderítő munkájának első szakaszát, valamint ezzel párhuzamosan a délszláv régióból a hazánkba érkezett "vállalkozók" bűnös üzelmeit és tragikusan alakuló magánéletüket ismerhetjük meg. Ezután a két szál összefut. A szerző a műben nemcsak izgalmas olvasmányélmény átadására törekszik, hanem felhívja a figyelmet, hogy mennyire értelmetlen eltékozolni vagy feláldozni életeket a hatalom- és birtoklásvágy érdekében. Az erkölcsi szempont, a jó és a rossz ütközése, amely azonban egyáltalán nem fekete vagy fehér, már önmagában elgondolkodtató.
U dodávateľa
10,68 € 11,24 €

Vaják VI. - The Witcher - Fecske-torony


A világot háború dúlja fel. Cirinek, a megjövendölt gyermeknek, nyoma veszett. Miközben barátok és ellenségek keresik, ő közönséges haramia álcáját ölti magára, és életében először az az életet éli, amit szeretne. Körülötte azonban egyre szorul a hurok. Geralt, a vaják összehívja szövetségeseit, hogy megmentse Cirit, akit kegyetlen zsoldosok üldöznek, miután haramiaként elhíresül. Csak egyetlen helyre menekülhet: a Fecske-toronyba. Andrzej Sapkowski 1948-ban született Lengyelországban. Hazája egyik leghíresebb és legsikeresebb szerzőjének számít. A World Fantasy Életműdíjjal kitüntetett szerző Vaják-sorozatával nemzetközi sikert aratott, könyvei alapján képregények és számítógépes játékok is készültek, 2019-ben pedig a Netflix forgatott belőlük sorozatot Henry Cavill főszereplésével.
U dodávateľa
14,69 € 15,46 €

Paper Girls - Újságoslányok 6.


A többszörös Eisner- és Harvey-díjas PAPER GIRLS - ÚJSÁGOSLÁNYOK sorozatból az Amazon készített filmsorozat-adaptációt. Brian K. Vaughan, a SAGA bestseller szerzője és Cliff Chiang, a WONDER WOMAN legendás rajzolója Matt Wilson színezővel és Jared K. Fletcher beíróval együtt a PAPER GIRLS - ÚJSÁGOSLÁNYOK hatodik kötetével zárja az őrült történetet. KÖZEL A VILÁGVÉGE. Miután az 1988-ból érkezett újságoslányok átvészelték kalandjaikat a múltban, a jelenben és a jövőben, egy utolsó útra indulnak.
U dodávateľa
14,69 € 15,46 €

A nap árnyéka - Erdély III.


Bethlen Gábor erdélyi fejedelmet Móricz Zsigmond az ereje teljében lévő, tündöklő naphoz hasonlította: "Soha ilyen erős és fiatal nem volt a fejedelem" - írja róla az Erdély-trilógia befejező, harmadik részében. A hatalmát immár évek óta gyakorló uralkodót ambíciói arra sarkallják, hogy az egész világot "a bajból a jóra, a setétségből a nap világosságába" fordítsa, Erdélyt függetlenítse az osztrák és a török befolyástól, majd újraegyesítse Magyarországgal. Ám felmerül a kérdés: vethet-e a fényes sugarú napra árnyékot bármi vagy bárki? Móricz válaszában ez az árnyék a hitves, a magánytól és féltékenységtől gyötört fejedelemasszony, Károlyi Zsuzsanna, akinek mintha egyáltalán nem lenne fontos a hatalom, kizárólag a férje birtoklása, és aki nem képes elfogadni, hogy "a fejedelem nem magáért van, hanem az országért". Kettejük konfliktusa a fény és árnyék egymást kioltó, ám egymás nélkül nem létezhető kettősének izgalmas dinamikáját tükrözi, miközben a történelem kereke megállíthatatlanul forog tovább, magával sodorva egyéneket és nemzeteket egyaránt.
Na sklade 1Ks
12,02 € 12,65 €

Kakukkszó


Amikor egy zűrös életű modell lezuhan londoni lakása erkélyéről és meghal, mindenki azt gondolja, öngyilkos lett. A bátyjának azonban kétségei támadnak, és felfogadja Cormoran Strike magánnyomozót, hogy nézzen rá az ügyre. Strike háborús veterán, aki megsérült Afganisztánban, ráadásul az élete is romokban van. Az ügy pénzügyi mentőövet dob neki, de ennek megvan az ára – minél mélyebben ássa bele magát a fiatal modell életébe, annál sötétebbnek tűnnek a dolgok, és ő maga is annál szörnyűbb veszélynek teszi ki magát... A Kakukkszó J. K. Rowling Robert Galbraith írói álnéven írt nagysikerű első bűnügyi regénye.
U dodávateľa
16,03 € 16,87 €

Asszony a fronton


Polcz Alaine regénye életének talán legnagyobb megpróbáltatását idézi fel, a második világháborúban fiatal asszonyként átélt borzalmakat. Saját meggyalázásának megrendítő történetét elmesélve hiteles, elfogulatlan, ezért perdöntő és örökérvényű tanúvallomást tesz az emberi sorsról. "A világtörténelem falára festett magánfreskójából" a háború emberi - kegyetlen és esendő - arca is feltárul az olvasó előtt. "Az egyik orosz volt rajtam. Hallottam, ahogy a mennyezetről egy női hang csapott le: anyu, anyuka! - kiabálta. Aztán rájöttem, hogy az én hangom az, én kiabálok. Mikor rájöttem, abbahagytam, csöndesen, mozdulatlanul feküdtem. A tudatommal nem tért vissza a testérzékelésem, mintha megdermedtem vagy kihűltem volna. Az ablaktalan, fűtetlen szobában, meztelen alsótesttel fázhattam is. Nem tudom, még hány orosz ment át rajtam azután, azt sem, hogy azelőtt mennyi. Mikor hajnalodott, otthagytak. Fölkeltem, nagyon nehezen tudtam mozogni. Fájt a fejem, az egész testem. Erősen véreztem. Nem azt éreztem, hogy megerőszakoltak, hanem azt, hogy testileg bántalmaztak."
U dodávateľa
10,70 € 11,26 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King