Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Film, hudba strana 11 z 50

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Život ve stínu slavného hereckého rodu Steimarů


Kniha je vyprávěním a vzpomínkami Julie Juhanové, dcery Jiřiny Steimarové, která žila ve stínu svých slavných předků, protože v roce 1968 emigrovala za svým otcem automobilovým závodníkem Jaroslavem Juhanem do Ženevy. Většinu života strávila v Kanadě a jako jediná ze slavné herecké rodiny se nevěnovala umění, ale práci ve velkých mezinárodních hotelích, většinou na manažérských pozicích. Setkala se s řadou slavných lidí nejen díky tátovi Jaroslavovi a strýci Františku Juhanovi, který byl motocyklový závodník, ale také vzhledem k svému působení v prestižních resortech, kam patřil i hotel Four Seasons. Byli mezi nimi například Sean Connery, Elisabeth Taylorová, Peter O´Toole, Andy Warhol a další. Jejím životem prošli nejen ti, kteří v zahraničí již žili, jako Olga Schoberová, Miloš Forman, Vladimír Pucholt, fotograf Jiří Jírů nebo spisovatel Arnošt Lustig, ale i ti, kteří u ní hledali při svých začátcích v cizině pomoc. Po návratu do Čech po roce 1992 pracovala v nově otevřeném hotelu Four Seasons v Praze. O svých potkáváních, láskách, přátelích, výhrách i prohrách, o své rodině i o svých radostech a bolestech vypráví v knize, která představuje rodinu slavných herců z pohledu jejich méně známé pravnučky, vnučky, dcery, sestry i tety, která však přesto prožila velice zajímavý a pestrý život.
U dodávateľa
12,45 € 13,11 €

Lonely boy


"A Sex Pistols nélkül nem létezne punk, Steve Jones nélkül pedig nem lett volna Sex Pistols: ő volt az, aki iskolatársával, Paul Cookkal megalakította a zenekart, amely végül ezen a néven vált híres-hírhedtté. Velük született meg ez a stílusirányzat, amelynek hatása és kulturális jelentősége máig érezhető a zenében, a divatban és a képzőművészetben. Steve, a banda eredeti vezetője, most a világ elé tárja a történetüket. Steve Jones modern dickensi regénye a nyugat-londoni Hammersmith és Shepherd’s Bush utcáin kezdődik, ahol egy magányos, elhanyagolt, de leleményes srác éli a piti tolvajok életét, mígnem egy nap David Bowie és a Roxy Music glam rockja új életcélt nem ad neki. Így emelkedik fel a rongyos punkok első generációja, amelyet Malcolm McLaren és Vivienne Westwood vesznek a szárnyaik alá. A Lonely boyban Steve vall fájdalmáról, amiért nem ismerhette igazi apját, mesél bántalmazó mostohaapjáról, és arról, hogyan mentette meg a zene és a divat iránti érdeklődése attól, hogy rendőrségi fogdákban és börtönökben töltse a fél életét. Végigkalauzolja az olvasót a 70-es évek elejének lepukkant Kings Roadjától a Sex Pistolsig, a punk rockig, az „Anarchy in the UK” és a Never Mind the Bollocks… felvételéig. Felidézi a hírhedt interjút Bill Grundy Today című műsorából, amely az újságok címlapjára repítette a „mocsok és düh” kultúráját, és a brit köztudatba emelte a punkot. Részletesen tárgyalja az önkéntes New York-i és Los Angeles-i száműzetés, az alkohol-, heroin- és szexfüggőség éveit, amelyből végül győztesen került ki, hogy színészként és rádiós műsorvezetőként szerezzen magának új elismerést. A Lonely boy egy valószínűtlen gitárhős története, aki a Sex Pistolsszal felforgatta a huszadik századi kultúrát, és társadalmi forradalmat indított el. "
U dodávateľa
13,78 € 14,51 €

Legendás pofonosztók


A Legendás pofonosztókban egykori pályatársak folytatják az olasz színészpárossal kapcsolatos élménybeszámolóikat. A különleges történetekből megtudhatjuk, hogy Carlo gyermekkorában miért kötött el teheneket és borjakat az istállókból, ki volt a magyar edzője, aki lustasága miatt kiparancsolta a medencéből, miközben ő önszorgalomból 11 órás Nápoly–Capri maratonokat úszott. A könyvből az is kiderül, hogy milyen kalandjai voltak Carlónak a Macario táncoslányokkal, illetve milyen parfümöt használva hódított. A visszaemlékezésekből megtudhatjuk, hogy mit szólt Bud Spencer édesapja fia színészi karrierjéhez, miért utálta a halálos parasztlengőket osztogató Bud pályafutása elején a bunyós jeleneteket, hogyan zajlottak a forgatáson a 20 tojásból álló omlettversenyek, valamint a „paradicsomos angyalhaj” lakomák. A kötetből kiderül, miért hívta magát Bud Spencer „12 dioptriás vakond”-nak, miközben színésztársai „halandzsázó Cadillac Man”-nek és „vicces Mikulás”-nak becézték őt. Fény derül arra is, hogyan tudott a kivételes képességekkel rendelkező Carlo a szemével beszélni, és miért nyilatkozta Mr. Bean azt, hogy Bud Spencer inspirálta őt. A stábtagok exkluzív interjúiból megtudhatjuk, miért tanácsolta Terence Hill a forgatásokon a színésztársainak azt, hogy feküdjenek le a földre, miért tartották őt kollégái keményfejűnek, illetve ki volt az ő hűséges társa, Destinado. A könyv eddig sohasem hallott, érdekes történetek sokaságán keresztül mutatja be a „csinn-bumm cirkusz” sztárpárosát arról az oldaláról, amely eddig ismeretlen volt.
U dodávateľa
13,78 € 14,51 €

Keményfiúk


Manapság nehéz elhinni a befutott sztárokról, akik méregdrága öltönyökben parádéznak a vörös szőnyegen, úszómedencés villákban élnek és luxusautókkal járnak, hogy egykor még ételre sem futotta nekik. Pedig Arnold Schwarzeneggert és Sylvester Stallonét egyáltalán nem kímélte az élet, mielőtt ikonokká váltak. A tizenkét iskolából kirúgott, nevelőotthonban nevelkedett Stallone a ’60-as években hajléktalanként élt a New York-i buszpályaudvaron, miután albérletét nem tudta fizetni. Később jegyszedőnek állt, hamburgert árult és oroszlánketreceket takarított a Central Park Állatkertjében, és még hőn szeretett kutyáját, Butkust is eladta, hogy pénzt keressen. A nála egy évvel fiatalabb Arnoldnak sem volt könnyű gyermekkora. Édesapja már fiatalkorában nagyon szigorú neveltetésben részesítette. Atyja ugyanis minden reggel edzőgyakorlatokat követelt meg tőle. Ahhoz, hogy reggelit kaphasson, fekvőtámaszokat és térdhajlításokat kellett végeznie. Hogy mekkora szegénységben éltek, azt jól mutatja az is, hogy kútról hordta a vizet és teknőben mosakodott a színészi karrierjét megelőzően kőművesként is dolgozó osztrák származású fiatalember. A legendás Terminátor-, az Ikrek-, valamint Rocky- és Rambo-filmek főhőseinek megtestesítői kitartásuknak és szorgalmuknak köszönhetően azonban korunk egyik legnagyobb, legkörülrajongottabb hollywoodi csillagai lettek. Nevük örökre összeforrott a félelmet nem ismerő, kőkemény, acélos izomkötegekkel rendelkező akciósztárokéval, akik lehengerlő fizikális felépítésükkel és megannyi felejthetetlen alkotással ajándékozták meg a filmrajongókat. A könyv a két veterán hérosz világ tetejére vezető útját mutatja be érdekes történeteken és visszaemlékezéseken keresztül, de izgalmas és mulatságos sztorikat is olvashatunk a forgatásokon történt kalandjaikról, miközben bepillantást nyerhetünk a sztárok magánéletébe és szakmai összecsapásaikba is.
U dodávateľa
13,78 € 14,51 €

Kívül-belül - Memoár


Egy hihetetlenül intim és érzelmileg túlfűtött memoár. Demi Moore neve évtizedekig egyet jelentett a celeb fogalmával. Legyen szó ikonikus filmszerepről vagy nagy port kavaró párkapcsolatról, Moore soha nem került túl távol sem a reflektorfénytől, sem a pletykalapok éles nyelvű címlapsztorijaitól. De hiába volt Hollywood legjobban fizetett színésznője, Demi még akkor is a saját múltját próbálta maga mögött hagyni, mindig egy lépéssel a gyerekkorát megmérgező kételyek és bizonytalanságok előtt járva. Életének legkomolyabb fordulópontjait és a csúcsra vezető útját is végigkísérte a függőség, a testképzavar és a gyerekkori traumák fojtogató emlékei. Ezalatt egyensúlyt kellett teremtenie egy villámsebesen felfelé ívelő karrier és a közvélemény sokszor negatív megítélése között. Ebben a mély őszinteséggel megírt, önelemző memoárban Demi fellibbenti a fátylat mind a karrierjéről, mind pedig a magánéletéről: a maga lecsupaszított valójában vall az édesanyjához fűződő viszonyáról, a házasságairól, a küzdelemről és a fájdalmas útról, amíg rájött, hogyan lehet nyitott szívvel létezni a világban. A Kívül-belül a túlélés, a siker és a megadás története. Egy szívbe markolóan őszinte portré egy nő ikonikus, közben mégis hétköznapi életéről. Döbbenetesen őszinte.
U dodávateľa
11,33 € 11,93 €

Kniha bez názvu


Lina Loos byla první manželkou Adolfa Loose, družkou Egona Friedella a Franze Theodora Csokora a blízkou přítelkyní Petera Altenberga. Pro všechny byla ale zároveň břitkým kritikem a bystrým pozorovatelem. Lina Loos, spisovatelka, herečka a kabaretní umělkyně, je velmi často a nezaslouženě zmiňována pouze v souvislosti s těmito a dalšími významnými muži. Neprávem, jak ukazuje tato kniha. Jedná se totiž o nezastřený a vášnivý pohled na Vídeň první poloviny 20. století, elegantní, chytrý a vtipný.
Na sklade 1Ks
9,82 € 10,34 €

Elmegyek


"Szomorú aktualitásból jelenik meg most újra ez a könyv. Pontosan 30 évvel ezelőtt S. Nagy István írta eltávozott barátja emlékére. Most az ő emlékére adjuk ki - változatlan tartalommal. Akkor, 1985-ben és 86-ban két kiadásának hatalmas sikere volt. S. Nagy István nemcsak kiváló szövegíró volt, hanem tiszteletre méltóan alapos szerkesztő is. Akik e könyv interjúit elolvassák, meggyőződhetnek a szokatlan pontosságról, alaposságról. A Máté Péterről nyiltakozók közül többen ma nem ugyanabban a pozícióban vannak, mint akkor voltak, többen már nem élnek - de úgy döntöttünk, hogy a könyvet változatlan szöveggel jelentetjük meg, így tisztelgünk a szövegíró - monduk ki: költő - emléke előtt." (A Kiadó)
U dodávateľa
6,61 € 6,96 €

dostupné aj ako:

Életem igaz története


2010-ben Kabir megkapta Olaszország legmagasabb polgári kitüntetését és „Cavaliere" (lovag) lett. Kabirra színészként világszerte valószínűleg leginkább az Octopussy című James Bond-filmben általa alakított gonosztevő miatt emlékeznek, de szerepelt a világ egyik legnézettebb sorozatában, a Gazdagok és Szépekben is. Az Oscar-díjakról döntő Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia szavazati joggal rendelkező tagja. Film, televízió, színház és rádió – Kabir mindenütt otthonosan mozog. A könyv lapjain megelevednek sikerekről és tragédiákról, mérföldkövekről és zsákutcákról, szerelmi kapcsolatokról, szeretetről és kínzó veszteségekről szóló történetei. A többmilliós rajongó- és követőtáborral rendelkező színész őszintén vall a hibáiról, valamint azokról a sikerekről, amelyekre büszke lehet India. A kötet Kabir Bedi szokatlanul bizalmas, magával ragadó emlékirata; egy Delhiből induló, középosztálybeli fiú története, akinek pályafutása átívelt az egész földtekén.
U dodávateľa
13,79 € 14,52 €

Kluk ze Žižkova - Jiří Krampol jak ho znáte i neznáte


Jiří Krampol – to není jenom žižkovský patriot proslavený výraznými hereckými vlohami a smyslem pro humor; oběma to dary od Pánaboha. Tato kniha má za cíl vytvořit ucelenější a hlubší portrét člověka s pozoruhodnými osobnostními rysy. Vedle významných etap jeho herectví seznamuje čtenáře vůbec prvně s historií Krampolova rodu, s umělcovým rodinným zázemím, sklony a zájmy, ba i s vnitřním životem, do kterého dal autorovi s nevšední otevřeností nahlédnout. Z obsahu knihy vyplývá, že Jiří Krampol to během svých „štací“ na prknech, co znamenají svět, stejně jako před filmovou či televizní kamerou občas vůbec neměl lehké a prošel si zkouškami, které by ne každý zvládl v mantinelech sebeovládání, slušnosti a pokory. Nicméně na rozdíl od některých svých hereckých kolegů si vždy zachoval rovnou páteř a přes nepřízeň osudu v soukromém životě se vždy znovu a znovu vydával za svými sny o láskyplném vztahu se ženou, o spořádaném a klidném rodinném soužití, jakožto i o základních předpokladech svého uměleckého růstu a naplnění.
U dodávateľa
8,88 € 9,35 €

Gustav Brom


Jde o autobiografické vyprávění legendárního brněnského jazzmana Gustava Broma o něm samém a jeho kapele.
U dodávateľa
8,88 € 9,35 €

Tak teď tu - Komplementární svět Dalibora Chatrného + DVD


Publikace, vycházející v roce nedožitých devadesátin mimořádně významného a originálního výtvarného umělce Dalibora Chatrného, přináší hned několik nových pohledů na jeho tvorbu. Především jsou zde poprvé souborně uveřejněny umělcovy vlastní texty, v nichž vnímavý čtenář může vysledovat východiska a vývoj jeho tvůrčích postojů i výtvarných postupů. Celá kniha, obsahující téměř dva tisíce reprodukcí, je komponována jako příběh, který odkrývá podstatu Chatrného tvorby. Výběr z celoživotního díla je členěn do dvaadvaceti tematických oddílů, které pomáhají pochopit i pocitově vnímat různé typy výtvarného vyjádření, uvažování i osobního autorského experimentování. Velmi cenná je také skutečnost, že vedle reprodukcí obrazů, kreseb, grafik i prostorových objektů zde čtenář najde i textové záznamy a kresebné studie či poznámky, které tvorbě výsledného díla předcházely. V tomto aspektu je kniha koncipována novátorsky a umožňuje sledovat „v přímém přenosu“ celý proces umělcovy tvorby. Doprovodnou teoretickou studii k umělcově tvorbě napsal historik umění a kurátor PhDr. Jiří Machalický, jehož text navazuje na tematické členění oddílů v obrazové části knihy, kterou uspořádal PhDr. Jiří Zahrádka, PhD (Masarykova univerzita, Moravské zemské muzeum) společně s umělcovou dcerou Danou Chatrnou. Důležitou součástí publikace je DVD se záznamy tzv. optickoakustických skladeb – autorských experimentálních filmů vycházejících z umělcových kreseb, objektů a grafik. Významná osobnost českého výtvarného umění druhé poloviny dvacátého století je tak představena komplexním a přitom originálním a objevným způsobem. Kniha přináší cenný uměnovědný materiál, který uvítají teoretikové umění jako významný informační zdroj, ale především tohoto zajímavého a osobitého umělce veřejnosti přehlednou a poutavou formou přibližuje, takže bude jistě patřit do knihoven uměleckých škol, galerií a v neposlední řadě milovníků a sběratelů umění.
Na sklade 1Ks
8,88 € 9,35 €

Befejezetlen utazás


"Amikor visszanézek életem hatvan évére, leginkább az lep meg, hogy mennyire komplikáció nélküli volt. Ami vagyok, amit gondolok és teszek, csaknem minden, ami velem történt, egy matematikai bizonyítás egyértelműségével vezethető le. Különös, szorongató érzés rendeltetést betölteni. Azt mondják, egyéni kezdeményezésekkel is befolyásolhatók az események, és ebben természetesen van is igazság. Mint a komponálás esetében: a szerző szimfóniája minden hangjáért megküzd, hogy végül -az utolsó akkordhoz érve- felismerje, csakis azokat a hangokat írhatta le és csakis abban a sorrendben. A dolgok menetének elkerülhetetlensége nem csökkenti az érdemeket, mert csak utólag lehet kiiktatni a felesleges hangokat, és csakis ő írhatta le, ami ott áll. Így van ez az életemmel is." Ennek a mesés művészkarriernek ismert a története. De ezidáig magánéletéről, fiatalkori álmairól, a barátkozásra való nyitottságáról nem sokat tudtunk. Ma különösen sokatmondó az a konokság, amellyel "békét akart hozni az emberiségnek": nem tágított attól az illúziótól, hogy a népeket zenével ki lehet békíteni egymással.
U dodávateľa
16,44 € 17,31 €

Kocsis Zoltán - Utolsó beszélgetés


KOCSIS 65 így terveztük az öt éve megjelent közös könyvünk folytatását, a májusi születésnapjára időzítve. Sajnos az élet más forgatókönyvet kényszerített ránk. Egyetlen vigaszunk hogy ezt néhány oldal kivé-telével Kocsis Zoltán még látta, jóváhagyta. Utolsó beszélgetés gyűjtőcím: a vele és róla készült hosszabb felvételeken ezúttal kollégáit, muzsikusbarátait is megszólaltattuk. Nemegyszer szóba került az elmúlás gondolata is. Ezzel, mint oly sok mindennel, megbékélten, bölcsen nézett szembe, hiszen tudta, hogy Műve tovább él. A folytatás...? Neki már más dimenzióban, nekünk itt a Földön... (Juhász Előd)
Na sklade 1Ks
13,23 € 13,93 €

Original Gangstas


"Valószínűleg ez a legjobb könyv, amit valaha a hiphop világáról írtak" - vallja S. Leigh Savidge, a Straight Outta Compton című film Oscar-díjra jelölt társírója, a Welcome to Death Row című dokumentumfilm írója és producere. Az ORIGINAL GANGSTAS - DR. DRE, EAZY-E, ICE CUBE, TUPAC SHAKUR TÖRTÉNETE ÉS A WEST COAST RAP SZÜLETÉSE című kötet elképesztően átfogó és részletgazdag munka. A szerző, Ben Westhoff elismert, díjnyertes oknyomozó újságíró öt évet dolgozott a művön, kutatta a témát és készített interjúkat a nyugati parti rap még élő szereplőivel. Gyakorlatilag mindenkit megszólaltatott, aki a témához érdemben hozzá tudott szólni, és az eredmény magáért beszél: a könyvből mindent, de tényleg mindent megtudunk a gangsta rapről, legfontosabb képviselőiről, hátteréről és máig tartó hatásáról.
U dodávateľa
15,50 € 16,32 €

Co dělá tenhle knoflík? Autobiografie frontmana skupiny Iron Maiden


Malý Bruce byl do šesti let vychováván prarodiči v anglickém Worksopu, jeho rodiče se totiž vydali na cestu se svou psí show. Po studiu na internátní škole se vydal do Londýna na Queen Mary University a zahájil studium historie. Ne že by chtěl být historikem, ale byla to dobrá záminka, jak se od rodičů dostat a věnovat se muzice. A to se mu podařilo! V knize vypráví o svém angažmá v různých kapelách, předtím než se přidal k Iron Maiden, kteří ho proslavili. Iron Maiden vydali šestnáct studiových alb, ve kterých se vystřídali tři zpěváci: Paul Di’Anno, Bruce Dickinson a Blaze Bayley, který Bruce na pár let nahradil. Prodali přes 100 miliónů desek a byli čtyřikrát nominováni na cenu Grammy. Nominaci za píseň El Dorado dokonce proměnili. Procestovali celý svět díky pětadvaceti divokým turné. Začali dokonce pro přesun používat vlastní leteckou linku Ed Force One, která je pojmenovaná po maidenovském maskotovi Eddiemu, hubeném kostlivci, který Maideny doprovází už od začátku. Ale nejen to! V knize se totiž dozvíte nejen o jeho hudební kariéře a výhodách a úskalích života heavymetalové hvězdy, ale také o tom, jak se učil létat a získal pilotní licenci, o jeho vztahu k šermu a o boji s rakovinou. Bruce je zábavný vypravěč, který nešetří vtipnými historkami ze života!
Na sklade 2Ks
17,77 € 18,71 €

Blondýnka, 2. vydání


Nesmírně živý, beletrizovaný portrét herečky Marilyn Monroe od jejího neradostného dětství až po tragický, předčasný a dodnes nevyjasněný konec. Marilyn se stala legendou, ztělesněním pojmu „filmová hvězda“, její soukromý život se však ani vzdáleně nepodobal idyle. Román nám přibližuje křehký vnitřní svět vnímavé mladé ženy, jež znovu a znovu bojuje s překážkami i vlastní nevyrovnanou a zranitelnou osobností. Dává nám nahlédnout do zákulisí hollywoodské „továrny na sny“, nabízí nám překvapivé a často nelichotivé portréty významných mužů, kteří prošli jejím životem. Autorka čtenářům předkládá vzrušující obraz kultury a působivou výpověď o zápase člověka s osudem.
Na sklade 4Ks
10,40 € 10,95 €

Johannes Brahms


Johannes Brahms vokális kompozícióinak, dalainak, kórusainak és oratorikus műveinek többsége ismeretlen a nagyközönség előtt. Dietrich Fischer-Dieskau, a 2012 májusában elhunyt német operaénekes, lírai bariton, a 20. század legkiemelkedőbb dalénekese ebben a könyvben elsősorban ... Folytatás ›› ezeket a Brahms-műveket mutatja be alapos kutatások és saját élményei alapján, hiszen koncerteken és lemezfelvételeken a dalok szinte mindegyikét újra meg újra elénekelte. Az énekes úgy véli, a dalok és a kórusművek többet árulnak el a szerző életéről és az alkotás folyamatáról, mint életrajzi adatainak számbavétele és más műveinek értelmezése. Szeretett barátnéja, Clara Schumann megérezte, s vallotta: Brahms legszebb jellemvonásai az embereket elriasztó zord külső mögött rejtőznek. Ezt a Brahmsot fedezhetjük fel vokális műveiben, melyek műfaji és kifejezésbeli szempontból rendkívül sokrétűek, a szólódaltól a sokszólamú motettákig, a duettektől és kvartettektől az oratorikus művekig, az egyszerű népdaloktól a művészien kidolgozott, komplex kórusokig. Brahmsnál dal és élet kapcsolata állandóan változik; ezért e könyv írójának kimondott szándéka szerint az életrajz és a művek elemzése nem fonódik szorosan össze, inkább korszakonként követik egymást. A középpontban nem pusztán az életrajz áll, hanem az élet és a dalok egymásra hatása. A(z) Johannes Brahms (Könyv) szerzője Dietrich Fischer-Dieskau.
U dodávateľa
10,59 € 11,15 €

Napsugárlány


A Férjem védelmében és a Vészhelyzet című sorozatokban nyújtott kiváló alakításáról ismert színésznő, Julianna Margulies biztos kézzel jegyzi le élete és munkája történetét ebben a mélyen felkavaró memoárban. Művét a Good Housekeeping az év egyik legjobb könyvének nevezte: "A felnőtté válásról szóló, végtelenül személyes beszámoló egy fiatal nőről, aki zűrzavaros és vándorélettel járó gyermekkora közepette próbál értelemre lelni az őt körülvevő világban." - Katie Couric Julianna pirospozsgás, eleven kislányként kapta a családjában a "Napsugárlány" becenevet. Nagyon kicsi volt még, amikor elváltak a szülei, így aztán gyermekkorában rengeteget kellett utazgatnia különc anyja és távol lévő apja miatt, s meglehetősen bohém neveltetésben részesült. Élt Párizsban, Angliában, New Yorkban és New Hampshire-ben is, és mindenhol nagy felfordulás, bizonytalanság vette körül. Ekkoriban eszmélt rá, hogy nincs más hátra, neki kell rendet teremtenie a rendetlenségben, segítenie másokon, és végül fiatal nőként megtalálnia a maga útját a világban, hogy elismert színésznő válhasson belőle. Ez persze nem ment könnyen: nehéz döntéseket kellett meghoznia, bonyolult kapcsolatokkal és megsemmisítő visszautasításokkal kellett szembenéznie; ugyanakkor szép számmal akadtak olyan pillanatok is, amikor sors, hit és tehetség összeadódott: Julianna felejthetetlen sikereket könyvelhetett el a pályáján és a magánéletében egyaránt. Ezek a pillanatok változtatták végül nyugalommá a korábbi káoszt. A Napsugárlány című könyv kendőzetlenül őszinte és magával ragadó önéletrajz egy olyan nő tollából, aki a kavarodásban sem hátrál meg, és ezzel erőt ad embertársainak, inspirálja olvasóit.
U dodávateľa
15,32 € 16,13 €

A történetmondó


Dave Grohl önéletrajza megkapóan őszinte és rendkívül inspiráló olvasmány, egy világhírű zenész közvetlen hangú beszámolója karrierjéről és magánéletéről. A nagy rock and roll sztorikon túl meglepő módon Grohl komolyabb, önelemző arcát is megmutatja, szívszorító őszinteséggel mesél félelmeiről, fájdalmairól, veszteségeiről. Élete legfontosabb pillanatait felvillantva ismerhetjük meg egy megszállott zeneőrült történetét, aki az amerikai álmot valóra váltva baráti kapcsolatba került hőseivel, de még elnökökkel is, miközben füstös kocsmák színpadairól indulva ő maga is stadionkoncertek bálványává vált.
U dodávateľa
15,32 € 16,13 €

Biografie zo sveta filmu a hudby sú fascinujúcou kategóriou literatúry, ktorá sa zameriava na skúmanie života a kariéry osobností zo sveta filmu a hudby. Tieto biografie nám ponúkajú jedinečný pohľad do života slávnych hercov, režisérov, hudobníkov a ďalších tvorcov, a ukazujú nám ich cestu k úspechu, ale aj výzvy, s ktorými sa stretávali.

V biografiách zameraných na film sa dozvieme viac o slávnych hercoch a herečkách, ako napríklad ich detstve, vzdelaní, prvých krokoch vo svete filmu a postupnom stúpaní k vrcholom ich kariéry. Tieto príbehy nám tiež poskytujú pohľad do zákulisia filmových štúdií, natáčacích procesov a vzťahov medzi hercami a režisérmi. Biografie filmových tvorcov a režisérov nám zase umožňujú spoznať ich tvorivý proces, ich vízie a prístup k filmovému umeniu.

Biografie v oblasti hudby sa zameriavajú na životy hudobných ikon, ako sú speváci, skladatelia, hudobní producenti a ďalší umelci. Tieto knihy nám poskytujú podrobný pohľad na ich pôvod, rodinné prostredie, hudobné začiatky a cestu k úspechu. Okrem toho sa dozvieme aj o ich hudobných vplyvoch, tvorivých procesoch, vzniku ikonických albumov a koncertných tour. Biografie hudobníkov nám tak ponúkajú hlbšie porozumenie ich hudobnému odkazu a významu pre populárnu kultúru.

Tieto biografie sú často napísané na základe rozsiahlych rozhovorov so samotnými osobnosťami, ich rodinnými príslušníkmi, priateľmi a spolupracovníkmi. Autori týchto kníh sa snažia čitateľom priblížiť emocionálne a profesionálne aspekty života týchto osobností, a tak nám umožňujú získať hlbší vhľad do ich osobnosti a životného príbehu.