Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Geografia - ostatné strana 49 z 55

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Top 10 - Athén


Top 10 útikönyvünkben az első osztályon utazó és a kispénzű turisták egyaránt megtalálják a kedvükre való legfontosabb látnivalókat. Több tucat Top 10 tipp, a 10 legérdekesebb fesztivál, osterie, a 10 legjobb étterem, hotel, múzeum és templom segíti a látogatót az eligazodásban. Ezek között még a 10 leginkább elkerülendő dolog is szerepel, hogy időt és pénzt spóroljunk.
Vypredané
0,44 € 8,81 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha India


Fedezze Indiát a könyv segítségével! Több mint 2400 fénykép, illusztráció és térkép, alaprajzok és keresztmetszeti rajzok a főbb látnivalókról, séták, túraútvonalak és tematikus körutak, éttermek, szálláshelyek és közlekedés. Részletesen kidolgozott térképek segítenek az eligazodásban. Ha ebből a könyvből tájékozódik, nem lesz szüksége más útikönyvre!
Vypredané
2,21 € 44,23 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Velence, Bécs és a törökök


1654-től 1700-ig, fél évszázad leforgása alatt teljesen átalakultak a hatalmi viszonyok Európában, a Földközi-tenger mellékén különösen drámaian. Velence nemesi köztársasága, melynek befolyását és gazdagságát addig félve irigyelték, hanyatlásnak indult, kiszorult a politika alakítóinak élvonalából. A Török Birodalom, mikor bárki azt hihette róla, virágkorát éli, mert területét úgy megnövelte, mint soha addig, egy csapásra kényszerült feladni másfél évszázados hódításait. A Habsburg Birodalom ázsiója ugyanakkor megnőtt. Magyarországon is vége szakadt a százötven éves török hódoltságnak, Budát 1686-ban sikerrel ostromolta meg a jeles hadvezér, Szavojai Jenő. A nagy játszmának erről az epizódjáról is beszámol Ekkehard Eickhoff - aki karrierdiplomataként ismerkedett meg a közel-keleti térséggel, mielőtt kiváló szaktudósává képezte volna magát -, de a magyar olvasó sok egyebet is megtudhat tőle arról, hogy miért éppen így alakult Európa sorsa. A szerző az egész kontinenst áttekintve fejtegeti a szálakat. Árnyaltan ábrázolja a szereplőket, köztük a törökkel alkudozni nem rest "legkeresztényibb" francia királyt, XIV. Lajost, a hadvezéri és politikusi gyarlóságoktól nem mentes osztrák császárt, I. Lipótot, érzékletesen idézi meg a festőiségükben is irgalmatlan csatákat, s töviről hegyire beszámol a töröktől, orosztól, kozáktól szorongatott Lengyelország manővereiről, melyekkel ideig-óráig elkerüli területének feldarabolását. Ezt az alapos krónikát számos térkép és illusztráció egészíti ki, de az alakok, történések megelevenítése elsősorban a "mesélő kedvű" történész érdeme.
Vypredané
0,75 € 15,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Világföldrajz


A földrajz jóval több a hegyek-völgyek-folyók puszta ismertetésénél; ez a komplex tudomány azt is bemutatja, kik laknak e területeken, hogyan és miből élnek, s létük milyen gazdasági-kulturális hatással van azokra, akik a világ más részein élik mindennapjaikat. A könyv mintegy harminc magyar földrajztudós tanulmányait tartalmazza, akik valamennyien a szakma nemzetközileg is elismert képviselői.
Vypredané
1,31 € 26,15 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Bakony (Déli rész) turistatérkép


A Cartographia turistatérkép sorozatának tagja. A térképek tartalmi javítását helyszíneléssel, a beérkezett észrevételek segítségével, valamint a helyi természetbarát szövetségek által megadott információk felhasználásával végezzük. A térképek hátoldala színes településismertetőket tartalmaz, ami segíti a települések értékeinek bemutatását, és a túrázóknak is támpontot ad a terület látnivalóiról, a fontosabb szállás- és étkezési lehetőségekről.
Vypredané
0,26 € 5,19 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Top 10 - Madeira


A Top 10 útikönyvben az eső osztályon utazó és a kispénzű turisták egyaránt megtalálnak minden fontosat, amit Madeira nyújthat. Top 10 listák tucatjai - a 10 legjobb programtól Porto Santón a 10 legjobb éttermig és szállodáig - kalauzolják végig a lá togatót Madeira legjaván. Ezek között még a 10 leginkább kerülendő dolog is szerepel, hogy időt és pénzt spórolhassunk. Az első és hátsó borító kihajtható térképei és a könyvben található számos kisebb térkép segítségével könnyen kiismerhetjük magunk at a szigeten.
Vypredané
0,48 € 9,58 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Top 10 - Bangkok


A Top 10 útikönyvben az első osztályon utazó és a kispénzű turisták egyaránt megtalálnak minden fontosat, amit Bangkok nyújthat. Top 10-es listák tucatjai - a 10 legszebb buddhista templomtól a fesztiválokon és piacokon át a 10 legjobb bárig, klubig és szórakozóhelyig - kalauzolják végig a látogatót Bangkokban. Ezek között még a 10 leginkább kerülendő dolog is szerepel, hogy időt és pénzt spórolhassunk. Az első és hátsó borító kihajtható térképei és a könyvben található számos kisebb térkép se gítségével könnyen kiismerhetjük magunkat Bangkokban.
Vypredané
0,48 € 9,58 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Meglelé borát


A Duna Borrégió készen áll a következtetések levonására és készen áll arra is, hogy megmutassa teljesítményeit. A régió egyediségét könnyen föl lehet ismerni, ha a borokhoz nyitottan közelít a kóstolója. A cserszegi fűszeres itt, a Kunságban talált otthonra. Igaz, a fajtát Bakonyi Károly a keszthelyi egyetemen, a cserszegtomaji tangazdaságban nemesítette, s így a fajta badacsonyinak nevezhető, mégis az Alföld talajszerkezete engedte igazán kibontakozni. A cserszegit megterheli a vulkanikus talaj ásványossága, sós jellege, míg az agyagos, barna homokos, meszes, esetleg löszös kunsági, hajós-bajai föld egyenesen szárnyra kelti ezt a csodálatosan izgalmas, játékos savú, ugyanakkor éretten is vibrálni kész fajtát. Nem véletlen, hogy a nemesítő professzor Frittmann Jánost nevezte ki a cserszegi nagykövetének, s az sem véletlen, hogy a fajta országos borversenyét immár Soltvadkerten rendezik meg.
Vypredané
0,36 € 7,12 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Berlin


Benne van minden információ, ami egy élményteli utazáshoz kell: -Brandenburgi kapu, Reichstag, Olimpia Stadion, Potsdam; katedrálisok, tavak, történelmi emlékek. -Hangversenyek és dzsesszkoncertek, történelmi és művészeti kiállítások, filmfesztivál és színházi előadások. -Anne Frank naplója, East Side Gallery, Fritz Lang filmjei, Bertolt Brecht színtársulata, Käthe Kollwitz szobrai, Karl Friedrich Schinkel épületei. -Szállások, éttermek, szórakozóhelyek listája, hasznos kifejezések németül, térképek.
Vypredané
0,31 € 6,12 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Besztercebánya és környéke


E kalauzból megismerhetjük Besztercebánya és környékének gazdag történelmi múltját, építészetét.
Vypredané
0,38 € 7,69 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha 100 misztikus és szent hely


Némely különleges helyek mélységesen megindítanak bennünket - egyfajta belső szépség árad belőlük, melynek révén közvetlen kapcsolatba kerülünk a lélekkel. Lehet az egy templom, egy megemlékezéshez kapcsolódó emlékmű, egy út menti szentély vagy egy ősi, szent tradíciók által áthatott terület. Az ilyen helyek felkeresése megéri a fáradságot. Tartalommal töltik meg életünket, felébresztik bennünk az áhítat, a szépség vagy a békesség érzését. Az album a világ száz, nagy gonddal megválasztott, lélekemelő helyére viszi el önöket, a bretagne-i Carnac ősi megalitjaitól a jávai buddhista Borobudur templomkomplexumig, Bighorn óriási orvosságos kerekétől, mely az egyesült államokbeli Wyomingban található, Pekingbe, a konfuciánus Ég Templomáig. Az egyes helyeket híven megidéző leírások jeles szerzők tollából valók, akik a maguk utánozhatatlan stílusában osztják meg velünk személyes gondolataikat. Azok az utazók, akik maguk is szeretnék megismerni ezeket a helyeket, a könyv végén hasznos, a turisták számára praktikus információkat tartalmazó helynévtárat találnak. Ezekben a misztikus és szent helyekben megmerítkezve, a táj, a művészet és a lélek sugárzó találkozásánál kitágul életünk perspektívája. Ez a kötet ehhez a megmerítkezéshez nyújt inspirációt és ismereteket.
Vypredané
1,34 € 26,88 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Demogeographical analysis of Slovakia


Vydanie s voľnými listami. Atlas obyvateľov Slovenska je vedecká analýza a kartografická interpretácia demografickej situácie na Slovensku. Ide o prvé komplexné spracovanie všetkých základných informácií o vývoji, rozmiestnení, bývaní, dynamike, štru ktúrach a prognózach vývoja obyvateľstva Slovenska. Súbor máp (444) a grafov (168) predstavuje dielo vedeckej, informačnej i kultúrnej hodnoty. Atlas vychádza v 3 formách: ako kniha, ako voľný klad listov podľa jednotlivých kapitol a na DVD.
Vypredané
0,58 € 11,63 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Varázslatos Ázsia


Csodálatos, egzotikus, izgalmas helyszínekre kalauzolja az olvasót ez a remek kötet. Csupa "leget" ismerhetünk meg! Elénk tárul bolygónk legesősebb vidéke, a világ egyik legmagasabb épülete, működő vulkánok a Föld legnépesebb muzulmán országában, a leghatalmasabb sztúpa, a buddhisták legnagyobb összejövetele és még sorolhatnánk ezeket az elképesztő "legeket", amelyek sűrűn sorakoznak ebben a különleges hangulatú könyvben. S mi több: ahol nem ilyen világcsúcsokról ír a szerző, hanem "csak" hatalmas tengeri teknősről, sárga kígyóról a kunyhóban, orrszarvúkról a reggeli párában, lenyűgöző szépségű tájakról Balin és Vietnamban, vagy színes és különleges népszokásokról, nos azokon az oldalakon is magához láncolja az olvasót! Mindezt különösen élvezetessé teszi Galamb Gábor könnyed, olvasmányos stílusa. Az Indiáról és Mianmarról írott remek úti élmény-regényeiből már jól ismert szerző ezúttal is feleségével együtt, egyéni utazóként járta be Délkelet-Ázsia és India fantasztikus vidékeit, s teszi ismét közkinccsé élményeit, tapasztalatait.
Vypredané
0,95 € 19,03 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Az ókori Egyiptom templomai


A kötet az egyiptomi templomok első és teljességgel illusztrált áttekintése. Többek közt ismerteti Karnak és Luxor, Abüdosz, Edfu, Philae és a Nílus menti templomokat. Hasznos információkat nyújt a templomépítészetről és díszítésről, a megszentelt hely kiválasztásától az alapító szertartásokon át egészen a kész épületekig, valamint bemutatja a templom különböző részeinek funkcióját és jelentését, a fáraók és a papok szerepét a vallási szertartásokban.
Vypredané
1,33 € 26,63 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Magický svět Indie a Himaláje


Magický svět Indie a Himaláje (oficiálně zvaný Jižní Asie) je pozoruhodný kus světa kontinentálních rozměrů s jednou a půl miliardou obyvatel a neuvěřitelnou rozmanitostí přírodní i civilizační. Místo zrodu náboženství několika směrů, která se dodnes integrálně prolínají životem zdejší společnosti. Tento magický svět tvoří tři části: země na Indickém poloostrovu Indie, Pákistán a Bangladéš, ostrovní země Srí Lanka a Maledivy a himalájské země Nepál, Tibet a Bhútán.
Vypredané
0,82 € 16,40 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zarándokhelyek képekben Több mint 400 fotóval és t


Ez a ragyogóan illusztrált képes album egyedülálló áttekintést nyújt az emberiség misztikus és spirituális helyeiről és szentélyeiről - az őskor és az ókor kihalt kultúráitól a régi amerikai népeken át napjaink öt nagy világvallásáig. A nagy kultuszo k és vallások eredetének és történetének rövid felvázolása után képek és leírások mutatják be a legjelentősebb szakrális építményeket és szentélyeket. A kötet nagyszerű színes fotói, részletes és áttekintő térképei, lebilincselő magyarázó szövegei iz galmas és nagy hatású utazásra invitálnak a hit gyökereihez.
Vypredané
0,96 € 19,19 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Top 10 - New York


Akár első osztályon, akár korlátozott költségvetéssel utazunk, a Top 10 útikönyv New York legjavát ismerteti meg velünk. Top 10 listák tucatjai - a 10 legjobb üzlettől a 10 legjobb kabaréig, éjszakai klubig, étteremig és szállodáig - segítik a látogatók az eligazodásban. Ezek között még a 10 leginkább kerülendő dolog is szerepel, hogy időt és pénz spórolhassunk. A részletes térképek és a több száz fénykép segítségével mindenki könnyen összeállíthatja útitervét.
Vypredané
0,48 € 9,58 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Hawaii


A National Geographic Society sokat próbált utazói, szakavatott világcsavargói folyton-folyvást járják glóbuszunk pazar tájait, érdekes országait. De nem csak a díszleteket bámulják meg - a kulisszák mögé, a nemzetek, népek, kultúrák titkaiba is örömest bepillantanak. Vérbeli felfedezőként összegyűjtött tapasztalataikat, bölcs tanácsaikat osztják meg az utazni vágyó olvasóval a National Geographic Traveler sorozatának köteteiben. Az utazás megtervezése: Rövid az idő, tenger sok a látnivaló - hogyan állíthatjuk össze a legokosabban hawaii utazásunk menetrendjét? Kalandra fel!: Bon táncfesztivál, túrák bennszülött idegenvezetővel, barlangkaland a lávacsőben, lauau és szörf - megannyi különleges, kihagyhatatlan élmény. Bennfentes tipp: Csak a beavatottak számára ismerős helyek, fontos tudnivalók - a National Geographic fotósainak, újságíróinak, szakértőinek kincset érő tanácsai. Séták és autós kirándulások: A honolului kínai negyed, a nagy-szigeti Kráter-perem, a mauaui Hana autóút, a molokai East End - részletes leírással, térképpel. Kirándulások: Na Pali Coast, Lanaihale, Oahu, Old Pali Road, a Nagy-sziget, Hilói-öböl - háborítatlan zugok, rejtelmes hawaii vidékek. Ne hagyjuk ki!: Különösképpen ajánlott helyek és programok. Fényképek, illusztrációk, térképek: Gazdagon illusztrált segédlet az úti célok kiválasztásához, a tájékozódáshoz, a tartalmas és szórakoztató időtöltéshez.
Vypredané
0,63 € 12,50 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Észak- és Közép-Amerika - Első rész


Az amerikai földrész északi és középső része -beleértve a karib-tengeri szigeteket is- az Egyenlítőtől északra terül el, részben magában az egyenlítői övezetben. A Navigátor-Világatlasz című sorozat ötödik kötete a kontinens természeti, földrajzi viszonyaiba enged betekintést.
Vypredané
0,35 € 6,92 €

dostupné aj ako:


Ak máte záujem o poznanie sveta, jeho rôznorodosti, prírodných zázrakov, kultúrnych rozdielov a geografických javov, táto kategória je určená pre vás. Nájdete tu široký výber kníh, ktoré vám ponúkajú prehľad o geografii, mapách, zemepisných údajoch a štúdiu svetových regiónov.

Kategória Geografia vám otvorí bránu do sveta poznania a objavovania. Nájdete tu knihy, ktoré vám poskytnú široký prehľad o zemepise, jeho základných princípoch, geografických procesoch a vplyve na náš svet. S týmito knihami sa budete môcť ponoriť do štúdia regiónov, kontinentov, krajín a miest a získať lepšiu predstavu o ich charakteristikách a významnosti.

Narazíte na knihy, ktoré vám ponúkajú prehľadné mapy, geografické údaje a štatistiky. Zistíte viac o prírodných zázrakoch, riečnych systémoch, vrchovinách, púštiach, oceánoch, populáciách, kultúrach a ďalších geografických javoch.