! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Geografia - ostatné strana 7 z 55

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Střední Čechy


Střední Čechy jsou velké a přírodně a kulturně velmi rozmanité. Svědčí o tom nejen množství zvláště chráněných území (kde jinde mají 6 CHKO), ale i množství památek hrady a zámky počínaje, památkově chráněnými městy a obcemi či jednotlivými budovami (nezapomene se ani na krásu železničních stanic) konče. Je zde takové množství dalších zajímavostí, že by každý jejich region zasloužil mít vlastní publikaci. Několikrát se o to pokoušeli místní nadšenci (již v 19. století) a naposledy vyšla publikace o zvláště chráněných územích přírody, která byla sestavena péčí Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky. Přesto se domnívám, že kniha o přírodě a dalších zajímavostech středních Čech, kniha, která by byla čitelná pro každého a nebyla pouhou encyklopedií, chybí. Kniha charakterizuje skutečně nezaměnitelné znaky, které má každý úsek zdejší přírody a krajiny. Povídání o jednotlivých částech zdejšího kraje jsou nevelká. Už třeba proto, že jsou střední Čechy přírodně, krajinářsky a kulturně velmi rozmanité. Všechno se odvíjí od velkých řek, které do středních Čech přitékají a tady se spojují v jednu velkou, která jejich vody nese daleko, až do Severního moře. Kde při systemizaci knihy začít. Přirozeným středem kraje je Praha. Podrobně se Prahou kniha nezabývá, ale zmínit se musí, protože bez ní by střední Čechy nebyly středními Čechami. A od dotyku s Prahou se k jihu a pak k východu, severu, západu a zase k jihu odvíjejí jednotlivá povídání, takže celek je vlastně spirála, která se postupně rozvíjí, aby nakonec skončila tou nejsevernější obcí kraje. Samozřejmě, že každé povídání má nějaký příběh a od něho se odvíjí i jeho název. Publikace je doplněna fotografiemi detaily přírody i krajinných celků, i kresbami některých významných druhů rostlin, živočichů či zkamenělin. A vždy s vyznačením místa v mapě. Knihu posuzoval mimo jiné RNDr. Rudolf Prokop, CSc., přední český a světový paleontolog. Z jeho posudky vyplývá, že kniha neztrácí na odbornosti, a přesto je i pro laika velmi čtivá.
U dodávateľa
17,37 € 18,28 €

Teljes szívvel


Szabó Norbert Ádám egy nap tudatára ébred: nem a neki rendelt utat járja. Rádöbben, hogy az íróasztalán és a hétköznapok taposómalmán túl is van élet, sőt: ott kezdődik csak igazán. Egészen pontosan a nyílt óceánon... Amikor barátjával, Leventével egy balatoni vitorlázás során a fejébe veszi, hogy egy aprócska páros kajakkal keresztülevezik az Atlanti-óceánt, az egész nem tűnik többnek a fantázia játékánál. A két mindenre elszánt srác azonban pontosan tudja: száz veszéllyel dacolva is véghez fogják vinni vakmerő tervüket. Több mint hatvan nap a végtelen háborgás kellős közepén, kitéve az időjárás kényének-kedvének, nap nap után megküzdve az elemekkel - és persze saját kétségeikkel. Szabó Norbert Ádám izgalmas feljegyzéseiből többek között az is kiderül, hogyan készül ivóvíz sós tengervízből, milyen érzés, ha az ember nagy sebességgel repülő hallal koccan össze, és mit kell tennünk, ha összecsapnak a fejünk felett a hullámok - időnként szó szerint. A Teljes szívvel azonban nemcsak hajónapló, hanem egy lelki utazás története is: inspiráló példa mindazoknak, akik előre megírt forgatókönyvek helyett saját álmaikat akarják megvalósítani. "A kapitány ránk szegezi a hajó hatalmas reflektorának vakítóan izzó fényszóróját, aztán csak bámulnak ránk tátott szájjal. Pályafutásuk eddigi talán legérthetetlenebb szituációját élik át. Két fiatal srác, akik épp most kajakozták át az Atlanti-óceánt, a partoktól szinte karnyújtásnyira, egy apró hajócskában ülnek tétlenül, a lapátjuk az ölükben hever, és egy-egy szelet csokoládét falnak épp. Mikor odaérnek hozzánk, csokinkat szorongatva, kérdő tekintettel pislogunk vissza rájuk. - Jól vagytok, srácok, minden rendben? - kérdezik aggódva. Persze hogy minden rendben, csak megéheztünk, ennyi az egész. Szárazföldi perspektívából teljesen érthető a csodálkozásuk: az ember azt hinné, hogy hatvanhárom nap után már bármit megtenne, csak állhasson szilárd talajon, de a mi szemszögünkből ez egészen másképp fest. Egy jó szelet csokira mindig van idő." Szabó Norbert Ádám 1987-ben született Budapesten. Közgazdászként végzett a Budapesti Gazdasági Egyetemen, majd egy évet töltött egy multinacionális vállalatnál, míg rá nem jött: mást tartogat számára az élet.
U dodávateľa
10,69 € 11,25 €

Török riviéra és Isztambul


U dodávateľa
12,79 € 13,46 €

Fiesta


Spanyolországban nincs hétköznap. Mondjuk inkább így: Spanyolországban a hétköznap is ünnep. A spanyol ember mindig ünnepel. A kötet a mozgalmas, színes, hagyományaihoz hűen ragaszkodó, folytonosan ünneplő Spanyolországot mutatja be. Úgy, ahogyan azt ma is láthatjuk, és ahogyan száz évvel ezelőtt ott járt íróink, újságíróink, utazóink látták.
U dodávateľa
12,79 € 13,46 €

Čechy, srdce Evropy


Čechy bývají označovány za srdce Evropy. Autor poutavým způsobem ukazuje, proč je toto označení oprávněné. Srdce v organismu vnímá, harmonizuje, spojuje a léčí. Česká kotlina tvoří srdeční orgán v organismu Evropy. Tento orgán je ovšem členitý a projevuje se v něm nejedna polarita, reprezentovaná například dvojicí typicky českých drahokamů, vltavínu a granátu, ale také Šumavou a Krkonoši, Vltavou a Labem. Nechejte se autorem vzít na napínavou cestu za poznáním českého srdce Evropy, tohoto „světadílu uvnitř světadílu“.
U dodávateľa
19,86 € 20,90 €

Élj úgy, mint egy koreai


Az Oscar-díjas Élősködők, a K-pop, a street food, a kiváló minőségű kozmetikai termékek és a csúcstechnológia - Dél-Korea világszerte egyre népszerűbb. De vajon mennyire ismered az igazi Koreát és az ott élőket? Ez a nagyszerű útikalauz bevezet az ország különleges történelmébe, bemutatja földrajzi adottságait és a helyi szokásokat; közelebbről is megismertet Korea lüktető kulturális életével: a rendkívül sikeres filmiparral, az egyedülálló rajongói kultúrával, a divattal. Ha kíváncsi vagy, hogyan kell úgy randizni, ahogy a koreaiak, ha érdekelnek a helyi látványosságok, a koreai gasztronómia vagy a harmóniára törekvés, azaz a „nunchi” művészete, akkor megtaláltad a könyvet, amit kerestél. Az Élj úgy, mint egy koreai hiteles és nem utolsósorban szórakoztató bevezetés a koreai kultúrába, gondolkodásmódba és életstílusba.
U dodávateľa
18,72 € 19,70 €

Krásy naší země


Naše země leží v srdci Evropy, to každý ví. Ale naše země má také spoustu zajímavostí, které Čechům možná připadnou normální, ale přitom jsou to světové unikáty. Některé z těchto podivuhodností přináší tato kniha, například: skalní města, jeskyně, prameny evropských řek, spoustu architektonických skvostů od středověku po současnost, technické památky, lázně, korunovační klenoty, židovské památky, skanzeny.
Na sklade 1Ks
9,36 € 9,85 €

Izrael70magyar


Ki álmodta meg Izrael államát? Kinek a filmjét nevezték először Oscar-díjra? Ki hamisította Eichmann útlevelét? Ki fejlesztette ki a Vaskupolát? Mindezekre a kérdésekre választ kapunk, ha belelapozunk ebbe az ünnepi albumba, amely Izrael állam függetlenségének hetvenedik évfordulójára készült. Hetven magyar vonatkozású izraeli történet szerepel benne hetven ismert és elismert, az Izraelinfo szerzői által bemutatásra érdemesnek tartott magyar származású személyiségről. A szerzőkről: Izraelinfo – egy újság az interneten. És egy csapat. Magyarul izraeli – ahogy a lap szlogenje mondja. Elsősorban hírek, de minden más is, amit hazánkban – mert itt élünk valamennyien, szerkesztők, szerzők – fontosnak, érdekesnek és értékesnek találunk. „Meg kellene ünnepelnünk Izrael hetvenedik születésnapját!” – így született az ötlet, hogy jelenjen meg hetven magyar képeslap hetven, magyar nyelvterületről származó izraeli személyiség életútjának és munkásságának bemutatásával – mindennap egy. Az utolsó épp az államalapítás ünnepén, 2018. április 18-án. Megcsináltuk. Onnan már csak egy lépés volt ez a könyv.
U dodávateľa
12,23 € 12,87 €

Hollókő és a palóc vidék


Az új generációs Vendégváró útikönyvek sorozat e kötete Nógrád megyét, a legfontosabb idegenforgalmi és turisztikai centrumain keresztül mutatja be.
U dodávateľa
10,13 € 10,66 €

Fehér felhők útja


U dodávateľa
12,43 € 13,08 €

Atlas světových měst


Atlas přináší více než 90 map a infografik, které na konkrétních příkladech představují politické, ekonomické i kulturní funkce městských aglomerací i těch nejmenších městeček od New Yorku po Šanghaj. Sdílená ekonomika, technologie, gentrifikace, fake news: věnuje se všem aspektům života ve městech na počátku 21. století.
U dodávateľa
15,11 € 15,90 €

Ibiza - Formentera


A kisméretű, zsebkönyv formátumú, színes fotókkal teli kötet a legfontosabb információkat közli a magyar turistának Ibizáról és Formentera-ról. Fontos látnivalók, éttermek, szórakozóhelyek, múzeumok, legjelentősebb célpontok térképpel, képkockákkal. Általános tudnivalók, vásárlás, közlekedés, helyi események, programok, nyitvatartási szokások, szálláshelyek stb. A praktikus kiadvány remek útitárs annak, aki szeretné megismerni a nagyváros legkiemelkedőbb nevezetességeit.
Vypredané
7,27 € 7,65 €

Provence


A kisméretű, zsebkönyv formátumú, színes fotókkal teli kötet a legfontosabb információkat közli a magyar turistának Franciaország e csodás vidékéről. Fontos látnivalók, éttermek, szórakozóhelyek, múzeumok, tenger, legjelentősebb célpontok térképpel, képkockákkal. Általános tudnivalók, vásárlás, közlekedés, helyi események, programok, nyitvatartási szokások, szálláshelyek stb. A praktikus kiadvány remek útitárs annak, aki szeretné megismerni a vidék legkiemelkedőbb nevezetességeit, városait, tengerpartjait.
Vypredané
7,27 € 7,65 €

The Best American Travel Writing 2017


"The Best American Travel Writing has been the gold standard for short-form travel writing from newspapers, magazines, and the Internet since its inception." --New York Times Book Review Everyone travels for different reasons, but whatever those reasons are, one thing is certain--they come back with stories. Each year, the best of those stories are collected in The Best American Travel Writing, curated by one of the top writers in the field, and each year they "open a window onto the strange, seedy and beautiful world, offering readers glimpses into places that many will never see or experience except through the eyes and words of these writers" (Kirkus Reviews). This far-ranging collection of top notch travel writing is, quite simply, the genre's gold standard.
Vypredané
13,78 € 14,50 €

Ázsia


U dodávateľa
9,19 € 9,67 €

Poľana


Mnohorozmerná kronika našej najvyššej sopky a charakteristickej dominanty stredného Slovenska opisuje vznik poľanského stratovulkánu a jeho modelovanie majstrovskými nástrojmi prírody, pozoruhodné lesy a pralesy, klenoty z ríše rastlín a živočíchov, ľudí Poľany – od pradávnych obyvateľov cez valašskú kolonizáciu, tradičnú kultúru, objaviteľov a bádateľov až po pozoruhodné príbehy chát, turistov, lyžiarov a horolezcov na svahoch a zrázoch legendárneho vrchu. Obsažný text dopĺňajú úryvky z bohatej ľudovej slovesnosti, literárnych diel, spomienky rodákov a osobností, ktoré pod Poľanou pôsobili, ako aj unikátne farebné a čiernobiele fotografie.
U dodávateľa
12,26 € 12,90 €

Balatonfüred-Csopak


A Balatonról Jókai 1857-ben írta: "Az egész táj mosolyog." Szigethy Gábor könyvében ugyanezt a mosolyt és tájat közelíti. "A táj néha magába ölel, néha magunkba öleljük a tájat. Másképpen mosolyog reggel a Balaton, a szőlő, az erdő, a templomtorony, a rom, s másképpen délben, délután, alkonyatkor, este. Az sem mindegy: barangolásunk során váratlanul hol bukkan elénk, mikor pillantjuk meg a magyar tenger szikrázva csillogó, haragosan hullámzó, tarajosan fodrozódó vagy bársonyosan sima víztükrét. Borokról és a Balatonról sokat tudó régi írók feljegyzéseit, írásait, könyveit olvastam - tanultam; papírra vetett mondatokba sűrítem szőlőkben, pincékben, éttermekben, a mosolygó tájon úton-útfélen, hajnalig tartó beszélgetések során gyűjtögetett balatoni boros élményeim emlékét - könyvet írok."
U dodávateľa
11,88 € 12,50 €

Négy felvidéki város


A könyvben négy család történetén keresztül megismerhetők a polgári életforma különböző modelljei. Az egyes életpályák ugyanakkor önmagukban is figyelemreméltó művelődéstörténeti ismereteket hordoznak, ilyen például a szabadságharcban is fontos szerepet vállaló Rombauer Tivadaré, vagy a mikológia történetében jelentős Hazslinszky Frigyesé. A könyv a selmecbányai Kachelmann-család, a késmárki Hazslinszky-család, a lőcsei Romauer-család, valamint a kassai Sziklay-család életén keresztül mutatja be a XIX-XX. századi felvidéki magyar polgári világ átalakulásait és hányatott történelmét a reformkortól Trianonig.
U dodávateľa
11,88 € 12,50 €

Ak máte záujem o poznanie sveta, jeho rôznorodosti, prírodných zázrakov, kultúrnych rozdielov a geografických javov, táto kategória je určená pre vás. Nájdete tu široký výber kníh, ktoré vám ponúkajú prehľad o geografii, mapách, zemepisných údajoch a štúdiu svetových regiónov.

Kategória Geografia vám otvorí bránu do sveta poznania a objavovania. Nájdete tu knihy, ktoré vám poskytnú široký prehľad o zemepise, jeho základných princípoch, geografických procesoch a vplyve na náš svet. S týmito knihami sa budete môcť ponoriť do štúdia regiónov, kontinentov, krajín a miest a získať lepšiu predstavu o ich charakteristikách a významnosti.

Narazíte na knihy, ktoré vám ponúkajú prehľadné mapy, geografické údaje a štatistiky. Zistíte viac o prírodných zázrakoch, riečnych systémoch, vrchovinách, púštiach, oceánoch, populáciách, kultúrach a ďalších geografických javoch.