Ďalším prehliadaním stránky súhlasíte s používaním cookies.

neuvedený: Mátyás-templom

Počet strán: 776

Väzba: tvrdá

EAN: 9786155341182

Jazyk: maďarský

ISBN: 6155341182

Dátum vydania: 21. mája 2015

Vydavateľstvo:  Budapesti Történeti Múzeum

Orig. vydavateľstvo: 

Rozmery: 5 cm x 22,5 cm x 29,5 cm

Mátyás-templom

Autor: neuvedený

Dostupnosť:
Vypredané v e-shope

Dodanie do kníhkupectva na osobný odber žiaľ nie je možné.
Cena v e-shope: 24,42 
Bežná cena: 25,71 €
Zľava 5%
Rezervácia v kníhkupectve

Titul nemáme na sklade v e-shope a je vypredaný aj u dodávateľa. Pozrite sa nižšie, či máme titul v niektorom z kníhkupectiev.

Zobraziť dostupnosť v kamenných predajniach

Pri nákupe nad 35 € máte doručenie zadarmo.

O knihe: "A hasonló címmel a Budapesti Történeti Múzeumban és a Mátyás-templomban megnyílt kettős kiállításhoz megjelent tanulmánykötet és katalógus eddig nem látott alapossággal dolgozza föl az emblematikus jelentőségű templom történetének minden aspektusát. A csaknem 800 oldalas, egyedülálló képanyaggal illusztrált kötet hatvan tanulmánya és 376 tárgyleírása fényesen bizonyítja Mindszenty bíboros 1947-ben mondott szavait: ""Ez a szentegyház az ország szíve, ezt a szerepét a történelem folyamán szüntelen megőrizte. ""

""Vannak épületek, amelyek különleges helyet foglalnak el az őket építő nemzetek szívében. Ezek az építmények az idők során megbízható tájékozódási ponttá válnak, jelképpé nőnek.

Számunkra ilyen a budavári Nagyboldogasszony-templom, mely nemzetünnkel együtt élte végig történelmünk fordulatait. Békéből és háborúból, gyarapodásból és kifosztásból éppúgy kivette részét, mint a hívek, akik a falai közt imádkoztak. Elődeink építették és bővítették, a vészterhes idők feldúlták vagy más, méltatlan célokra használták, Isten budavári háza mégis átvészelte a megpróbáltatásokat. Minden ostrom és tűzvész után megújult. Újjáépítettük, mert nekünk, magyaroknak mindig többet jelentett felszentelt falaknál: évszázadokon keresztül a magyarság lelki-szellemi egységét szimbolizálta.

A keresztény kultúra és a magyar történelem összefonódását bizonyítja, hogy ez az épület egyszerre lehet a magyar nemzetet ezer éve oltalmazó Nagyboldogasszony, valamint a keresztény Európa határait védelmező Hunyadi Mátyás temploma. Ez a szellemiség emlékeztet bennünket a nagy király igazságára: "" Az isteni szolgálatra bármilyen idő alkalmas, és mindaz, amit a haza érdekében tesz az ember, nem egyéb, mint Isten szolgálata. ""

Hiszem, hogy mi, ma élő magyarok, akkor lehetünk hűek elődeinkhez, ha nemcsak az emléküket őrizzük meg, hanem elveiket magunkévá téve a 21. században is megtaláljuk a módját Isten és a haza szolgálatának. Mindehhez azonban azt a lelkületet is újjá kell építenünk magunkban és az egész nemzetben, amely ezt a templomot a pusztulás után újból és újból a magasba emelte.

Kívánom, hogy a kiállítás megtekintésével, a kiadvány tanulmányozásával mindannyian megerősödhessünk ebbéli meggyőződésünkben. "" (Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke)"

Odporúčame tieto knihy