! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Encyklopédie, obrazové publikácie strana 15 z 20

Parky a záhrady


Jednou z noviniek edície Kultúrne Krásy Slovenska bude kniha Parky a záhrady. Ako napovedá sám názov, jej obsahom sú diela záhradnej a krajinnej architektúry, ktoré vznikli rukou človeka a sú odrazom obdobia ich vzniku. Termíny park a záhrada sa navzájom prelínajú, takže niekedy ich nie je možné presne oddeliť, avšak to ani nie je cieľom tejto knihy. Postupom času sa totiž menili ich majitelia, dobový vkus a predovšetkým funkcia. Zmena vzhľadu spôsobila, že v súčasnosti sa z niektorých reprezentatívnych záhrad stali verejnosti prístupné parky a mnohé záhrady plynule prechádzajú do prírodno-krajinárskych parkov. Sú jedným zo znakov slovenskej krajiny a ich početnosť dodáva Slovensku prirodzené čaro a pôvab. Viaceré parky a záhrady sú symbolom jednotlivých lokalít Slovenska a patria k známym výletným cieľom. Z tohto dôvodu sme sa podujali vybrať tie, ktoré zaujmú predovšetkým z vizuálno-estetického hľadiska a majú aj zaujímavú históriu. Publikácia Parky a záhrady je knihou o pokladoch umu a šikovnosti našich predkov, ktorý bol pretavený do nádherných záhradných a krajinárskych kompozícií. Je určená nielen milovníkom záhradnej architektúry alebo prírody, ale aj širokej verejnosti. Poukazuje na kultúrne a prírodné hodnoty, ktoré ukrývajú vybrané lokality, a dúfa, že ich propagáciou prispeje k zlepšeniu povedomia obyvateľstva v súvislosti s ich ochranou a regeneráciou.
Na sklade 5Ks
9,45 € 9,95 €
  • 5 /5

Bardejov


Farebná obrazová publikácia venovaná mestu Bardejov a jeho okoliu s dôrazom na sakrálne pamiatky. Sprievodný text v slovečine, angličtine, nemčine, poľštine, ruštine a francúzštine.
U dodávateľa
19,43 € 20,45 €

Rekordy Malých Karpát


Kniha je určená pre všetkých, čo majú radi prírodu Malých Karpát, malokarpatský región a tiež tých, čo si chcú rozšíriť svoje vedomosti o tomto zaujímavom kúte juhozápadného Slovenska. Obsahom populárno-náučnej publikácie sú extrémne javy prírody, histórie, ľudskej spoločnosti či kultúry. Čitateľ sa dozvie mnoho zaujímavých informácií z oblasti geológie, baníctva, reliéfu či podzemného sveta krasových oblastí a tiež o výnimočných stromoch, rastlinách a živočíchoch. V kapitolách o človeku a jeho pôsobení v regióne sú zhrnuté informácie o dejinách, osobnostiach, sídlach, pamiatkach, hradoch, zámkoch, kostoloch, doprave, hospodárstve, múzeách, galériách, ľudovej kultúre, turistike či športe. Všetky fenomény sú spracované zo zorného uhla rekordov, čiže sú tu tie, ktoré vynikajú svojimi rozmermi, polohou, vekom, jedinečnosťou či inými parametrami. Okrem obsahu a textovej stránky za povšimnutie stojí jej grafické spracovanie. Každý rekordný jav má v záhlaví prehľadnú mapku územia, kde je bodom zobrazená jeho poloha a je opísaný stručným a textom a zobrazený obrázkom. Autorom všetkých fotografií je Maroš Ondrejka, ktorý ich nafotil a spracoval špeciálne pre túto publikáciu. Čitateľ sa tak dozvie, kde sa uvedený jav nachádza a ako vyzerá. Kniha je akýmsi almanachom pre všetkých milovníkov Malých Karpát a radi po nej siahnu pri plánovaní návštevy Malých Karpát a ich najbližšieho okolia. Kniha obsahuje 400 fotografií a 15 podrobných máp
Vypredané
37,15 € 39,95 €

Čarovné Horehronie


Veľmi jednoducho povedané, Horehroním nazývame krajinu, ktorú vidíme od brehov Hrona. Začína sa pod Kráľovou hoľou, kde táto rieka pramení, a končí sa kúsok za Banskou Bystricou, kde sa v širokej zátoke vlieva do Panónskeho mora. Takto nejako by mohol vyzerať úvod turistického sprievodcu Horehroním, keby ho niekto písal pred dvadsiatimi miliónmi rokov. Viete si predstaviť, že hrebeň Nízkych Tatier by bol aj dnes prímorským pohorím a Banská Bystrica prístavom s lodným spojením do celého sveta? Dá sa to celkom ľahko, keď napríklad stojíte na vrchole Ďumbiera a údolná krajina je pokrytá vrstvami oblakov. Vtedy sa často aj samotné Horehronie potápa pod hladinou bieleho mora, skrývajúc svoje poklady. Celé roky ich tu vytvárali ľudia s výdatnou pomocou prírody. Alebo to bolo naopak? Jedno je nespochybniteľné: príroda tomu pripravila v doline Hrona skvelé prostredie. Z Heľpianskeho podolia, Breznianskej a Lopejskej kotliny poskladala pestrú a širokú dolinu Hrona, ktorú obstavala reťazou skalnatých i hôľnych končiarov Nízkych Tatier. Oproti nim navŕšila husto zalesnené Slovenské rudohorie. Horehroniu pristane množstvo rôznych prívlastkov a opisov. Jedným z najvýznamnejších je, že tento kraj patrí k najnavštevovanejším slovenským turistickým oblastiam. A nie sú v tom žiadne čary. Dychberúca prírodná krása sa tu jednoducho snúbi s bohatstvom kultúrnych pamiatok a historických pozoruhodností, k čomu navyše stále pribúdajú zaujímavé atrakcie moderného sveta. Preto sem počas celého roka prichádzajú doslova desaťtisíce ľudí oddýchnuť si a zažiť to, po čom ich duše túžia. Turistika, cykloturistika, lyžovanie, splavovanie, ľudová architektúra, hrady, zámky, cirkevné stavby. Srdce unášajúci vír hudby a tanca ľudových festivalov aj liečivé ticho kúpeľov. Dôsledná hviezdičkovosť luxusných hotelov i nespočítateľná hviezdnatosť romantických nocľahov. Každý si tu nájde to svoje. Zahĺbte sa do tejto knihy a spoznáte Horehronie prostredníctvom očarujúcich fotografií tých najlepších fotografov z tohto regiónu!
Vypredané
23,70 € 24,95 €

Čarovné sakrálne pamiatky Slovenska


Sakrálne pamiatky nás sprevádzajú už od samého počiatku. Symbolicky vyjadrujú úctu božstvu a duchovnú kultúru národa. Slúžia náboženskému kultu a spoločenstvu veriacich. Slovensko je starou kresťanskou krajinou, čoho dôkazom je množstvo sakrálnych stavieb po celom jeho území. Mnohé z nich sú staré aj niekoľko storočí a sú významnými historickými a architektonickými skvostmi. Už zo svojej samotnej podstaty všetky tieto pamiatky stoja na miestach so špecifickou atmosférou a žiaria akýmsi podmanivým čarom. Na miestach, ktoré nás nútia zastaviť sa a popremýšľať. Nad sebou, nad životom, nad svetom… Porozjímať, zamyslieť sa nad malosťou človeka a opätovne si pripomenúť potrebu úcty a pokory. Zastaviť sa a aspoň na chvíľu sa odpútať od starostí dnešného uponáhľaného sveta. Tieto pamiatky majú mimoriadne rozmanitú podobu. Od skromného kríža až po najveľkolepejšie chrámy. Od jednoduchých románskych po honosné secesné stavby. Od osamotených kaplniek uprostred poľa k rozľahlým kláštorným komplexom. Od malebných drevených kostolíkov dokonale spätých s prírodou až po monumentálne chrámy uprostred bývalých kráľovských miest… Každá jedna pamiatka je nesmierne hodnotným umeleckým dielom jedného či viacerých umelcov. Niektorých svetoznámych, niektorých z radov prostého ľudu, ktorých meno už zapadlo prachom času. Vždy však treba obdivovať ich vieru, nadšenie, ako i majstrovstvo, s akým dokázali vytvoriť miesto, kde aj budúce generácie budú nachádzať vieru, lásku a pokoj v duši. Každá z týchto pamiatok je jedinečným kultúrnym dedičstvom našich predkov. Tak teda, spoznajte krásne sakrálne pamiatky nezameniteľným, ale hlavne čarovným pohľadom.
Vypredané
23,70 € 24,95 €
  • 4,8 /5

Čarovné Slovensko (obálka príroda)


Poznáte úspešný magazín Čarovné Slovensko? Ak áno - ale aj ak nie, túto knihu musíte zaradiť do svojej knižnice. Pretože takmer každý z nás má vzťah ku krásnym fotografiám, slovenskému folklóru, tradíciám, prírode ale i mestám, hradom či horám. Nechýba ani časť venovaná našej národnej kuchyni. A to všetko v troch jazykoch - popri slovenčine sú popisky k výpravným fotografiám v anglickom a nemeckom jazyku. Kniha je vďaka trojazyčnosti priam ideálnym darčekom aj pre vašich známych či rodinu v zahraničí. Ukážte im, že Čarovné Slovensko je aj Magic Slovakia a Magische Slowakei. Okrem známych miest a zákutí publikácia predstavuje aj tie menej známe. Dozviete sa o takmer zabudnutých remeslách či kulinárskych špecialitách.
Vypredané
29,92 € 31,49 €

Slovensko + Čitateľský zápisník Knižkomila


Pôvodná encyklopédia Slovensko obsahuje viac než 5 000 abecedne zoradených hesiel zahŕňajúcich portréty vyše 1 000 výnimočných osobností spätých so Slovenskom, profily približne 1 200 slovenských miest a obcí, takmer 200 významných pamiatok a turisticky atraktívnych objektov, množstvo udalostí, dokumentov a umeleckých diel, ktoré utvárali naše dejiny a kultúru. V knihe nájdete takmer 2 000 fotografií, máp a obrázkov ilustrujúcich minulú aj súčasnú tvár krajiny a jej ľudí. Väčší priestor dostalo takmer 60 nosných hesiel vypovedajúcich o geografii Slovenska, jeho regiónov a významných miest, ako aj o slovenskej kultúre, histórii, umení a športe.
Vypredané
57,86 € 60,90 €

Čarovné Kysuce


Kysuce bez najmenšej pochybnosti patria k najkrajším častiam Slovenska. Nazývajú sa podľa rieky Kysuca, ktorá elegantným oblúkom obieha celý kraj. Kysuce sú vyhľadávaným miestom milovníkov hôr a všetkého čo k nim patrí. V zime si na svahoch nachádzajú svoje miesto vynikajúce zjazdovky. V lete sú zase hory aj doliny pretkané sieťou turistických chodníkov, spájajúcich všetky dôležité turistické centrá. Podobne aj známa cyklomagistrála, ktorá prechádza takmer celými Kysucami a dáva možnosť spoznať zvláštnosti tohto kraja.Spomedzi nich doslova vyčnieva Slovenský orloj v Starej Bystrici. A hoci je naväčšou drevenou sochou na Slovensku, zďaleka nepredstavuje jedinú ukážku šikovnosti a vynaliezavosti našich starých otcov a pradedov. Ich diela v podobe nezabudnuteľných dreveníc dodnes stoja vo všetkých chotároch. Celá kopa ich je v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke, kde okrem nich môžete obdivovať aj časti jedinečnej lesnej železničky. Inšpirovali sme vás vydať sa na Kysuce?
Vypredané
23,70 € 24,95 €

Katolícke kostoly na historických pohľadniciach


Zapálený zberateľ a milovník umenia i histórie Tibor Verzál sa podujal prezentovať vo výpravnej publikácii historické pohľadnice slovenských kostolov. Dovedna ich je 450. Okrem dôkladného zberateľského výskumu je kniha hodnotná svojím vkusným grafickým spracovaním a členením podľa jednotlivých biskupstiev. V rámci biskupstiev sú kostoly zoradené podľa obcí abecedne, pričom popredné miesto má vždy katedrála a významné pútnické miesto v diecéze. Pri každom kostole nájde čitateľ jeho titul patrocínium, čiže informáciu, komu je zasvätený. Okrem toho autor doplnil údaj o čase výstavby a architektonickom štýle, ktorý chrám najviac charakterizuje. Zaujímavosťou sú aj nádherné pohľadnice s fotografiami významných barokových pamiatok mariánskych a trojičných stĺpov s ich umeleckohistorickou charakteristikou. Všetky texty k pohľadniciam sú uvedené štvorjazyčne, čiže po slovensky, maďarsky, nemecky a anglicky.
Vypredané
28,50 € 30,00 €

Lacná kniha Slovensko Ľudová klenotnica Slovenska (-70%)


Kniha Slovensko Ľudová klenotnica Slovenska predstavuje rôznorodosť a krásu slovenskej krajiny, unikáty slovenskej architektúry, pestrosť a bohatstvo slovenského folklóru. Krásnymi fotografiami predstaví ľudový odev z Detvy, Terchovej, Zemplína, Šariša a architektúru slovenských dedín a lazov obohatenú o nevšedné pohľady na slovenskú krajinu. Umelecký zážitok z nádherných fotografií umocnia poetické texty spisovateľa Andreja Chudobu. V knihe sa nachádza aj prehľad všetkých slovenských skanzenov a rezervácii ľudovej architektúry.
Vypredané
5,97 € 19,89 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko Ľudová klenotnica Slovenska (-90%)


Kniha Slovensko Ľudová klenotnica Slovenska predstavuje rôznorodosť a krásu slovenskej krajiny, unikáty slovenskej architektúry, pestrosť a bohatstvo slovenského folklóru. Krásnymi fotografiami predstaví ľudový odev z Detvy, Terchovej, Zemplína, Šariša a architektúru slovenských dedín a lazov obohatenú o nevšedné pohľady na slovenskú krajinu. Umelecký zážitok z nádherných fotografií umocnia poetické texty spisovateľa Andreja Chudobu. V knihe sa nachádza aj prehľad všetkých slovenských skanzenov a rezervácii ľudovej architektúry.
Vypredané
1,99 € 19,89 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Malebné Slovensko (-90%)


Ďalšou knihou z novej edície Economic Slovakia / Ekonomické Slovensko je kniha Malebné Slovensko, ktorú zaiste ocenia zákazníci, ktorí hľadajú peknú a kvalitnú knihu, primeraného rozsahu, praktického rozmeru a to za veľmi priaznivú cenu. Autori približujú čitateľom známe a zaujímavé miesta nášho malebného Slovenska. Nachádzajú sa v nej pohľady na slovenské mestá, slovenské hrady, slovenskú krajinu, slovenské rieky, slovenské hory, ale aj iné atraktivity. Nečudo, že knihy z tejto edície si poľahky nájdu cestu k svojim čitateľom. Nehovoriac, že určite poslúžia ako pekný a lacný darček.
Vypredané
1,00 € 9,98 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko - Spiš (-90%)


Nová krásna kniha o Slovensku s podtitulom Slovensko Spiš fotografiami a umeleckým slovom predstavuje jeden z našich najkrajších a najpozoruhodnejších regiónov. Zachytáva spišskú krajinu s nevšednými historickými mestami, ako sú Levoča, Kežmarok, Poprad, Spišská Sobota, Podolínec, nevynechá ani Spišský a Ľuboviansky hrad. Kniha predstavuje aj dravú krásu rieky Dunajec, plesá a štíty Vysokých Tatier i divoké kaňony Slovenského raja. Krásne fotografie Vladimíra Bártu, Vladimíra Bartu ml. dopĺňa umelecké slovo spisovateľa Andreja Chudobu aj informačné texty o jednotlivých lokalitách v štyroch jazykoch slovenskom, anglickom, nemeckom i poľskom.
Vypredané
1,49 € 14,94 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko - Spiš


Nová krásna kniha o Slovensku s podtitulom Slovensko Spiš fotografiami a umeleckým slovom predstavuje jeden z našich najkrajších a najpozoruhodnejších regiónov. Zachytáva spišskú krajinu s nevšednými historickými mestami, ako sú Levoča, Kežmarok, Poprad, Spišská Sobota, Podolínec, nevynechá ani Spišský a Ľuboviansky hrad. Kniha predstavuje aj dravú krásu rieky Dunajec, plesá a štíty Vysokých Tatier i divoké kaňony Slovenského raja. Krásne fotografie Vladimíra Bártu, Vladimíra Bartu ml. dopĺňa umelecké slovo spisovateľa Andreja Chudobu aj informačné texty o jednotlivých lokalitách v štyroch jazykoch slovenskom, anglickom, nemeckom i poľskom.
Vypredané
0,75 € 14,94 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nitra - Na starých fotografiách (-70%)


Kniha NITRA Pamätihodnosti mesta vychádza v edícii Na starých fotografiách a predstavuje mesto pod Zoborom v premenách času prostredníctvom starých fotografií. Pomôže Vám spoznať a objaviť ako vyzeralo toto krásne historické mesto pod Zoborom v minulosti. Nájdete v nej historické fotografie najznámejších pamiatok, ale aj menej známe pohľady na nitrianske ulice, starú podobu nitrianskeho námestia, kostoly, staré nitrianske hotely, už neexistujúce drevené plávajúce Gisserovo kúpalisko na rieke Nitra, ale aj Arnoldovo kúpalisko na Sihoti. Zaujímavé sú aj dobové pohľady na bývalé obce Párovce, Chrenovú, ktoré sa dnes zmenili na moderné sídliská. Kniha priblíži aj osadu Šindolka s výdatným prameňom, z ktorého na vozoch vo veľkých sudoch dovážali do mesta pitnú vodu. Dávnejšiu minulosť Nitry priblížia pohľady na chýrečné nitrianske mlyny Arpádov, či Aujezského. Čitateľov zaujmú aj pohľady na romanticky sa kľukatiace meandre rieky Nitry, ktorá ešte pokojne tiekla vo svojom starom koryte. Unikátna je fotografia prvého nitrianskeho kina Meteor, alebo podoba Miléniového stĺpa na vrchole Pyramídy. Čitateľov možno prekvapia pohľady na vinorodé stráne vrchu Zobor, kde vinice i záhrady ešte prevládali nad dnešnou domovou zástavbou či panoramatické pohľady na mesto ešte bez sídliskovej výstavby. Zalistujte si v knihe a preneste sa s ňou do nitrianskych zlatých čias.
Vypredané
7,73 € 25,75 €

dostupné aj ako:

Čarovný Liptov / Magical Liptov Region


Jeden z najatraktívnejších, najnavštevovanejších a najmalebnejších regiónov Slovenska vám prinášame na čarovných fotografiách, ktoré potešia vás, vašich priateľov, ale určite aj nástevníkov zo zahraničia, ktorým bude tento región ukázaný inak, Čarovne! Nechajme sa previesť týmto nádherným regiónom fotografmi, ktorí aj obyčajné miesta zachytili neobyčajným spôsobom, čarovne. Je čo obdivovať, Liptov je kraj, na ktorý môže byť nielen Lipták, ale aj každý Slovák právom hrdý.
Vypredané
23,74 € 24,99 €

Banská Bystrica a okolie z neba


Vychutnajte si krásy Banskej Bystrice a okolia, ako ste ich možno nikdy nevideli. Z neba! Na jedinečných snímkach uvidíte jedno z najkrajších miest na Slovensku, zaujímavé obce a nádhernú okolítu prírodu. Táto kniha ponúka unikátny pohľad na dobre známe miesta, ktoré pri pohľade zhora môžu prinášať úplne nový zážitok.
Vypredané
23,74 € 24,99 €

Lacná kniha Klenoty Slovenska (-70%)


Nádherná obrazová kniha ponúka slovom i obrazom to najkrajšie a najcennejšie, čo Slovensko má. Najvzácnejšie prírodné lokality i historické pamiatky, ktoré by právom mohli byť titulované ako klenoty Slovenska. Čitatelia v nej nájdu unikátne pamiatky Bratislavy i ďalších historických miest, hrady, zámky a kaštiele, kostoly z kameňa, ale aj unikátne drevené kostolíky na východnom a strednom Slovensku. Nechýbajú ani múzeá v prírode a rezervácie ľudovej architektúry. Klenoty Slovenska sú vzácne pamiatky aj nádherná príroda. Nevšedné fotografie dopĺňajú texty preložene až do 12 svetových jazykov, čo ponúka máloktorá kniha o Slovensku. Texty v slovenčine, angličtine, nemčine, francúzštine, španielčine, ruštine, poľštine, taliančine, portugalštine, češtine, maďarčine, čínštine.
Vypredané
3,59 € 11,97 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Čarovná Orava - Magical Orava Region (-70%)


Unikátna kniha, ktorá vám predstaví Oravu tak ako ju nepoznáte, Čarovne.
Vypredané
7,49 € 24,95 €

dostupné aj ako:


Preskúmajte bohatstvo slovenskej kultúry, histórie a prírody prostredníctvom našej rozsiahlej ponuky encyklopédií o Slovensku. Tieto knihy sú pokladnicou vedomostí pre každého, kto sa chce dozvedieť viac o malebnom srdci Európy, jeho tradíciách, geografii, významných osobnostiach a mnohých iných aspektoch. Od detailných atlasov až po zasvätené sprievodce históriou, naše encyklopédie poskytujú ucelený pohľad na Slovensko a sú ideálne pre študentov, výskumníkov, ako aj pre všetkých, ktorí túžia po hlbšom porozumení tejto krajine.