! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Hrady a zámky strana 2 z 2

Hrad Tematín


„Hrad Tematín – sprievodca po zrúcanine hradu“ je unikátnym spracovaním najdôležitejších informácii o tomto známom hrade v pôsobivej a graficky príťažlivej forme. Autorsky ju pripravil popredný odborník – bádateľ v oblasti pamiatkových výskumov Ing. arch. Martin Bóna. Plnofarebná brožúra obsahuje množstvo historických vyobrazení, teoretickú rekonštrukciu hradu v časoch jeho najväčšej slávy i výsledky súčasných výskumov. Pre návštevníkov hradu je zaujímavá virtuálna prehliadka hradného komplexu s popisom architektonických a historických detailov jednotlivých nádvorí. Vďaka názornému spracovaniu môže aj laik pochopiť zákonitosti stavebného vývoja hradu, ktorý je doposiaľ výraznou dominantou Považského Inovca.
Vypredané
7,60 € 8,00 €
  • 5 /5

Slovenské hrady, zámky a kaštiele


Kniha predstavuje 50 slovenských objektov. V skratke spomína ich vznik, rozkvet, pád a majiteľov. Okrem historických faktov sú doplnené aj povesti a legendy.
Vypredané
10,36 € 10,90 €

Lacná kniha Príbeh hradu Bratislava - The Story of The Castle in Bratislava (-90%)


Príbeh hradu Bratislava prezentuje národnú kultúrnu pamiatku Bratislavský hrad ako významnú súčasť kultúrno-historického dedičstva Slovenska. Je vhodná pre čitateľa každej vekovej kategórie, je napísaná pútavo, zrozumiteľne, plná krásnych fotografií , strašidelných príbehov a povestí. Dejiny Bratislavského hradu sú v nej podané netradičnou formou. Čitateľ sa nenútene dozvedá základné historické fakty, ale aj príbehy o ľuďoch, ktorí v hrade žili, milovali sa, nenávideli, zomreli. Texty dopĺňa via c ako 100 súčasných fotografií rôznych autorov, dobových grafík, obrazov, listín, vedút a máp Bratislavského hradu z verejných aj súkromných archívov. Kniha je v súčasnosti jedinou publikáciou o Bratislavskom hrade a je unikátna aj preto, lebo hrad sa momentálne pripravuje do rekonštrukcie. Je vynikajúcim darčekom pri rôznych spoločenských príležitostiach. Contents A representative illustrated book "The Story of the Castle in Bratislava" presents the national cultural monument, Bratislava Cast le, as an important part of Slovakias cultural and historical heritage. The book is designed for readers of each age; it is written grippingly, comprehensibly, full of wonderful photographs, scary stories and legends. The history of Bratislava Cast le is presented in non-traditional way. The reader can informally learn basic and historical facts, but also stories of people that lived, loved, hated, and died in the castle. The textual part is complemented by more than 100 modern photographs of v arious authors, period graphics, paintings, deeds, vedutas and maps of Bratislava Castle from public and private archives. The book is currently the only publication about Bratislava Castle and is also unique, because nowadays the castle is being pre pared for reconstruction. The book can be a lovely gift on various social occasions.
Vypredané
1,67 € 16,70 €

dostupné aj ako:

Oravský hrad


Obrazovú publikáciu Oravský hrad vydalo Oravské múzeum P. O. Hviezdoslava v Dolnom Kubíne v apríli 2009 a slávnostne bola uvedená verejnosti 17. mája 2009 na Oravskom hrade. Prostredníctvom fotografií budete mať možnosť spoznať vizuálnu stránku Oravského hradu nádhernej kamennej stavby, nielen v komplexnosti, ale i v priblížení a zachytení zaujímavých a niekedy nepovšimnutých detailov jednotlivých exteriérových a interiérových častí. Napriek tomu, že koncepcia publikácie je zameraná predovšetkým na fotografickú stránku národnej kultúrnej pamiatky, súčasťou publikácie sú i odborné texty, ktorých cieľom bolo stručne a výstižne charakterizovať jednak históriu Oravského hradu, stavebný vývoj Horného, Stredného a Dolného hradu, ale aj najkrajšie časti hradu : Kaplnku sv. Michala v Dolnom hrade, etnografickú a prírodovednú expozíciu v Strednom hrade. Reprezentatívna podoba knižnej publikácie obsahuje zaujímavé historické momenty, originálne a exkluzívne fotografie Oravského hradu a zbierkových predmetov a veríme, že si určite nájde čestné miesto nielen v knižniciach milovníkov histórie. Publikácia má 160 strán a bola vytlačená v Neografii s.r.o., v Martine v náklade 3000 ks. Editorom publikácie je riaditeľka Oravského múzea PaedDr. Mária Jagnešáková a autormi odborných textov sú pracovníci Oravského múzea: PhDr. Elena Beňušová, Mgr. Michal Čajka, Mgr. Iveta Floreková, Eva Lofajová a RNDr. Oľga Removčíková. Autorom fotografií je profesionálny fotograf Michal Pišný a grafickú úpravu riešil Ján Vrabec.
Vypredané
19,00 € 20,00 €

Vstúpte do sveta feudálnych pánov, panovníckych dynastií a archeologických tajomstiev s našou kategóriou kníh o hradoch a zámkoch. Ponorte sa do stránok dejín zachytených v kameňoch a parkoch, objavte architektonické skvosty a pohnuté príbehy, ktoré ožívajú v týchto symboloch kultúrneho dedičstva. Naša kolekcia ponúka historické rekonštrukcie, sprievodcov po tajných chodbách a sieňach, ako aj nádherné fotografické publikácie, ktoré zvýrazňujú krásu a majestátnosť týchto historických stavieb.