Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Geografia, mapy, sprievodcovia strana 494 z 500

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Autostopem na Sibiř


Osmnáct tisíc kilometrů autostopem z Čech až do srdce Sibiře, k jezeru Bajkal a zpět do rodného Spálova, procestoval odvážný mladík během pouhých šestašedesáti dnů. A byla to cesta dobrodružná, při které šlo občas skutečně o holý život! Tato knížka je nejen cenným svědectvím o životě v Rusku na přelomu tisíciletí, ale i čistě a upřímně vyprávěným příběhem o touze a vytrvalosti, s níž dokáže člověk naplnit své sny. Kromě tohoto svého zatím největšího putování přes čtvrt zeměkoule, Polsko, Litvu, Lotyšsko, Estonsko a Rusko, projel Martin Šustek (*1974) autostopem i Německo, Švýcarsko, Itálii, Řecko a Rakousko a jeho kniha obsahuje tedy i cenné rady a postřehy pro všechny současné či budoucí autostopaře.
Vypredané
10,27 € 10,81 €

Turista from Hungary - A magyar ha megindul... - Bővített, új kiadás


A nagy sikerű Hungary-sorozat szerzője, Kordos Szabolcs ebben a könyvében bemutatja, milyenek vagyunk, ha minden értelemben átlépjük a határokat. Elmesélik kalandjaikat a koronavírus idején az utasokat hazamenekítő idegenvezetők, azok a kollégáik, akik a krízis miatt a világ egy távoli pontján rekedtek, és beszélnek az iparág összeomlásáról a dráma nagy vesztesei, az utazási irodák tulajdonosai. A kötetben találkozhatunk még a legújabb kori magyar portyázók színe-javával, a hajnali nyugágyfoglalóktól a botcsinálta bazártolvajokon át a notórius műtárgytapogatókig. Hány ezer kilométert utazik egy téliszalámis szendvics? Hogyan jutunk be mi, leleményes magyarok a vécén keresztül a híres párizsi múzeumba? Hogyan fosztogatunk, csenünk, kölcsönzünk turistaként külföldön? Miként viselkednek hírességeink, színészeink, tévésztárjaink, politikusaink ott, ahol azt hiszik, senki nem ismeri fel őket? A Turista from Hungary 2013-ban jelent meg először, akkor minden példánya elkelt. Amit most, kedves Olvasó, a kezében tart, az a könyv második, átdolgozott, 2020-ban frissített kiadása.
Vypredané
10,08 € 10,61 €

dostupné aj ako:

Luxushotel, Hungary 1. - új kiadás


A budapesti szállodák legféltettebb titkai Egyedülálló küldetésre vállalkozott a könyv szerzője, Kordos Szabolcs. Bejutott a budapesti luxusszállodák diszkrét és zárt világába, ahol a titoktartás a legdrágább szolgáltatás, és gyakran maga az ember az árucikk. Az író hónapokat töltött az ötcsillagos ipar szorgos hangyáival és csúcsragadozóival, hogy megtudja, mi zajlik valójában a forgóajtón túl. Előbb-utóbb megnyíltak az informátorok: meséltek a sztárok vad partijairól, eltusolt politikai botrányokról, a lobbiban hallgatódzó kémekről, a bogaras vendégekről, és a saját szennyesük kiteregetéséről sem feledkeztek meg. Túl sokat láttak ahhoz, hogy hallgassanak. Ismerje meg a belvárosi luxushotelek életét a takarítónő, a boy, a recepciós és a menedzser szemszögéből! Lépjen be velük a lakosztályokba és az alagsori folyosókra, és meglátja, hogy ez a világ romantikusabb, romlottabb és főként sokkal izgalmasabb, mint azt valaha gondolta volna. Kordos Szabolcs bestseller sorozatának első darabja a megjelenés után hét évvel új köntösben, a folytatás premierjével egyidőben tér vissza a könyvesboltok polcaira.
Vypredané
10,08 € 10,61 €

Lonely Planet The Gambia And Senegal


Senegal is home to two of the three Club Meds located south of the Sahara, but there is also a network of low budget guesthouses available. In this guide there is a birdlife guide, comprehensive coverage of national parks and wildlife reserves, and the low-down on beaches and watersports.
Vypredané
30,24 € 31,83 €

Lonely Planet Cambodia (Country Guide)


Angkor Wat is just the beginning. If you want to dig deeper into the real Cambodia, this guide is your key. Unlock the mysteries of the sacred temples, share the Mekong with endangered dolphins, and eat with pythons and cobras by your side. With Lonely Planet, you’ll have the adventure you always dreamed of.Expert Resident Author – providing the best insider tips and tricks.Unbeatable Accuracy – updated on the road, in person.The World's Best Travel MapsNo Guesswork – pinionated reviews and inspiring highlight sections.Listings For All Budgets – from pinching pennies to living large.
Vypredané
30,24 € 31,83 €

Airport, Hungary


Újabb különleges világba nyerhetnek betekintést azok, akik Kordos Szabolccsal tartanak ezen a kontinenseken átívelő utazáson. A hatalmas sikerű Luxushotel, Hungary szerzőjének új könyvében elárulják titkaikat a magánrepülőgépeken dolgozó magyar légiutas-kísérők, valamint megszólalnak a diszkont- és a hagyományos légitársaságok sokat látott alkalmazottai. Megosztják a szerzővel – így az olvasóval is – történeteiket a földi kiszolgáló személyzet tagjai és a mindent elnyelő gyomrú tehergépek magányos pilótái. Szeretné tudni, miért éri meg 20 millió forintot költeni egyetlen repülőútra, ha mindössze négy percet tölt a helyszínen az ember? Kíváncsi rá, hogyan reagált a magyar legénység egy máig titokban tartott gépeltérítési kísérletre? Megismerné, milyen körülmények között élnek a pilóták és a légiutas-kísérők a Közel-Keleten? Mi az igazság a Mile High Clubról? Ha érdeklik a mindennapok 10 kilométerrel a föld felett, és a repülőtéri élet valósága, akkor az Airport, Hungaryt örömmel forgatja majd.
Vypredané
10,08 € 10,61 €

dostupné aj ako:

Brittany & Normandy


Containing activities and trips for travelling with children, this text presents detailed advice for exploring Brittany and Normandy by bike or by car. It reviews the best places to sample the freshest Breton seafood and the creamiest Norman cuisine.
Vypredané
30,24 € 31,83 €

Zaniklé kostely Čech


Kniha Zaniklé kostely Čech vůbec poprvé mapuje osudy zrušených a zbořených kostelů na území Čech. Autor Martin Čechura popisuje osudy téměř osmi set staveb, které v uplynulém tisícíletí zmizely z české krajiny v důsledku válečných událostí, církevních reforem či politických rozhodnutí. Některé z nich se dochovaly v přestavěné podobě či jako romantické zříceniny, jiné byly odkryty při archeologických výzkumech a další zanikly zcela beze stopy. Kniha je doplněna velkým množstvím historických i současných fotografií a plánů.
Vypredané
39,75 € 41,84 €

dostupné aj ako:

Autoatlas České republiky


Nejnovější vydání populárního autoatlasu v praktickém příručním formátu. Atlas obsahuje: 86 stran automapy České republiky 1 : 200 000 , tabulka vzdáleností, 13 plánů krajských měst, rejstřík sídel, informace o bodovém systému.
Vypredané
9,70 € 10,21 €

Africké putování


Africké putování je cestopisem Jana Pospíšila do jižní a výchovní Afriky. S kamarádkou Sančou navštívili například Pretorii, Kimberley, Zimbabwe, národní park Motops, Zanzibar, Viktoriiny vodopády, Mombasu a další města, místa a státy, o nichž mnozí jen sní. Zažili nejen krásné chvíle, ale také přepadení. Ostatně, chcete-li se o tom dovědět něco více, přečtěte si tuto zajímavou, úsměvnou i napínavou knihu.
Vypredané
9,51 € 10,01 €

Florencie


Kniha Jaromíra Adamce obsahuje zasvěcený výklad dějin města a popis devíti samostatných procházek městem. Publikace tak návštěvníkovi Florencie umožní seznámit se krok za krokem s nejvýznamnějšími památkami, s jedinečnou minulostí a s aktuální současností dnešního centra severoitalského Toskánska. Knihu, kterou doplňují různé plánky a mapky lze použít i jako vhodnou pomůcku pro studium před návštěvou Florencie.
Vypredané
9,51 € 10,01 €

Soupis nemovitých kulturních památek Lu-Ž


Kolektiv autorů Národního památkového ústavu, územního odborného pracoviště v Liberci ke konci roku 2014 vydá třetí díl Soupisu nemovitých kulturních památek v Libereckém kraji, kterým se uzavře edice věnovaná okresu Liberec. Stejně jako v případě prvních dvou dílů seznamuje širokou veřejnost s bohatým a rozmanitým fondem registrovaných kulturních památek nacházejících se v obcích abecedně řazených od Lu po Ž, tedy od Ludvíkova pod Smrkem až po Žibřidice. Čtenáři se mohou těšit na informace o několika zámeckých areálech – např. Lemberku, Sychrovu, Svijanech, kostelích a dalších architektonicky hodnotných památkách - od lidových staveb po zástupce moderní architektury. Zahrnuty jsou samozřejmě i drobné památky v podobě světeckých soch či křížů. Nechybí ani významné archeologické lokality – např. v Předláncích a Příšovicích. U každé obce je nastíněn její historický vývoj a anotace doplňují kromě barevných fotografií i současné a historické mapy.
Vypredané
28,53 € 30,03 €

Bratislava Bratislavský kraj


Atlas obsahuje 29 podrobných máp miest a vybraných obcí Bratislavského samosprávneho kraja. Doplnený je textom a prehľadnou mapou Bratislavského kraja, registrami ulíc, základnými údajmi a krátkymi textami z histórie a súčasnosti daného mesta či obce.
Vypredané
9,51 € 10,01 €

Itália


Olaszország olyan, mint egy kaleidoszkóp: régióinak változatossága, kulturális gazdagsága, nyüzsgő elevensége kimeríthetetlen és színes élménytára minden utazónak. A több mint ezer kilométer hosszú olasz csizma az égbe nyúló Alpok hegyormaitól és az iparosodott Pó-síkságtól egészen a Földközi-tenger napsütötte partjaiig, szigeteiig húzódik. Páratlan művészeti és kulturális öröksége elbűvöl mindenkit, elég egyszer Olaszországban járnunk ahhoz, hogy lelkes rajongóivá váljunk. Nem véletlen, hogy a római Trevi-kútba olyan sokan dobnak pénzt abban a reményben, hogy egy napon még visszatérhetnek oda. Merüljünk hát el e csodás vidék természeti és kulturális kincseiben, engedjük, hogy magával ragadjon bennünket egy lenyűgöző, romantikus és barátságos világ - a napsütötte Olaszország!
Vypredané
18,26 € 19,22 €

Török Riviéra


"Az Európa kapujában található Törökország igazai turistaparadicsom, mára a magyar turistáknak is az egyik legkedveltebb nyaralási célpontjává vált. A világ leghosszabb strandjaival, kristálytiszta vízzel, kellemes, szubtrópusi-mediterrán éghajlattal és számtalan látnivalóval büszkélkedhet. A török vendégszerető, nyitott nép, a külföldi vendégeket különös szeretettel üdvözlik. Útikönyvünkkel szeretnénk kedvet csinálni, hogy felfedezzék a tengerpart szépségein kívül a környék könnyen elérhető látnivalóit, az évezredes ókori romokat, vízeséseket, a keleties hangulatú bazárokat is. E bővített kiadásban részletesen beszélünk a Riviéráról, de a kisebb utazással elérhető, megérdemelten kedvelt kirándulóhelyekről is. Bejárjuk Szent Miklós püspök városait, Demrét és Myrát, elutazunk Pamukkalébe, a lélegzetelállító természeti tüneményhez, a hozzá tartozó Hieropolisba, majd Kappadókia egyedülálló tájait keressük fel." (a Kiadó)
Vypredané
9,13 € 9,61 €

Párizs, c'est la vie!


C'est la vie! Ilyen az élet Párizsban! A francia fővárosban élő, magyar származású Alice Wonder az előző könyveiben megismert humorral és iróniával tudósít a párizsi kultúráról, divatról, gasztronómiáról, az olykor sokkoló, máskor vicces élethelyzetekről. Az igaz történeteket a könnyed stílus teszi letehetetlen olvasmánnyá. A Párizs, c'est la vie! a személyes élményeken túl számos, az útikönyvekben nem olvasható ismeretet és érdekességet kínál a fények fővárosáról. Egy csepp francia jelen, nem csak Párizs szerelmeseinek.
Vypredané
9,13 € 9,61 €

Scotland atlas & guide


Scale: 3. 5 miles to 1 inch. Full colour atlas of Scotland with brief descriptive text, information, websites and phone numbers for all the best places to visit. MAIN FEATURES Full, detailed mapping of Scotland, complete with guide information on places of tourist interest. The atlas and guide is divided into tourist regions and is fully colour coded to aid use. INCLUDES, Route planning maps of Scotland at 30 miles to 1 inch, Map showing tourist regions, Detailed 3. 5 miles to 1 inch road mapping, Information on places to visit arranged by tourist region. The area covered by the product includes the whole of Scotland including the islands. There are large scale town and city centre plans of Glasgow, Edinburgh, Dundee, Perth, Aberdeen and Inverness. This title is ideal for anyone who wants to get the most out of this beautiful country.
Vypredané
18,26 € 19,22 €

Príroda Slovenska


Set kníh: Nízke Tatry, Tatry, Národné parky Slovenska. Reprezentačná kazeta, potiahnutá syntetickou kožou v rôznych farbách so štátnym znakom.
Vypredané
61,63 € 64,87 €

Island - turistický průvodce + DVD


Island, ležící na samém okraji polárního kruhu, usazený v jedné z vulkanicky nejaktivnějších oblastí, dnes neodolatelně přitahuje cestovatele z celého světa svými majestátními ledovci, bublajícími termálními prameny a rozeklanými fjordy, půlnočním sluncem a bohatou historií a literaturou.
Vypredané
26,25 € 27,63 €

Nestraťte sa vo svete - naopak - objavujte jeho krásy, tajomné zákutia a najväčšie divy sveta. V tejto sekcii nájdete knihy o najlepších cyklotrasách v Čechách a na Slovensku, historických hradoch a zámkoch, o turistike či skalách. Túlajte sa nielen prstom po mapách, ale aj vďaka sprostredkovanej skúsenosti v cestopisoch z celého sveta.

Tu nájdete bohatý výber kníh, ktoré sa zameriavajú na objavovanie sveta a ponúkajú vám informácie o geografii, mapách a sprievodcov, ktorí vám pomôžu spoznať rôzne regióny a kultúry.

Kategória geografia, mapy, sprievodcovia je určená pre dobrodruhov a cestovateľov, ktorí túžia objavovať svet. Nájdete tu knihy, ktoré vám prinášajú fascinujúce informácie o rôznych krajinách, kontinentoch, prírodných zaujímavostiach, kultúrach a histórii. Okrem toho sa môžete tešiť na najrôznejšie mapy, sprievodcov a mapy turistických trás, ktoré vám pomôžu plánovať vaše vlastné dobrodružstvá.

Nájdete tu Sprievodcov, mapy, atlasy, sprievodcov do auta,knihy o  vVode, lyžiach, cyklistike,knihy o turistike a skalách , atlasy sveta, rodinné atlasy, cestopisy, historické pamiatky, hrady a zámky,knihy o  Slovensku, aj  obrazové publikácie.

K najvyhľadávanejším knihám v tejto kategórii patria Ako som vozil Nórov, Veľký atlas sveta, železnice, lietadlá či 501 festivalov a Polárna planéta