! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Krížovky, hádanky, hlavolamy strana 49 z 49

Krížovky BOX


Na sklade 2Ks
11,39 € 11,99 €

Tajemný Edgar Allan Poe: Sbírka hádanek


Vstupte do podivného světa Edgara Allana Poea a ponořte se do záhadné mysli tohoto mistra děsuplných příběhů. Vydejte se spletitým labyrintem znepokojivých vidin a halucinací, hledejte skryté významy slov, dedukujte, pátrejte a snažte se odlišit fantazii od reality – jedině tak odhalíte tajemství opuštěného kostela, skryté komnaty, poutníka v zahradě smrti a řady dalších záhad.
Vypredané
17,20 € 18,10 €

Krížovky pre moju babičku: Sviatky, oslavy, výročia


Každý z nás rád oslavuje rozličné sviatky so svojimi najbližšími, s kolegami na pracovisku alebo s priateľmi. Vianoce, Veľká noc, fašiangy, Valentín, meniny, narodeniny, promócia, svadba... Vždy sa nájde príležitosť na oslavu. V tejto knižke nájdete mnoho informácií o tom, čo znamenajú jednotlivé sviatky, ako ich osláviť a aký darček kúpiť. Stačí, keď vylúštite krížovky a dozviete sa viac. Veľké písmená uľahčujú lúštenie. Správne riešenia sa dozviete na konci knihy.
Vypredané
7,99 € 15,99 €

Křížovkářský slovník


Slovník je nepostradatelnou pomůckou pro zájemce o luštění křížovek, rébusů a dalších křížovkářských útvarů. Obsahuje více než 66 000 základních abecedně řazených pojmů a doplňků včetně klíče k vyhledávání.
Vypredané
4,23 € 4,45 €

Pečeme s křížovkami aneb 100 nejlepších receptů


100 nejlepších receptů = 100 nejlepších švédských křížovek. Každá tajenka je klíčem k úspěchu v kuchyni. Luštěte a připravujte dobroty pro chvíle pohody.
Vypredané
4,42 € 4,65 €

Sudoku na kúpalisko


Vypredané
1,39 € 1,46 €

Krížovky sa nám spájajú s rôznymi asociáciami - či už je to sedenie na pohovke, pohodlná teplá deka alebo čaj, s jednou asociáciou sa nám spájajú všetkým: Ten neopísateľne dobrý pocit napätia, keď sa pred vami pomaličky odkrýva riešenie hlavolamu.

Historicky prvá krížovka v dnešnej podobe bola vytvorená v decembri roku 1913. Vyšla v novinách New York World a človek, ktorý dostal nápad vytvoriť takýto typ rébusu sa volal Artur Wynne. Do tej doby nevídaný hlavolam si okamžite získal obrovskú popularitu a od tej doby vychádzal na žiadosť čitateľov každý týždeň. Krížovky sa stali spoločenskou mániou porovnateľnou s nedávnym šialenstvom kvôli hre Pokémon Go.

Krížovky sa stali súčasťou mnohých historických udalostí, napríklad v 2. svetovej vojne boli v britskej armáde na výskum šifier vybraní tí vojaci, ktorým sa darilo pri riešení krížoviek.

Tento hlavolam bol, je a bude dôležitou súčasťou nášho života a snáď neexistuje jazyk, v ktorom by žiadna krížovka nikdy nevznikla.

Nemusíte ale ostať len pri klasických slovných krížovkách. Nájdete tu aj rôzne knihy s číselnými rébusmi.

Chceme vyhovieť všetkým, a preto ponúkame aj krížovky s ľahšie čitateľnými veľkými písmenami. Pokiaľ chcete sebe alebo svojím blízkym spríjemniť nejaké tie hodiny, niet nad čím premýšľať!