! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Krížovky, hádanky, hlavolamy strana 47 z 49

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Krížovky (-70%)


Prekážajú vám malé písmená v krížovkách? Ponúkame riešenie: VEĽKÉ PÍSMENÁ namiesto okuliarov.
Vypredané
2,40 € 7,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Krížovky s veľkými písmenami EGYPT (-70%)


Krížovky s veľkými písmenami EGYPT sú skvelou formou trávenia voľných chvíľ, overenia si všeobecných spoločenských, jazykových či geografických znalostí, a na neposlednom mieste možnosťou dozvedieť sa nové informácie. Najnovšie vydanie krížoviek je tematicky venované zaujímavostiam Egypta, kultúre, zvykom a obradom starých Egypťanov, ktoré obsahujú tajničky ku každej krížovke. Svojou formou a obsahom sú vhodným darčekom pre všetky vekové kategórie.
Vypredané
2,40 € 7,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Krížovky so zaujímavosťami o víne – veľké písmená (-70%)


Vezmite si do ruky pohár vína a uvoľnite sa pri lúštení krížoviek plných zaujímavých faktov o tomto nápoji. Dozviete sa rôzne kuriozity o jeho výrobe či histórii, nahliadnete do tajomstiev someliérstva – a výborne sa pritom zabavíte. Veľké písmená sa navyše postarajú o pohodlné čítanie a lúštenie.
Vypredané
1,20 € 3,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Rodinné krížovky na zimu (-70%)


Kniha ponúka zábavu aj poučenie pre malých i veľkých. Na 256 stranách v nej nájdete obľúbené švédske krížovky, osemsmerovky, sudoku, ale aj maľovanky, kreslené hádanky či doplňovačky pre deti. Okrem zábavy tu na vás za dlhých zimných večerov čakajú aj užitočné tipy pre domácnosť a záhradu, rady na cestu a zimnú dovolenku, rôzne zaujímavosti a rekordy, no nechýbajú ani vtipy a výroky slávnych osobností. Prajeme vám veľa zábavy a príjemný relax pri lúštení.
Vypredané
1,05 € 3,49 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Krížovky pre záhradkárov (-70%)


Stovku švédskych krížoviek dopĺňajú rady a nápady pre záhradkárov na každý mesiac v roku a navyše recepty na jedlá zo zeleniny dopestovanej v záhradke.
Vypredané
0,90 € 2,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Křížovky do kuchyně Houbařské recepty (-70%)


Jedna křížovka denně pomůže udržet mozek ve formě, procvičí paměť a posílí logické myšlení. A pokud vám při tom vyhládne, po vyluštění tajenky můžete vyzkoušet některý ze skvělých a především jednoduchých receptů.
Vypredané
1,40 € 4,65 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nikdo neví všechno (-50%)


Velká kniha testů a kvizových otázek, která Vám umožní vyzkoušet úroveň znalostí z nejrůznějších oborů: techniky, přírodních věd, historie, zeměpisu i kultury. Kniha obsahuje 900 otázek rozdělených do 30 testových oddílů obsahujících otázky z různých oborů a s různým stupněm obtížnosti. Nejlepší zábavu přinese pokud ji použijete jako vědomostní hru s příteli, ale i Vy sami si můžete osvěžit svoje vědomosti.
Vypredané
4,68 € 9,35 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Křížovky a vánoční recepty (-25%)


Luštěte a pochutnejte si! Švédské křížovky zaženou dlouhou chvíli a skvělé recepty vás inspirují při vánočním pečení.
Vypredané
3,49 € 4,65 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Tolkienova Stredozem - Záhady a rébusy (-90%)


„Aj bájne veky musia mať svoje záhady...“ Vydajte sa do bájnej Stredozeme J. R. R. Tolkiena na cestu plnú hádaniek, ktoré zobrazujú nádheru a hlboké tajomstvá tohto mýtického sveta. Čakajú vás záhady, ktoré podnietia myseľ a zároveň preskúšajú vaše logické myslenie. Kniha obsahuje vyše 150 rébusov inšpirovaných svetom Tolkienovho Pána prsteňov a Hobita – od jednoduchých hlavolamov až po zložité rébusy. Pri ich riešení by sa chytal za hlavu dokonca aj Glum. Pútavé ilustrácie skvele vystihujú fantastickú obraznosť Stredozeme. V hádankách objavíte mnohé obľúbené postavy. Tolkienova Stredozem – záhady a rébusy je prepracovanou zbierkou hádaniek. Úlohy majú rozličnú úroveň náročnosti a sú doplnené odpoveďami a vysvetleniami.
Vypredané
1,69 € 16,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Velká kniha labyrintů a hlavolamů (-90%)


Kniha, kterou držíte v ruce, je zábavným průvodcem světem labyrintů, bludišť a hlavolamů. Dozvíte se, jaké typy labyrintů se stavěly ve starověkých palácích i ve středověkých křesťanských chrámech a proč je naši dávní předchůdci budovali. Bylo cílem zmást nepřítele, nebo projít iniciačním rituálem? Podle jednoduchého návodu si vytvoříte svoje vlastní bludiště – na zahradě, na hřišti nebo třeba jen na papíře. Není to nic složitého! Postačí vám k tomu doma běžně dostupné pomůcky, třeba kostky stavebnice. V druhé části knihy vás autor Radek Chajda povede k tvorbě hlavolamů – začnete známými drátěnými srdci a pouty, budete překvapeni, jaká kouzla umí chytře provléknuté provázky, a můžete si sestavit hlavolam ze dřeva, kuliček nebo obyčejného papíru. Vyzkoušejte své kamarády! Ať si lámou hlavy a luští hříčky, které jim připravíte. Proniknete také do tajů optických klamů a pochopíte, jak fungují. I tady na vás čekají jednoduché návody, které vám odhalí, že vašim očím nemůžete vždy slepě věřit! Velká kniha labyrintů a hlavolamů přináší spoustu poučení a zábavy nejen všem zvídavým dětem, ale i těm odrostlejším, které se nepřestaly ptát a žasnout. O autorovi Mgr. Radek Chajda (1973) absolvoval odborné studium fyziky se zaměřením na optiku a také studium učitelství matematiky a fyziky, obojí na Univerzitě Palackého v Olomouci. Díky své osmileté praxi učitele ví, jak zaujmout děti a nadchnout je pro objevování světa vědy. Je autorem řady publikací, které mladším dětem i dospívajícím přibližují zábavným způsobem fyziku, matematiku a jiné technické disciplíny. Spolupracuje s Českou televizí při tvorbě naučných pořadů pro děti a se svým programem „Hravá věda“ navštěvuje školy.
Vypredané
1,20 € 11,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Hravé sudoku pre deti a logické hry (-90%)


Vyskúšaj si, ako ti to páli! Správne riešenie nájdeš na zadnej strane každej úlohy.
Vypredané
0,40 € 3,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zábavné krížovky 3 (-90%)


Opäť niečo pre milovníkov krížoviek! V tejto zbierke viac než 120 švédskych krížoviek s aforizmami, vtipmi a Murphyho zákonmi si prídu na svoje všetci skúsení aj začínajúci krížovkári. Lúštite a bavte sa!
Vypredané
0,30 € 2,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Krížovky s citátmi 3 (-90%)


Milovníci krížoviek, pozor! Všetkým náruživým krížovkárom spestrí chvíle oddychu 124 švédskych krížoviek so zaujímavými citátmi a výrokmi.
Vypredané
0,30 € 2,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Sudoku - přes 200 puzzle! (-90%)


Fenomén zvaný sudoku není v hádankářském světě ničím novým, teprve teď se však začal šířit jako celosvětová pandemie. Jeho dnešní podoba se zrodila v sedmdesátých letech v USA, odkud tato hádanka přeskočila do Japonska. Tam získala obrovskou oblibu i svůj název. V listopadu 2004 ji začaly pravidelně tisknout britské Timesy a to byl začátek vítězného tažení sudoku po Evropě i po dalších kontinentech – o půl roku později se už luštilo na stránkách snad všech významných světových deníků. K nám tuto mánii zavlekly Lidové noviny. Kdo pokoří první sudoku – úspěšně umístí čísla od jedničky do devítky do čtverce, tvořeného jednaosmdesáti čtverečky – je ztracen. V luštění sudoku se pořádají mistrovství, vycházejí o něm knihy. V této knížce najdete přes dvě stě magických čtverců, které čekají právě na vás...
Vypredané
0,31 € 3,14 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Křížovky z Telpresu (-90%)


Luští celá rodina - 248 křížovek.
Vypredané
0,37 € 3,71 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Hercule Poirot – záhady a rébusy (-90%)


Obľúbený Belgičan z pera Agathy Christie je jedným z najznámejších fiktívnych detektívov všetkých čias. Preslávil sa nielen geniálnymi deduktívnymi schopnosťami, ale aj čiernymi lakovkami, cvikrom a výraznými fúzmi. Boli sme svedkami jeho neuveriteľnej efektívnosti, zdĺhavých logických myšlienkových postupov, nezvyčajných záľub a ohromného apetítu. Svojrázny detektív inšpiroval vznik knihy, ktorá prináša výzvu v podobe vyše stovky náročných hádaniek, hlavolamov a nevyriešených prípadov. Pokúste sa vyrovnať Poirotovi – odhaľte kľúčové stopy a prinúťte svoje sivé mozgové bunky vyriešiť zopár naozaj náročných rébusov. Úlohy majú rozličnú úroveň náročnosti a nájdete tu aj odpovede a vysvetlenia.
Vypredané
1,59 € 15,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Sikaku (-90%)


Fanúšikovia sudoku pozor! Najnovší hlavolam z Japonska sa volá Sikaku. Pri tomto originálnom číselnom hlavolame sa pole rozdeľuje na pravouholníky, ktoré musia byť rovnako veľké, ako to určuje číslo v nich. Sikaku je jednoduché a napínavé zároveň a ponúka všetkým, ktorí sa ešte neodvážili vylúštiť žiadny číselný hlavolam, vynikajúci tréning na úvod. Skvelý hlavolam úplne bez počítania! 128 nových hlavolamov sikaku. Zrozumiteľný výklad pravidiel. Rady a triky pri riešení. Všetky riešenia v prílohe.
Vypredané
0,09 € 0,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Le francais par les mots croises : Book 3 (-90%)


Le francais par les mots croises : Book 3
Vypredané
0,84 € 8,40 €

dostupné aj ako:


Krížovky sa nám spájajú s rôznymi asociáciami - či už je to sedenie na pohovke, pohodlná teplá deka alebo čaj, s jednou asociáciou sa nám spájajú všetkým: Ten neopísateľne dobrý pocit napätia, keď sa pred vami pomaličky odkrýva riešenie hlavolamu.

Historicky prvá krížovka v dnešnej podobe bola vytvorená v decembri roku 1913. Vyšla v novinách New York World a človek, ktorý dostal nápad vytvoriť takýto typ rébusu sa volal Artur Wynne. Do tej doby nevídaný hlavolam si okamžite získal obrovskú popularitu a od tej doby vychádzal na žiadosť čitateľov každý týždeň. Krížovky sa stali spoločenskou mániou porovnateľnou s nedávnym šialenstvom kvôli hre Pokémon Go.

Krížovky sa stali súčasťou mnohých historických udalostí, napríklad v 2. svetovej vojne boli v britskej armáde na výskum šifier vybraní tí vojaci, ktorým sa darilo pri riešení krížoviek.

Tento hlavolam bol, je a bude dôležitou súčasťou nášho života a snáď neexistuje jazyk, v ktorom by žiadna krížovka nikdy nevznikla.

Nemusíte ale ostať len pri klasických slovných krížovkách. Nájdete tu aj rôzne knihy s číselnými rébusmi.

Chceme vyhovieť všetkým, a preto ponúkame aj krížovky s ľahšie čitateľnými veľkými písmenami. Pokiaľ chcete sebe alebo svojím blízkym spríjemniť nejaké tie hodiny, niet nad čím premýšľať!