! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Okrasná záhrada strana 21 z 27

Lacná kniha Najkrajšie letničky našich záhrad (-90%)


Najkrajšie rastliny, ktoré môžeme pestovať v našich podmienkach cez leto, novinky, zaujímavosti, návody na správne pestovanie, rady pre výber. Viac ako 300 farebných fotografií pre vašu záhradu alebo dom.
Vypredané
1,16 € 11,58 €

dostupné aj ako:

Přenosné rostliny - jak na to


Pokud se chcete obklopit nádherou subtropických rostlin, najdete v této praktické příručce stručné a srozumitelné pokyny, jak o tyto rostliny správně pečovat, jak je zalévat, hnojit a přesazovat. Získáte vyzkoušené rady pro přezimování rostlin a dovíte se, jak si poradit se škůdci a nemocemi.
Vypredané
4,52 € 4,76 €

Kvitnúca záhrada


Či už sú to kroviny, trávy alebo cibuľoviny- s expertmi Berndom Hertlom a Petrom Kiermeierom sa v nich zorientujete prostredníctvom viac ako 440 podrobných charakteristík rastlín, ktoré vám poskytnú základné informácie potrebné pri plánovaní a usporiadaní záhrady i pri starostlivosti o ňu. Viac ako 600 pôsobivých fotografií Marion Nickigovej iste podporia vašu kreativitu pri tvorbe vlastného záhona. Nechajte vašu záhradu rozkvitnúť do krásy!
Vypredané
18,91 € 19,90 €

Balkón a terasa


Pre začiatočníkov - krok za krokom k zelenému raju - ako rastliny správne pestovať, ako ich vyberať, ako najvhodnejšie kombinovať. Odborník na pestovanie balkónových rastlín vám prezradí, ako si vytvoriť svoj vlastný kvitnúci raj.
Vypredané
14,48 € 15,24 €

Umění japonských zahrad


Publikace přibližuje japonské zahrady, v nichž je člověk v neustálém kontaktu s přírodou, a je určená všem, kteří chtějí zahrady zakládat.
Vypredané
22,24 € 23,41 €

Bambus


Kniha z edice Zahrada plus vám přináší portréty nejkrásnějších bambusů. Pomůže vám vybrat do vaší zahrady ty správné bambusy - solitérní rostliny nebo skupiny, plošné pěstování či bambusové ploty i bambusy do květináčů - i s jejich umístěním na správné stanoviště, s pěstováním, péčí i ochranou v zimě.
Vypredané
3,52 € 3,71 €

Letničky


Bohatě kvetoucí závěsné košíky, balkony s květinami v truhlících a květináčích, louka plná vlnících se máků a chrp... To vše je možné, pěstujete-li letničky. Ty jsou také ideálním řešením, pokud máte „holou“ zahradu, například kolem novostavby, kterou chcete rychle naplnit barvami, aniž byste museli investovat hodně času a peněz. Tato příručka vám objasní základy pěstování letniček. Každý – i nezkušený – zahradník bude s její pomocí schopen vyčarovat záplavu květin, která potrvá až do pozdního podzimu.
Vypredané
2,63 € 2,77 €

Popínavé rostliny


Návrat domů kvetoucím loubím, oběd ve stínu vonné květinové střechy nebo proměna fádní kamenné stěny v barevnou a voňavou záplavu květin – takových zázraků se dočkáte, začnete-li pěstovat popínavé rostliny. Popínavé rostliny jsou navíc vhodné i pro malou zahrádku nebo balkon, protože šplhají do výše a na zemi nezaberou příliš místa. V této příručce začínajícího zahrádkáře se dozvíte odpovědi na mnoho otázek, např. jak vybrat vhodnou rostlinu, které druhy popínavých rostlin jsou odolné, a které zvlášť citlivé, proč a jak je třeba zastřihovat plamének či jak se nejlépe postarat o pnoucí růže.
Vypredané
2,63 € 2,77 €

Plejonky a další chladnomilné orchideje


Kniha volně navazuje na tituly Orchideje na zahradě a Orchideje v bytě. Představuje populární skupinu chladnomilných druhů orchidejí určených především do skalničkových skleníků, pařenišť a chladných místností, řada z nich se však dá pěstovat i venku na zahradě. Kromě plejonek se publikace podrobně zabývá i druhy rodu Calanthe, Malaxix, Liparis, Ophrys, Orchis, Disa, Satyrium, Dendrobium, Paphilopedilum a celou řadou dalších,i méně známých rodů a druhů. U každé rostliny je uveden její popis, původ i možnosti pěstování v našich podmínkách. Kniha je vhodná především pro čtenáře, kteří se nespokojí pouze s pěstováním známých bytových orchidejí, ale chtějí vyzkoušet i další možnosti této nesmírně zajímavé skupiny rostlin.
Vypredané
2,82 € 2,97 €

Přenosné rostliny pro balkony, terasy a lodžie


Publikace reaguje na stále rostoucí oblibu pěstování rostlin původem ze subtropických oblastí, které do našich domovů vnášejí nádech exotična. Mají své specifické nároky na ošetřování, zejména v zimním období. O nich i o širokém sortimentu zajímav ých druhů pojednává tato kniha. Samozřejmou součástí publikace je popis nároků těchto rostlin na pěstební nádoby, výživu, zálivku, světlo a teplo. Ve speciální části jsou potom popsány jednotlivé druhy a v barevné příloze jsou zařazeny nejzajímavější z nich.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Zimovzdorné kaktusy v našich zahradách


První kniha o možnostech celoročního pěstování kaktusů na našich zahradách. Vychází vstříc rostoucímu zájmu o okrasné zahrady, jejichž údržba nedá velkou práci. V knize najdete informace o morfologii kaktusů, o výběru vhodných lokalit, popis jednotlivých druhů a jejich nároků atd. Text je doplněn fotografiemi kaktusů v klasických zahradách, zídkách, skalkách, na střešních zahradách, ale třeba i v obyčejných truhlících.
Vypredané
2,82 € 2,97 €

Pivoňky


Pro pěstování pivoněk na našich zahradách hovoří mnoho důvodů. Patří mezi ně, až na výjimky, jejich dobrá odolnost vůči mrazu, chorobám a škůdcům, dlouholetost rostliny a nesporná atraktivita květů. Právě nádherné květy, jednoduché, poloplné nebo pln é, temně či světle červené, bílé, žluté, světle fialové, protkané různobarevnými žilkami, lemované okraji různých barev, přispívají k tomu, že pivoňka je ideálním kompozičním prvkem v zahradní tvorbě. V knize jsou uvedeny veškeré informace o výběru r ostlin, správné výsadbě, nárocích na světlo, půdu, hnojení a zálivku, o způsobech množení a možnostech jejich použití. Poprvé jsou u nás představeny všechny známé druhy, s nimiž se můžeme setkat ať v přírodě, nebo v zahradách. Pro zájemce o pěstování pivoněk je tato kniha nepostradatelná. Text doplňuje barevná příloha.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Cestičky a posezení


Přáli byste si zpřístupnit svoji zahradu vhodným chodníkem nebo zpříjemnit práci a odpočinek na zahradě vybudováním sedacího koutu? Nejste si ale jisti, co všechno musíte vzít v úvahu? Tato příručka vám poskytne cenné praktické rady při navrhování a při odhadu nákladů vašeho stavebního záměru, a to ať již chcete sami přiložit ruku k dílu nebo raději zadáte práci profesionální firmě. Na konkrétních příkladech se pak seznámíte s výhodami a nevýhodami různých stavebních provedení. Text doplňují četné barevné fotografie a názorné výkresy, z nichž můžete čerpat inspiraci a nápady pro individuální řešení úprav ve své vlastní zahradě.
Vypredané
2,82 € 2,97 €

Nová kniha o kaktusech


Praktická příručka pro pěstitele kaktusů uvádí rady týkající se základní péče o kaktusy, jejich rozmnožování, obsahuje také seznam u nás nejčastěji pěstovaných druhů.
Vypredané
6,02 € 6,34 €

Netřesky


Projděte se s námi velkou galerií netřesků z celé Evropy, nahlédněte i do nekonečného světa jejich zahradních kultivarů. Příroda na nich nešetřila drobnými detaily, které z nich činí výrazné a v naprosté většině i nenáročné ozdoby pro každou skalku. V naší knize vás seznámíme se vším podstatným, co o těchto zajímavých rostlinách potřebujete vědět. Jistě se brzy stanou ozdobou i vaší skalky.
Vypredané
7,53 € 7,93 €

Stromy a kry v záhrade


Existuje niekoľko dôvodov na zvýšený záujem o dreviny. Dôležitým faktorom je, pravdaže, aj vznik záhradných centier. Kedysi sa kry objednávali v škôlkach, dnes však ihličnany, stromy, kry a popínavé rastliny možno vidieť úhľadne vystavené, v plnom olistení a snáď aj v kvete, pripravené na priamu výsadbu v záhrade. Výsadba sa už nemusí vykonávať v chladných mesiacoch roka, pretože kry pestované v kontajneroch možno vysádzať celý rok. Predovšetkým snáď ide o oveľa širšie chápanie jedinečnej roly stromov a krov v záhrade. Trávniky, chodníky a nízke kvety vytvárajú prízemný obrazec. Nad nimi sa týčia dreviny, stromy, kry, ihličnany a popínavé rastliny – vzpriamená živá štruktúra záhrady. V lete poskytujú záhrade výškový rozmer, farbu a vôňu, dodávajú jej tvar. V zime je ich rola rovnaká, ba dokonca ešte dôležitejšia. Keď kvetinová záhrada zoschne, holé konáre opadavých krov a listami ozdobené vetvy vždyzelených rastlín sú zárukou, že vidíme záhradný záhon a nie holú zem. Kry a stromy dodávajú záhrade nádych zrelosti. Prinášajú do nej nádherné kvety, opojnú vôňu, rozmanité listy, pútavé tvary a pestrofarebnú kôru. Je tu však aj praktický aspekt – kry zmierňujú účinok silného vetra, umocňujú pocit súkromia, obmedzujú problémy s burinou a zakrývajú nevzhľadné objekty. Sú skutočne dobrou investíciou, ktorá sa mnohonásobne odmení za vynaložené peniaze a starostlivosť.
Vypredané
9,42 € 9,92 €

Stromy a kry v záhrade Slovart


Existuje niekoľko dôvodov na zvýšený záujem o dreviny. Dôležitým faktorom je, pravdaže, aj vznik záhradných centier. Kedysi sa kry objednávali v škôlkach, dnes však ihličnany, stromy, kry a popínavé rastliny možno vidieť úhľadne vystavené, v plnom olistení a snáď aj v kvete, pripravené na priamu výsadbu v záhrade. Výsadba sa už nemusí vykonávať v chladných mesiacoch roka, pretože kry pestované v kontajneroch možno vysádzať celý rok. Predovšetkým snáď ide o oveľa širšie chápanie jedinečnej roly stromov a krov v záhrade. Trávniky, chodníky a nízke kvety vytvárajú prízemný obrazec. Nad nimi sa týčia dreviny, stromy, kry, ihličnany a popínavé rastliny – vzpriamená živá štruktúra záhrady. V lete poskytujú záhrade výškový rozmer, farbu a vôňu, dodávajú jej tvar. V zime je ich rola rovnaká, ba dokonca ešte dôležitejšia. Keď kvetinová záhrada zoschne, holé konáre opadavých krov a listami ozdobené vetvy vždyzelených rastlín sú zárukou, že vidíme záhradný záhon a nie holú zem. Kry a stromy dodávajú záhrade nádych zrelosti. Prinášajú do nej nádherné kvety, opojnú vôňu, rozmanité listy, pútavé tvary a pestrofarebnú kôru. Je tu však aj praktický aspekt – kry zmierňujú účinok silného vetra, umocňujú pocit súkromia, obmedzujú problémy s burinou a zakrývajú nevzhľadné objekty. Sú skutočne dobrou investíciou, ktorá sa mnohonásobne odmení za vynaložené peniaze a starostlivosť.
Vypredané
9,42 € 9,92 €

Květinové záhony od jara do podzimu


Publikace nabízí osvědčené mnohaleté zkušenosti profesionálů, které můžete snadno a úspěšně aplikovat na své zahradě. Je libo jarní záhon s kdoulovcem, čilimníkem, pryšci, kosatci a iberkami, letní s růží, stračkami, plaménkem a kopretinami či podzimní s hvězdnicemi, ozdobnicí a rozchodníky? Ať už potřebujete květinové aranžmá do stínu nebo na slunce, v knize najdete inspiraci pro každé roční období.
Vypredané
7,54 € 7,94 €

Záhradné jazierka


Zrozumiteľné rady ako naplánovať a vybudovať jedoduchý prírodný rybníček, jazierko najrôznejšieho tvaru či zložitú viacúrovňovú vodnú nádrž.Podrobné informácie o časovej a materiálovej náročnosti každého projektu, zoznam potrebného náradia a pomôcok.Ako postupovať pri oživení, ale aj údržbe akekoľvek záhradnej vodnej plochy.Fotografie, nákresy a plány, ktoré pomôžu uľahčiť, urýchliť a skvalitniť prácu.
Vypredané
10,37 € 10,92 €

V kategórii "Okrasná záhrada" nájdete široký výber kníh a príručiek určených pre všetkých záhradkárov a milovníkov krásy prírody. Táto kategória je ideálna pre začínajúcich aj skúsených záhradkárov, ale aj pre všetkých, ktorí sa chcú naučiť viac o tom, ako vytvoriť a udržiavať okrasnú záhradu.

Naše knihy ponúkajú podrobné informácie o rôznych druhoch rastlín, ich výsadbe, starostlivosti a pestovaní. Ponúkame tiež tituly zamerané na návrh a plánovanie záhrady, ako aj na techniky a tipy pre jej údržbu a zdokonaľovanie.