! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Záhrada - Ostatné strana 18 z 28

Take Chelsea Home


This inspirational sourcebook identifies the most attractive, practical and portable ideas from hundreds of gardens and designers over the last 100 years and analyses how those ideas might work in any garden. From lighting a dim corner, improving your planting scheme and creating a sophisticated theme to making a cosy space for relaxing or entertaining, this book instructs readers how to create the gardens of their dreams. Chris Young presents the RHS Chelsea Flower Show's key design trends from Contemporary to Classic via Wildlife and the Kitchen Garden. He interviews gold-medal-winning designers within each subject and analyses their individual design style, providing context to their creations. Turning his attention to the smaller scale, Chris focuses on the finer details and finishing touches that complete the designs, helping to transform our gardens and outdoor spaces. This really is everything you want to know from the world-famous RHS Chelsea Flower Show.
Vypredané
23,28 € 24,50 €

Masožravé rostliny, 2. aktualizované a rozšířené vydání


Publikace je určena především začátečníkům, kteří si zakoupili masožravou rostlinu a nevědí, co s ní. Ocení ji i ti, kdo doma pěstují běžné pokojové rostliny a mají chuť zkusit něco nového, ale užitečná bude i profesionálním pěstitelům. Představeny jsou nejčastěji pěstované druhy nebo druhy nejznámější a uvedeny všechny potřebné informace, vhodná stanoviště, nároky, morfologické zvláštnosti. Autor, zkušený pěstitel a majitel největší sbírky masožravých rostlin u nás, doporučuje správné postupy pro pěstování a představuje slovem a mnohdy i obrazem druhy, které u nás lze pěstovat. Na českém trhu bylo první vydání vysoce ceněno pro svou názornost, jednoduché a srozumitelné sdělení informací pěstitelům, kteří nemají odborné vzdělání. Nové vydání věnuje samostatnou kapitolu prostorům, kde lze rostliny pěstovat, a rozšiřuje nabídku kultivarů, které se podařilo dopěstovat v našich podmínkách.
Vypredané
6,75 € 7,10 €

Talk About Contemporary Garden


A complete introduction to contemporary gardens, from new innovations, practices, and materials, to the notable designers and their signature creations, to a glossary of key terms. Covering the most important trends and issues in gardening today, this book demonstrates the relationship between modern gardens and contemporary art, architecture, and design, in richly illustrated and accessible text. The reader will learn to identify different styles and place them in a clear historical context, from Simone Kroll's wasteland redevelopments to Zen-infused Japanese landscaping. Entirely pink gardens, the sweet perfume of Arabian jasmine, the gentle tinkling of fountains in the Imaginary Garden: everything from traditional inspirations to innovative techniques, materials, and vegetation lend character to the world's most exemplary contemporary gardens. With biographies of thirty great landscapers, gardeners, and land artists--including photographs and descriptions of their finest works--a list of essential international gardens to visit, and a glossary of key words, this is an essential reference book.
Vypredané
23,28 € 24,50 €

Včelařské dřeviny a byliny


Nové, přepracované vydání knížek našeho předního specialisty vychází vstříc rostoucímu zájmu čtenářů o včelaření. Najdete ní informace o zdrojích včelí snůšky, o pylu, pylových rouskách a nektáriích, jsou zde popsány rostliny pro včely škodlivé, rostliny málo významné, ale i naopak rostliny z hlediska včel významné. Speciální část obsahuje botanický popis zhruba 300 nektarodárných a pylodárných rostlin, a to včetně jejich optimálních požadavků na stanoviště, způsobů rozmnožování, případně i léčivých látek. Důraz je kladen na zhodnocení včelařského významu popisované rostliny, nektarodárnosti a cukerné hodnoty, které čtenářům poslouží k porovnání konkrétních zdrojů včelí pastvy. Publikaci ocení především praktičtí včelaři, jistě ji ale využijí také zahrádkáři, ekologové, bylinkáři apod.
Vypredané
9,94 € 10,46 €

Rez a tvarovanie ovocných i okrasných drevín


Ak máte záhradu so stromami, krami, živým plotom, popínavými rastlinami či ružami, potom sa pre vás kniha Rez a tvarovanie ovocných i okrasných drevín stane cenným poradcom. Predstaví vám metódy a techniky, ako prerezávať rastliny, aby prosperovali.Vaša záhrada nadobudne krajší vzhľad, stromy budú zdravšie a prinesú viac ovocia. V kapitole Katalóg okrasných rastlín nájdete najdôležitejšie pestovateľské rady a odporúčania pre úpravu rezom. Kniha vám poslúži aj ako sprievodca mnohy´mi prácami počas ročny´ch období a zmenami vo vašej záhrade. Neváhajte, pustite sa do práce a uvidíte, ako sa vám záhrada zmení pred očami.
Vypredané
28,41 € 29,90 €

ABC úspěšného zahradníka


Nová knižní publikace ABC úspěšného zahradníka je jako zkušený poradce, bez kterého se neobejdete. Najdete v ní poslední tipy, jak o svou zahradu pečovat 100% přírodními prostředky. Svého druhu je tato publikace na trhu ojedinělá. Obsahuje desítky NOVÝCH popisů rostlin i NOVÉ informace o správných ekologických postupech, přes 2700 fotografií a ilustrací. Směle se můžete pustit do jakéhokoli z projektů, kniha vás krok za krokem provede NOVÝMI trendy v zahradnictví. Dozvíte se také jak: ZBAVIT svou zahradu slimáků a jiných škůdců čistě přírodními prostředky. VYMÝTIT obtížný plevel bez pesticidů. VYPĚSTOVAT chutnou zeleninu, která bude plná vitamínů, bez použití chemických hnojiv. NAPLÁNOVAT si výsev záhonu trvalek se znalostí toho, které rostliny odpuzují škůdce. VYBRAT odolné rostliny, které se o sebe postarají samy. Nemusíte je ani zalévat.
Vypredané
44,47 € 46,81 €

Bylinky


Bylinky mají zázračnou moc a dnes jsou stále více v oblibě. Tento přehledně uspořádaný lexikon čtenáře uvede do tajů těchto rostlinek, od dějin jejich používání, přes rady o pěstování až k následné sklizni a využití. Značná část textu je věnována portrétům jednotlivých bylinek, které zahrnují podrobnou charakteristiku, podmínky pěstování a využití bylinek v kuchyni nebo jako léčiv a kosmetických přípravků. Kniha obsahuje: přehledná záhlaví pro lepší orientaci v knize přehled bylin abecedně řazený podle latinských názvů jednoduché symboly charakterizující rostliny, jejich využití a podmínky pěstování návody na využití rostliny (bylinková kuchyně, léčivé účinky, kosmetika a okrasná hodnota) v rámečku zvýrazněné zvláštní rady a důležité údaje množství barevných fotografií rejstřík latinských a českých názvů rostlin
Vypredané
7,54 € 7,94 €

Beauty of Trees


This illustrated tour of the world's most extraordinary trees provides an insight into some of the natural world's most astonishing structures. Through 100 photographs, The Beauty of Trees tells the story of our relationship with trees throughout history. Each image is supported by information about the botany of the tree, along with the stories, traditions and legends associated with it. From the giant sequoias of California to the bonsai of Japan, the pink tulip tree of the Himalayas to the Scots pine - and even the humble acorn - award-standard photography and insightful text bring the majesty and mystery of the world's trees to life.
Vypredané
25,64 € 26,99 €

Lacná kniha Beauty of Trees (-90%)


This illustrated tour of the world's most extraordinary trees provides an insight into some of the natural world's most astonishing structures. Through 100 photographs, The Beauty of Trees tells the story of our relationship with trees throughout history. Each image is supported by information about the botany of the tree, along with the stories, traditions and legends associated with it. From the giant sequoias of California to the bonsai of Japan, the pink tulip tree of the Himalayas to the Scots pine - and even the humble acorn - award-standard photography and insightful text bring the majesty and mystery of the world's trees to life.
Vypredané
2,70 € 26,99 €

dostupné aj ako:

Plantáže dřevin pro biomasu, vánoční stromky a zalesňování zemědělských půd


Tato publikace je zaměřena na tři příbuzné činnosti v krajině: provoz plantáží rychle rostoucích dřevin, plantáže vánočních stromků, porosty vzniklé zalesňováním zemědělských půd. Autoři nabízí praktický pohled na tento perspektivní segment krajiny. Text vám poslouží jako návod pro plánování, založení a provoz v podmínkách malovýroby, tedy pro ty, kteří se budou těmito výrobními aktivitami zabývat spíše okrajově, nicméně i tak s cílem dosáhnout určité míry ekonomické efektivnosti. Cílem publikace je ukázat drobným a středním zemědělcům a jiným vlastníkům půdy, jak založit a pěstovat plantáže dřevin pro podnikání nebo samozásobení dřevem, respektive pro produkci vánočních stromků. Další cílovou skupinou jsou studenti vysokých a odborných škol zaměření na lesnictví, ochranu a tvorbu krajiny, zahradnictví a zemědělství.
Vypredané
3,90 € 4,11 €

Trávníky pro zahradu, krajinu a sport


Můžeme říci, že trávníkářství je v současné době speciální vědní disciplínou. Neustále se rozvíjejí požadavky na využití trávníků z pohledu dnešní moderní společnosti přinášejí řadu nových trendů v oblasti trávníků. Upravený trávník je dnes vizitkou naší činnosti, zelené plochy zahrad, parků, hřišť, obcí a měst jsou významným faktorem životního prostředí. Obsah: Trávníkářské pojmy; Trávníky a prostředí (abiotické a biotické prostředí); Morfologie a biologické charakteristiky trav; Trávníkové druhy a odrůdy; Kategorie trávníků a skladba trávníkových směsí; Zakládání a ošetřování trávníků; Automatický závlahový systém; Choroby, škůdci a ochrana; Plevele v trávníku a jejich omezování; Specifika trávníků pro kopanou; Specifika golfových trávníků; Technika pro ošetřování trávníků; Speciální typy trávníků; Okrasné druhy trav a travin; Byliny jako náhrada trávníků.
Vypredané
8,93 € 9,40 €

Přírodní zahrady


Oddechnout si po hektickém dni, pracovat na čerstvém vzduchu, zažívat přírodu v přímém kontaktu a sklízet zdravé, čerstvé ovoce a zeleninu – všechno to a ještě mnohem víc nám umožňuje zahrada. Zahrada však není pouze místem k zotavení a zdrojem poživatin, ale poskytuje i cenný prostor pro mnoho živočišných a rostlinných druhů. Obhospodařování v souladu s přírodou důsledně respektuje všechny části zahrady a v této knize naleznete cenné rady a návody jak můžete založit skutečnou přírodní zahradu podle vlastního přání. Je to jen na vás. A nezapomeňte, v životním společenství jménem zahrada se cítí dobře všichni: rostliny, zvířata i člověk!
Vypredané
5,69 € 5,99 €

Kouzelný svět rostlin


Autorka a ilustrátorka Denisa Prošková vytvořila pro malé školáky originální pohádková herbář, který prostřednictvím bohatých ilustrací zasvětí děti do poznávání nejznámějších lučních, zahradních a vodních rostlin. Na voňavou cestu do říše rostlin se společně s dětmi vydávají čmeláček Toník a motýlek Jeník.
Vypredané
3,55 € 3,74 €

Úvod do permakultúry


Kniha, vhodná pre záhradkárov, chovateľov, poľnohospodárov, architektov, ekonómov a všetkých ostatných ľudí, ktorí majú záujem na zlepšovaní života na planéte Zemi vás jednoduchým spôsobom uvedie do permakultúry, ktorá je systémom pre navrhovanie trvalo udržiteľných ľudských sídiel. Je to prístup k životu, založený na etickom využívání krajiny, ktorý kombinuje mikroklímy, rastliny, zvieratá, pôdu, vodné hospodárstvo, štruktúry a ľudské potreby do vzájomne komplexne spolupracujúcich, produktivnych komunít.Obsahuje kapitoly ktoré smerujú k etickému využívaniu krajiny – energeticky úsporné navrhovanie pozemkov, záhrad a budov, metódy plánovania a designu, zdroje z domových odpadov, recyklácia, komunitné finančné systémy, poľnohospodárske zvieracie kŕmne systémy, prepojenie pastvín a úžitkových stromov, ovocné sady, lesné záhrady, domáci les, bezorebné pestovanie obilovín, stratégie pre budovanie pôdy, vodné hospodárstvo, primerané technológie ...Nájdete v nej množstvo inšpirácií, ktorých princípy a metódy možno aplikovať v našich podmienkach, ale citlivo, s využitím miestnych zdrojov – inak by neboli rešpektované základné princípy permakultúry.
Vypredané
17,09 € 17,99 €

Garden Source


This is a must-have for anyone looking for garden design ideas. Hundreds of full-color images are cleverly arranged to offer thousands of possible design solutions and inspirations for any type of garden. The book includes gardens from all over the world and features projects by the best contemporary designers at work today, including Topher Delaney, James van Sweden, Piet Oudolf, Rick Darke, Sean Hogan, and many others. Alongside never-before-seen private gardens, the book also includes celebrated public spaces such as Manhattan's High Line--a disused elevated freight track redesigned into innovative, naturalistic plantings--whose ideas can be adapted for the home garden. The book is divided into four sections: "Connect" looks at design features that act either as connecting or dividing elements; "Divide" considers elements that can be used to create rooms within gardens; "Space" explores different spatial types; and "Styles" covers every type of garden style throughout history, from cottage gardens to today's minimalist designs. Rounded out with a series of useful directories on designers, sources, and public gardens, this is the book for garden design ideas
Vypredané
31,34 € 32,99 €

Balkónové rastliny


Ľahšie to ani nejde: svoju obľúbenú rastlinu nájdete raz-dva Chcete, aby celá výsadba na vašom balkóne bola čistobiela? Alebo sa vám páči praktická zástena z popínavých rastlín a radi by ste si ju vypestovali? Je vám blízky romantický či stredomorský štýl? Alebo ste milovníkmi voňavých rastlín? Ak si nalistujete príslušnú časť v knihe, hneď sa dozviete, čo by bolo vhodné na váš vysnívaný balkón. Podrobne sa oboznámite s najlepšími a najkrajšími rastlinami, ktoré sa dajú využiť na rôzne účely. Mô žete si ich doma v pokoji vybrať a potom ísť s pripraveným zoznamom do záhradníctva alebo záhradného centra. S našou knihou si určite správne vyberiete: Rastliny sú zoradené podľa toho, na akom stanovišti a v akom ročnom období sa vysádzajú, ale aj p odľa štýlu či farby výsadby. Uvedené kombinácie rastlín vám pomôžu lepšie si predstaviť konečnú podobu balkóna. Výber správnej rastliny nebude ťažký, rozhodnete sa rýchlo a výsledok vás určite poteší.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Encyklopedie kaktusů a jiných sukulentů


Unikátní publikace, která svým rozsahem překonává vše, co doposud o daném tématu u nás vyšlo. Ať již množstvím popsaných druhů nebo bohatostí fotografického materiálu. U každého druhu je přehledně uveden jeho botanický popis, údaj o původním místě vý skytu a nechybějí ani rady pro úspěšné pěstování v podmínkách střední Evropy. Jde bezesporu o knihu, která nadchne každého, kdo podlehl kráse těchto rostlin.
Vypredané
57,00 € 60,00 €

Zlé rostliny a další botanická zvěrstva


Tajný život rostlin, které se neumí chovat Strom vysílá jedovaté dýky, třpytivě rudé semeno zastaví srdce, keř způsobuje ochrnutí, liána škrtí, list podněcuje válku. Amy Stewart vás seznámí s více než dvěma sty strašlivými přírodními výtvory, rostlin ami, které zabíjí, mrzačí, otráví či jinak zraní. Dostatečně výmluvné, přesné a děsivé jsou též ilustrace výstižné portréty těch menších i větších zločinců, kteří mohou číhat na vaší zahrádce za domem. Přitažlivá historie, medicína, věda i legend y, kniha hrůzostrašné botaniky vás pobaví, zneklidní a poučí dokonce i ty nejodvážnější zahradníky a milovníky přírody. Amy Stewart pečuje o vlastní zahrádku s jedovatými bylinami ve svém domě v severní Kalifornii. Je úspěšnou autorkou čtyř knih po-j ednávajících o nebezpečích i krásách světa přírody. Kniha byla zařazena mezi bestsellery New York Times.
Vypredané
10,17 € 10,71 €

Dirrs Encyclopedia of Trees and Shrubs


The text reflects the passions of the author and gives full details of the plants, from the latest nomenclatural changes to revisionist thinking on the ever-expanding limits of cold hardiness. Mike Dirr is a legend in the horticultural world, widely acknowledged as a leading expert on trees and shrubs for landscapes. Add to that more than 3500 color photographs, and indispensable backmatter lists for choosing exactly the right plant for the right purpose, and you have an unsurpassed resource for tree and shrub identification and selection, one that will be embraced by garden designers, landscape architects, urban foresters, park managers, nursery professionals---anyone who values hardiness, disease resistance, and beauty in their woody plants.
Vypredané
71,25 € 75,00 €

V kategórii literatúry Zahrada nájdete široký výber kníh, ktoré sa zaoberajú rôznymi aspektmi záhradníctva, záhradnej architektúry, pestovania rastlín a údržby záhrady. Táto kategória je určená pre záhradkárov, záhradných nadšencov a všetkých milovníkov prírody, ktorí sa chcú dozvedieť viac o tvorbe, starostlivosti a využití záhradných priestorov.

V knihách o záhradách nájdete bohatú paletu tém, od návrhu a plánovania záhrady cez výber rastlín a ich pestovanie až po údržbu a záhradné projekty. Tieto knihy poskytujú užitočné rady, tipy a inšpiráciu pre vytvorenie krásnej a funkčnej záhrady.

V kategórii Zahrada nájdete aj knihy o záhradnej architektúre a dizajne, ktoré sa zaoberajú vytváraním rôznych štýlových záhrad a ich prvokov, ako sú kvetinové záhony, trávnaté plochy, vodné prvky a terénne úpravy. Tieto knihy vám pomôžu vytvoriť si koncept pre svoju vlastnú záhradu a využiť jej potenciál.

Ak sa zaujímate o konkrétne druhy rastlín, nájdete tu knihy o kvetinách, zelenine, ovocí, bylinkách a iných rastlinách vhodných pre pestovanie v záhrade. Tieto knihy poskytujú informácie o výbere, výsadbe, starostlivosti a riešení bežných problémov pri pestovaní jednotlivých druhov rastlín.