Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Encyklopédie populárno-náučné strana 35 z 41

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Žiar nad Hronom Ako sme ťa budovali 1 (-70%)


V edícii Ako sme tu žili, v ktorej vydavateľstvo AB ART press približuje život ľudí vo vybraných slovenských mestách, vychádza obrazovo-textová kniha Žiar nad Hronom - Ako sme ťa budovali. Ako napovedá názov, knižné dielo literatúry faktu, prináša spomienky, udalosti a príbehy ľudí, ktorí roku 1952 na zelenej lúke začali stavať fabriku a neďaleko neho aj mesto. Bojovali so všade prítomnou hlinou, blatom, nepriazňou počasia. Postavili továreň a byty pre svoje rodiny, škôlky a školy pre svoje deti. Zároveň budovali aj športoviská, kino, obchody a kancelárie pre mestských i okresných úradníkov a pre rôzne inštitúcie.Kniha má tri časti. V prvej, nazvanej Obec, autori predstavujú slovom a čiernobielymi, ale aj kolorovanými obrázkami dedinku, v ktorej žili roľníci i remeselníci dediny vtedy nazývanej Hronský Svätý Kríž. V susedných obciach ich však prezývali Hurkári, lebo hlavným produktom chýrnych svätokrížskych jarmokov boli práve chutné a voňavé hurky. Druhá časť publikácie sa nazýva Fabrika a približuje obetavú až hrdinskú lopotu ľudí, ktorí svoju fabriku, neskôr pomenovanú ako Závod SNP, v pote tváre postavili a s veľkou slávou v nej vyrobili prvý hliník. Tretia časť sa nazýva Mesto. Zostavovateľ knihy a jeho vrstovníci, obyvatelia i rodáci zo Žiaru si zaspomínajú na život v meste v druhej polovici 20. storočia. Opisujú začiatky budovania športového kultúrneho i spoločenského diania. Ich autentické, živé príbehy opisujú atmosféru a udalosti, ktorými kedysi žilo nové socialistické mesto. Aj tieto príbehy z dávnych ale aj nedávnych čias dopĺňajú staré časom zožltnuté čiernobiele fotografie, ktoré autori našli vo svojich súkromných albumoch. Na 80 stranách sú okrem textu a vzácnych historických fotografií aj príťažlivé farebné obrázky kaštieľa, parku a kostola v Žiari nad Hronom a hradu Šášov.
Vypredané
11,39 € 37,98 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Velká všeobecná ilustrovaná encyklopedie (-70%)


Celý svět v jedné knize – to je Velká všeobecná ilustrovaná encyklopedie. Tato nádherně a kompletně ilustrovaná encyklopedie vám umožní nekonečné hodiny listovat a objevovat nové informace ze všech oblastí, které vás zajímají, od kvantové fyziky k antickému Římu, přes dějiny hudby až po život v oceánech. Na 4000 neuvěřitelně reálných ilustrací a poutavě napsaný text poslouží jako nadčasový dárek zvídavému dědečkovi, praktická studijní pomůcka pro školáky i způsob, jak zabavit celou rodinu.
Vypredané
21,43 € 71,44 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Encyclopaedia Beliana 1. (-70%)


Prvý zväzok Slovenskej všeobecnej encyklopédie, ktorá postupne vyjde v dvanástich zväzkoch. Na jej vytvorenie sa podujal Encyklopedický ústav Slovenskej akadémie vied s desiatkami externých spolupracovníkov a autorov. Ide o exkluzívnu publikáciu v nádhernej väzbe s množstvom fotografií, ilustrácií, grafov a máp - všetko na kriedovom papieri. Encyklopedické dielo veľkého rozsahu pri zachovaní maximalnej aktuálnosti a vysokej kvality informácií. Encyclopaedia Beliana (meno dostala na počesť slávneho Slováka, "veľkej ozdoby Uhorska", polyhistora Mateja Bela, ktorý žil v rokoch 1684 - 1749).
Vypredané
19,07 € 63,57 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Veľká encyklopédia zvierat (-70%)


Hrochy majú spoločného predka s veľrybami, surikaty sú imúnne voči jedu škorpiónov, chobotnice si pamätajú tvary a udalosti... rozsiahla encyklopédia zavedie zvedavých čitateľov do fascinujúceho sveta divokých zvierat. začína kapitolou o cicavcoch, ktoré sú pre každého asi najznámejšie, po nich nasledujú vtáky, plazy, obojživelníky, drsnokožce, ryby a na záver bezstavovce, o ktorých mnohí vedia len veľmi málo. informačne mimoriadne bohatý obsah zahŕňa aj prekvapujúce a neznáme zaujímavosti o každom z takmer 500 zvierat, mapky ich výskytu a množstvo farebných fotografií. Kniha je určená najmä mladým čitateľom, no svojím nesmierne pútavým a precíznym spracovaním zaujme aj dospelých a určite patrí do každej rodinnej knižnice.
Vypredané
8,97 € 29,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zem, 2. vydanie (-70%)


Farebná história i súčasnosť našej planéty. Vydavateľstvo Ikar ponúka jedinečnú encyklopédiu ZEM a v nej nevšedný pohľad na rozličné aspekty našej ustavične sa meniacej planéty. Vyše 2000 farebných fotografií a 1200 máp a ilustrácií Vám ukáže všetko, čo ste kedy túžili na Zemi vidieť. Ťažiskom publikácie sú neuveriteľne krásne fotografie viac ako 400 najnezvyčajnejších, najúchvatnejších a najdramatickejších miest na Zemi – od vyprahnutej púšte Atacama po búrlivo vybuchujúcu Etnu, od mohutného Nílu po rozľahlé vody Tichého oceánu, od dažďových pralesov v Indonézii po antarktickú ľadovú čiapku. Vďaka plasticky pôsobiacim fotografiám uvidíte poklady Zeme v nevídanej kráse. Text knihy s odbornou presnosťou, ale zrozumiteľne a presvedčivo podáva najnovšie vedecké poznatky o Zemi. So vzrušením objaviteľa, plní očakávania budete listovať stranu za stranou a s nadšením zisťovať, ako funguje systém vzájomne prepojených síl, ktoré viac ako 46 miliónov rokov formovali vzhľad Zeme a neustále sa podieľajú na jeho zmenách. Spoznáte, ako do tohto systému vstupuje človek a ako ľudská činnosť ovplyvňuje životné prostredie. Odhalíte cykly a vzťahy, ktoré zapríčiňujú zmeny podnebia. Pochopíte tajomstvá počasia. Získate komplexný pohľad na Zem, aký v žiadnej inej encyklopédii nenájdete. Encyklopédia je rozdelená do 5 hlavných kapitol: PLANÉTA ZEM, PEVNINA, OCEÁN, ATMOSFÉRA, TEKTONIKA ZEME. Preklad: Juraj Činčura, Milan Thurzo, Hana Contrerasová, Bohumil Škárka, Mária Šrancová
Vypredané
10,47 € 34,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Rastlina (-70%)


Oslava výnimočnej flóry našej planéty RASTLINA - nádherná obrazová publikácia predstavuje veľkolepý prehľad rastlín sveta z pohľadu záhradkára i záhradníka Jej výnimočnosť je v tom, že tradičné záhradnícke a záhradkárske encyklopédie ukazovali, ako rastliny pestovať, ale neobjasňovali príčiny ich špecifických nárokov. RASTLINA ponúka úplne nový prístup tým, že podrobne opisuje pôvod rastlín, čo vám umožní vytvoriť lepšiu záhradu s rastlinami, ktoré sú do toho - ktorého prostredia vhodné. Pochopením potrieb každej rastliny, ktoré vyplývajú z jej prirodzeného prostredia, zaistíte napríklad to, prečo niektoré rastliny treba polievať často, kým iné potrebujú suchšie podmienky. Táto nádherne ilustrovaná kniha predstavuje encyklopedicky rozsiahly prehľad ohrozených rastlín všetkých možných typov – od ihličnanov a popínavých rastlín po orchidey a mäsožravé druhy. Do kategórie kriticky ohrozených patrí aj Wollemi Pine, druhohorný ihličnatý strom z čeľade Araucariaceae (na
Vypredané
14,07 € 46,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vesmír, 2. vydanie (-70%)


NASTÚPTE DO KOZMICKEJ LODE A VYDAJTE SA NA NEUVERITEĽNÚ CESTU... Táto encyklopédia odkrýva vesmír so všetkými jeho fenoménmi vzbudzujúcimi posvätnú úctu, počnúc stredom slnečnej sústavy až po krajné medze známeho kozmu. Kým iné knihy opisujú rôzne aspekty vesmíru, táto vám všetko ukáže - zoberie vás na oslnivý vizuálny prieskum všemožných úžasných objektov a javov. VÁŠ ODBORNÝ SPRIEVODCA Kniha Vesmír vysvetľuje sily a procesy, ktoré udržiavajú kozmos v chode. Zaoberá sa základnými otázkami typu: ako a kedy vznikol vesmír, objasňuje pojmy čas a priestor a snaží sa preniknúť do tajov budúcnosti. VEĽKÁ CESTA Vydajte sa na dobrodružnú výpravu po kamenných vnútorných planétach slnečnej sústavy i po vzdialených plynných obroch a objavujte zvyšok našej domovskej galaxie, Mliečnej cesty. Uvidíte zrod hviezd a kolaps umierajúcich sĺnc, potom pocestujete ďalej až na krajné medze vesmíru. Dobrodružná púť dlhá bilióny kilometrov vás zároveň prenesie ďaleko do hlbokej minulosti. NOČNÁ OBLOHA Knihu Vesmír zdobia efektné hviezdne mapy, ktoré poskytujú jasný prehľad o planétach, hviezdach a iných nebeských telesách viditeľných zo Zeme. Tieto mapy vám umožnia mesiac čo mesiac v roku identifikovať a objavovať viditeľný vesmír. Mapy dopĺňajú komplexné a výstižné profily súhvezdí. Táto ilustrovaná rodinná encyklopédia je dokonalým sprievodcom po majestátnom a nádhernom vesmíre - od kvazarov po kométy, od supernov po teóriu strún.
Vypredané
10,47 € 34,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ľudia, ktorí zmenili svet (-70%)


Kniha predstavuje 50 významných osobností od najstarších čias po dvadsiate storočie, ktoré rozhodujúcim spôsobom ovplyvnili svetové dejiny. Od Homéra po Picassa, od Ježiša Krista po Einsteina sa zoznámime s mnohými vedcami, vynálezcami, objaviteľmi, štátnikmi, umelcami, velikánmi hudby a výtvarného umenia. Ich životopisy a ďalšie textové materiály sú doplnené množstvom cenných obrazových dokumentov.
Vypredané
6,96 € 23,20 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha História, 2. vydanie (-70%)


„Tí, ktorí si nepripomínajú minulosť, sú odsúdení na jej opakovanie.“ George Santayana História zmení váš pohľad na minulosť. Sleduje vývoj a pokrok ľudstva z rozličných uhlov, všíma si kľúčové udalosti, zásadné myšlienky, politické mocnosti, ústredných jednotlivcov a technické prelomy, ktoré utvárali dejiny. História je vďaka originálnym, názorným, vizuálne ohromujúcim materiálom a množstvu dôveryhodných informácií unikátnym sprievodcom na ceste k dnešku. Z angliského originálu preložili: Mgr. Richard Cedzo, RNDr. Juraj Činčura, Mgr. Patrik Kunec, PhD., Mgr. Milan Paulus, PhDr. Ladislav Sabela.
Vypredané
10,47 € 34,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dinosaurs (-70%)


Dinosaurs are not what you thought they were - or at least, they didn't look like you thought they did. The world-leading palaeontologist Michael J. Benton brings us a new visual guide to the world of the dinosaurs, showing how rapid advances in technology and amazing new fossil finds have changed the way we see dinosaurs forever. Stunning new illustrations from palaeoartist Bob Nicholls display the latest and most exciting scientific discoveries in vibrant colour. No book before this has been so rigorous in its use of new data that finally tell us how dinosaurs actually looked. From Sinosauropteryx, the first dinosaur to have its colour patterns identified - a ginger and white striped tail - by Benton's team at Bristol University in 2010, to the recent research on the mixed feathers and scales of Kulindadromeus, this is the first book to be based on cutting-edge scientific research. Each chapter focuses on one particular species, featuring a specially commissioned illustration that brings to life the latest scientific breakthroughs, with accompanying text exploring how palaeontologists have become able to determine new details such as the patterns on skin and the colours of feathers of animals that lived millions of years ago. This will be a visual compendium to surprise and challenge everything you thought you knew about what dinosaurs looked like and how they lived. With over 150 illustrations in colour
Vypredané
9,45 € 31,50 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zviera (-70%)


Komplexný katalóg živočíchov s profilmi vyše 2000 druhov od najväčšieho cicavca po najmenšieho stavovca...
Vypredané
14,07 € 46,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Veda, 2. vydanie (-70%)


„Ničoho v živote sa nemusíme báť, musíme to iba pochopiť.“ Maria Curieová-Skłodowská Táto pozoruhodná prehľadná kniha rozpráva príbeh vedeckého pokroku od vynájdenia kolesa až po riešenia zmeny podnebia v 21. storočí. Zachytáva všetky rozhodujúce okamihy, v ktorých objavy vznikli, a ukazuje, ako predstavy, vynálezy a jednotlivci, čo sa za nimi skrývajú, zmenili náš svet. Vďaka nádherným ilustráciám a prístupnému textu vysvetľuje aj tie najzložitejšie témy jasnejšie než ktorákoľvek dosiaľ vydaná kniha.
Vypredané
10,47 € 34,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Encyklopedie degustace vína (-70%)


Vázaná plnobarevná kniha formátu B5 „Encyklopedie degustace vína“ našeho předního vinařského odborníka Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc. je určena producentům, somelierům, degustátorům, ale i milovníkům vína. Kniha je zpracována na vysoké profesní úrovni a podává ucelený přehled o podstatě a metodách degustace ve vícero souvislostech. Vysvětluje mimo jiné i podstatu vzniku jednotlivých aromatických látek, dále obsahuje podrobný slovní popis možného charakteru vín a příklady vhodných kombinací vín s pokrmy.
Vypredané
8,91 € 29,70 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Hory moje hory (-70%)


Veľká, exkluzívna, celofarebná a obsahovo najširšia obrazová kniha o hradoch. Na 160 stranách predstavuje okolo 80 objektov, z toho 20 zachovaných, muzeálne sprístupnených, hradov a ďalších polozrúcaných hradov a pevností. Skúsení autori fotografií, Vladimír Bárta a Vladimír Barta sa zamerali nielen na dokumentáciu slovenských hradov, ale snažili sa oživiť objekty nevšednými umeleckými pohľadmi. Fotografie, v premenách dňa a ročných období, doslova dýchajú zvláštnou atmosférou, farebnosťou i zaujímavým osvetlením. Texty v slovenčine a angličtine.
Vypredané
9,00 € 30,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zviera, 2. vydanie (-70%)


Zviera je jedinečný encyklopedický sprievodca svetom živočíchov od najväčšieho cicavca po najmenšieho bezstavovca. Ich rozmanitosť a krásu približuje kvalitnými fotografiami, aktuálnym odborným textom a nápaditým dizajnom.
Vypredané
10,47 € 34,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ľudské telo (-70%)


Kniha obsahuje viac než tisícku detailných umeleckých ilustrácií a fotografií, mapuje anatómiu ľudského tela, zobrazuje každú jeho časť a zároveň vysvetľuje fyziológiu jednotlivých telesných systémov.
Vypredané
10,98 € 36,60 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Atlas topografickej anatómie hospodárskych zvierat I. - III. diel (-70%)


Úspešný a stále vyhľadávaný trojdielny atlas anatómie je určený učiteľom a študentom veterinárstva, ale aj praktikom na osvieženie znalostí. Farebné kresby podrobne zobrazujú telesné sústavy hovädzieho dobytka, ovce, kozy, ošípanej, koňa, psa, mačky a králika. Mnohé priečne rezy vám pomôžu lepšie si predstaviť uloženie jednotlivých orgánov spomenutých zvierat. V tomto piatom vydaní je aktualizovaná nomenklatúra.
Vypredané
30,60 € 102,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Guinness World Records 2016 Rengeteg új rekord (-70%)


Itt a Guinness World Records 2016-os kiadása, tele bámulatos új rekordok ezreivel, korábban nem látott képekkel és remek infografikákkal. Szokás szerint további meglepetéseket is tartogatunk számotokra. Ismét megjelennek a régebbi kiadások legnépszerűbb témái, mint például a tehetséges házi állatok, az emberfeletti teljesítmények, az óriási tárgyak és élőlények vagy a rendkívüli járművek, de találtok teljesen új kategóriákban is.
Vypredané
7,49 € 24,96 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Bitvy: 5000 let válčení - 2.vydání (-70%)


Válčení je stejně staré jako dějiny lidstva. Jeho vývoj můžeme sledovat od prvních zaznamenaných bitev Egypťanů až k moderní éře hrozby úplného zničení. Výpravná encyklopedie Bitvy je uceleným a skvěle obrazově dokumentovaným záznamem mimořádného, avšak krvavého příběhu dějin válečnictví. Představuje nejen vyčerpávající kroniku legendárních bitev, slavných vojevůdců a pamětihodných činů, ale poskytuje i podrobné informace o používaných zbraních a dobové vojenské technice.
Vypredané
12,68 € 42,25 €

dostupné aj ako:


V kategórii populárno - náučné encyklopédie nájdete široký výber kníh, ktoré vám poskytnú poznatky z rôznych oblastí zaujímavým a zrozumiteľným spôsobom. Encyklopédie vám pomôžu získať komplexný prehľad o rôznych témach, ako ľudské telo a človek, príroda, vesmír, veda a technika a história.

Naša ponuka encyklopédií populárno-náučného charakteru vám umožní objaviť fascinujúci svet poznania a rozšíriť svoje vedomosti o rôznych témach.