Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Náboženstvo strana 437 z 441

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

A magyar Biblia évszázada


Bottyán János 1982-ben megjelent könyvének szövegét változatlanul hagyva, ugyanakkor az elmúlt negyedszázad hazai bibliafordító munkájának vázlatos áttekintésével, és kiegészítő jegyzetekkel ellátva adjuk közre a kötet második, átdolgozott kiadását. A kötet a magyar nyelvű bibliafordítások "gazdag szépségű, különleges birodalmában mintegy ezer esztendőt átölelő" időszakot bejárva, "Szent István törvényei, az Ómagyar Mária-siralom, a Huszita Biblia botladozásaiban is nagyszerű kezdetétől, az avasságaiban is tavaszian friss indulásától egészen máig" kalauzolja végig az olvasót.
Vypredané
7,68 € 8,08 €

Nevšedná múdrosť pre všedný deň


Biblická kniha Kazateľ patrí do takzvanej biblickej múdroslovnej literatúry. Toto pomenovanie hovorí o tom, že v tejto knihe je zjavené úžasné bohatstvo Božej múdrosti, ktorá je cennejšia než drahé šperky (Pr 8,11), a ktorú my ľudia zúfalo potrebujeme do nášho života. V knihe Kazateľ je zjavená nevšedná múdrosť Božia, ktorá chce vniesť svetlo do všedných dní nášho života. Autor knihy Kazateľ sa snaží zodpovedať prastarú otázku ľudstva: Aký je zmysel a cieľ ľudského života?M Hovorí, že sám hľadal pravdu a zmysel života, že ho hľadal na rôznych miestach, rôznym spôsobom a na rôznych úrovniach. Rozmýšľal o rôznych paradoxoch ľudského života, aby nakoniec dospel k úžasnému záveru: Bez Boha a bez jeho múdrosti, ktorú nám zjavil vo svojom Slove a nadovšetko v Tom, ktorý sa nám stal múdrosťou od Boha, vo svojom Synovi, Ježišovi Kristovi, niet zmyslu života pre človeka pod slnkom. V tomto nadčasový nadčasový význam tejto biblickej knihy. ThDr. Darko Kraljik je od roku 1999 kazateľom Bratskej jednoty baptistov v SR. Teologické vzdelanie (Mgr. v roku 1999; ThDr. v roku 2007) získal na katedre evanjelikálnej teológie PF UMB v Banskej Bystrici. Okrem toho absolvoval štúdium na Biblickom inštitúte Precept Ministries International a je národným koordinátorom služby induktívneho štúdia Biblie v SR. Ako učiteľ Biblie vyučuje biblické kurzy na niektorých biblických seminároch v SR i v zahraničí.
U dodávateľa
8,07 € 8,49 €

Nový zákon Žalmy, Prísloví


Český ekumenický překlad textu Nového zákona, Knihy žalmů a Knihy přísloví. Toto vydání nemá odkazy ani poznámkový aparát a každý verš začíná na samostatném řádku.
Vypredané
4,42 € 4,65 €

Autorita a moc Božího slova


Autorita a moc Božího slova Jak Bible, tak Ježíš Kristus jsou označováni jako Boží slovo. Bible je Boží psané slovo, Ježíš je Boží osobní slovo. Náš vztah s prvním určuje náš vztah s druhým. Když se zamyslíme nad slovem autorita, rozpoznáme, že kořen tohoto slova je autor. Pouze autor se může zaručit za autoritu svého textu. Stejně tak se i my musíme ptát Autora, Ducha Svatého, jestliže chceme poznat: * Ježíšův postoj ke Starému zákonu * Jak Ježíš autorizoval Písmo * Několik způsobů, jak Ježíšův život naplnil Písmo * Boží slovo jako dvojsečný meč * Devět působení Božího slova
Vypredané
3,08 € 3,24 €

Obrátenie


Podľa toho, ako cirkevný zbor funguje, sa veľa dozvieme o tom, čomu verí o spasení človeka. Keď si zbor skutočne osvojil biblické učenie o obrátení, bude volať ľudí k pokániu a viere – nielen k jednorazovým rozhodnutiam, terapeutickému uzdraveniu či mravnému životu. Táto krátka kniha má za cieľ pomôcť zborom správne vidieť rozdiel, ktorý biblická doktrína o obrátení prinesie v učení, evanjelizácii, učeníctve, členstve a v každej inej práci v rámci zboru.
U dodávateľa
7,51 € 7,90 €

A Krónikák 1. és 2. könyvének magyarázata


A szerző a magyarázat elkészítésében nem azt a célt látta maga előtt, hogy lehetőleg minden magyarázati irányt ismertessen és egymással szembesítsen. A megszabott terjedelem sem kedvezett egy ilyenfajta feldolgozásnak. Sem nem azt kívánta a magyarázatban taglalni, hogy hogyan és milyen forrásokból készülhetett el a Krónikák könyve. A mű összességét és egységét kívánta látni és értelmezni. Sikeresen mutatta fel magyarázatában az összefüggéseket és azt a célt, hogy a Krónikák könyvében miért vannak például a nemzetségtáblázatok, vagy más részek, megtalálva és értelmezve azt a szándékot, hogy miért készítették a Krónikák könyvét a Királyok könyvében már lejegyzett események újra említésével és újra értelmezésével. Akik a forrásokra való felosztás taglalását keresték ebben a munkában, hiányosnak találták. A szerző célja azonban nem is ez volt. A megszabott terjedelemben olyan magyarázatot kívánt adni, amely a könyv azon tartalmát tárja fel, amely a könyv egészének célja volt elkészültekor, és amely fontos tanulsággal és tanítással szolgál korunk számára is és minden nemzedék számára.
Vypredané
3,47 € 3,65 €

KáPéZetka důvěry s biblickými muži


Biblické postavy zažívaly situace, kdy se zdálo, že dál už cesta nevede. Že je to totální konec. A přesto, když čteme jejich příběhy dál, vidíme, jak mocně Bůh v jejich životech zasáhl. Podobný pocit bezvýchodnosti zažíváme i my. Zkusme se na svoje životy podívat z Boží perspektivy. Z pohledu ne oné bezvýchodné situace, ale z pohledu jejího konce. A svěřme to všechno v naději do rukou Bohu, Otci.
U dodávateľa
3,09 € 3,25 €

Je hlavných hriechov sedem?


Nie som prvý ani posledný, ktorý sa postavil na tenký ľad. Odvážiť sa písať o hriechoch, a k tomu ešte "hlavných", je asi viac ako len odvaha.
U dodávateľa
6,18 € 6,50 €

Pre nich som sa stal číňanom + CD


Neraz nás napadla myšlienka, čo môžeme a máme dať čínskemu ľudu, ktorý vyrástol a žil v duchovnom svete Konfucia. Pri šúdiu sme narazili na Konfuciov výrok, že človek, ktorý sa sprieči najvyššej bytosti, ktorá sa po čínsky volá "Pán neba", a urazí ju, ten sa potom už nadarmo modlí, lebo narušil prirodzený súlad stvorenstva... Vzhľadom na ľudskú slabosť to vyznavačov konfucianizmu neraz viedlo k beznádejnosti, ba až k zúfalstvu. Vtedy sa nám ujasnilo, že Čína potrebuje Ježiša Krista. Potrebuje poznať pravdu o vtelení Božieho Syna, ktorý svojou dobrovoľnou obetou vykúpil ľudstvo z hriechu, ohlasoval zmierenie a odpustenie viny, ktorý každému dáva možnosť obnoviť súlad s Bohom, so svetom i so spoločnosťou... Dôraz na túto pravdu pri misionárskom apoštoláte sme našli aj v čínskych spisoch pátra Freinademetza. P. Štefan Zloch SVD, misionár v Číne
U dodávateľa
3,33 € 3,50 €

V kategórii literatúry Náboženstvo nájdete širokú paletu kníh zameraných na duchovný rozvoj, náboženské učenie a vieru. Náboženská literatúra ponúka hlboké pochopenie rôznych náboženských tradícií, filozofie a duchovnosti.

Nájdete tu knihy, ktoré sú základom rôznych náboženstiev, ako sú Biblia, či Korán ale aj diela duchovných vodcov, ako je dalajláma. Tieto knihy a texty sú zdrojom múdrosti, duchovnej inšpirácie a hĺbkokých poznatkov o viere a náboženských systémoch.

V kategórii náboženskej literatúry nájdete knihy, ktoré posilňujú vašu vieru, pomáhajú vám objaviť duchovnú stránku života a prispievajú k vášmu osobnému rozvoju.

Prečítajte si najznámejšie diela kresťanstva, buddhizmu, islamu, judaizmu či východných náboženstiev.