Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Duša každého apoštolátu


Kniha Duša každého apoštolátu od Dom Jean-Baptistu Chautarda, opáta v Sept-Fons, sa radí medzi klasické diela spirituality. V prvej časti autor teologicky vysvetľuje spojitosť a dopĺňanie činného a kontemplatívneho života apoštola súčasnej doby. Vychádzajúc z náuky o živote a činnosti Najsvätejšej Trojice a o vtelení Božieho Syna stavia svoje myšlienky na pevných základoch. Svoje učenie ďalej opiera o myšlienky cirkevných otcov, najmä sv. Gregora Veľkého a sv. Benedikta, a učiteľov Cirkvi, sv. Bernarda či sv. Tomáša Akvinského a mnohých ďalších. Kniha je preniknutá Božím slovom, ktoré samo duchovne živilo i samotného autora počas jeho života. Autor tiež ponúka praktické rady a návod, ako ostať verný životu modlitby a pritom nezabúdať na povinnosť hlásať Božie slovo. Kniha je určená najmä kňazom, aby im ich pastoračná činnosť a túžba rozdávať sa pre druhých prispela ku spáse. Taktiež je vhodná pre zasvätené osoby, ba i pre laikov, ktorí vykonávajú akýkoľvek apoštolát na Božiu oslavu. Knihu si veľmi obľúbil pápež sv. Pius X. a vrelo ju odporúčal i Benedikt XV. pre každého veriaceho činného v apoštoláte. Kniha vychádza prvýkrát i v slovenskom preklade.
Vypredané
9,50 € 10,00 €

Kázání během roku


Jednadvacátý svazek edice Thesaurus přináší další ze sbírek kázání svatého Bernarda z Clairvaux, tentokrát pro liturgické mezidobí. Soubor obsahuje 38 kázání pro různé příležitosti: na Zvěstování Páně, Narození svatého Jana Křtitele, na Svatých apoštolů Petra a Pavla, Nanebevzetí a Narození Panny Marie, na Svatého Michaela archanděla, na Všech svatých či na Výročí posvěcení kostela. Svatý Bernard chce ve svých posluchačích prohlubovat touhu po Bohu, seznamuje je s prostředky, jak se s Bohem v pravdě a lásce sjednocovat, jak vést život prosté, vroucí modlitby a odevzdanosti do Božích rukou. Své promluvy adresuje svým spolubratřím mnichům, s užitkem si je ovšem může přečíst každý, kdo touží odpovídat na Boží volání. Ať mnich, či laik, ať člověk staletí minulých, či člověk dneška, všichni jsme napříč stavy a staletími povoláni stát se Božími dětmi, růst v poznání a milování Boha směrem k blaženému patření na jeho tvář. Svatý Bernard nám k tomuto putování s Bohem a k Bohu nabízí mnoho užitečných rad.
Vypredané
19,20 € 20,21 €

V tichu


Člověk nemůže stále přijímat informace, tak jako nemůže stále jíst. Nejen žaludek potřebuje klid na trávení. Potřebujeme ticho, abychom mohli být sami se sebou, abychom se mohli s odstupem vracet k tomu, co jsme prožili či slyšeli, abychom si utříbili myšlenky, vytěžili poučení – abychom to všechno probrali s Bohem, přijali jeho výzvy a nakonec mu všechno odevzdali. Bez rozjímání nám chybí hloubka a duchovní život živoří, protože ten se rozjímáním živí. Zakusíme-li ticho plné Boha, můžeme usnout v pokoji a radosti. Chvíle skládání myšlenek, hledání formulací a hra se slovíčky není ztrátou času, ale momentem vnitřního růstu a budování důvěrného vztahu s Bohem – zabydlením se v domě svého srdce, v němž prožíváme radost ze společenství s tím nejvzácnějším hostem. S ním nebudeme trpět tísnivou samotou či opuštěností, protože on zůstane s námi. A kdyby přece přišla zkouška duchovní prázdnoty a opuštěnosti, obejmeme-li Ježíše, který zakusil opuštěnost největší, nebudeme sami – budeme s ním.
Vypredané
8,88 € 9,35 €

Hľa, prichádza s oblakmi


Biblická kniha Zjavenie svätého Jána, ako posledná kniha vo svätom Písme, Biblii, je svojou apokalyptickou tematikou pomerne známa nie len medzi kresťanmi ale i nekresťanmi. Táto kniha v ľuďoch vyvoláva rôzne emócie i postoje: strach i nádej; odmietanie i nezdravé očarenie či fascináciu… Láka svojou tajomnosťou i odhalením, čo budúcnosť prináša a kedy bude údajný koniec tohto sveta… Niet divu, že na tému knihy Zjavenia Jánovho je napísané množstvo apokalyptických kníh, ktoré vyvolávajú senzáciu a vždy je o nich pomerne veľký záujem… predovšetkým v časoch svetovej krízy či pandémie… Táto kniha však nie je písaná preto, aby uspokojila našu zvedavosť o konci sveta, ale aby zjavila Toho, kto je ústrednou postavou tejto knihy, prichádzajúceho Spasiteľa Ježiša Krista. Hoci túto knihu poznáme pod názvom „zjavenie Jána”, hneď prvé slová tejto knihy hovoria, že tu ide o zjavenie Ježiša Krista 1,1. Táto prorocká kniha je zjavením, ktoré prichádza od Ježiša Krista a zjavuje jeho slávu a konečné víťazstvo jeho moci. Hlavné posolstvo tejto knihy je zjaviť prichádzajúceho Krista v jeho sláve a moci, zjaviť udalosti, ktoré súvisia s dokonaním všetkého v Kristovi a povzbudiť cirkev Kristovu ku nádejnému očakávaniu príchodu slávy veľkého Boha a Spasiteľa Ježiša Krista. Autor knihy ThDr. Darko Kraljik je od roku 1999 kazateľom Bratskej jednoty baptistov v SR. Teologické vzdelanie (Mgr. 1999 a ThDr. 2007) získal na katedre evanjelikálnej teológie na PF UMB v B. Bystrici. Okrem toho absolvoval štúdium na Biblickom inštitúte Precept Ministries International a je národným koordinátorom služby induktívneho štúdia biblie v SR. Ako učiteľ Biblie vyučuje biblické kurzy na niektorých biblických seminároch v SR i v zahrania.
Vypredané
11,40 € 12,00 €

Hovor, Pane, tvoj sluha počúva


Kniha rozjímaní nad Božím slovom Hovor, Pane, tvoj sluha počúva sprevádza jej používateľa celým životom Ježiša Krista. Ponúka mu spôsob, aby mu rozjímanie pomáhalo meniť život k lepšiemu a aby denne nachádzal odvahu odstraňovať priepasť medzi svojou vierou a životom, i medzi tým, čo vyznáva, a tým, čo koná. Ale predovšetkým ho novou štruktúrou rozjímaní vedie Ježiša Krista dokonalejšie poznávať, rozprávať sa s ním a čoraz väčšmi ho milovať. Každé rozjímanie obsahuje evanjeliový text, na ktorý nadväzujú štyri časti: 1. teologický komentár, 2. niekoľko podnetov na zamyslenie, 3. návod na uplatnenie v živote a 4. záverečná modlitba. Kniha Hovor, Pane, tvoj sluha počúva: • vychádza po 15 rokoch v príťažlivej farebnej úprave, • prešla obsahovou cenzúrou a jazykovými úpravami, • je obohatená o nový register evanjeliových statí a paralelné evanjeliové miesta uvedené v záhlaví rozjímaní, • obsahuje aj liturgický kalendár s evanjeliovými časťami príslušných dní s odkazmi na číslo rozjímaní, • má 1134 strán, je ilustrovaná a výborne sa otvára.
Vypredané
41,80 € 44,00 €

Vášeň a čistota


Víme, že se ve všech záležitostech, jež se týkají našeho srdce, potřebujeme denně podřizovat Kristu a čekat na něj. Často je to však bolestivý, osamělý proces, který trvá déle, než bychom si přáli. Elisabeth Elliotová ve svém klasickém díle Vášeň a čistota otevřeně vypráví o svém milostném vztahu s Jimem Elliotem a dosvědčuje, že tyto zápasy dobře zná. Prostřednictvím dopisů, deníkových záznamů a vzpomínek čtenářům přibližuje pokušení, těžkosti, vítězství a oběti dvou mladých lidí, pro které byla oddanost Kristu přednější než jejich vzájemná láska. Tato nahlédnutí do osobního života, propojená s odpovídajícím biblickým vyučováním, vám připomenou, že i vaši lásku může Bůh pročistit jedině tak, že lidskou vášeň a touhu nechá projít svým ohněm. Kniha obsahuje poctivé, biblické vedení v těchto důležitých otázkách: jak vášnivě milovat a zároveň zůstat sexuálně čistý zda vstoupit do manželství a kdo je ten pravý/ta pravá role muže a ženy ve vztahu jak Boží touhy upřednostňovat před svými vlastními jak daleko zajít ve fyzické oblasti, aby to nebylo příliš V naší současné kultuře, která klade takový důraz na romantické vztahy, erotiku a sex, potřebujeme osvobozující poselství této knihy víc než kdy dřív. ELISABETH ELLIOTOVÁ (1926–2015) patřila k nejvnímavějším a nejoblíbenějším křesťanským autorům minulého století. Napsala víc než dvacet knih, z nichž v češtině dosud vyšly Stvořena ženou a Branami slávy. Přinášela vedení a povzbuzení milionům čtenářů po celém světě.
Vypredané
10,07 € 10,60 €

31 způsobů, jak si vzájemně projevit křesťanskou lásku


„Když přijdu do sboru, nikdo mě ani nepozdraví.“ „Nemám pocit, že by církev byla mojí duchovní rodinou.“ Už jste od někoho podobné výroky slyšeli? Někdy bohužel odpovídají skutečnosti. A to je škoda, zvlášť když v Božím slově nacházíme tolik pokynů, jak se k sobě vzájemně chovat. Každý z nás se občas potýká s problémy ve vztazích s rodiči, manželským partnerem, dětmi, přáteli, sourozenci či kolegy. Jako křesťané se však můžeme nechat vést tím, co nám o vztazích říká Bible. Věřím, že když se biblické principy naučíte uplatňovat v každodenním životě, budete překvapeni, jak radikálně se vaše vztahy s druhými promění. Doufám, že to zažijete nejen vy, ale i lidé z vašeho okolí. Tato kniha je vhodná pro jednotlivce, páry i studijní skupinky. Každá kapitola se zabývá přikázáním na téma vzájemného vztahu mezi věřícími. Je rozdělena do tří částí: – Výklad vysvětluje a objasňuje přikázání – Příklad pomáhá přikázání lépe pochopit – Praxe obsahuje otázky a úkoly, které pomáhají přikázání aplikovat v praktickém životě Kromě 31 kapitol obsahuje kniha i 4 bonusové kapitoly rozebírající další přikázání, která se týkají konkrétnějších situací. „Tato stručná kniha umožňuje lépe pochopit, co to znamená milovat tak, jak to Bůh zamýšlel. Pořiďte si ji. Přečtěte si ji a řiďte se jí.“ – Brad Bigney, hlavní pastor sboru Grace Fellowship Church v Kentucky „Doporučuji ji pro rodinné bohoslužby, studijní skupinky i vyučování jednotlivců.“ – Jim Berg, přednášející biblického poradenství na semináři BJU v Jižní Karolíně „Napsat tuto knihu byl vynikající nápad! Je přesvědčivá a velmi praktická.“ – Martha Peace, autorka knihy Znamenitá žena
Vypredané
8,27 € 8,70 €

Lacná kniha Vo svetle Pravdy - Posolstvo Grálu (-50%)


Tri zväzky diela „Vo svetle Pravdy“ zahŕňajú celkovo 168 prednášok, ktoré obsahovo na seba nadväzujú a podávajú úplný obraz celého stvorenia. Tento rozsiahly výklad sveta, ktorý vychádza zo známych prírodných zákonov, umožňuje čitateľovi spoznať skryté súvislosti bytia a tým mu ponúka hodnotné životné pomoci. Dielo „Vo svetle Pravdy“ sa stalo vo svete známym predovšetkým preto, lebo ponúka jasné a logické odpovede na zásadné otázky ľudského bytia, ako napríklad zmysel života, spravodlivosť v osude alebo pokračovanie života po smrti. Doteraz bolo preložené do 22 jazykov a je celosvetovo dostupné. Dielo „Vo svetle Pravdy“ ukazuje jasnú a jednoduchú cestu. Nemá nič spoločné s mystikou alebo s ezoterikou, ale kladie značné požiadavky na nás samých, podobne ako pôvodné Ježišovo učenie. Podporuje nielen samostatné, vecné myslenie bez predsudkov, ale predovšetkým „pevné chcenie k dobrému“. Táto práca na sebe samom a v službe blížnemu môže viesť človeka k duchovnej zrelosti.
Vypredané
14,50 € 29,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vo svetle Pravdy - Posolstvo Grálu (-25%)


Tri zväzky diela „Vo svetle Pravdy“ zahŕňajú celkovo 168 prednášok, ktoré obsahovo na seba nadväzujú a podávajú úplný obraz celého stvorenia. Tento rozsiahly výklad sveta, ktorý vychádza zo známych prírodných zákonov, umožňuje čitateľovi spoznať skryté súvislosti bytia a tým mu ponúka hodnotné životné pomoci. Dielo „Vo svetle Pravdy“ sa stalo vo svete známym predovšetkým preto, lebo ponúka jasné a logické odpovede na zásadné otázky ľudského bytia, ako napríklad zmysel života, spravodlivosť v osude alebo pokračovanie života po smrti. Doteraz bolo preložené do 22 jazykov a je celosvetovo dostupné. Dielo „Vo svetle Pravdy“ ukazuje jasnú a jednoduchú cestu. Nemá nič spoločné s mystikou alebo s ezoterikou, ale kladie značné požiadavky na nás samých, podobne ako pôvodné Ježišovo učenie. Podporuje nielen samostatné, vecné myslenie bez predsudkov, ale predovšetkým „pevné chcenie k dobrému“. Táto práca na sebe samom a v službe blížnemu môže viesť človeka k duchovnej zrelosti.
Vypredané
21,75 € 29,00 €

dostupné aj ako:

Nad slovami sv. Izáka Sýrskeho: Homílie 1-4


Svätý Izák Sýrsky sa narodil začiatkom 7. storočia v Beth Qatraye, v provincii na severovýchodnom pobreží Arabského polostrova. Nadobudol solídne vzdelanie v biblistike a patristike, stal sa mníchom a učiteľom. V roku 676 bol vysvätený za biskupa v Ninive. Po piatich mesiacoch biskupskej služby odstúpil a utiahol sa na horu Matout v oblasti Beth Huzaye a viedol život modlitby a tichosti po mnoho rokov, kým ho staroba neprinútila vstúpiť do monastiera Rabban Shabur, kde skončil svoj pozemský život a bol tam aj pochovaný. Aj keď máme málo historických informácií o jeho živote, predsa ho dobre poznáme z jeho diela. Tohto biskupa, ktorý utiekol pred ľudskou slávou, preslávili jeho Asketické homílie už krátko po jeho smrti. Dielo bolo rýchlo preložené do viacerých jazykov a je dodnes považované za jednu z najlepších učebníc duchovného života. Svätý Izák Sýrsky píše zo svojej duchovnej skúsenosti. Preto sú jeho slová také silné. V jeho učení nie je nič abstraktné. Píše o živote v stíšení, ktorý žil sám, a aj o tom, čo počul od druhých, ktorí žili podobným životom. Sprostredkovanie tejto duchovnej skúsenosti ukazuje čitateľovi odskúšanú cestu očisťovania srdca a mysle, rast v čnostiach, dosiahnutie čistej modlitby, ale predovšetkým spásy. Aj keď jeho dielo bolo primárne určené pre mníchov, ktorí sa rozhodli pre pustovnícky spôsob života, má mnoho čo poradiť každému kresťanovi, ktorý túži po svätosti. Svätý Nikodemus, ktorý zostavil slávnu zbierku učenia svätých otcov s názvom Filokalia, povedal, že to najlepšie patrí všetkým. To platí aj o Asketických homíliách svätého Izáka Sýrskeho. Toto som mal na mysli, keď som začal študovať jeho dielo. Z uvažovania nad jednotlivými odstavcami a niekedy aj vetami vznikali reflexie, ktoré som ponúkal skrze príhovory, homílie, individuálne duchovné vedenie, ale i formačné stretnutia veriacim našej farnosti. Neskôr sa stali podkladom pre reláciu Otcovia púšte vysielanou TV Logos. Mnohí spolu so mnou mohli potvrdiť často opakovanú múdrosť, že kto raz začne čítať svätých otcov, musí očakávať zmenu vo svojom živote. Dúfam, že čítanie týchto reflexií prinesie aj vám podobnú skúsenosť.
Vypredané
14,16 € 14,90 €

The Word: On the Translation of the Bible


From the Sunday Times bestselling author of A History of the Bible, this is the story of how the Bible has been translated, and why it matters The Bible is held to be both universal and specific, the source of fundamental truths inscribed in words that are exact and sacred. For much of the history of Judaism and almost the entirety of Christianity, however, believers have overwhelmingly understood scripture not in the languages in which it was first written but rather in their own - in translation. This book examines how saints, scholars and interpreters from ancient times down to the present have produced versions of the Bible in the language of their day while remaining true to the original. It explains the challenges they negotiated, from minute textual ambiguities up to the sweep of style and stark differences in form and thought between the earliest writings and the latest, and it exposes the bearing these have on some of the most profound questions of faith: the nature of God, the existence of the soul and possibility of its salvation. Reading dozens of renderings alongside their ancient Hebrew and Greek antecedents, John Barton traces the migration of biblical words and ideas across linguistic borders, illuminating original meanings as well as the ways they were recast. 'Translators have been among the principal agents in mediating the Bible's message,' he writes, 'even in shaping what that message is.' At the separation of Christianity from Judaism and Protestantism from Catholicism, Barton demonstrates, vernacular versions did not only spring from fault lines in religious thinking but also inspired and moulded them. The product of a lifetime's study of scripture, The Word itself reveals the central book of our culture anew - as it was written and as we know it.
Vypredané
30,35 € 31,95 €

Adventný denník 2022


Ponorme sa do ticha a vychutnávajme Advent všetkými zmyslami. Cíťme teplo adventnej sviece, počúvajme adventné ticho, vdychujme vôňu ostrého ranného vzduchu, teplých medovníčkov a sfúknutej sviece. Dotknime sa prvého snehu, námrazy, čerstvého ihličia. A hlavne hľaďme očami srdca na jasličky, ktoré sa onedlho naplnia najvzácnejším darom, ktorý kedy táto zem nosila. Tohtoročný adventný denník je výnimočný minimálne v jednej veci. Zamyslenia pre vás písali šikovné a kreatívne ženy. Lenka, Mária, Maťka, Peťa, Monika a ja sme pre vás pripravili zamyslenia k denným čítaniam a ja môžem povedať, že idú do hĺbky a cítiť z nich prepojenosť životov a sŕdc s Božím slovom. Verím, že sa takto navzájom povzbudíme v prežívaní Adventu a v láske k Božiemu slovu. Denník je okrem toho spracovaný tradične, každému dňu je venovaná dvojstrana s jedným z liturgických čítaní daného dňa (rímsko-katolícky obrad), zamyslenie a riadky na vlastné poznámky a modlitby. Pribudol priestor na rekapituláciu každého týždňa s veršom z Biblie a stránkou na písanie.
Vypredané
5,70 € 6,00 €

Modlitebný diár 2023


Po minuloročnom úspechu (Bohu vďaka z celého srdca!) vydáva Denník jednej duše denný modlitebný diár aj na rok 2023. Diár je spracovaný na dennej báze. Každý deň má k dispozícii jednu celú stranu, ktorá okrem riadkov na písanie obsahuje dátum, informácie o tom, kto má v daný deň meniny a aký deň sa slávi v liturgickom kalendári. Nasledujú súradnice liturgických čítaní na daný deň (rímsko-katolícky obrad) a jeden vybraný verš z nich. Na kraji denného prehľadu nájdete aj v skratke prehľad týždňa so zvýrazneným dňom, v ktorom sa nachádzame. Začiatok mesiaca patrí prehľadu v tabuľkovom rozložení a tiež priestoru na písanie modlitebných úmyslov a plánov na daný mesiac. Medzi stránami nájdete sem-tam aj pár strán s veršom z Božieho slova. K diáru už neodmysliteľne patrí aj niekoľko strán na začiatku, kde tentokrát nájdete žalm, obrázky s veršami, miesto na značenie deviatich prvých piatkov a piatich prvých sobôt v mesiaci, priestor na novoročné predsavzatie, prehľad tajomstiev svätého ruženca a tiež prehľad sviatkov na rok 2023. Diár má kovovú špirálovú väzbu zlatej farby, ktorá ladí s nápisom na prednej, a logom na zadnej strane, vyrazenými zlatou farbou. Svetlo-žltá obálka je mäkká, príjemná na dotyk a diár je tak vďaka svojej ohybnosti a rozmerom napriek hrúbke skladný a šikovný ?? A ešte malý tip pre používanie diáru: okrem plánovania dňa alebo písania modlitieb a zamyslení na denné čítania môžete využiť diár aj ako denník. Teda spätne si zapísať, čo ste v ten deň prežili, aké požehnania sa vám dostali, nalepiť si fotku alebo nejaký suvenír.
Vypredané
14,25 € 15,00 €

František z Assisi


Táto kniha nesie podtitul „Nový kritický životopis“, čím nemyslíme, len životopis najnovší, ale skôr nový portrét muža, ktorý je známy ako svätý František z Assisi. Máme to šťastie, že o Františkovi sa nám zachovalo veľké množstvo príbehov, anekdot, správ i spisov pochádzajúcich z jeho vlastného storočia, z ktorých väčšinu dnes bádatelia v niektorých alebo všetkých ohľadoch považujú za „legendárne“. Tento životopis je pokusom spracovať stredoveké pramene o Františkovi dôsledne, niekedy až nemilosrdne kritickým spôsobom. Jeho cieľom je čo najviac poodhaliť človeka, ktorý sa skrýva za legendami.
Vypredané
14,25 € 15,00 €

Výšiny


Kniha, ktorú držíte v rukách, je netradičný turistický sprievodca po biblických vrchoch. Je určená animátorom, katechétom, kňazom a rehoľníkom, ktorým horí srdce pre mladých. Vznikla ako duchovná príprava na Národné stretnutie mládeže T22 v Trenčíne (2022) a Svetové dni mládeže v Lisabone (2023). Ústrednou témou týchto stretnutí je evanjeliový citát: „Mária sa vydala na cestu a ponáhľala sa.” (Lk 1, 39) Keďže evanjelista Lukáš píše o „meste v hornatom kraji”, nosnou symbolikou VÝŠIN sú hory, vrchy, turistické chodníky a značky. VÝŠINY ukrývajú originálne nápady a aktivity pre prácu s mládežou, nové modlitby, výklady diel velikánov výtvarného umenia aj súčasných ikono-piscov a podnetné zamyslenia od „unikátnych” turistických sprievodcov -pápeža Františka a mladých kňazov, ktorí milujú vrchy a pohyb…
Vypredané
10,45 € 11,00 €

Evanjelium na každý deň. Rok 2023


Kniha Evanjelium na každý deň (rok 2023) je pripravená ako dennodenná pomôcka pre tých, ktorí chcú byť v kontakte s evanjeliom. Je pokračovaním úspešnej série Každý deň s Božím slovom, Denne s Božím slovom a Božie Slovo na každý deň. Obsahuje úryvok z denného evanjelia v kalendárnom roku 2023 a takisto krátke zamyslenie, ktoré pomôže každému k osobnému dialógu s Pánom.
Vypredané
4,74 € 4,99 €

Tibeti könyv életről és halálról


"Az, hogy komolyan vesszük az életet, nem jelenti azt, hogy egész életünket meditációban kell eltöltenünk, mintha a Himalája hegyei között vagy a régvolt Tibetben élnénk. A modern világban dolgoznunk kell, meg kell keresnünk a kenyerünket, de nem szabad belebonyolódnunk egy "tíz perc múlva öt óra, rohannom kell"-létbe, ahol semmiféle elképzelésünk sincs az élet mélyebb értelméről. Az a feladatunk, hogy egyensúlyt találjunk, ráleljünk a középútra, és főleg ne hajszoljuk túl magunkat, hanem tanuljuk meg egyre jobban leegyszerűsíteni az életünket. A mai életben a boldogság kulcsa az egyszerűség." Szögyal Rinpocse nyugaton élő tibeti buddhista tanító és mester összefoglaló munkája a haldoklásról és a halálról szóló tradicionális tibeti tanokat magyarázza el és veti egybe a modern világ halálkutatásaival. A meditáció nagy mestere a Tibeti Halottaskönyv tanításait kiegészítve olyan átfogó képet ad életről és halálról, melyet a Nyugat eddig csak homályosan ismert. Szögyal Rinpocse az ősi hagyomány egyszerű, mégis hatásos gyakorlatait mutatja be, amelyeket bárki bármilyen vallási háttérrel elvégezhet, hogy értelmet adjon életének, segítse a haldoklókat, és maga is felkészüljön a halálra. A tibeti hagyomány tanítása szerint a halál nagy lehetőség a megvilágosodásra. A halált követő folyamatban rejtett lényegünkkel találkozunk - ha erre felkészülünk, és végig tudjuk követni a folyamatot, akkor nagy lehetőség nyílik meg előttünk. A halál az élet része. Ha nem veszünk tudomást róla, azzal még nem kerüljük el. A halálfolyamat - a tibeti buddhista hagyomány szerint - minden pillanatban zajlik, és az alvás ideje alatt akár naponta teljes egészében végigkísérhetjük azt, ami a fizikai testünk elhagyásakor történni fog. A halálfolyamatnak és az azt követő időszaknak teljesen logikus magyarázata van, melyet megérthetünk, ha megismerjük és megtapasztaljuk tudatunk alapvető természetét. Fontos tudni, hogy semmi olyan nem fog történni velünk, ami ne történne meg most is. Ennek megértése és a legbenső lényegiségünkkel való azonosulás révén tudatosak lehetünk életünkben, halálunkban, halál utáni állapotunkban és az újraszületések során. Ez igazán boldoggá teszi életünket és halálunkat, és így más emberek halálfolyamatában is hasznosak lehetünk. Teljesen gyakorlati szempontból ennek a szemléletnek a kialakításáról szól ez a könyv. A különböző tudatállapotok, bardók megismerése egyszersmind a megvilágosodás felé vezető út is, hiszen saját magunk, tudatállapotaink megismeréséről van szó, és főleg annak a mindent magába foglaló tudatnak a természetéről, mely életeink során mindig velünk van. A megvilágosodás útja és a boldogság nem választható külön, hiszen a végső boldogság maga a megvilágosodás. A könyv útmutatásai váljanak minden érzőlény javára és boldogságára.
Vypredané
15,32 € 16,13 €

Dobrý pastier a dieťa


Kniha Dobrý pastier a dieťa. Radostná cesta sa zaoberá tým, aké miesto v ranom detstve zohráva náboženská formácia dieťaťa. Kladie si otázky ako: Prečo je potrebné už v takom skorom veku uvádzať deti do osobného vzťahu s Bohom? Ako ich viesť, aby sme rozozvučali tú správnu strunu v hĺbke ich srdca? Autorkami knihy sú zakladateľky programu Katechéz Dobrého pastiera, biblistka Sofia Cavalletti a montessori lektorka Gianna Gobbi, lekárka a montessori odborníčka Dr. Silvana Quattrocchi Montanaro a dlhoročné katechétky Patricia Coulter a Rebekah Rojcewicz. V prehľadnej a praktickej publikácii sa delia o svoje dlhoročné skúsenosti, ako cez Sv. písmo a liturgiu pomôcť dieťaťu poznávať tajomstvá našej viery. Ponúkajú tiež užitočné úvahy a základné odporúčania pre všetkých, ktorí sprevádzajú malé deti na duchovnej ceste, či už sú to rodičia, učitelia alebo katechéti.
Vypredané
12,35 € 13,00 €

A Gift of Joy and Hope


'This is Christian hope: the certainty of walking towards something that exists, not something I hope might be there.' In response to the devastating loss the world faced during the pandemic, Pope Francis was inspired to write a book to help people find hope and meaning. God is joyful, he writes. And God's compassion is no less than the deepest expression of God's joy, and the heart of all Christian preaching. The liberating revolution of the Gospel is encapsulated here. We are not supposed to carry burdens heavier than those we already have, but to bear witness to a new, beautiful and surprising horizon: to share a joy that has been prepared for everyone. From the anxieties of the age to the importance of nature, A Gift of Joy and Hope encourages readers to look outside themselves to embrace authentic beauty, change attitudes that exclude others, overcome life's challenges with courage and, trust that joy and hope are still possible, even in challenging times; for joy has the last word - always.
Vypredané
25,60 € 26,95 €

V kategórii literatúry Náboženstvo nájdete širokú paletu kníh zameraných na duchovný rozvoj, náboženské učenie a vieru. Náboženská literatúra ponúka hlboké pochopenie rôznych náboženských tradícií, filozofie a duchovnosti.

Nájdete tu knihy, ktoré sú základom rôznych náboženstiev, ako sú Biblia, či Korán ale aj diela duchovných vodcov, ako je dalajláma. Tieto knihy a texty sú zdrojom múdrosti, duchovnej inšpirácie a hĺbkokých poznatkov o viere a náboženských systémoch.

V kategórii náboženskej literatúry nájdete knihy, ktoré posilňujú vašu vieru, pomáhajú vám objaviť duchovnú stránku života a prispievajú k vášmu osobnému rozvoju.

Prečítajte si najznámejšie diela kresťanstva, buddhizmu, islamu, judaizmu či východných náboženstiev.