! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Odborná a náučná literatúra - ostatné strana 176 z 182

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Több mint játék


U dodávateľa
2,85 € 3,00 €

Révai 17


Vypredané
2,85 € 3,00 €

Vállalati pénzügyi tervezés


A könyv egyik alapiránya annak vizsgálata, hogy miként befolyásolják a vállalatok belső, illetve piaci értékét a cégek pozitív és kevésbé pozitív pénzügyi eredményei, s hogy a pénzügyi tervezés segítségével miként szolgálhatja a vállalati pénzügyi menedzsment a tulajdonosi érték gyarapodását. A Vállalati pénzügyi tervezés gyakorlati fejezetei a vállalati stratégiai és operatív pénzügyi tervezés céljaival és módszereivel foglalkoznak, a szerző legfontosabb aspirációja, hogy támogassa az olvasók tervezés-módszertani ismereteinek bővülését. A könyvet gyakorló vállalati pénzügyi vezetőknek, közgazdászoknak, gazdasági szakembereknek, ill. felsőfokú közgazdász-képzésben részt vevő, a témával foglalkozó hallgatóknak ajánljuk, abban a reményben, hogy a mű hozzájárulhat a hazai vállalati pénzügyi-tervezési kultúra fejlődéséhez.
Vypredané
21,49 € 22,62 €

Folyosóról folyosóra


A könyv tárgya elsősorban a variálódás természetének vizsgálata, egy bizonyos népzenei típus dallamaira énekelt ballada változatain. A dallamtípus 75 "Fehér László"- balladája szövegelemzése során, a gazdag szempontrendszerű összehasonlítás révén kirajzolódnak a változatok egyéni és általános jegyei. Követhetővé válik, mennyiben lehet a 'mindig más' egyszersmind 'ugyanaz', vagyis hogyan marad a szóbeliségben élő, folyton változó szöveg mindvégig "a Fehér László-ballada". A vizsgálat módszere kettős: az egyes balladák szerkezeti egységeket követő elemzését kiegészíti egy ezzel ellentétes irányú, horizontális nézőpontú vizsgálat, amellyel a virtuálisan egymáshoz rendelhető, azonos szerkezeti egységekhez tartozó variánskészlet teljességében feltárul. Az azonos szerepű jelenetek különféle megfogalmazási módjai ily módon összevethetővé válnak. E kétirányú vizsgálat azonkívül, hogy közelről bemutatja a variációkat, lehetővé teszi, hogy a részletek bizonyos rejtett jelentésekre is rávilágítsanak. A balladaváltozatok komplex elemzése folytán jó néhány kérdés tisztázhatóvá válik a szereplőkkel és a balladában rejlő, belső erővonalakkal kapcsolatban. A ballada képviselte értékrend is világosan kiolvasható a variánsokból. A szövegelemzéshez hozzátartozik a szöveget hordozó matériáé, a dallamé is. E kettő együttesét mutatja be a könyv utolsó fejezete: az egymáshoz idomulás, a szöveg strófákba rendeződése, a sorismétlések és strófabővülések eseteivel.
U dodávateľa
16,93 € 17,82 €

Marketingmenedzsment


Vypredané
24,54 € 25,83 €

Régiók és gazdaság


U dodávateľa
10,09 € 10,62 €

Székely Homérosz


A Németh Lászlótól "székely Homérosz"-ként tisztelt Tamási Áron - e "világirodalmi költő" - kivételes hatású életműve elsősorban a bartóki értékszintézis szerint teremti meg ősi és modern művészet- és létszemléleti formáknak, világképi és stiláris alakzatoknak a különleges gazdagságát. Próza- és drámaírása sajátos szépségével és lenyűgöző nyelvi, művészi eszköztár mozgósításával éri el olvasóinak megmozdító hatását - és hasonló magával ragadó gondolati és esztétikai minőséget tanúsítanak esszéi, tanulmányai, vallomásai is. Ez a könyv ennek a klasszikus életműnek elsősorban olyan értékeit kívánja felmutatni, amelyek napjainkban is érvényesek, és értelmezésük pedig minden olvasóréteget érdekelhet.
U dodávateľa
9,14 € 9,62 €

Riasztókészülékek


Vypredané
4,38 € 4,61 €

Szervezés és logisztika


A "Szervezés és logisztika" című könyv célja, hogy a leendő vállalati vezetőknek alapvető ismereteket adjon a termelési és szolgáltatási folyamatok gyakorlati irányításához. Korunk vállalatainak versenyképességét a következő négy tényező befolyásolja leginkább: költségek, minőség, gyorsaság és flexibilitás. A vállalati folyamatok hatékony működtetésének, a versenyképesség fenntartásának, illetve növelésének feltételei a munkafolyamatok szervezettsége, az anyagok, az emberek, az energia és az információ áramlásának biztosítása. A vállalkozások végső céljukat - a versenyképes tevékenységet - a fogyasztók igényeinek minél jobb kiszolgálásával tudják elérni. A jelenlegi környezetben a vállalatok nem elszigetelten, hanem más gazdasági egységekkel együtt állítják elő szolgáltatásaikat és termékeiket a fogyasztóknak. Így a vállalat tevékenysége jelentősen függ az inputanyagokat és szolgáltatásokat biztosító más cégek tevékenységétől, illetve a vállalat és a végső fogyasztó között lévő gazdasági szereplők tevékenységétől is. A könyv két fő területet - szervezés és logisztika - ölel fel. A szervezés fejezetben ismerteti a szervezés célját, feladatát, a szervezés módszertanát, a szervezés ergonómiai alapjait, a szervezés műszereit és készülékeit, valamint a normakészítés alapjait. A második logisztikai fejezet - foglalkozik a logisztika szerepével a gazdálkodásban, a beszerzési logisztikával, a készletgazdálkodással, az áruszállítás-menedzsmenttel, az elosztási rendszerekkel, a logisztikai információs rendszerekkel, az ellátási lánccal, valamint a logisztikai szolgáltatók szerepével, tevékenységével.
U dodávateľa
12,00 € 12,63 €

Matematika 5.


Ebben a füzetben olyan matematikai feladatokat találhatnak a diákok, amelyek segítségükre lesznek tudásuk gyarapításában, és végül a tökéletes, biztos tudás megszerzésében. Minden fejezetben egy-egy fontos tananyagrész került áttekintésre. Az áttekintés kisebb fejezetekből áll, amikhez a füzetek végén megoldások is találhatók.
Vypredané
3,62 € 3,81 €

Základy letu


Vypredané
22,49 € 23,67 €

1000 tanulmányautó


Vypredané
21,92 € 23,07 €

V kategórii odborná a náučná literatúra nájdete najrôznejšie knihy zamerané na odborné témy a poskytujúce hlbší pohľad do konkrétnych oblastí. Táto literatúra je určená pre študentov, odborníkov a všetkých záujemcov o nové poznatky z daných tém.

V tejto kategórii nájdete knihy z oblasti medicíny, práva, ekonomiky, psychológie, vedy, techniky a ďalších disciplín. Tieto knihy sú plné odborných informácií, ktoré slúžia na posilnenie odborných vedomostí a praktických zručností v danom odbore.

Čítaním odbornej a náučnej literatúry môžete rozšíriť svoje vedomosti, získať nové perspektívy a objaviť najnovšie poznatky v rôznych oblastiach. Bez ohľadu na to, či ste študent, profesionál alebo zvedavý jednotlivec, táto kategória ponúka knihy, ktoré vám pomôžu hlbšie porozumieť svetu okolo vás.