Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Dobrodružstvo, napätie, western strana 217 z 287

Lacná kniha Tappancs veszélyben


Hamarosan itt az ősz, kezdődik a vadászidény Nyugat-Virginiában. Milyen sors vár Tappancsra? Vadászkopó lesz, vagy üldözött vad? Vajon előző gazdája, a hírhedt Judd Travers képes végre elfogadni, hogy Tappancs már nem az övé? A világhírű regénysorozat második kötete - az elsőhöz hasonlóan - egy csendes amerikai kisvárosban, valamint a környező titokzatos erdőben játszódik. Marty és örökbe fogadott kutyája, Tappancs továbbra is izgalmas kalandokba bonyolódnak: segítenek a helyi állatorvosnak, kémkednek a gyanús szomszéd után, olykor életveszélybe is kerülnek... A jószívű fiú és a lelkes beagle barátságáról szóló történet méltán népszerű évtizedek óta. Marty még csak tizenegy éves, ám olykor bölcsebbnek és bátrabbnak bizonyul, mint a felnőttek - és ha időnként bajba is keveredik, mindig segít rajta hű barátja, Tappancs!
Vypredané
0,36 € 7,14 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Môj brat je superhrdina (-70%)


Ak miluješ superhrdinov tak ako Luke, pri čítaní tejto knihy nebudeš veriť tomu, ako s ním vesmír vybabral. Luke bol jedného večera v domčeku na strome spolu so starším bratom Zackom, no musel si odskočiť. Keď sa vrátil, jeho brat, ktorý v živote neprečítal jediný komiks, mal zrazu superschopnosti a poslanie zachrániť nie jeden, ale rovno dva svety! Luka to poriadne ROZČÚLILO! Veď Zack vôbec NEMÁ RÁD komiksy! No pár svetov je v ohrození a NIEKTO musí dozrieť na to, aby to Zack nepobabral. Najmä keď ani nechce nosiť plášť, ako sa na správneho superhrdinu patrí!
Vypredané
2,99 € 9,95 €

dostupné aj ako:

Dobrodružství Jo, Zefky a Žoko - kompletní vydání 1-5


Odvážný reportér Tintin patří k nejslavnějším postavám evropského komiksu. U nás si získal množství příznivců, a to díky napínavým kresleným příběhům a též díky úspěšnému filmovému zpracování. V nakladatelství Albatros vyšlo všech dvacet čtyři dobrodružství. Belgický kreslíř Hergé a duchovní otec Tintina je však autorem i další neméně napínavé a veselé pětidílné série. Dva sourozenci Jo a Zefka zažívají se svým šikovným šimpanzem Žoko jedno neuvěřitelné dobrodružství za druhým. Série vznikala během 50. let minulého století, kdy Hergé stál na vrcholu tvůrčích sil, a dodnes neztratila nic ze své přitažlivosti. Všech pět příběhů teď vychází ve sběratelském boxu.
Vypredané
30,31 € 31,90 €

A lány, aki megmenti a karácsonyt


Ahol A fiú, akit karácsonynak hívnak véget ért, ott kezdődik ez a könyv. Szenteste van, ám minden a lehető legrosszabbul alakul. Ádáz úr dologházba zárja Ameliát, a remény fénye egyre halványabban pislákol, Karácsony apó pedig tudja, hogy meg kell találnia a kislányt, különben veszélybe kerül az ünnep csodája. A nehéznek ígérkező küldetésben azonban nem marad magára: nemcsak a koboldok, a rénszarvasok, hanem maga az angol királynő, sőt egy macskakedvelő, Charles Dickens nevű férfi és egy önzetlen, tiszta szívű konyhásasszony is a segítségére siet, hogy meg tudja menteni Ameliát. Csakhogy mindeközben Koboldfalván a feje tetejére áll a világ. A meseglimpik ármányt szőnek, felbujtják a trollokat, Bohó pedig mit sem sejtve a vesztébe rohan... Matt Haig (1975) angol író számtalan díjnyertes felnőtt- és ifjúsági regény szerzője. Amikor fia megkérdezte tőle, milyen gyerek volt Karácsony apó, tudta, hogy ebből a történetből sorozatot kell írnia. Az első, A fiú, akit Karácsonynak hívnak című kötetnek azóta már a filmváltozata készül. Chris Mould (1969) tizenhat évesen kezdte a képzőművészeti iskolát. Illusztrációival már több rangos díjat nyert. Imádja a munkáját, és olyan könyveket szeret írni és rajzolni, amelyeket kisfiú korában maga is szívesen olvasott volna. Gyerekeivel és feleségével Angliában él.
Vypredané
10,73 € 11,29 €

Záhada modranského pokladu


Leto sa pomaly končí a detektívi nemajú do čoho pichnúť, keď ich sám policajný riaditeľ požiada o pomoc pri vyšetrovaní. Majú zistiť, čo alebo kto straší v Starom mlyne. Pri prehliadke mlyna nájdu detektívi zhrdzavenú truhlicu, v ktorej bol skrytý denník. Záznamy v denníku sú hlavolamom, čo spočiatku nedáva zmysel, ale Jano je presvedčený, že nejakým činom súvisí s ich prípadom. Riešenie prípadu zavedie detektívov do ďalekej minulosti, keď v Modre pôsobil Karol Štúr. Odkaz zo štúrovského obdobia rozvíri hladinu v mestečku a postaví do pozoru všetkých modranských policajtov.
Vypredané
10,36 € 10,90 €

dostupné aj ako:

Zachráňťe zebríča


Zoe miluje život v Divorajskej zoologickej záhrade Každý deň Zoe pomáha starať sa o zvieratká. Špliecha sa s tučniakmi, kŕmi lemury a dokonca je pri tom, keď sa narodí mláďa zebry Blesk. Konečne sa jej splnil sen! Jedného dňa sa však zebríča stratí. Zoe ho musí nájsť, a to čo najskôr! Kde len môže byť? Ideálne pre milovníkov zvieratiek!
Vypredané
3,60 € 8,49 €
  • 5 /5

Charlie - mačiatko, ktoré zachránilo život


Mačiatko Charlie by pre svojho človeka urobilo čokoľvek. Jedenásťročná Caroline, ktorá sa zotavuje po ťažkej chorobe, nie je na tom najlepšie a po narodení sestričky sa cíti trochu odstrčená. Keď sa rozhodne riešiť situáciu útekom z domu, Charlie ju sleduje a sľúbi si, že ju za každú cenu ochráni. Lenže pre takého malého kocúrika zvyknutého na útulný domov je svet vonku priveľký a plný hrozivých nástrah. Kam až bude ochotný zájsť, aby zachránil svoju milovanú kamarátku? Podarí sa im obom vrátiť šťastne domov?
Vypredané
12,34 € 12,99 €

Lacná kniha Charlie - mačiatko, ktoré zachránilo život (-90%)


Mačiatko Charlie by pre svojho človeka urobilo čokoľvek. Jedenásťročná Caroline, ktorá sa zotavuje po ťažkej chorobe, nie je na tom najlepšie a po narodení sestričky sa cíti trochu odstrčená. Keď sa rozhodne riešiť situáciu útekom z domu, Charlie ju sleduje a sľúbi si, že ju za každú cenu ochráni. Lenže pre takého malého kocúrika zvyknutého na útulný domov je svet vonku priveľký a plný hrozivých nástrah. Kam až bude ochotný zájsť, aby zachránil svoju milovanú kamarátku? Podarí sa im obom vrátiť šťastne domov?
Vypredané
1,30 € 12,99 €

dostupné aj ako:

Duchové


Catrina se s rodinou stěhuje na pobřeží Severní Kalifornie a není zrovna nadšená, že musí opustit svoje kamarády a zázemí. Jenže její sestra Maya trpí vážnou nemocí, proti níž působí vlhký, slaný vítr, vanoucí od moře. A léčivé účinky prý nejsou to jediné, co vítr do městečka Bahía de Luna přináší. Sestry ze všech stran slyší, že tu žijí duchové. Říkají obyvatelé města pravdu, nebo jen straší nové sousedy? Zatímco Maya se nemůže dočkat, až nějakého ducha potká, Catrina s nimi nechce mít nic společného. Ale možná se blíží doba, kdy bude muset hodit svůj strach za hlavu a myslet především na dobro mladší sestry… Po autobiografických hitech Úsměv a Ségry se nejoblíbenější ženská autorka komiksu poprvé pustila do nadpřirozeného tématu, ale opět vznikl humorný a dojemný příběh o síle rodiny, přátelství a překonávání vlastních obav. To, že Duchové získali komiksového Oscara – Cenu Willa Eisnera – pro nejlepší dětský komiks roku 2016, není žádná strašidelná náhoda.
Vypredané
15,54 € 16,36 €

Nyírd ki a bandát!


Négy elszánt rajongólány elrabolja kedvenc együttesük, a The Ruperts egyik tagját. A dolgok váratlan fordulatot vesznek, a fiú meghal, a lányok pedig egyre furcsább, bizarrabb helyzetekben döbbennek rá, milyen kifacsart világ is ez.
Vypredané
9,19 € 9,67 €

Lacná kniha Kiko a tajomstvo papierového motýľa (-90%)


Knižka Markéty Pilátovej „Kiko a tajomstvo papierového motýľa“ je plná záhad. Tá prvá záhada, ako sa japonské dievčatko Kiko dostane na zámok v Koměŕíži, sa vysvetlí hneď na začiatku. Jej otec je svetoznámy odborník, ktorý vie liečiť a opravovať vzácne staré knihy, aby ich príbehy nevybledli a aby si ich ľudia mohli čítať aj po niekoľkých storočiach. Bol teda ich reštaurátor, no Kiko hovorievala, že je lekár kníh. V knižnici kroměřížskeho zámku má opraviť už celkom zostarnuté stránky o slávnom Ryšavom kráľovi, ktorý kedysi dávno vyhnal z krajiny turecké vojská. A tu stojíme pred najväčšou záhadou. Pretože práve toto sa mu nie a nie podariť! Naopak. Každou novonanesenou farbou obrázok kráľa iba bledne a v jeho príbehu mizne čoraz viac stránok... Kto sa chce dozvedieť, čo za tým väzí, urobí dobre, ak bude Kiko sledovať pri jej dobrodružnom pátraní. To je i o tom, ako sa japonské dievčatko môže dorozumieť nielen s duchom zakliatej princeznej Františky, ale i s českými deťmi, ktorých reč nepozná, a predsa im v núdzi dokáže vysvetliť tajomstvo kúzelných japonských papierových motýľov i to, prečo ich v jednu chvíľu potrebuje od detí presne tisíc. A ako sa jej to podarí bez jediného českého slova, to samo je už nápad za milión.
Vypredané
0,71 € 7,10 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Kiko a tajomstvo papierového motýľa (-90%)


Knižka Markéty Pilátovej „Kiko a tajomstvo papierového motýľa“ je plná záhad. Tá prvá záhada, ako sa japonské dievčatko Kiko dostane na zámok v Koměŕíži, sa vysvetlí hneď na začiatku. Jej otec je svetoznámy odborník, ktorý vie liečiť a opravovať vzácne staré knihy, aby ich príbehy nevybledli a aby si ich ľudia mohli čítať aj po niekoľkých storočiach. Bol teda ich reštaurátor, no Kiko hovorievala, že je lekár kníh. V knižnici kroměřížskeho zámku má opraviť už celkom zostarnuté stránky o slávnom Ryšavom kráľovi, ktorý kedysi dávno vyhnal z krajiny turecké vojská. A tu stojíme pred najväčšou záhadou. Pretože práve toto sa mu nie a nie podariť! Naopak. Každou novonanesenou farbou obrázok kráľa iba bledne a v jeho príbehu mizne čoraz viac stránok... Kto sa chce dozvedieť, čo za tým väzí, urobí dobre, ak bude Kiko sledovať pri jej dobrodružnom pátraní. To je i o tom, ako sa japonské dievčatko môže dorozumieť nielen s duchom zakliatej princeznej Františky, ale i s českými deťmi, ktorých reč nepozná, a predsa im v núdzi dokáže vysvetliť tajomstvo kúzelných japonských papierových motýľov i to, prečo ich v jednu chvíľu potrebuje od detí presne tisíc. A ako sa jej to podarí bez jediného českého slova, to samo je už nápad za milión.
Vypredané
0,71 € 7,10 €

dostupné aj ako:

Doktor Proktor pukipora 1.


Doktor Proktor, a kétbalkezes professzor maga sem sejti, milyen kalandokba keveredik majd, amikor véletlenül feltalálja a földkerekség legnagyobb erejű pukiporát, ami bárkit képes az űrbe röpíteni. Ám amíg két kisiskolás segítője azon dolgozik, hogy a találmány híressé és gazdaggá tegye őket, a csodaszer híre illetéktelenek fülébe is eljut. A doktor hamarosan egy szökésbiztos cellában találja magát, a gonosz ikerpár ellopja a találmányt, és egy folyton éhes anakonda is beszabadul Oslo szennyvízcsatornáiba. Közben pedig feltartóztathatatlanul közeleg a nemzeti ünnepre gyakorló iskolai katonazenekar... A világhírű skandináv krimiíró Doktor Proktor-sorozatát már több mint 20 nyelvre fordították le. A főszereplők fergeteges kalandjait elképesztő fordulatok, abszurd humor és a Nesb-féle különleges atmoszféra teszi feledhetetlenné
Vypredané
10,17 € 10,71 €

Rád hangolva


Oliver Flagg két lábon járó közhely. Legalábbis June szerint. A srác jóképű, népszerű, élsportoló, és a pomponlányok vezetőjével jár. Ő az amerikai álompasi gimis kivitelben... June köszöni, nem kér belőle. Csakhogy a végzős évükben Oliver viszi mindennap suliba, ami azt jelenti, hogy a lánynak olyasvalakivel kell töltenie a reggeleit, akinek egy összetett mondat megértése valószínűleg komoly nehézséget jelent, a zenei ízlése pedig ugyanolyan fájdalmasan kiszámítható, mint ő maga. Úgyhogy veszekednek. Sokat. Az életről, a gimiről, az együttesekről, a benzinzabáló autókról, mindenről. (Oké, Oliver talán mégis tud összetett mondatokban beszélni.) Az világos, hogy ők ketten tűz és víz. Ami nem világos, miért számít ez egyre kevésbé...
Vypredané
8,48 € 8,93 €

dostupné aj ako:

Árral szemben


James Dashner, a világszerte - immár filmváltozatban is - óriási sikert aratott Útvesztő-sorozat szerzője az egyik legnépszerűbb amerikai ifjúsági író. A trilógiának szánt, majd utóbb ötkötetesre bővült sorozat írójának újabb trilógiája, A Halandósági elv szintén hatalmas sikert aratott világszerte, több millió példányban kelt el. Michael korábban azt gondolta, számára a VirtNet nyitott könyv. Ám az igazság, amit az Ösvényen kiderített, rémisztőbb mindennél, amit megbízói lehetségesnek hittek, és kíméletlenül felforgatja az életét. Sőt még annál is többet: magát a világot. Kaine, a világuralomra törő kiberterrorista nem ember, hanem tangens, azaz öntudatra ébredt számítógépes program. Michael pedig akaratlanul a cinkosává vált, részesévé Kaine azon tervének, hogy emberi testbe letöltött tangensekkel népesítse be az egész bolygót. Ha bárki álomba merül a VirtNetben, nem tudhatja, hogy mire felébred, az elméjének helyét nem egy tangens foglalja-e majd el. A VirtNet biztonsági szolgálata igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy a világ tökéletesen biztonságos, de Michael és a barátai tudják, hogy a hatalomátvétel már meg is kezdődött. Ha ők nem állítják meg Kaine-t, az emberiségnek egykettőre vége. Szédületes hajsza veszi kezdetét, hogy a csapat ismét egymásra találó tagjai meghiúsítsák a gyilkos tervet. Ahogy a játék és a valóság határai egyre inkább elmosódnak, úgy lesz a virtuális álomból igazi rémálom
Vypredané
11,84 € 12,46 €

Gengszter nagyi


A 11 éves Ben rettegve gondol a péntek estékre, mert olyankor mindig a nagymamájánál kell aludnia. Ő ugyanis minden idők legunalmasabb nagyijának látszik: állandóan szókirakósdit játszik és káposztalevest főz. De van egy dolog, amit Ben nem tud róla... "Ben nagyija pontosan olyan, amilyennek az ember a nagyikat elképzeli: - ősz haja van és műfogsora - a használt zsepit mindig a kardigánja ujjába gyűri - és nemzetközi hírű ékszertolvaj"
Vypredané
9,19 € 9,67 €

Levelek a padlásról - Katicalányok 2.


A Katicalányok története folytatódik! Betty Plum még sosem volt szerelmes. De mintha áramütés érné, amikor új fiú érkezik a suliba, Toby ráadásul meghívja az alakuló zenekarába énekelni. Betty kétségbe esik, hiszen Katnek már megígérte, hogy vele indul az iskolai fesztiválon. Kat megsértődik, és Betty Tobyn is egyre kevésbé tud kiigazodni, akire ráadásul Pearl is rástartolt. Bárcsak élne még az anyukája, hogy tanácsot kérhessen tőle! Amikor megtudja, hogy anyja ráhagyott a padláson egy titkolt levélcsomót a saját szerelmi történeteivel, Betty a levélköteget olvasva még inkább összezavarodik. Segíthetnek-e neki édesanyja történetei, hogy kiigazodjon a saját életében? Amit érez, az valóban szerelem? Milyen lesz az első csók? És segít-e megoldani az ilyen helyzeteket egy réges-régi Bettye Swann-lemez?
Vypredané
6,78 € 7,14 €

dostupné aj ako:

Tina szerint a világ


A szerzőpáros évek óta dolgozik együtt, Svédország gyerekirodalmának meghatározó alakjai. Az én boldog életem című könyvet a New York Times a tavalyi 10 legjobb könyv közé sorolja az életkornak megfelelő kategóriában. Tina az első nyári szünetét tölti - és ez élete legjobb vakációja! A barátnőjével, Fridával nyaralhat egy tengeri szigeten. Olyan fantasztikus ott, mint sehol máshol. És minden este beszélgethet telefonon az apukájával. Aztán egy nap apa is felbukkan a szigeten, és hoz Tinának egy meglepetést. Csak az a baj, hogy Tina egyáltalán nem örül neki... Az én boldog életem, A szívem ugrál örömében, és a Boldogság mostanában több díjat nyert könyvek folytatása. A Tináról szóló könyveket tizenöt nyelvre fordították le. A sok-sok finom, kifejező tollrajzzal illusztrált könyvet kezdő olvasóknak is ajánljuk, önálló olvasásra.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Lassie hazatér


A regény hőse Lassie, a gyönyörű skót juhászkutya, témája pedig e kivételes állat sorsa: az otthontól való elkerüléstől a kalandos hazatérésig. De a könyv igazi és fő témája: a hűség és a becsület. A jellegzetes yorkshire-i környezetben és a skót hegyvidéken a cselekmény folyamán örök emberi értékek fogalmazódnak meg. Becsületes emberek harcolnak a rosszal.
Vypredané
3,22 € 3,39 €

V kategórii Dobrodružstvo, Napätie, Western nájdete knihy plné vzrušujúcich príbehov, dobrodružstva a adrenalínu. Tieto knihy vás zavedú do sveta nekonečných dobrodružstiev, nebezpečných situácií a fascinujúcich prostredí.

Knihy v kategórii dobrodružstvo a napätie ponúkajú príbehy plné akcie, dobrodružstva a napätia. Budete sledovať hrdinov, ktorí čelia rôznym výzvam a nebezpečenstvám. Od tajomných ostrovov a stratených pokladov až po nebezpečné expedície a súboje so zlom.

Sledujte špiónov, detektívov a hrdinov, ktorí riešia záhadné vraždy, odkrývajú tajomstvá a čelia nebezpečným zločineckým organizáciám. Všetko je postavené na hrane a vy budete neustále hádať, čo sa stane ďalej. Budete v napätí až do poslednej stránky.

Milovníci westernov budú nadšení našou ponukou kníh v kategórii Western. Prejdite sa po nehostinnom Divokom Západe a zažite dobrodružstvá s dobyvateľmi, pištolníkmi a lovcami odmien. Tieto knihy vám prinesú autentickú atmosféru Divokého Západu, konflikty medzi dobrými a zlými a príbehy o hľadaní spravodlivosti a dobrodružstva. 

Nechajte sa strhnúť príbehmi od Astrid Lindgrenovej, Jeffa Kinneyho, Jorna Liera Horsta, Enid Blyton, či Cressidy Cowell.