Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Dobrodružstvo, napätie, western strana 276 z 287

Deník malého poseroutky 2: Rodrick je king


Léto skončilo a Greg je vlastně docela rád. A ani se ho neptejte, co dělal o prázdninách, protože o tom fakt netouží mluvit... nejradši by zkrátka s novým školním rokem na všechno zapomněl, obzvláště na JEDNU trapnou událost... Nejhorší na tom je, že jeho starší bratr Rodrick VÍ, co se stalo, a Grega stojí obrovské úsilí, aby své tajemství udržel pod pokličkou. Ale nakonec to stejně praskne...
Vypredané
8,54 € 8,99 €

Lacná kniha Deti chovateľov slonov (-90%)


Tilte Finøvá tvrdí, že človeka v živote nestretávajú problémy, ale výzvy. Ak je to pravda, stojí spolu s bratmi Petrom a Hansom pred obrovskou výzvou, keď sú ich rodičia odrazu nezvestní. Iným deťom by možno padol kameň zo srdca, no traja súrodenci to vnímajú inak, rozhodli sa po rodičoch pátrať a chcú ich nájsť skôr ako polícia či pochybné okultné spolky - Finøvci sa totiž zaoberajú zázrakmi. Deti sa na svojej ceste stretávajú so všakovakými pokútnymi existenciami, príslušníkmi rôznych spoločenských vrstiev a snažia sa nájsť odpoveď na najťažšie existenciálne otázky. Darí sa im to nielen umom a bystrosťou, ale najmä vierou v dvere, ktoré človeka privedú do slobody, hoci sa mu zdá, že niet kam uniknúť.
Vypredané
1,30 € 12,95 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Denník odvážneho bojka 3: Posledná kvapka


Povedzme si to na rovinu: Greg Heffley je skutočný bojko a nikdy sa nezmení. Lenže niekto by to mal vysvetliť jeho tatkovi. Frank Heffley si totiž stále myslí, že zo svojho syna vykreše poriadneho chlapa, keď ho bude nútiť do tímových športov a iných „drsných“ činností. Jasné, že Greg tatkovu snahu väčšinou úspešne marí. Lenže keď sa mu nad hlavou začne hompáľať hrozba vojenskej školy, Gregovi konečne docvakne, že ho pred prázdninami v uniforme zachráni jedine poriadna dávka hrdinstva... Z anglického originálu Jeff Kinney: Diary of a Wimpy Kid: The Last Straw (Amulet Books, New York 2009) preložila Elena Guričanová.
Vypredané
13,21 € 13,90 €

Lacná kniha Denník odvážneho bojka 3: Posledná kvapka (-70%)


Povedzme si to na rovinu: Greg Heffley je skutočný bojko a nikdy sa nezmení. Lenže niekto by to mal vysvetliť jeho tatkovi. Frank Heffley si totiž stále myslí, že zo svojho syna vykreše poriadneho chlapa, keď ho bude nútiť do tímových športov a iných „drsných“ činností. Jasné, že Greg tatkovu snahu väčšinou úspešne marí. Lenže keď sa mu nad hlavou začne hompáľať hrozba vojenskej školy, Gregovi konečne docvakne, že ho pred prázdninami v uniforme zachráni jedine poriadna dávka hrdinstva... Z anglického originálu Jeff Kinney: Diary of a Wimpy Kid: The Last Straw (Amulet Books, New York 2009) preložila Elena Guričanová.
Vypredané
4,17 € 13,90 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Denník odvážneho bojka 2: Rodrick je šéf


Grega Heffleyho sa môžeš spýtať takmer čokoľvek, ale v žiadnom prípade od neho nevyzvedaj, čo robil cez letné prázdniny, lebo na to spomína len veľmi nerád. Začína sa nový školský rok a Greg sa zo všetkých síl snaží zabudnúť na posledné tri mesiace, a predovšetkým na JEDNU konkrétnu udalosť. Nanešťastie, jeho starší brat Rodrick presne vie, čo sa Greg snaží udržať pod pokrievkou. Ibaže všetky tajomstvá sa raz dostanú na svetlo sveta...
Vypredané
11,31 € 11,90 €

Szendrey Júlia


Kertész Erzsébet regényéből egy eddig ismeretlen Júlia lép az olvasó elé. A "feleségek feleségét" intézeti kislányként ismerjük meg, akit apja a megye első gavallérjához szeretne feleségül adni. Júlia azonban a szatmári megyebálon megismerkedik Petőfi Sándorral, s úgy érzi, hogy egész életében erre a találkozásra várt. A szerelem mindkettőjük szívében fellángol, s a költő alig egy hónappal a megismerkedés után feleségül kéri az elkényeztetett erdődi várkisasszonyt. Szendrey Ignác jószágigazgató kikosarazza a költőt, de Júlia kitart szerelme mellett, a kitagadást is vállalva, egy évvel a szatmári megyebál után Petőfi felesége lesz. A romantikus történeten túl kezdődnek a mindennapok. Kertész Erzsébet regényének érdeme, hogy nyomon követi a gyermek-asszony drámai sorsát a forradalom viharában, a szabaságharc emberpróbáló hónapjaiban és a bukás után is.
Vypredané
10,15 € 10,68 €

dostupné aj ako:

Pepi kalóz és az elrabolt királylány


Az itt következő kalandokat egy elsős-másodikos "már olvasó" biztosan érdekesnek találja. Kalózokról és az ő izgalmas tengeri utazásukról szól ez a könyv, van benne tengeri vihar, gonosz cápák, csaták és több különös sziget - képzeld, az egyik karamellából készült! - és persze egy szépséges királylány. Pepi, a hírhedt, messze földön híres kalózkapitány Züm-züm király parancsára indul útnak. Ki kell szabadítania elrabolt leányát, a királykisasszonyt. Pepi legénységével együtt sok-sok félelmetes és vicces kalandot él át, mire célba ér. Faltisz Alexandra rajzaival.
Vypredané
6,75 € 7,11 €

Papa, ne már!


Samu szereti a Papát. Szereti, ha háromszáz kilométerre van tőle, de megőrül, ha csak három méterre. Mert a Papát nem lehet kibírni. A Papa mindenbe beleszól. A Papa mindent jobban tud. A Papa fontoskodik. A Papa vénember létére csajozik. A Papa leégeti az embert az iskolatársai előtt. A Papa egyszerűen CIKI! Mióta a Papa Samuékhoz költözött, nincs a fiúnak egy nyugodt pillanata. Még a fürdőszobában se. Ezt nem lehet kibírni! Segítség, Papa jön… Papa itt van… És itt marad örökre. PiklerÉva illusztrációival
Vypredané
7,02 € 7,39 €

Časovaňa doktora Proktora


Doktor Proktor se rozhodne nájsť svoju starú lásku Julietu Margarínovú. Vyráža za pomoci svojho starého vynálezu - časovane, do minulosti, aby zmenil chod vtedajších udalostí. Lisa dostane šifrovanú správu s volaním o pomoc. Doktor Proktor sa bez pomoci nemôže dostať naspäť z minulosti. Nedá sa nič robiť. Lisa a Bule,doktorovi verní priatelia podnikajú svoje životné dobrodružstvo – kúpel do minulosti, ktorým sa dostávajú do Paríža spred 40-tich rokov.
Vypredané
13,78 € 14,50 €

Gergő és a táltosviadal


Mélységesen téved, aki azt hiszi, hogy a 2-es metrót felújítás miatt zárták le a nyáron. A rég elfeledett tündérvilág képviselői okoznak zavart a különböző állomásokon: az általuk megszállt emberek rengeteg galibát okoznak. A sámántanoncokra vár a feladat, hogy rendet teremtsenek. Csakhogy az Álomvilág nagy bajban van. Nem működik a Világfa, bezárultak az Ébredés Ajtajai. Amikor Gergő az éberek világát felforgató tündérek nyomába ered, az Álomvilágban reked. Két tündér társaságában utazik a Világfán, hogy megtalálja Kende táltost, és visszajusson a valóságba. A magyar és kelta mitológia bájos keveredésével tündérfiak, tündérlányok, francok, leprikónok és más aprónép segíti és akadályozza hőseinket. Az immár sámánná és valódi bűbájossá érő Gergő és Zsófi feladata, hogy megmentse a világot, segítsen Kende táltosnak megszabadulni lelke sötét felétől, és az Égi Atyácska trónusa elé járulni a Göncöl szekerén. A két főszereplő most teszi meg az első lépéseit a felnőtté válás felé, megismerkednek a halállal, az elmúlással, a csalódással és a szerelemmel. A nagy sikerű Gergő és az álomfogók sorozat újabb darabja karácsonykor kerül az olvasók kezébe. Ugyanolyan fordulatos, humoros, izgalmas, mint az első két kötet, azonban a szerző - mint mindig - most is egy sor szokatlan fordulattal kedveskedik olvasóinak. A Gergő és az álomfogók világának rajongói most se fognak csalódni.
Vypredané
10,73 € 11,29 €

Doktor Proktor pukipora 2. - Idővihar a kádban


Doktor Proktor, a kétbalkezes professzor Párizsba indul, hogy megtalálja szerelmét, Juliette Margarint. De útközben szörnyű bajba keveredik: időviharba kerül. Képeslapon értesíti két tízéves segítőjét, a vöröshajú nagydumást és okos barátnőjét, akik nyomban útnak indulnak, hogy megmentsék. Ám titokban követi őket a rettenetes Raspa, a professzor hajdani, gonosz asszisztense... A világhírű skandináv krimiíró több mint 20 nyelven megjelent sorozatát elképesztő fordulatok, abszurd humor és a Nesbø-féle különleges atmoszféra teszi feledhetetlenné.
Vypredané
8,45 € 8,89 €

Téli berek


Téli berek „A nyár a bölcső és a tipegés, de a tél a nagy iskola és a próbatétel” – gondolta Ladó Gyula Lajos, akit Tutajos néven ismerhetett meg a Tüskevár olvasója. Most ugyanis a zalai táj fehérbe burkolózott. Olyan a légkör, mintha meleg soha nem is lett volna. Amikor a szél eláll, a látszólagos mozdulatlanságban mintha lágy selymek úsznának a havon; az olvasó halk suhogást érez inkább, mint hall, ahogy a hideg összehúzza a világot. Tutajos és elválaszthatatlan barátja, Bütyök ezúttal a télen is eleven Kis-Balaton világában töltik a szünidőt. Itt ünneplik a karácsonyt és az újévet, megtanulnak rókát lőni, csukát fogni. A két kamasz, átesve az első szerelem válságain, már szinte érett férfi ként éli meg a természetes életmód szépségét. A közkedvelt ifjúsági regény nem véletlenül ajánlott iskolai olvasmány.
Vypredané
8,45 € 8,89 €
  • 3 /5

Loď mezi hvězdami


Kniha Loď mezi hvězdami, jejíž autorkou je Beth Revisová, je o sedmnáctileté Amy, která se přidala ke svým rodičům coby „zmrazený pasažér“ na vesmírné lodi Universum a čekala, že se probere na nové planetě o tři sta let později. Nemohla tušit, že její spánek skončí o padesát let dříve a ona se octne ve zcela novém světě mezi hvězdami, ve světě, který si žije podle vlastních pravidel. Amy si brzy uvědomí, že její probuzení nezpůsobilo jen selhání počítače. Někdo z pár tisíců obyvatel vesmírné lodi se ji pokusil zabít. A pokud rychle něco nepodnikne, její rodiče budou další na řadě. Proto teď musí co nejrychleji rozluštit skrytá tajemství Universa. Ale na jejím seznamu podezřelých figuruje i jediný člověk, na kterém jí záleží: Syn, budoucí vůdce lodi a láska, která přišla znenadání.
Vypredané
5,22 € 5,49 €

Lacná kniha Časovaňa doktora Proktora (-70%)


Doktor Proktor se rozhodne nájsť svoju starú lásku Julietu Margarínovú. Vyráža za pomoci svojho starého vynálezu - časovane, do minulosti, aby zmenil chod vtedajších udalostí. Lisa dostane šifrovanú správu s volaním o pomoc. Doktor Proktor sa bez pomoci nemôže dostať naspäť z minulosti. Nedá sa nič robiť. Lisa a Bule,doktorovi verní priatelia podnikajú svoje životné dobrodružstvo – kúpel do minulosti, ktorým sa dostávajú do Paríža spred 40-tich rokov.
Vypredané
4,35 € 14,50 €

dostupné aj ako:

Prdiprášok doktora Proktora


Hlavnou hrdinkou knihy je malé dievčatko Líza a jej nový sused - maličký Nilly. Spoločne stretávajú bláznivého vedca Doktora Proktora. Medzi jeho najnovšie vynálezy patrí liek na alergiu, ktorý má ale bohužialľ vedľajší účinok - ľudia po jeho užití prdia.... .
Vypredané
16,14 € 16,99 €

Utajený svět


Knihu Utajený svět napsala teprve šestnáctiletá česko-italská spisovatelka Valentina Montevecchi. Utajený svět, při jehož čtení si nikoli náhodou vzpomenete třeba na Piráty z Karibiku, vychází jako první svazek zamýšlené série Kniha světů. Dvaadvacetiletý mladík Jorfeus McBlack se tajně chystá na plavbu do neznáma. Na poslední procházce městem potkává věštce, jenž ho obdaří nejen zajímavou, ale také znepokojivou věštbou. Jorfeus se dokonce ještě před vyplutím přesvědčuje, že ho nebezpečí a tajemno budou provázet na všech jeho cestách. Jako první důstojník a posléze kapitán lodi Rebarunda musí čelit nejen ničivé bouři, ale i pirátům, zradě a tajemstvím, jež měla zůstat navždy skryta. Obstojí coby kapitán? Zachrání svou posádku i Knihu světů, která má nevyčíslitelnou cenu? Dokáže se vyrovnat s tím, kdo byl jeho otec a kam osud zavál jeho bratra, o němž neměl až donedávna tušení? A dopluje až tam, kde se jeden svět setkává s druhým, utajeným?
Vypredané
11,12 € 11,70 €

Lacná kniha Utajený svět (-90%)


Knihu Utajený svět napsala teprve šestnáctiletá česko-italská spisovatelka Valentina Montevecchi. Utajený svět, při jehož čtení si nikoli náhodou vzpomenete třeba na Piráty z Karibiku, vychází jako první svazek zamýšlené série Kniha světů. Dvaadvacetiletý mladík Jorfeus McBlack se tajně chystá na plavbu do neznáma. Na poslední procházce městem potkává věštce, jenž ho obdaří nejen zajímavou, ale také znepokojivou věštbou. Jorfeus se dokonce ještě před vyplutím přesvědčuje, že ho nebezpečí a tajemno budou provázet na všech jeho cestách. Jako první důstojník a posléze kapitán lodi Rebarunda musí čelit nejen ničivé bouři, ale i pirátům, zradě a tajemstvím, jež měla zůstat navždy skryta. Obstojí coby kapitán? Zachrání svou posádku i Knihu světů, která má nevyčíslitelnou cenu? Dokáže se vyrovnat s tím, kdo byl jeho otec a kam osud zavál jeho bratra, o němž neměl až donedávna tušení? A dopluje až tam, kde se jeden svět setkává s druhým, utajeným?
Vypredané
1,17 € 11,70 €

dostupné aj ako:

Deník malého poseroutky 5: Ošklivá pravda


Greg Heffley se vždycky nemohl dočkat, až vyroste. Ale je dospívání fakt taková sranda? Zničehonic se musí vyrovnat se spoustou společných holčičích a klučičích večírků, větší odpovědností, a dokonce i s nepříjemnými změnami, které se „stárnutím“ souvisejí… a to všechno bez svého nejlepšího kamaráda Rowleyho. Zvládne to Greg sám? Nebo bude muset čelit ošklivé pravdě?
Vypredané
8,54 € 8,99 €

Nem vagyok Samu!


A Papa udvarolni kezd, és Samu szerint rettenetes a választottja! Legalábbis az első látásra. Mert második látásra már egészen helyes. Hiszen a Papa el akarja venni, és ha elveszi, elköltözik, és ha elköltözik, Samu végre visszaveheti tőle a szobáját! Mert a Papát nem lehet kibírni. A Papa mindenbe beleszól. A Papa mindent jobban tud. És a Papa marad... nem költözik... Nem lehet tőle megszabadulni!Nógrádi Gábor Papa, ne már! című könyvének folytatása
Vypredané
7,02 € 7,39 €

dostupné aj ako:


V kategórii Dobrodružstvo, Napätie, Western nájdete knihy plné vzrušujúcich príbehov, dobrodružstva a adrenalínu. Tieto knihy vás zavedú do sveta nekonečných dobrodružstiev, nebezpečných situácií a fascinujúcich prostredí.

Knihy v kategórii dobrodružstvo a napätie ponúkajú príbehy plné akcie, dobrodružstva a napätia. Budete sledovať hrdinov, ktorí čelia rôznym výzvam a nebezpečenstvám. Od tajomných ostrovov a stratených pokladov až po nebezpečné expedície a súboje so zlom.

Sledujte špiónov, detektívov a hrdinov, ktorí riešia záhadné vraždy, odkrývajú tajomstvá a čelia nebezpečným zločineckým organizáciám. Všetko je postavené na hrane a vy budete neustále hádať, čo sa stane ďalej. Budete v napätí až do poslednej stránky.

Milovníci westernov budú nadšení našou ponukou kníh v kategórii Western. Prejdite sa po nehostinnom Divokom Západe a zažite dobrodružstvá s dobyvateľmi, pištolníkmi a lovcami odmien. Tieto knihy vám prinesú autentickú atmosféru Divokého Západu, konflikty medzi dobrými a zlými a príbehy o hľadaní spravodlivosti a dobrodružstva. 

Nechajte sa strhnúť príbehmi od Astrid Lindgrenovej, Jeffa Kinneyho, Jorna Liera Horsta, Enid Blyton, či Cressidy Cowell.