! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Dobrodružstvo, napätie, western strana 282 z 285

Vianočné príbehy


Štrnástich poviedok – počnúc prvou s civilným názvom Lyžovačka, cez Štedrý večer a končiac Modlitbou – popretkávaných vierou, láskou aj závisťou, hlbokým porozumením i neporozumením až ľahostajnosťou, nepochybne donúti každého po ich prečítaní sa aspoň na chvíľu zastaviť a zamyslieť sa nad hodnotami ľudského života. Ako napísal básnik Pavol Stanislav Pius „Ružena Smatanová vo svojich poviedkach zobrazuje život pravdivo a spravodlivo... pritom si zachováva charakteristickú vieru. Vieru konania dobra človeka pre človeka, optimizmus a jemnosť ženského humoru“. Mimochodom, Ministerstvo školstva SR schválilo túto knižku ako doplnkovú literatúru na vyučovanie literárnej výchovy a etickej výchovy pre žiakov stredných škôl a 2. stupňa základných škôl.
Vypredané
9,42 € 9,92 €

Čtyři a půl kamaráda a podezřelý ředitel


Kdosi se vloupal do sborovny, ale kupodivu si odnesl jen dvě sklenice marmelády, hrníček na čaj a dvě knihy. Nový zapeklitý případ pro Kallovu detektivní kancelář se zpočátku vyvíjí slibně, protože Ferda v době činu viděl podezřelého muže, který se potuloval kolem školy. Je tu však jeden problém: podezřelý byl až nepříjemně podobný řediteli. Německý autor Joachim Friedrich pokračuje ve své sérii detektivních příběhů, které se staly oblíbeným čtením dětí u nás, v Polsku, ale kupříkladu i v Číně a byly přeloženy do více než 40 jazyků.
Vypredané
7,73 € 8,14 €

Čtyři a půl kamaráda a krokodýl z internetu


Všichni se mu smějí, když tu se přihlásí první zákazník. Označí ženu, která je podezřelá z kupčení se zvířaty. Údajně kšeftuje s nebezpečnými krokodýly a Kallovu detektivní kancelář nenapadne nic lepšího než překupnici nabídnout svého psa Sedmikráska. Zdaleka netuší, že je čeká ten nejbláznivější případ ze všech.
Vypredané
7,73 € 8,14 €

Pompon v rodine Rybárikovcov


Malvína s bratom a rodičmi žijú v panelákovom byte. Jedného dňa z odtoku ich umývadla vylezie drak Pompon. Stane sa členom rodiny a zúčastňuje sa na jej živote. Život s ním však nie je jednoduchý. Musia dávať pozor na to, aby sa o ňom nikto nedozvedel - veď ľudia predsa neveria v drakov. Pompon je však veľmi zvedavý, a tak sa dostane do školy v prírode, kde neodolá pokušeniu užiť si voľnosť, čím spôsobí dosť problémov. Keď však vyhrá súťaž o najlepší blog, stane sa známou celebritou...
Vypredané
6,60 € 6,95 €

Ledová ruka


Ledová ruka je pokračováním příběhu jedenáctiletého chlapce jménem Stanley Buggles, který dostane jednoho dne tajemný dopis, z nějž se dozví, že se stal dědicem šlechtického sídla v ostrovním městečku Crampton Rocku. Prastrýce admirála, jenž mu majetek zanechal, jakživ nespatřil. Když tam Stanley Buggles přijíždí na zimu, všechno se zdá v nejlepším pořádku. Jenže zimní vánice s sebou nese něco zlého. Proč Stanleyho pronásleduje bezhlavý přízrak? A kdo jsou ti nebezpeční piráti po-- chodující ledem a sněhem? Tajemný příběh plný napětí je provázen půvabnými obrázky, nezapomíná na humor a čte se s velikým okouzlením.
Vypredané
8,88 € 9,35 €

Záhada starého domu


Petra, Calder a Tommy, vynikajúci pátrači a postavy z knihy Záhada strateného obrazu, sú zrazu tajomným spôsobom vtiahnutí do záhady ďalšieho umeleckého diela – tentoraz je to architektonický skvost svetoznámeho architekta Franka Lloyda Wrighta, známy pod názvom Robieho dom. Keď sa však projekt na záchranu tohto umeleckého diela, na ktorom sa podieľajú deti v škole, zmení na desivé hľadanie duchov, strateného pokladu a zakódovaného odkazu, ktorý po sebe nechal architekt Wright, traja vynikajúci detektívi sa ocitnú zamotaní do siete, v ktorej sa život a umenie mieša a zmotáva so smrťou a s nebezpečenstvom. Podarí sa Petre, Calderovi a Tommymu nastoliť spravodlivosť a zachrániť si holý život
Vypredané
9,45 € 9,95 €

Deti čarovnej lampy 2 - Modrý džin babylonský


Budú potrebovať všetky svoje magické schopnosti, odvahu a inteligenciu, aby prežili. Philippa po výberovom konaní na Modrého džina babylonského zmizne a jediný, kto ju môže zachrániť, je jej brat John. John sa pustí na dlhú cestu, aby ju zachránil
Vypredané
9,45 € 9,95 €

Deti čarovnej lampy Džinovia faraóna Achnatona


Prvá z trilógie kníh o džinoch nám predstavuje výnimočné dvojčatá Johna a Philippu Gauntovcov. Deťom sa zjaví tajomný strýko Nimrod z Londýna, ktorý ich pozve na prázdniny. Dozvedia sa, že nie sú ľudia, ale džinovia z rodu, ktorý zabezpečuje šťastné náhody na rozdiel od iných, zlých džinov, ktorí zasa prinášajú ľudstvu smolu. Medzi rodmi odpradávna panuje neľútostný boj, do ktorého sa zapájajú obe deti. Nedávne zemetrasenie v Egypte totiž odhalilo stopy k možnému miestu posledného odpočinku faraóna Achnatona, ktorý uväznil sedemdesiat džinov. Kto ich oslobodí, tomu budú slúžiť, a keby ich dostala strana zla, rovnováha síl by sa vychýlila natoľko, že by to celkom zničilo nielen všetkých dobrých džinov, ale aj celé ľudstvo. Záleží na tom, kto sa k uväzneným džinom dostane prvý.
Vypredané
9,45 € 9,95 €

Spiknutí 365 Duben


Cal prchá před pronásledovateli, ale dostane se do vojenského prostrou a vpadne přímo po ostrou palbu! Jedna kulka však trefí nepřítele a Calovi se podaří prchnout. Chce pokračovat na venkov za prastrýcem, aby získal další informace, ale cestou se dozví, že lékaři se chystají odpojit od přístrojů jeho sestřičku Gabču, která je pořád v kómatu. Aby jim v tom zabránil, musí se vrátit do města a pronikne až do nemocnice. Gabča se sice začne probouzet, ale Cal musí opět utéct, když na něj vlastní máma zavolá policii. Na útěku je znovu přepaden, omráčen a probouzí se v psychiatrické léčebně! Má nové jméno, nikdo mu nevěří a šance, že by se dostal pryč, je nulová.
Vypredané
6,44 € 6,78 €

Worrals na valečné stezce


Slečnu Worralson neboli Worrals si čtenář mohl oblíbit již v kniách "Worrals - Záchranná akce" a "Worrals v Orientě". Třetí příležitostk seznámení leží před vámi. V příběhu "Worrals na válečné stezce" si dívka vzala do hlavy vyřešení strategické ptáz ky, jak dopravit stíhačky z Anglie na ostrov Maltu, kterou vážně ohrožují nálety německých leteckých svazů. Worrals dostává velice jednoducjý, ale nesmírně nebezpečný nápad. Velení letectva váhá, ale potom Worrals dostává zelenou. První spitfiry star tují, třebaže ostrov Malta je daleko za hranicí jejich doletu...
Vypredané
6,44 € 6,78 €

Jestřábe, vypravuj...


Výběrový soubor povídek obsahuje tajemné a dobrodružné příběhy s cizokrajným pozadím založené na autorově fantazii, které byly uveřejněny převážně v časopisech Správný kluk, Junák, Vpřed (mezi nebem a zemí, Váhy života smrti, Příběh ze tmy aj.), dále povídku Úžasný příběh plavčíka Jacka, původně zpracovanou pro rozhlasové vysílání, a nakonec příběhy, jejichž základem je Foglarův vlastní zážitek nebo skutečné příhody chlapců z jeho oddílu (např. Vítězství, Za tichých nocí, Půlnoční příhoda v osamělé chatě, Jezdíme natoboganu, Boj na čertovce).
Vypredané
5,31 € 5,59 €

Vampiráti 2 - Příliv hrůzy


Dvojčata Connor a Grace Hrommovi se na konci prvního dílu šťastně shledali a jsou spolu na pirátské lodi Diablo. Zatímco Connorovi se život mezi piráty líbí, Grace se touží vrátit na plavidlo vampirátů. Podaří se jí navázat s lodí spojení a dovídá se, že
Vypredané
12,34 € 12,99 €

Piráti


Jak je to dlouho, co jste si naposledy hráli? Anebo už si zase hrajete s dětmi či dokonce s vnoučaty? Ať je to ale tak či onak, nabízíme vám dokonalou inspiraci. O naší nejnovější knize pirátské historie se nedá říct, že by byla „obrázková“, přestože spoustu obrázků a fotografií v ní samozřejmě naleznete. Kromě toho v ní ale objevíte i zapečetěné obálky skrývající „starobylé“ listiny, zatykače, pirátské zákony a rozsudky, které si můžete vyndat a rozložit. Čekají na vás tajné kapsy s ještě tajnějšími písemnostmi, mapy pokladů, vlepené galerie nejslavnějších korzárů, arzenál zbraní a mnoho dalších neuvěřitelných věcí jako je třeba slovníček pirátského slangu. A když si zrovna nebudete hrát, můžete si na krásně vyvedených stránkách přečíst něco o tom, jak to chodilo na pirátských lodích, jestli existovaly i dámy-pirátky a jak se vlastně liší skutečnost od románů a filmů. Nechybí ani fotografie Jacka Sparowa v podání Johnnyho Deppa z populárního velkofilmu Piráti z Karibiku. Tak co vy na to? Vyplouváme???
Vypredané
26,02 € 27,39 €

Poklad na ostrově


Výpravné zpracování k románu R. L. Stevensona s černobílými ilustracemi G. Kruma a textem J. Kincla. Vypráví o dobrodružné cestě za pokladem, který zakopal kapitán Flint na tajemném ostrově. Kniha se objevuje po vydání v Olympii z roku 1970 v nové, přepracované podobě, obohacené Krumovou bibliografií a barevnými ukázkami jeho další tvorby
Vypredané
9,51 € 10,01 €

Robinson Crusoe


Známá kniha anglického spisovatele o námořníkovi z Yorku, který ztroskotá na pustém ostrově a po dlouhá léta zde musí bojovat o základní potřeby svým důvtipem a s pomocí věrného přítele, domorodce Pátka.
Vypredané
9,32 € 9,81 €

Tábor smůly


Kniha je souborem na sebe navazujících povídek z let 1927 až 1937. Veselé příběhy chlapců z Foglarova skautského oddílu (O dědečkově kufru, O táborových kamnech, Naše patálie s mravenci, Jak jsme hráli divadlo a další), doplňují vzpomínky na Foglarův dvouměsíční ozdravný pobyt ve Švýcarsku, kde byl po první světové válce s Červeným křížem (Jestřábe, vypravuj, Jedeme do Švýcar a jiné) a další samostatné povídky (např. Koupání na Rejžáku).
Vypredané
7,99 € 8,41 €

Povodeň u Muminovcov


Na zemi sa objavia pukliny a údolie zaleje voda. A hoci Muminovcov pripraví o útulný domček, nesťažujú sa a odvážne vplávajú do náruče novému dobrodružstvu. Šťastná náhoda im priplaví do cesty tajuplný dom. Skrýva množstvo vecí, ktoré nie sú tým, čím sa zdajú byť - papierové dvere, schody, ktoré nikam nevedú, sadrové jablká... Až urazená potkanica Ema im prezradí, že sa ocitli v slávnom divadle.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Všade dobre, doma najlepšie


Ďalší príbeh o dievčati menom Tracy Beakrová, ktorá najradšej zo všetkého hrá hru Vadí-nevadí. Čo má Tracy nové? "Myslela som si, že budem žiť so svojou pestúnkou Mandy šťastne až do smrti. Ale vôbec to tak nedopadlo. Mandy je lakomá a prísna. Nechce mi kupovať značkové oblečenie a deti sa mi preto v škole posmievajú. Takže sa nečudujte, že chodím za školu. Mám také tajné miesto, kde sa stretávam s dvoma chalanmi. Hráme spolu Vadí-nevadí a ja vždy vyhrám. Pretože som zo všetkých najlepšia. Naozaj!"
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Návrat z podzemí


Dobrodružství Willa Burrowse pokračuje! V centru Země - ve světě, o jehož existenci nemá na Povrchu nikdo ani tušení, jde Willovi o život. Pronásledují ho nebezpeční Styxové. Jsou odhodláni jít za ním až na konec světa, jen aby získali zpět smrtící virus! Dokáže jim Will uniknout? Jeho přítel Drake se chystá zaútočit na Styxe na povrchu. Povede však jeho odvážný plán k vítězství nebo k jisté smrti? Jestli se domníváte, že jste na Povrchu v bezpečí, raději se znovu zamyslete!
Vypredané
17,57 € 18,49 €

V kategórii Dobrodružstvo, Napätie, Western nájdete knihy plné vzrušujúcich príbehov, dobrodružstva a adrenalínu. Tieto knihy vás zavedú do sveta nekonečných dobrodružstiev, nebezpečných situácií a fascinujúcich prostredí.

Knihy v kategórii dobrodružstvo a napätie ponúkajú príbehy plné akcie, dobrodružstva a napätia. Budete sledovať hrdinov, ktorí čelia rôznym výzvam a nebezpečenstvám. Od tajomných ostrovov a stratených pokladov až po nebezpečné expedície a súboje so zlom.

Sledujte špiónov, detektívov a hrdinov, ktorí riešia záhadné vraždy, odkrývajú tajomstvá a čelia nebezpečným zločineckým organizáciám. Všetko je postavené na hrane a vy budete neustále hádať, čo sa stane ďalej. Budete v napätí až do poslednej stránky.

Milovníci westernov budú nadšení našou ponukou kníh v kategórii Western. Prejdite sa po nehostinnom Divokom Západe a zažite dobrodružstvá s dobyvateľmi, pištolníkmi a lovcami odmien. Tieto knihy vám prinesú autentickú atmosféru Divokého Západu, konflikty medzi dobrými a zlými a príbehy o hľadaní spravodlivosti a dobrodružstva. 

Nechajte sa strhnúť príbehmi od Astrid Lindgrenovej, Jeffa Kinneyho, Jorna Liera Horsta, Enid Blyton, či Cressidy Cowell.