Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


  • 5 /5

Britannica gyermekenciklopédia


A Britannica újabb káprázatos tudástára, hozzáértő szakemberek tollából. Vágj bele egy lélegzetelállító utazásba az Univerzum születésétől kezdve a jövő világáig. Lapozd át a könyv legváltozatosabb témáit a dinoszauruszoktól kezdve a mélytengeri kutatásokon, világító skorpiókon, genetikán és mumifikáción át a szamuráj harcosokig és az óriási felhőkarcolókig. Fedezd fel a tudomány, a technika, a történelem és a régészet megoldatlan rejtélyeit. Ismerd meg az adott témakört kidolgozó szakembereket, és tudj meg többet jelenlegi kutatásaikról, illetve szakterületük iránti elkötelezettségükről. A Britannica újabb káprázatos tudástára az ŰR, ÁLLATOK, HÁBORÚK, MÚMIÁK, AGYTUDOMÁNY és sok-sok más szakterületen jártas, több mint 100 szakember közreműködésével. Több mint ezer illusztrációjával, fényképével és térképével a könyv minden egyes olvasót kíváncsivá tesz és bámulatba ejt.
Vypredané
39,53 € 41,61 €

Future Worlds 1


Ever wondered what life will be like 100 years from now? Based on the latest in scientific thinking, Future Worlds will tell you just that, covering everything from the forms of transport we will use, the jobs we will do to how and what we will eat. Welcome to the future... Packed full of incredible facts, written by Anna Claybourne and illustrated by Rob Ball, you'll get the chance to truly imagine the world in which we will one day live. With full-page gatefolds and flaps to lift that reveal extra information, there's plenty of scope for kids and adults alike to envision the future of Planet Earth. Predict what our cities will look like, how we'll keep ourselves entertained, whether we might end up colonizing other worlds, how we might combat the effects of climate change and lots more. This is a new Lonely Planet guide to the world - just one that doesn't exist yet. Contents: Life in the Future Age of the Robots Cities Homes Entertainment Future Foods Transport Fashion Health and Medicine Education and Jobs Space Travel & Holidays Saving the Planet
Vypredané
16,10 € 16,95 €

Nagy vonatos böngésző


Szálljunk fel gyorsan, nehogy lekéssük a vonatot! A kis piros vonat hosszú útra kel, távoli vidékekre indul, a tengerpart mentén halad, majd hegyeken, városokon zakatol keresztül. Az utasok le- és felszállnak, közben szerelvényeket kapcsolnak rá-, illetve le róla. Vagy épp ki- és berakodják a szállított árukat az állomáson. És mennyi jármű keresztezi az útját - vízen, földön, levegőben! Fedezzétek fel ezt a sok érdekes és humoros részletet a vonat utasaival! Tartsatok velük ti is ezen a csodálatos utazáson! Ez a különleges böngésző igazi csemege minden vonatrajongónak, kicsinek és nagynak egyaránt. --
Vypredané
12,23 € 12,87 €

Felfedezem a világot - Járművek


Üdvözlünk a könyvek világában! Új ismeretterjesztő sorozatunk szépen illusztrált kötetei sok érdekességet közölnek a járművekről, az állatokról és a falusi életről.
Vypredané
2,12 € 2,23 €

20 rendkívüli feltaláló, aki megváltoztatta a világot


Vajon miért dönt úgy valaki, hogy egész életét egyetlen találmánynak szenteli? Ez a késztetés minden bizonnyal belülről jön, a többi ember szeretetéből és elhivatottságból fakad, legyen szó akár egy gyógyszerről, közlekedésről, világításról vagy éppen az internetről. Ez a könyvhúsz kivételes ember történetét mutatja be, akik felfedezéseikkel vagy újításaikkal maradandó értéket hoztak létre.
Vypredané
12,23 € 12,87 €

Planes


How does a plane move through the air? What is turbulence? What do those lines on the runways mean? All these questions and many more are answered in this gorgeously illustrated history of planes and flight. The book opens with a basic introduction to plane anatomy and shows how aircrafts have developed over the ages. Readers will then learn about aerodynamics, the mechanics of wing shape and lift, and how ailerons, propellers, and flaps work. There's even a section on communications systems, runway design, and GPS. Profiles of famous historic planes illustrate basic principles throughout the book. Readers will find out about record-breaking flights across continents and oceans; how "flying wings" evolved into the B-2 bomber; and where the world's most treacherous runways are located. A section on experimental aircraft looks at zeppelins, flying cars, and the fate of the Concorde jet. Jan Van Der Veken's lushly colored, retro drawings detail everything from plane design to the physics of flight and provide the perfect companion to his engaging text. Budding aviators will linger over every detail of this information-packed book that serves both to demystify and celebrate the miracle of flight.
Vypredané
18,95 € 19,95 €

Exploring the Elements


A graphically stunning, comprehensive introduction to the chemical elements that make up our universe for ages 8-14This artful and accessible guide to the periodic table - the ultimate reference tool for scientists worldwide - names all 118 chemical elements and helps young readers understand the remarkable ways we have learned to use them. Graphically stunning layouts feature each element's letter symbol and atomic number, exploring its attributes, characteristics, uses, and interesting stories behind its discovery. Complete with a comprehensive introduction, conclusion, and glossary, this is the perfect introduction to chemistry for inquisitive minds. Wrapped in a double-sided jacket, with the illustrated periodic table printed on the underside, Exploring the Elements is jam-packed with 240 pages of information, including:A comprehensive introduction explaining what elements are and the design and purpose of the periodic tableEach of the 118 elements is visually presented with its respective letter symbol and atomic number, as well as a map of where it's located in the periodic tableAdditional details showing where each element is found in the universe (from food on our plates to the center of a star), its unique properties, atomic diagram, secret chemistry, and working examples of how it's used or changing the worldPlus an index, glossary and suggested reading and additional references and ResourcesBoth a gift book and a practical book, Exploring the Elements is for teachers and librarians, parents and grandparents, the home bookshelf and classroom bookshelf, science enthusiasts and budding scientists of all ages.
Vypredané
20,85 € 21,95 €

Lacná kniha Superzvedavci XXL (-70%)


Každý deň by sme sa mali naučiť niečo nové. S obrovskou knihou Superzvedavci, plnou vedeckých poznatkov od začiatku do konca, bude jednoduché toto predsavzatie splniť. Nájdeš tu na každý deň v roku jednu otázku aj s odpoveďou a k tomu kopu zábavných ilustrácií. Kniha vo formáte XXL je výborná na chvíle strávené spoločne (bez rozdielu veku) a podnietenie zvedavosti. Zároveň nám ukazuje, koľko toho ešte nevieme... Takže je to jasné! Naučiť sa niečo nové každý deň môže byť skvelá zábava.
Vypredané
5,97 € 19,90 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Supersporty


Staňte se svědky závodu o nadvládu na poli supersportovních vozů mezi předními světovými výrobci automobilů. Dozvíte se vše o vychytávkách automobilů, jejichž vývojové rozpočty (a nezřídka i vzhled) se přibližují vesmírným lodím. Přečtěte si o designérech a inženýrech, kteří stojí za těmito skvostnými stroji a seznamte se s názory těch, jež měli čest je řídit. A to jsme ještě nezmínili snové fotky samotných supersportů, včetně detailů jejich motorů, interiérů a designových prvků. To vše v jednom svazku.
Vypredané
30,31 € 31,90 €

Ilustrovaná historie létání


Tato kniha o leteckém umění zaujme i zcela nezasvěceného čtenáře. Historie letectví je zde nahlížená spíše kulturní optikou, jelikož o technických záležitostech toho bylo napsáno už mnoho. Autorka Lily Ford se v knize zaměřuje na let jakožto kulturní fenomén, kterým se zabývali už pisatelé v antice (vzpomeňme si na příběh Daidala a Ikara). Skrze různé historické epochy je čtenáři představován barvitý a vzdušný příběh létání, od nejprimitivnějších pokusů tzv. „skokanů z věží“ po moderní dějiny a slavný let do vesmíru. Kniha Ilustrovaná historie létání k historii letectví přistupuje z hlediska diváků a později i pasažérů, dále také z kulturního kontextu Velké Británie, ale tím není méně relevantní i pro českého čtenáře. Své zalíbení si jistě najdou i ti, kteří se rádi zabývají literaturou, jelikož kniha obsahuje mnoho odkazů na historické prameny. Ilustrace celý obraz doplňují o plné zapojení smyslů při čtení.
Vypredané
26,08 € 27,45 €

Ako sa vyznať vo vede, technike a technológiách


Vďaka postupným vysvetleniam a žartovnej grafike porozumiete vede, technike a technológiám rovnako ľahko, ako ste sa naučili abecedu. Postupujte podľa očíslovaných krokov a dozviete sa všetko od atómov a DNA až po prúdové motory a vakcíny. Kniha pomáha rozvíjať zručnosti z oblasti vedy, techniky, technológií a matematiky.
Vypredané
23,66 € 24,90 €
  • 5 /5

Hasiči


Encyklopédia s otváracími okienkami z obľúbenej edície Vieš už prečo. Vieš na čo slúžia hasičské vozidlá? Ako sa dá uhasiť oheň? Kde ešte hasiči pomáhajú? Otvor knihu s okienkami a začítaj sa do informácií, ktoré ti prinesú odpoveď na všetky tvoje otázky o živote a záchránných akciách hasičov.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

To je metro, čéče!


Pražské metro určitě znáte vy, vaše babička i máma. Třeba s ním každý den jezdíte do školy, do práce nebo na nákup. Ale víte, že je to místo plné zajímavostí, tajemství, nápadů a dobrodružství? Seznamte se s Karlem Kroupou nejmladším a jeho svérázným dědečkem a ponořte se spolu s nimi do chodeb, tunelů, historie i současnosti podzemní dráhy. Poznejte, jak se metro budovalo, i zvláštnosti jednotlivých stanic. Zkuste si vypočítat, kam až byste dojeli, kdybyste všechny trasy pospojovali do jediné. Co se děje v metru v noci? Jak zasáhla metro tisíciletá povodeň? A straší ve Strašnické? Knížka plná ilustrací, plánků a komiksů představuje pražské metro jako úžasnou stavbu i skvělý dopravní prostředek. A protože spojuje populární výklad s veselým příběhem, čeká na čtenáře a čtenářky pořádná jízda. Tak ukončete výstup a nástup, roztodivná kniha o metru se právě otevírá.
Vypredané
17,33 € 18,24 €
  • 4 /5

Povedz mi, či je to pravda


Táto kniha prináša odpovede na vyše 200 otázok, ktoré kladú všetky deti a na ktoré dospeláci nie vždy vedia odpovedať! Farebné strany so samolepkami oddeľujú 4 samostatné témy: Bláznivý svet Veda a technológie Neuveriteľná príroda Šport a zábava Vtipné ilustrácie Otázky o svete, ktorý nás obklopuje Jednoduché odpovede Perfektná kniha pre bystré deti! Pre deti od 3 rokov.
Vypredané
15,11 € 15,90 €

Lacná kniha Vynálezkyne a ich vynálezy (-70%)


Zamysleli ste sa niekedy nad predmetmi, strojmi či kusmi nábytku, ktoré sú všade okolo vás? Každú vec musel ktosi vymyslieť. A mnohé z nich navrhli ženy – dievčatá, ktoré, podobne ako vy, chceli zlepšiť svet. Nedá sa hovoriť o všetkých vynálezoch a vynálezkyniach, ale v tejto knihe nájdeš pekný a zábavný výber. Tak poď bližšie a nechaj sa inšpirovať svetom pokroku! Vieme dosť veľa o všeličom, čo vynašli muži. Teraz je čas spoznať aj niektoré vynálezkyne!
Vypredané
2,73 € 9,10 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Prvky okolo nás


VIEŠ, že bez tuhy v ceruzke by neexistoval ŽIVOT NA ZEMI? A že smrtiaca zložka, ktorá kedysi tvorila súčasť NAJNEBEZPEČNEJŠÍCH ZBRANÍ, sa nachádza aj v BALENEJ VODE, ktorú piješ? V tejto fascinujúcej príručke skúma skvelý vedecký detektív SHERLOCK OHMS prvky. Pridaj sa k nemu! Takmer všetko vo vesmíre pozostáva iba z 92 prvkov! Mnohé z nich nájdeš aj U SEBA DOMA. PREKVAPIVÉ FAKTY o zložkách, ktoré tvoria svet okolo nás. ATÓMOVÉ KOMIKSY o múdrych objaviteľoch prvkov. Presvedčivé (a jednoduché) vedecké DÔKAZY! Pre čitateľov od 8 rokov.
Vypredané
12,26 € 12,90 €
  • 5 /5

Veda - vytvor si sám 30 neuveriteľných domácich experimentov


Zisti, ako sa dá vyrobiť padák pre plyšiaka alebo raketa či sopka z fľaše. Nachytaj si lezúcu háveď, staraj sa o živú tortu, vybuduj dážďovkovú farmu a vyrob rôzne druhy slizu vrátane svietiaceho v tme! Priuč sa niečo o vede, ktorá sa za tým všetkým skrýva a spôsobuje, že veci svištia, šumia a praskajú!
Vypredané
7,51 € 7,90 €
  • 5 /5

Encyklopédia Veda a technika


Od pazúrika k výkonnému robotovi, od hrnčiarskeho kruhu k letom do vesmíru. Moderný ilustrovaný sprievodca svetom techniky a rôznych technických vynálezov. Vynálezy ako koleso alebo lietadlo, kníhtlač či očkovanie, a objavy DNA a elektromagnetizmu, pomohli ľudstvu vyriešiť problémy každodenného života a dosiahnuť úžasné úspechy v oblasti vedeckého pokroku: človek prekročil rýchlosť zvuku a vyslal do vesmíru umelé družice a satelity. Táto kniha, plná krásnych ilustrácií, vám ponúka nevšedný prehľad všetkých vrcholných počinov, ktoré poznamenali technologický vývoj ľudstva. Texty sú formulované tak, aby ste ich ľahko pochopili. Otvorte si túto knihu a nechajte sa očariť vynálezmi a objavmi, ktoré poznamenali ľudskú históriu.
Vypredané
11,99 € 17,99 €

Pokusy pre mladých výskumníkov - Fyzika a chémia v kuchyni


Prečo je obloha modrá? Ako sa vyrába domáca zmrzlina? Na akom princípe funguje hasiaci prístroj? Čo spôsobuje kyslé dažde? Ako vzniká dúha? Prečo sa smrad šíri tak rýchlo? Pomocou 70 jednoduchých pokusov si vysvetlíme chemické a fyzikálne javy okolo nás. Vyrobíme si sopku, lízanku, atrament, lepidlo, ozdoby, kameru aj domácu batériu. Preskúmame zloženie červenej kapusty, mydla aj slimačej ulity. Zázračnými experimentmi zmeníme farbu kvetu, pretiahneme vajce cez hrdlo fľaše a zhasneme sviečku bez sfúknutia.
Vypredané
11,78 € 12,40 €

V knižnej kategórii encyklopédií pre deti a mládež nájdete nekonečné množstvo poznatkov a objavovania, ktoré posilnia zvedavosť detí a podnietia ich záujem o svet okolo nich.

Naša zbierka encyklopédií pre deti a mládež je plná farebných stránok a fascinujúcich faktov, ktoré príťažlivým spôsobom oživujú vzdelávanie. Tieto knihy sú navrhnuté tak, aby oslovili rôzne vekové skupiny a prispeli k rozvoju poznatkov, schopností a záujmov detí.

S pomocou týchto encyklopédií  deti objavia nové svety, odkryjú tajomstvá prírody, spoznajú históriu, objavia rôzne kultúry a zoznámia sa so životom našej planéty. S bohatými ilustráciami, zaujímavými faktami a jednoduchým jazykom sa knihy stávajú živým sprievodcom do sveta vedomostí.

Nájdete tu encyklopédie zamerané na rôzne témy vrátane prírody, vesmíru, zvierat, histórie, technológií, vedy a mnoho ďalších. Všetky knihy sú prispôsobené veku a záujmom detí, aby boli čitateľsky prístupné a zábavné.

Nájdete tu encyklopédie o prírode, histórii, ľudskom tele, geografii a svete, vede a technike, aj o vesmíre.