! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Básničky a hádanky pre deti strana 45 z 62

Poslali ma naši k vašim


Skvelé ilustrácie vynikajúceho maliara a vzácne texty ľudovej slovesnosti, ktoré zostavovateľka zbiera a selektuje vyše pol storočia, napĺňajú stránky veselej knihy pre najmenších. Lahodné zvukomalebné a rytmicky príťažlivé vyčítanky, hádanky, povedačky a rapotanky okrem estetických zážitkov rozväzujú detský jazýček.
Vypredané
4,61 € 4,85 €

Lacná kniha Poslali ma naši k vašim (-70%)


Skvelé ilustrácie vynikajúceho maliara a vzácne texty ľudovej slovesnosti, ktoré zostavovateľka zbiera a selektuje vyše pol storočia, napĺňajú stránky veselej knihy pre najmenších. Lahodné zvukomalebné a rytmicky príťažlivé vyčítanky, hádanky, povedačky a rapotanky okrem estetických zážitkov rozväzujú detský jazýček.
Vypredané
1,46 € 4,85 €

dostupné aj ako:

Ružový púčik


Básničky, ktoré sú priateľom i radcom, nikdy však nie zradcom. O princeznách i láske, o zvieratkách i krásnej prírode, v ktorej žijú. Včlenené do nádherných farebných obrázkov.
Vypredané
4,18 € 4,40 €

Máš nadání na hádání


Soubor hádanek pro děti mladšího školního věku i šikovné předškoláky, které jsou zaměřeny na rozvoj jazykového citu a jazykového myšlení dětí. Cílem autorky je poutavým způsobem seznámit děti s homonymy, příslovími, učit je ve slovech hledat jiná – kratší slova, řešit přesmyčky, doplňovat rýmy a hrát si se slovy. Kniha poskytne zábavu i poučení dětem ve volných chvílích, ale také může posloužit učitelům na prvním stupni ZŠ ke zpestření výuky a vychovatelkám ve školních družinách. Využít ji mohou i učitelky pro předškoláky v MŠ i vedoucí dětských kroužků. Zuzana Pospíšilová, dětská psycholožka, matka dvou dětí, pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Píše pohádky a básničky pro děti, které publikuje knižně (Portál, Fragment, Grada, Junior, Axióma) a v časopise Sluníčko. Účastnila se projektu Pohádky od Světlušky a napsala úvodní pohádku, překládá verše pro nakladatelství Príroda. Ukázky z některých jejích knížek se objevují v Čítankách.
Vypredané
11,92 € 12,55 €
  • 2 /5

Riekanky pre najmenších


Krásne riekanky pre najmenšie detičky,ktoré sa ich rýchlo naučia hovoriť.
Vypredané
5,61 € 5,90 €

Jöttem karikán, kicsi taligán- Vidám mondókák kicsiknek


Vidám mondókák kicsiknek.
Vypredané
1,28 € 1,35 €

Kicsi vagyok én - Gyermekdalok


Gyermekdalok
Vypredané
1,28 € 1,35 €

Ročné obdobia


Deti, viete o tom, že táto knižočka nie je celkom obyčajná? Či veríte alebo nie, ukryli sa do nej štyri čarovné sestry. Volajú sa Jar, Leto, Jeseň a Zima. Pričarovali do našej knižočky veselé básničky o ročných obdobiach. Poznajte napríklad, prečo na jar snežienku oziabu kolienka, o čom v lete sníva poľný klások, kam odlietajú lastovičky alebo čo v zime ukrýva vtáčia búdka. Navyše v sprievode krásnych ilustrácií.
Vypredané
6,64 € 6,99 €

Lacná kniha Ročné obdobia (-70%)


Deti, viete o tom, že táto knižočka nie je celkom obyčajná? Či veríte alebo nie, ukryli sa do nej štyri čarovné sestry. Volajú sa Jar, Leto, Jeseň a Zima. Pričarovali do našej knižočky veselé básničky o ročných obdobiach. Poznajte napríklad, prečo na jar snežienku oziabu kolienka, o čom v lete sníva poľný klások, kam odlietajú lastovičky alebo čo v zime ukrýva vtáčia búdka. Navyše v sprievode krásnych ilustrácií.
Vypredané
2,10 € 6,99 €

dostupné aj ako:

Hádanky


Vydanie knihy veršovaných hádaniek s prekrásnymi farebnými ilustráciami Jána Vrabca určené pre najmenších čitateľov.
Vypredané
5,04 € 5,30 €

Gyerekdalok és mondókák


Kisgyermekek életében érzelmileg nagyon fontos szerepet töltenek be a mondókák, a gyerekdalok, melyek a dajkanyelv fontos részét is képezik. Annak idején mi felnőttek is a szüleinktől, nagyszüleinktől tanultuk meg a Hinta, palintát... vagy az Erre csörög a diót... A mondókás és énekes játékok során több terület egyidejű fejlesztésével a fiziológiai és pszichológiai folyamatok nagyban befolyásolhatók. Észrevétlenül fejlődik a kicsik anyanyelvi (szókincs és artikuláció), testi (légzés, mozgáskoordináció) képessége, az emlékezetük, a figyelemmegosztó képességük, a ritmusérzékük. Igazi örömforrás lehet számukra az énekelgető, a "lovagoltató" vagy a "höcögtető" közös játék. A fáradt, esetleg nyűgös kisgyermek csitítható csendes altatóval. Mindezekre bőven találunk példát ebben az összeállításban, csak vegyük kézbe bátran és már kezdődhet is a játék!
Vypredané
12,75 € 13,42 €

Paradicsomleves betűtésztával


Ki emlékszik az ovisteára? Hát a tojáslevesre? És a paradicsomos káposztára? Meg a tejbegríz-összekavarásra? Meg a mackósajt-pucolásra? Meg a kakaóscsiga-szétgöngyölésre? Meg a szilvásgombóc-magköpködésre? Meg a körözött-otthagyásra? Meg a betűtészta-kirakosozásra? Ki ne emlékezne a legjobb ovis mulatságokra! Kis és nagy ovisok, örökovisok, ide, ide! Itt a sok ovisétel, a kedvencek, a fujjfujjok, és most senki sem tömi belétek! Csak annyit olvassatok, amennyit kértek! Jó étvágyat kívánunk nektek!
Vypredané
7,27 € 7,65 €

Éren-nádon


"Éren-nádon sikló kúszik, kicsi patak-ágyon vizicsibe úszik. Hajló nád közt kotlós zizzen, vizicsibe-népét tereli a vízben. Ér tükrében látszik az ég is, fejetetején a vizicsibe-nép is. Siklók, békák, pókok látják vizicsibe-pásztor vizicsibe-nyáját." ... Folytatás ›› A Bóbitán túl... Weöres Sándorról talán ma is mindenkinek először a gyerekeknek írt versei jutnak eszébe. Az életművét gondozó Helikon Kiadó azonban igyekszik megmutatni e sokoldalú alkotó minden arcát, és kiadatlan, felnőtteknek szóló művei mellett olyan gyerekirodalmi csemegéket is kínál, melyek tovább árnyalják a róla kialakult képet. Az Éren-nádon címet viselő kötet ismert és kevéssé ismert állatos versek, mondókák gyűjteménye, Keresztes Dóra rajzaival illusztrálva. Az eddigi - szám szerint - legteljesebb tematikus válogatás hetven költeményt tartalmaz. Állatfajták szerint összegyűjtve sorakoznak a rigmusok kutyákról, macskákról, na és persze olyan állatokról is, mint Zimzizim, akit a költő teremtett. A(z) Éren-nádon (Könyv) szerzője Weöres Sándor.
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Ringató - Sárkányparipán vágtattam + CD


"A gyerekek azt fogják szépnek és jónak tartani, amit mi megmutatunk nekik. Igen nagy felelősség ez, mutassuk hát a legjobbat!" (Gróh Ilona, a Ringató módszer kidolgozóak). "Már egy jó órája beszélgettem a foglalkozásvezetőkkel, mikor rájöttem, a Ringatókon nem a lányomra, hanem rám akarnak hatni. Hogy újra merjek énekelni, játszani, mesélni, kitalálni, mosolyogni. Hogy a művészetekre (és a világra) nyitott Leilát neveljek. Meggyőződésem, ezzel többet tesznek a nyitott társadalomért, mint sokan, akik beszélnek róla." (Veiszer Alinda, riporter). "A két nagy sikerű Ringató családi énekeskönyv folytatásaként most hatvan klasszikus gyerekdalt válogatott csokorba Gróh Ilona. A zeneszerzők között Kodály Zoltán, Szőnyi Erzsébet, Ádám Jenő, a szövegírók sorában pedig Weöres Sándor, Gazdag Erzsi és Csukás István neve szerepel. A gyűjteményben a komponált gyerekdalok mellett más népek dalaival is találkozunk. A CD mellékleten közreműködik Gróh Ilona (ének), Gáll Viktória Emese (ének, koboz), Hazay Annamária és Hazay Tímea (ének, gitár), Szabó Adrien (hegedű), Balogh Sándor (furulya, citera, doromb, nádiduda), Mazura János (tuba). Kiadványunkat az előző kötetekhez hasonlóan haszonnal forgathatják gyerekek, szülők és pedagógusok is." (a Kiadó)
Vypredané
14,57 € 15,34 €

Spoveď záškoláka


Veselá knižka žartovných a krásne nezbedníckych básničiek Mariána Hatalu "pre väčšie deti a menších dospelých" vo výtvarnej koncepcii a s ilustráciami Ľuba Gumana. Hatala je vždy tak trocha aj uličník. Často (a vtipne) provokuje nielen ako publicista či aforista, ale aj ako básnik. Preto nečudo, že z jeho poézie pre školákov sa vykľula Spoveď záškoláka. Básnenie-snenie s deťmi a pre deti je v Hatalovom podaní najmä slobodnou hrou jazyka, brnkaním na nervy konvenčnosti, preliezaním plotov školometstva, kde-tu aj s úškľabkom nonsensu. Veď kto ak nie decká si zaslúžia verše doslova na hranie na hrane. Hatala pripúšťa, že on sám ako školák zo záškoláctva síce nikdy neprepadol, no ani v ňom veľmi nevynikal. Jeho ulievači na jednotku sa volali Tom Sawyer, Huckleberry Finn, Mag či Holden Caulfield, ako ich vymysleli Mark Twain, Jack Kerouac a J. D. Salinger. "Čím som starší," priznáva Hatala, "tým častejšie myslím na záškolákov svojho detstva. Na ich živelnú životnosť, opojnú voľnosť a nespútanú hravosť, aká býva aj vo veselých básničkách, čo som sa usiloval napísať. Na obranu tohto druhu záškoláctva."
Vypredané
7,79 € 8,20 €

Mondókáskönyv


Új műfaj, különleges újdonság: hasznos olvasmány és dekoratív tányéralátét egyben! Nagyméretű könyvek kettős funkcióval: egyrészt hasznos olvasmányok, másrész dekoratív és különleges tányéralátétnek is használhatók. 3 cím jelent meg egy időben: - A JÓ ÉTEL ÖSSZEHOZ - 48 zöldséges recept, 6x8 színes alátét - MONDÓKÁSKÖNYV - 48 mondóka és gyerekvers 6x8 színes alátét - MONET: TAVIRÓZSÁK - 48 oldal Monet világáról, 6x8 színes alátét. Gasztronómia, mondókák, művészet - a család minden tagja megtalálja a kedvére való olvasmányt, ráadásul a könnyedén leválasztható lapok tányéralátétként is díszíthetik a családi asztalt. - 6x8 lap: a lapok egyik oldala színes, a másik érdekes, tartalmas olvasmányt kínál kicsiknek, nagyoknak.
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Bum do pníka!


Humor, vtip, zvraty, prekvapenia a minipríbehy - to všetko v básňach, ktoré možno nielen čítať, recitovať, dramatizovať, ale aj spievať a hrať, pretože nechýba ani ich zhudobnený variant. Knihu napísala Danuša Dragulová-Faktorová, ktorá je autorkou viac ako tridsiatich kníh a iných publikácií pre deti i dospelých. Zhudobnila ich Danuša Dragulová st. a krásne ilustrácie k nim namaľovala Jarka Kolačková.
Vypredané
8,50 € 8,95 €

Veselé riekanky o zvieratkách


Hravé a vtipné riekanky s pôvabnými ilustráciami obohatia slovnú zásobu a pobavia deti aj rodičov.
Vypredané
5,69 € 5,99 €

Lacná kniha Veselé riekanky o zvieratkách (-70%)


Hravé a vtipné riekanky s pôvabnými ilustráciami obohatia slovnú zásobu a pobavia deti aj rodičov.
Vypredané
1,80 € 5,99 €

dostupné aj ako: