! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Kto žije hore? Kto žije dole?


Kto žije na pomedzí dvoch tajuplných svetov? Na Zemi existuje veľa rôznych miest a prostredí. Niektoré sú husto zarastené stromami, iné sú pokryté skalami, ďalšie ležia hlboko pod morskou hladinou. V niektorých oblastiach pripeká slnko, v druhých zas štípe mráz. Odlišné prostredia sú domovom najrozličnejších živočíchov. Táto výnimočná populárno-náučná kniha doplnená prekrásnymi farebnými ilustráciami pozýva čitateľov na jedinečnú cestu okolo sveta. Nahor do výšin oblohy a nadol do hlbín zeme, od Arktídy až po Himaláje, dokonca až na najhlbšie miesto Indického oceánu. Mapa sveta v úvode uľahčuje geografické zaradenie jednotlivých prostredí. Johanna Prinz má doktorát z biológie. Kedysi sa zaoberala výskumom opíc v zoologickej záhrade, viedla vzdelávacie oddelenie vo veľkom prírodovednom múzeu a neskôr centrum národného parku pri Waddensee. Dnes pracuje zo svojho vysnívaného domova v Lübecku predovšetkým ako múzejná konzultantka a autorka detských populárno-náučných kníh. Občas dvíha na ulici dážďovky. Jana Walczyk študovala dizajn a ilustráciu na Vysokej odbornej škole v Münsteri, na Akadémii výtvarných umení v Bologni a na Vysokej škole aplikovaných vied v Hamburgu, ktorú v roku 2017 ukončila magisterským titulom. Odvtedy nakreslila ilustrácie do množstva detských a populárno-náučných kníh. Ilustrovala Jana Walczyk. Pre deti od 5 rokov Z nemeckého originálu preložila Magdaléna Rusiňáková.
Predpredaj
11,61 € 12,90 €

555 samolepiek - Mačky a psy


V tomto úžasnom zošite na teba a tvoju fantáziu čaká viac ako 555 samolepiek! Zoznám sa s vystavovanými perzskými mačkami, prejdi sa mestom so siamskou dobrodružkou, absolvuj prekážkovú dráhu pre nemeckého ovčiaka alebo sa zahraj s retrieverom na pláži. Doplň množstvo samolepiek do nápaditých a magických scenérií a spoznaj tieto úžasné čarovné stvorenia.
Predpredaj
5,31 € 5,90 €

Jazdi a hľadaj - Bager


Nauč sa počítať do 10 s touto interaktívnou knihou s kúzelnou baterkou! Sadni si za volant a prevez sa s bagrom po stavenisku. Na každej strane otáčaj volantom, posvieť si na cestu a hľadaj a počítaj predmety, ktoré objavíš v kuželi svetla. Podarí sa ti ich v tme všetky nájsť?
Predpredaj
8,91 € 9,90 €

555 samolepiek - Kone a jednorožce


V tomto úžasnom zošite na teba a tvoju fantáziu čaká viac ako 555 samolepiek! Vydaj sa do magického sveta hravých koní a čarovných jednorožcov zo Zakliateho lesa. Pripravte slávnostný sprievod poníkov, uži si honosný ples, pomôž nazbierať bobule z kríkov alebo si uži drezúru s jednorožcami z celého Začarovaného lesa! Doplň množstvo samolepiek do nápaditých a magických scenérií a spoznaj tieto úžasné čarovné stvorenia.
Predpredaj
5,31 € 5,90 €

Sfúkni svetielka - Jednorožec Polárka


Jednorožec Polárka oslavuje v Lese prianí so svojimi priateľmi narodeniny. Deň nádherne ubieha a už je večer! Stmieva sa, objavujú sa prvé hviezdy, je čas ísť spať. Najprv sfúkni sviečky a potom odprevaď Polárkiných hostí, škriatkov, do ich domčekov. Koho ešte v Lese prianí stretnete? A dostane sa Polárka aj do svojho brlôžteka? Na každej dvojstrane nájdeš svetielka, ktoré zhasneš tak, že na knihu fúkneš. Vyskúšaj si to a prečítaj si čarovný rozprávkový príbeh o jednorožcovi!
Predpredaj
13,41 € 14,90 €

Jazdi a hľadaj - Traktor


Nauč sa počítať do 10 s touto interaktívnou knihou s kúzelnou baterkou! Sadni si za volant a jazdi s traktorom po farme. Na každej strane otáčaj volantom, posvieť si na cestu a hľadaj a počítaj zvieratká, ktoré objavíš v kuželi svetla. Podarí sa ti ich v tme všetky nájsť?
Predpredaj
8,91 € 9,90 €

Jožko a barančekovia


Krokodíl Jožko si pokojne žije v Trstinovej Lehote až do chvíle, keď mu jedného dňa príde list od bratranca z Afriky, ktorý ho prosí o pomoc s pátraním po ulúpenej korune kráľa zvierat. Jožko neváha a vyráža na cestu do ďalekej africkej džungle. Podarí sa mu prekonať všetky nástrahy, chytiť lupiča a získať korunu späť? To sa dozviete po vylúštení zábavných krížoviek a spojovačiek, ktoré odhalia ukrytý obrázok. Deti sa pri čítaní a lúštení nielen pobavia, ale navyše si precvičia aj svoje schopnosti – sústredenosť, dôkladnosť a pozornosť. Publikácia je vhodná pre deti od 7 rokov.
Predpredaj
2,88 € 3,20 €

Prvé slová - Kniha so zvukmi


Či už ste so svojím dieťatkom doma, v parku, v meste alebo napríklad v zoo, všade je veľa vecí a zvierat na pomenovanie. Bavte sa pri učení prvých slov s touto knihou so zvukmi. Stlačte tlačidlo na zvukovom paneli vpravo a vypočujte si, aký zvuk vydáva mačka, slon, auto alebo kôň. Jednoduchá úloha na hľadanie správneho obrázka pomôže deťom spojiť si obrazové a zvukové vnemy.
Predpredaj
13,41 € 14,90 €

Ako funguje smetiarske auto?


Túú, túú, vrzzz a škríííp. Smetiarske auto práve prichádza a nasýpa si do korby smetiaky na vašej ulici. A už sa to lisuje! Čo bude s odpadkami ďalej? Nechajte deti pozrieť pod okienka, nech zistia, ako to celé funguje. Dôjdu so smetiarmi až do triediarne odpadu? Pri prezeraní ilustrácií sa môžete rozprávať o tom, čo všetko sa dá vďaka recyklácii vyrobiť. Deti sa môžu samé pozrieť pod obrázky a stať sa odborníkmi na tieto silné a užitočné stroje. Veď smetiarom chcel byť predsa každý. Táto knižka zoznamuje deti s témou triedenia a je ideálna pre malé ruky a zvedavú myseľ. Slovenské vydanie publikácie vydavateľstva Usborne.
Predpredaj
10,71 € 11,90 €

Básničky pre detičky


Básničky pre detičky od najútlejšieho veku. Na ukolísanie i pobavenie. Krátke básničky a riekanky z dedinského prostredia, o kohútovi, ktorý chcel odísť do mesta, o stratenom mackovi, ktorému pomohli sovy, alebo o bylinkách, ktoré prospievajú ako telu tak aj duši.
Pripravujeme
12,26 € 12,90 €

Kniha futbalových rekordov


Najväčšia zbierka futbalových zaujímavostí, štatistík a príbehov je späť! Aktualizované vydanie Knihy futbalových rekordov prináša prehľad toho najdôležitejšieho, čo sa udialo vo svete futbalu. Predstavuje významné národné aj klubové tímy na všetkých kontinentoch, približuje kľúčové momenty turnajov FIFA od majstrovstiev sveta až po Copa América a pripomína strhujúce zápasy a hráčov, ktorí sa o ne zaslúžili.
Pripravujeme
22,41 € 24,90 €

Ďáblovo znamení


Rae Winterová měla být mrtvá. Z auta, v němž zahynul její otec, vystoupila bez sebemenšího zranění. Lidé mluví o zázraku, ale sedmnáctiletý Matthew Watts ví své. Síly dobra nejsou jediné, které na světě působí. Sám Lucifer může označit duši, která měla zemřít, a poslat ji zpátky do světa živých, aby vykonala jeho zlou vůli. Matt spolu se svým otcem patří do tajného spolku Zasvěcených a jeho úkolem je najít ty, kteří v sobě nosí ďáblovo znamení, a zlikvidovat je dřív, než začnou vážně ubližovat druhým. Dlouho pomáhal tátovi, teď Matt dostal svůj vlastní projekt: musí zjistit, na jaké straně stojí Rae Winterová. Ale nepočítá s tím, že se do ní zamiluje. Najednou si není jistý, komu a čemu má věřit. Jak může být někdo jako Rae, někdo tak přemýšlivý, chytrý a laskavý, ďáblovým agentem? Co je pravda a co fantazie? Doporučený věk 13+
Pripravujeme
23,47 € 24,70 €

dostupné aj ako:

Tahle kniha zabíjí


Hugh Henry Van Boren, jeden z nejpopulárnějších a nejbohatších kluků ve škole, je nalezen mrtvý a všichni přemýšlejí, kdo mohl spáchat tak hroznou věc… Když se ukáže, že Hugh zemřel stejným způsobem jako postava v povídce studentky Jess, ocitne se dívka pod drobnohledem a prochází učiněným peklem. Navíc nutně potřebuje stipendium a k tomu, aby si ho udržela, se musí chovat naprosto příkladně. Jess navíc záhy dostane anonymní zprávu s poděkováním za inspiraci. Čas běží a Jess ví, že pokud tuto záhadu nevyřeší, bude mít s Hughem něco společného. Taky bude mrtvá. Doporučený věk 15+
Pripravujeme
23,47 € 24,70 €

dostupné aj ako:

Neskoro v novembri (8.)


Je november. Prší. Leto je preč. Niektorí tvorčekovia zatúžia po teple domova a vyberú sa do Mumintrollovho domčeka. Dom je však prázdny. Hemul, bojazlivá Filifionka, osamelý homko, prastarý Sváčko a pekná Mimla a neskôr Snusmumrik sa rozhodnú v dome na Muminovcov počkať. Ako to dopadne, keď sa zídu na jednom mieste také rôzne povahy? Návštevníci sa nevedia Muminovskej rodinky dočkať a tak sa vyberú späť do svojich domovov a vytúženej samoty. Ale v dome predsa niekto zostane a čaká...
Pripravujeme
9,45 € 9,95 €

Denník odvážneho bojka 1: Denník odvážneho bojka, 4. vydanie


Jedného dňa určite budem slávny, ale zatiaľ musím trčať v škole s bandou idiotov. A. IDIOTI Život jedenásťročného decka môže byť fakt nafigu. Greg Heffley o tom vie svoje, lebo sa zrazu ocitol na škole, kde musí prežiť medzi chalanmi, ktorí sú vyšší, zlomyseľnejší a už im rastú fúzy. Z anglického originálu Jeff Kinney: Diary of a Wimpy Kid (Harry N. Abrams, Inc. New York 2007) preložila Elena Guričanová.
Pripravujeme
11,31 € 11,90 €

Spomínate si na svoju prvú knihu? Na knihu, ktorú vám rodičia čítali ako úplne prvú? Spomínate si na prvú knihu, ktorú ste zvládli prečítať úplne sami? Pamätáte si ešte na prvú knihu od vášho obľúbeného autora, ktorú ste chytili do rúk? Sme si istí, že pamätáte. Musia to byť nádherné spomienky. Tak prečo niečo také nesprostredkovať aj vaším deťom?

Tlačená kniha má v súčasnosti veľkú konkurenciu. Napriek tomu si môžete všimnúť, že knihy veľmi priťahujú deti už od mala. Akokeby mali okolo seba nejakú čarovnú moc. Keď sú deti už staršie, majú čoraz viac iných záujmov, ale knihy čítajú stále. V predpubertálnej fáze deti už začínajú obľubovať nejakého konkrétneho spisovateľa a to, čo (a koľko) v tomto období prečítajú, má vplyv na ich uvažovanie a konanie v budúcnosti. V puberte má dieťa už veľmi veľa rôznych podnetov, preto je ťažké niečím ho zaujať, no pokiaľ mu ponúknete dostatočne kvalitné a pútavé knihy, môžete si byť istý, že sa čítanie dostane na pomyselný zoznam jeho záujmov.

Medzi najvýznamnejších ľudí, ktorí boli v detstve ovplyvnení knihami, patria napríklad Ronald Reagan, Mark Zuckenberg alebo Albert Einstein. Knihy, ktoré v detstve prečítali, im veľmi pomohli, motivovali ich a inšpirovali k tomu, čo robili v dospelosti.

V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.

V kategórii kníh pre deti a mládeš nájdete knihy pre najmenších, rozprávky, knihy o dobrodružstve, napätie, western, knihy pre young adults, fantasy knihy a knihy o upíroch , príprava do školy, pracovné zošity, encyklopédie pre deti a mládež, knihy v cudzom jazyku, knihy pre dievčatá, aj pre chlapcov, knihy o dospievaní, bájky a povesti, náboženskú literatúru pre deti.