! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Architektúra strana 111 z 113

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Millenium:Home


Home is a complete illustrated reference to home today and how architects design a living space to suit the occupants and the community in which they live. In Part One, take a journey through the homes of different times and cultures-from Mayan limestone huts and Bedouin tents to the grand palaces and fortresses of Europe and Asia. In Part Two, visit more than 100 homes of the present day by way of stunning architectural photographs and interesting and authoritative text written by a team of international academics and architects. Gain a fuller understanding of each project through floor plans, section views, and a selection of specially commissioned threedimensional cutaway illustrations. Use the architects A-Z at the back of the book as a quick reference to find out more about the work and lives of architects from around the world who have shaped architectural trends in recent times. Home is a beautiful and fascinating reference book for those interested in designing, creating, and expanding their knowledge about home, design, and architecture.
Vypredané
1,26 € 25,20 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slavné pošty Čech, Moravy a Slezska


Kniha Slavné pošty Čech, Moravy a Slezska ukrývá pozoruhodnou historii poštovnictví v českých zemích a 85 příkladů poštovních budov z celé České republiky od 16. století do současnosti. Vzhledem k širokému autorskému týmu, který zahrnuje jak historiky z Poštovního muzea, tak historiky architektury, je kniha spojením zajímavých historických faktů o vývoji organizace poštovní správy a poštovních služeben a odborného pojednání o architektonické podobě pošt, která se vyvíjela od jednoduchých poštovních stanic až po okázalé městské paláce. Výběr objektů začíná "Starou poštou" v Nespekách ze 16. století a končí poštovnou na Sněžce z roku 2007. I když jsou poštovní budovy mnohdy opomíjenou oblastí architektury, překvapí celá řada jmen významných architektů, kteří se na těchto stavbách podíleli, jako například Otakar Novotný, Oldřich Liska, Ernst Wiesner, Ladislav Machoň, Bohuslav Fuchs či Jaroslav Rössler. Jako obvykle i nyní končí kniha průvodcem po slavných poštách v podobě map všech krajů ČR.
Vypredané
1,29 € 25,80 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Památková péče na Moravě


Památková péče na Moravě : 150 let od vzniku první státní instituce na ochranu památek, sborník příspěvků
Vypredané
1,41 € 28,20 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Villa Müller


Rozsáhlá reprezentativní publikace věnovaná unikátu moderní světové architektury – vile pražského stavitele Dr. Františka Müllera, která byla po rozsáhlé rekonstrukci v roce 2000 otevřena a zpřístupněna veřejnosti – by měla laickou i odbornou veřejnost seznámit s předním dílem světově proslulého architekta Adolfa Loose. Na rekonstrukci objektu i na koncepci publikace se podílí celá řada předních českých i zahraničních odborníků. Anglická verze.
Vypredané
5,12 € 102,34 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Sedmdesát divů světa.Osudy slavných stavebních památek


Osudy slavných stavebních památek. Obsah výpravné publikace tvoří popis a výklad 70 největších stavitelských úspěchů starověkého světa, jenž zahrnuje nejslavnější památky, jako egyptské pyramidy, Koloseum, sochy z Velikonočního ostrova či Velkou čínskou zeď, stejně jako památky málo známé, např. kolosálního Buddhu v Bámjánu či monumentální stavby amerických indiánů. Vydejte se s námi za historií.
Vypredané
1,66 € 33,16 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Otto Šujan


Otto Šujan začal študovať na Slovenskej vysokej školy technickej v Bratislave a neskôr pokračoval v štúdiu na Vysokej škole múzických umení, kde skončil odbor scénografia. Navrhoval scény prevažne pre činohru, ale aj hudobné divadlo, operetu, muzikál i operu. Pri väčšine Šujanových scénických návrhov je charakteristická triezva farebnosť, no najmä neobmedzené množstvo nápadov ako rozšíriť a premeniť, zdynamizovať hrací priestor. Často navrhoval scény pre netypické priestory, malé štúdiové divadlá. Priestor skôr vyprázdňoval než zapĺňal, neraz si vyslúžil pochvalu za pohyblivosť, premenlivosť scény, historicky verné prostredie. Predkladaná publikácia o Ottovi Šujanovi predstavuje prostredníctvom textu, množstva fotografií aj pôvodných autorských návrhov scén dielo a život jedného z najvýznamnejších scénografov na Slovensku.
Vypredané
2,50 € 49,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Natural Stone Houses


Stone, a natural resource available to man throughout history, has been used as a building material bringing together a wide range of characteristics that endow it with great versatility: structural material, decoration, texture and tact. The use of technology in handling this raw material has resulted in an increasing variety of products that adapts to the times and modern uses. The favorable conditions of stone make it possible to build the architectural gems that this book features representi ng the most noteworthy recent projects. Anglický text.
Vypredané
2,00 € 39,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Venkovské stavby na Moravském Horácku


Autoři předkládané publikace si kladou za cíl představit výsledky několikaleté badatelské činnosti v oblasti lidové architektury na Moravském Horácku. Dílo má zaplnit mezeru v popisu kulturních jevů západní Moravy. Soustřeďuje pozornost k tématice re gionální hmotné kultury, reprezentované lidovou architekturou 19. a 20. století. Předmětem zájmu obou autorů jsou venkovské stavby na okresech Jihlava, Třebíč a Žďár nad Sázou, zčásti rovněž na okrese Jindřichův Hradec, Znojmo, Brno-venkov a Blansko.
Vypredané
0,94 € 18,75 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Interior design inspirations


Kniha Interior Design Inspirations je obrazom súčasnej doby, reflektuje jej ducha i kultúrne premeny spoločnosti. Sprevádza čitateľa interiérmi celého sveta v snahe inšpirovať ho pri tvorbe vlastného príbytku. S týmto cieľom prináša pohľad na tradičné koncepty, ale aj na posledné trendy v interiérovom designe, zobrazuje apartmány, rodinné byty, rustikálne pôsobiace usadlosti, dobové budovy atď. Publikácia predstavuje bohato ilustrovaný kaleidoskopický pohľad na interiérový design. Rozdelená je do kapitol podľa jednotlivých obytných priestorov: vchod a chodba, kuchyňa, jedáleň, obývačka, spálňa, kúpeľňa, pracovňa, terasa a garáž.
Vypredané
1,50 € 29,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Větrné mlýny v Čechách, na Moravě a ve Slezsku


Autor popisuje v úvodní stati historii větrných mlýnů u nás, jejich typologii podle stavebního materiálu i technického zařízení a mj. upozorňuje na dnešní návrat k využití větrné energie (větrné turbíny). V následné encyklopedicky podle lokalit řazené části pojednává o osudech a majitelích téměř stovky zcela či alespoň částečně dochovaných staveb, ale i zaniklých větrných mlýnů. Součástí knihy je bohatá obrazová dokumentace včetně barevné přílohy.
Vypredané
0,52 € 10,34 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Člověk mezi rozprostraněností a krajinou


Oproti reduktivním snahám matematizovaného pojímání prostoru se v této publikaci předkládá pokus o předestření výseče rozmanitosti zkušenosti a chápání prostoru napříč různými obory. Východiskem je konfrontace Descartesova pojetí prostoru jako pouhé rozprostraněnosti těles s Heideggerovou mnohem bohatší tematizací prostorovosti lidské existence a prostorové konstituce vazby člověka a světa. Jako klíčové se přitom ukazuje např. sepjetí prostorovosti s řečí, skrze niž se ustavuje zabydlování světa člověkem. Další perspektivy pak více či méně navazují na klíčové motivy výchozí filosofické konfrontace. Dotýkají se teorie architektury, tematizují některé prvky zkušenosti vlastní tělesnosti, pojednávají různé aspekty prostorovosti v literárním a výtvarném díle. Publikace nemůže být vyčerpávajícím systematickým přehledem nesmírně široké otázky konstituce prostoru, nicméně může být vhodným příspěvkem k mezioborové diskusi o této problematice. Autoři příspěvků:Jaroslav Novotný (ed.), dále Ladislav Benyovszky, Jakub Češka, Josef Fulka, Martin Leskovjan, Aleš Novák, Jaroslav Novotný, Marie Pětová, Taťána Petříčková, Aleš Svoboda, Ondřej Váša, Matěj Velek, Richard Zika
Vypredané
0,45 € 8,93 €

dostupné aj ako:

Pražské sochy a pomníky


Publikace Pražské sochy a pomníky z pera známých publicistů, autorů sedmi dílů Pražské domy vyprávějí , Evy a Josefa Hrubešových, kteří se systematicky zabývají historii stověžatého města nad Vltavou, pojednává o více jak osmi desítkách pražských soch a pomníků. Kniha zachycuje až kuriózní problémy nejen při vzniku soch, ale hlavně při jejich umístění nebo naopak při jejich umístění nebo naopak při jejich odstranění. Publikace jistě potěší všechny milovníky pražské historie, a stane se i vítanou pedagogickou pomůckou při vlastivědné výuce na školách všech stupňů. V knize jsou publikovány texty a fotografie význačných osobností naší historie, sochy a pomníky, které se neobešly bez problémů i protichůdných stanovisek i pomníky funerální.
Vypredané
12,45 € 13,11 €

Interior Architecture


Vypredané
9,45 € 9,95 €

Imagine a City


A pilot's love letter to the world's greatest cities from the Sunday Times bestselling author of Skyfaring Growing up in his small hometown, Mark Vanhoenacker spun the illuminated globe in his bedroom and dreamt of elsewhere - of distant, real cities, and a perfect metropolis that existed only in his imagination. Now, as a commercial airline pilot, Mark has spent more than two decades crossing the skies of our planet and touching down in the cities he'd always longed to see. Imagine a City celebrates the metropolises he has come to know and love through the lens of the hometown his heart has never left. From the sweeping roads of Los Angeles and the old gates of Jeddah to the intricate, dream-inspired plan of Brasília, he shows us with warmth and fresh eyes the extraordinary places that billions of us call home.
U dodávateľa
15,15 € 15,95 €

Great Buildings


Visit 50 of the world's most fascinating buildings from the Houses of Parliament to the Sydney Opera House on this stunning architectural tour. Discover how to "read" a building, identify key characteristics of architecture and get underneath the bricks and mortar with stunning 3-D cutaways and illustrations.Walk the halls of stunning cathedrals, majestic mosques, opulent palaces, and modern skyscrapers, with awe-inspiring photography transporting you to the world's most celebrated buildings. Come face-to-face with some of the greatest architects to have lived and find out how the styles, techniques and materials they used helped create these iconic buildings. Great Buildings is a personal tour for every armchair explorer, the perfect gift for the connoisseur, and an excellent introduction to architecture.
Vypredané
20,85 € 21,95 €

Art Brut Collection: Architecture


Architecture, the second Art Brut Biennale, presents a selection of works from the Art Brut Collection (Lausanne), linked together by a common theme. The exhibition and the catalogue show the public new works by perhaps lesser-known authors, while taking a new slant on some historical pieces. Running the gamut from reality to utopia, Art Brut authors design architectures in resonance with their everyday lives or their memories, reorganising the space around them according to their own rules and needs. Their imag- ination and inventiveness carries them to distant, unexplored lands. Yet the vision of architecture that these Art Brut authors offer us here opens up a new dimension, escap- ing all practical considerations. Over 250 works by 52 creators of all origins - European, North American, or Asian - have been selected for the exhibition. This book presents colour illustrations, a short biography, and a bibliography for each artist. The diversity at the heart of this concept can be seen in the many different forms and techniques used, such as painting, drawing, sculpture, and embroidery. Among the artists: Aloi se, Juliette Elisa Bataille, Filippo Bentivegna, Georges Berthomier, Gregory Lee Blackstock, Benjamin Bonjour, Edouard Boschey, Luigi Brunetti, Andre Car, Diego, Paul Duhem, Paul End, Samuel Failloubaz, Florent, Jacqueline Fromenteau, Willem Van Genk, Jules Godi, Heer, Magali Herrera, Stefan Holzmu ller,Testuaki Hotta, Norimitsu Kokubo, F. Kouw, Helmut Nimczewski, Nikifor, Prinz Otto, E mile Ratier, Royal Roberston, Hans Saletmeier, Victorien Sardou, Yuri Titov, Johann Tro sch, Yuji Tsuji, Berthe Urasco, Pepe de Valence, Pascal Verbena, Scottie Wilson, Adolf Wo lfli.Building on the legacy of some five thousand pieces collected by Jean Dubuffet between 1945 and 1971, the Art Brut Collection now owns over sixty thousand works, the fruit of nearly forty years of research. Architectures is the second volume in the series Art Brut - The Collection, published by 5 Continents and the Swiss institution, after Vehicles (2014).
Vypredané
32,25 € 33,95 €

Toto je priestor venovaný fascinujúcemu svetu stavebných diel, dizajnu a konštrukcie. Kategória kníh o architektúre vás zavedie do sveta, kde sa stretávajú funkčnosť, estetika a inovácia, aby vytvorili unikátne a pôsobivé stavby.

V tejto kategórii nájdete rôzne aspekty architektúry, vrátane historických pamiatok, moderných stavieb, urbanistického plánovania a dizajnu interiérov. Tu môžete objaviť rozmanité štýly a prístupy k architektonickému návrhu, ktoré odrážajú nielen funkčné potreby, ale aj kultúrne, sociálne a estetické hodnoty.

Od majstrovských diel starovekých kultúr po súčasné inovatívne konštrukcie, kategória architektúry vám umožní preskúmať rôzne éry a technológie, ktoré formujú vývoj stavebného umenia. Taktiež tu nájdete informácie o slávnych architektoch a ich prínose k architektúre.

Táto kategória je ideálna pre všetkých, ktorí majú záujem o architektúru ako umeleckú formu, ale aj o praktické a technické aspekty stavieb. Nech už máte záľubu v historických budovách, súčasných inováciách alebo budúcnosti urbanistického plánovania, kategória architektúry vám otvorí dvere do fascinujúceho sveta konštrukcie a návrhu.