! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Architektúra strana 95 z 113

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Surprising architecture Ibiza


The fascinating houses shown in this book reflect the variety of possibilities of Mediterranean architecture. The book contains a selection of houses with their own charm.
Vypredané
23,66 € 24,90 €
  • 5 /5

Architektúra na Slovensku


Táto publikácia by čitateľovi chcela po prvý raz ponúknuť pohľad na príbeh architektúry na území Slovenska a na skvelé hodnoty nášho architektonického dedičstva. Kniha pozostáva z osemnástich viac-menej chronologicky usporiadaných kapitol. Tie zachytávajú architektúru ako súčasť historického vývoja na území Slovenska, ale pritom odrážajú aj tradičné slohové nazeranie na architektúru a súčasne reagujú aj na špecifické historické a spoločenské situácie, ktoré podmienili dianie v tejto oblasti.
Vypredané
23,66 € 24,90 €

Tiny House


The illustrated book Tiny Homes presents in more than 300 impressive images the wide variety of small homes.
Vypredané
23,66 € 24,90 €

Žilina a Svojdomov


Zámerom autora je predstaviť charakteristickú tvár Žiliny, identifikujúcu sa s výrazom modernej funkcionalistickej architektúry, ktorá dala pečať jednotlivým solitérom i mestským častiam. Ukazuje identitu mesta v medzivojnovom období 1918 až 1948, keď vznikala metropola severného Slovenska.
Vypredané
23,66 € 24,90 €

Italian Renaissance Architecture


The architecture of the Italian Renaissance, theorized by artists such as Filippo Brunelleschi and Leon Battista Alberti, influenced styles and trends of the following centuries throughout Europe and beyond. This volume offers a comprehensive compilation of Italian Renaissnace architecture--richly documented, illustrated, arranged by region, and including a glossary.
Vypredané
23,66 € 24,90 €

Súčasná architektúra na východe Slovenska


Kniha ponúka výber štyridsiatich architektonických realizácií, ktoré vznikli na začiatku nového tisícročia na východe Slovenska. Predstavuje široké spektrum stavieb - rodinné a bytové domy, knižnice, školy, sakrálne stavby, galérie, športové haly aj krajinné vyhliadky. Obrazový materiál dopĺňajú textové profily jednotlivých stavieb a ich lokalizácia na prehľadnej mape. Nadstavbou knihy je séria esejí od štvorice prizvaných autorov Tomáša Bujnu, Pavla Mészárosa, Roberta Špačeka a Zorána Vukoszávlyeva. Publikácia vychádza v spolupráci s o.z. UzemnePlany.sk a o.z. just plug_in.
Vypredané
23,66 € 24,90 €

Smart Interiors


The illustrated book Smart & Small Interiors shows in more than 300 impressive images the variety of designs of small living areas.
Vypredané
23,66 € 24,90 €

Louvre


Louvre – nejprve obranná věž, poté panovnický palác a nakonec jedno z největších muzeí na světě. V jeho velkolepých prostorách se ukrývá nepřeberné množství uměleckých děl z různých epoch a zemí, mezi nimi Níké Samothrácká, Leonardova Mona Lisa, Michelangelovi Otroci nebo Davidova Přísaha Horatiů. Od antické Venuše Milóské přes světoznámou Monu Lisu až po Pierotta od Jeana-Antoina Watteaua – žádné muzeum na světě nedisponuje tak ohromujícím bohatstvím uměleckých děl z různých epoch a zemí. Vedle podrobných popisů všech význačných děl obsahuje tento průvodce fundované informace z dějin a architektury Louvru. Na 600 barevných obrázků, plánky a půdorysy usnadňují rychlou orientaci v muzejních sbírkách.
Vypredané
18,89 € 19,88 €

Benátky


Benátky jsou jiné než všechna ostatní města. Toto jedinečné město na laguně okouzluje návštěvníky již odedávna. Skvostné paláce, četné kostely, San Marco, Canal Grande stejně jako slavné umělecké poklady takových vynikajících umělců, jakými byli Tizian, Tintoretto a Tiepolo působí jedinečným kouzlem. Podrobné popisy nejvýznamnějších pamětihodností, ilustrované plánky města, půdorysy, časové tabulky a rozsáhlý dodatek s glosářem, životopisy umělců a vysvětlivkami k benátské architektuře poskytují detailní pohled na fascinující rozmanitosti tohoto města.
Vypredané
18,89 € 19,88 €

Podoby moderního designu


Kniha Podoby moderního designu je vynikajúcim prameňom vedomostí pre každého, koho zaujíma umenie dvadsiateho storočia. Odpovedá na otázky: Aké boli hlavné smery? Aké sú charakteristiky jednotlivých smerov a kto sú ich hlavní predstavitelia. Kniha je ľahko použiteľný sprievodca s fotografiami pre študentov ale i profesionálov.
Vypredané
18,89 € 19,88 €

150 Best Terrace and Balcony Ideas


With extensive use of stunning full color photographs and diagrams, "150 Best Terrace and Balcony Ideas" features innovative designs created by internationally renowned architects and designers who have achieved practical, cost-effective, and stunning solutions adapted to the specific needs and tastes of their clients. The designs included incorporate not only the latest looks and trends but also cutting-edge materials that are environmentally friendly, energy friendly and extend the life of these outdoor rooms. "150 Best Terrace and Balcony Ideas" offers a wide range of small space designs and is both the perfect resource for designers, interior decorators, and architects, as well an inspirational sourcebook for all homeowners interested in creating stylish and useful outdoor extensions to their homes that do not take up a lot of space. Projects included in the book: Sky Garden House, Japan; Regent's Park, UK; Shore Vista Boat Dock, Texas; Wiston Gardens, Australia; Gramercy Townhouse, New York; Summit Drive, California; MHouse, California; Clarendon, California; Casa en Cachagua, Chile; Jardin en Venice, California; Casa en las Dolomitas, Italy; Apartment Sant Just Bach, Spain; and, Five Franklin Place, New York.
Vypredané
23,28 € 24,50 €

150 Best Sustainable House Ideas


150 Best Sustainable House Ideas features the latest innovations in environmentally friendly home design. From heating and cooling solutions to wind energy systems, solar paneling, thermal glazing, and even Trombe walls, the ideas featured inside are complemented by photographs and architectural plans of gorgeous, sustainable houses around the world.
Vypredané
23,28 € 24,50 €

Deset knih o architektuře


Legendární Vitruviův spis O architektuře je jediným zachovaným dílem svého druhu z římské odborné literatury. Římský architekt Vitruvius jím vytvořil základní učebnici antické architektury, v níž encyklopedicky, jak bylo v jeho době zvykem, shrnul vš echny potřebné a používané znalosti a poznatky z oboru technických věd. Svůj obor pojal jako soubor tří disciplin: architektury jako stavebního umění, stavební techniky a mechaniky. Probírá postupně všechna témata a problémy, s nimiž se podle jeho zk ušeností musí architekt jeho doby vypořádat: výběr místa pro stavbu, její orientaci a dispozici opírá o hygienické důvody a znalost fyziologie člověka a zároveň o poznatky z meteorologie a klimatologie; do nauky o stavebních materiálech zahrnuje výkl ad geologie, mineralogie a botaniky; ke stavbě vodovodů vyžaduje vědomosti z půdoznalství a hydrologie; stavbu divadel podmiňuje znalostmi akustiky a hudební teorie; estetiku architektury odvozuje od rozboru stavby lidského těla a zákonů optiky; jako stavitel, který umí stavět, neváhá zevrubně vyložit způsoby bourání, zejména pro účel války; v rámci rekonstrukce strojů popisuje všechna známá a používaná zařízení až po stavbu hodin a vodních varhan; pro organizaci života a práce shrnuje dobové zn alosti o času a astronomii. Vitruviův spis je jedinečnou encyklopedií starověkého vědění a sehrál nesmírně důležitou roli v dějinách evropské kultury. Byl uznávanou praktickou příručkou ve středověku a vysokého ocenění se mu dostalo za renesance. Sta l se učebnicí stavitelství a architektury řeckého a římského období a dalekosáhle ovlivnil vývoj evropské architektury až do nového věku.
Vypredané
16,03 € 16,87 €

Encyklopedie mostů v Čechách, na Moravě a ve Slezsku


Druhé, opravené a doplněné vydání zachycuje na 1 000 našich mostních staveb od nejstarších dob po nejpozoruhodnější mostní stavby současnosti, a to včetně významných mostů zaniklých, zejména řetězových. Autor - i na základě četných čtenářských ohlasů - knihu doplnil jak o nové texty, tak i o ilustrace. Součástí knihy je úvodní stať o vývoji mostních konstrukcí a slovníček odborných výrazů.
Vypredané
22,33 € 23,50 €

Beatles: The BBC Archives


BBC radio and television played crucial roles during The Beatles' initial breakthrough and subsequent global domination. This book reveals how the relationship between the UK's foremost broadcasting organization and the world's most celebrated pop group developed between 1962 and 1970. This in-depth account of The Beatles' BBC appearances features transcripts of broadcast interviews plus photographs of the group and fascinating documents from the archives. From the unprecedented excitement of Beatlemania to the mature reflection of the last interviews before the group's split, it was all seen and heard on the BBC. You can experience the history of The Beatles the way it really happened.
Vypredané
22,33 € 23,50 €

Pražské kašny a fontány


Text si všímá dochovaných (a pokud to archivní prameny a dobová vyobrazení dovolují) i zaniklých kašen, které kdysi tvořily nezbytnou součást všedního života Pražanů, ale i fontán, jejichž funkce byla vždy především okrasná. V řadě případů (Krocínova kašna) jde o historii skoro detektivní, v jiných (Krannerova kašna) o spíše „pražsky“ panoptikální. Text doprování množství obrázků a rejstřík.
Vypredané
13,17 € 13,86 €

Monumentális metropoliszok


Az ókori világ eddig megmaradt csodái számos turistát vonzanak a világ minden szegletéből. A mai világ is rendelkezik ilyenfajta csodákkal: ezek a modern kori metropoliszok, melyek hatalmas hatással vannak bolygónk lakóinak életére. A legtöbb ilyen városóriás szinte a semmiből született, s nem egy alig pár száz éve létezik, annak ellenére, hogy egykori területe helyén nemrég még szántóföldek voltak. Más metropoliszok régi nagyvárosokból nőttek ki: ezek jó érzékkel vették a környezet és az idők változásait, s nem vesztették el egykori befolyásukat. Nemcsak Európa, Amerika, de a többi földrész is számos ilyen várossal rendelkezik: életüket bemutatandó született képes albumunk.
Vypredané
15,27 € 16,07 €

Európai házak 2


A tervek szerint kétévenként jelentkező sorozatban a Duna menti országok építészetéből merítenek, 2/3-os arányban lakóházakat, 1/3-os arányban középületeket kívánnak bemutatni. Az építészet művészi megfogalmazására teszik a hangsúlyt a szerzők, s nem a belső arculatra figyelnek. A könyv magyar, német és angol nyelven is közli az adott épület jellemzőit.
Vypredané
15,27 € 16,07 €

Katedrála v Chartres


Katedrála v Chartres nám nabízí nejautentičtější dojem o tom, jak v době vrcholného středověku vypadala a působila francouzská gotická katedrála. Jako zázrakem se jí vyhnuly všechny pohromy a války, takže dnes můžeme plně obdivovat její vznosnou architekturu i unikátně zachovalý soubor soch a sklomaleb. Sochaře Rodina a malíře Kupku, dva zakladatele moderního umění, fascinovala chartreská katedrála jako výraz neobyčejného uměleckého mistrovství a technického umu. Kdysi k ní směřovaly davy věřících kvůli relikviáři obsahujícímu šat, ve kterém Panna Marie porodila Krista, moderní poutníky sem láká slavný labyrint a jeho údajně magické působení. Kniha historika umění Petra Kováče obsahuje rozsáhlý soubor fotografií, které byly většinou pořízeny po nedávném restaurování architektury, soch i sklomaleb chartreské katedrály. Kováčův text kombinuje uměleckohistorický pohled s literaturou faktu a je soustředěn na široce pojatou kulturní historii středověku. Hlavní esej doplňují studie renomovaných odborníků z Austrálie, Francie, Německa, Polska, Švýcarska a USA. Součástí knihy je také obsáhlá antologie názorů středověkých teologů na gotickou architekturu a výtvarné umění.
Vypredané
17,37 € 18,28 €

Toto je priestor venovaný fascinujúcemu svetu stavebných diel, dizajnu a konštrukcie. Kategória kníh o architektúre vás zavedie do sveta, kde sa stretávajú funkčnosť, estetika a inovácia, aby vytvorili unikátne a pôsobivé stavby.

V tejto kategórii nájdete rôzne aspekty architektúry, vrátane historických pamiatok, moderných stavieb, urbanistického plánovania a dizajnu interiérov. Tu môžete objaviť rozmanité štýly a prístupy k architektonickému návrhu, ktoré odrážajú nielen funkčné potreby, ale aj kultúrne, sociálne a estetické hodnoty.

Od majstrovských diel starovekých kultúr po súčasné inovatívne konštrukcie, kategória architektúry vám umožní preskúmať rôzne éry a technológie, ktoré formujú vývoj stavebného umenia. Taktiež tu nájdete informácie o slávnych architektoch a ich prínose k architektúre.

Táto kategória je ideálna pre všetkých, ktorí majú záujem o architektúru ako umeleckú formu, ale aj o praktické a technické aspekty stavieb. Nech už máte záľubu v historických budovách, súčasných inováciách alebo budúcnosti urbanistického plánovania, kategória architektúry vám otvorí dvere do fascinujúceho sveta konštrukcie a návrhu.