! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Architektúra strana 96 z 112

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Automat na výstavu


První monografie pavilonu ČSSR na Expo 67 vychází k příležitosti stejnojmenné výstavy v Chebu. Martin Bernátek, Vladimíra Büngerová, Daniela Kramerová, Henrieta Moravčíková, Terezie Nekvindová, Martin Strakoš a Marta Sylvestrová se v ní zaměřili na kritické zhodnocení československé účasti z hlediska problematiky výstavnictví, architektury, audiovizuálních exponátů nebo otázky česko-slovenských vztahů. Světová výstava v Montrealu v roce 1967 byla druhou z trojice poválečných prezentací Československa na světových výstavách a navázala na iniciační moment Expo 58 v Bruselu. Expo 67, specifickým formátem mezi uměním, architekturou a uměleckým řemeslem, předznamenává dnešní podobu výstavního provozu svou internacionalizací, spektakularitou, masovostí a silným ukotvením v politickém, ekonomickém a společenském pozadí. Název Automat na výstavu evokuje výraznou atrakci československého pavilonu interaktivní biograf Kinoautomat, i dobovou víru v automatizaci jako symbol moderního světa. Především ale slouží jako metafora pro situaci, v níž naše montrealská účast vznikala: Expo 67 se ve své době stalo v Československu jakýmsi měřítkem pro kvalitní provedení výstavnických expozic, bylo však i známkou rutinérského přístupu vedoucího k rozmělnění.
Vypredané
19,86 € 20,90 €

Nábytkové umění


Bohatě ilustrovaná publikace o architektuře interiérů. Zasvěcený komentář autora provádí čtenáře jednotlivými etapami vývoje nábytku od nejstarších dob až k postmoderně. Každá kapitola je věnována určitému historickému období, je uvozena typickou architekturou daného období nebo charakteristickým stavebním prvkem..
Vypredané
17,57 € 18,49 €

101 obývák - barvy,styly,zařízení


Možná nemáte na nový nábytek, ale přesto byste svůj byt rádi nějak oživili. Ale možná se právě stěhujete do nového a uvítali byste nějakou tu inspiraci. A právě pro vás je tady naše nová publikace. Najdete v ní řešení pro každou velikost a každý typ bydlení. A ještě ke všemu se můžete rozhodnout, jestli si přejete viktoriánský budoár, nejmodernější design všech barev nebo něco, co bude připomínat návštěvy u babičky.
Vypredané
9,74 € 10,25 €

Architectural Styles


Have you ever wondered what the difference is between Gothic and Gothic Revival, or how to distinguish between Baroque and Neoclassical? This guide makes extensive use of photographs to identify and explain the characteristic features of nearly 300 buildings. The result is a clear and easy-to-navigate guide to identifying the key styles of western architecture from the classical age to the present day.
Vypredané
19,48 € 20,50 €

Urban Technologies


Urban Technologies
Vypredané
19,48 € 20,50 €

10 geometrických transformací


Znáte shodná a podobná zobrazení? Možná ano, ale afinní a projektivní transformace už spíše ne. Tato kniha od autora známé publikace Umění vidět v matematice informuje o deseti základních transformacích v rovině a neobvyklým způsobem, v rámci u nás dostupné literatury, spojuje analytický a syntetický přístup k této problematice. Výklad vychází ze znalostí a zkušeností středoškoláka, jeho poznatky o shodném a podobném zobrazení shrnuje a prohlubuje. Nově pak zavádí afinní a projektivní transformace roviny a pro srovnání i kruhovou inverzi. Předností publikace jsou její mnohé inspirace z přírody i ze zdánlivě odlehlých oborů lidské činnosti. Přinášejí podněty, které s nimi geometrii spojují a jejichž podobnost si většinou neuvědomujeme. Kniha je členěna do 14 kapitol, z nichž 2 mají ráz intermezza (jazyk geometrie, pokrývání roviny). K samostatnému promýšlení učiva slouží sbírka úloh, která je součástí publikace.
Vypredané
9,74 € 10,25 €

Making Space


Timely re-issue of the groundbreaking manifesto for feminist architecture Making Space is a pioneering work first published in 1984 which challenges us to look at how the built environment impacts on women’s lives. It exposes the sexist assumptions on gender and sexuality that have a fundamental impact on the way buildings are designed and our cities are planned. Written collaboratively by the feminist collective Matrix, tthe book provide a full blown critique of the patriarchal built environment both in the home and in public space, and outline alternative forms of practice that are still relevant today. Making Space remains a path breaking book pointing to possibilities of a feminist future. Some authors worked for the London-based Matrix Feminist Architect’s collective, an architectural practice set up in 1980 seeking to establish a feminist approach to design. They worked on design projects—such as community, children and women’s centres. Others were engaged in building work, teaching and research. The new edition comes with a new introduction examining the context, process and legacy of Making Space written by leading feminists in architecture.
Vypredané
19,48 € 20,50 €

Rozmanité 19. storočie


Exkluzívna obrazová publikácia prináša celistvý obraz architektonického diania 19. storočia na Slovensku v prepojení s históriou Európskeho kontinentu. Sústreďuje sa na dokumentovanie skutočností, zaznamenáva obrovský pokrok vo vývoji, vede a technike, upozorňuje na ekonomický a sociálny vývoj, ako aj umelecký vývoj významných architektonických osobností a dopĺňa poznanie o prúde umeleckých dejín Európy. Publikácia s bohatým poznámkovým a fotografickým aparátom je určená nielen pedagógom a študentom histórie architektúry, ale i širokej verejnosti.
Vypredané
18,91 € 19,90 €

The Short Story of Architecture


Five chunky puzzles with cute animals, numbers and colours! In this delightful game very young children can have fun and learn while putting together five simple puzzles. Each four-piece jigsaw features bright, quirky animal illustrations that are matched to a colour, number and animal name. Beautifully packaged in a gift box, for children aged 24 months and up.
Vypredané
18,53 € 19,50 €

Umělecké památky Moravy a Slezska


První svazek třídílného soupisu památek popisuje kulturně-umělecké bohatství Moravy a Slezska v abecedním sledu A-I.
Vypredané
16,43 € 17,29 €

Ikony architektúry


Kniha Ikony architektúry s podtitulom ...čo by deti mali vedieť o slovenskej a svetovej architektúre má ambíciu robiť osvetu medzi deťmi a mládežou o kvalitnej architektúre a najmä o najdôležitejších dielach slovenskej modernej architektúry, ktoré už patria do kultúrneho aj architektonického dedičstva na Slovensku. Knižka je rozdelená do 4 kapitol. V prvej kapitole autorka deťom objasňuje, čo je architektúra, v druhej kapitole predstavuje najznámejšie ikonické diela svetovej architektúry. V tretej kapitole predstavuje štyroch najvýznamnejších zakladateľov slovenskej modernej architektúry (D. Jurkovič, M. M. Harminc, E. Belluš a V. Karfík) a ich tvorbu a v štvrtej kapitole sa deti zoznámia s najvýznamnejšími dielami slovenskej modernej architektúry rokov 1960 – 2000. Autorka publikácie Darina Lalíková sa už niekoľko rokov venuje osvete na tému architektúry medzi deťmi a mládežou.
Vypredané
17,96 € 18,90 €

Architektura ve věku rozdělené reprezentace


Kniha významného teoretika moderní architektury, profesora univerzity v Cambridge, tematicky založená na pomezí historie architektury a filozofie, je mnohovrstevným výkladem o lidské kultuře ohrožené rozkladem celistvosti světa a o hledání cest, jak napomoci - zejména v oblasti architektury - její obnově. Autor vychází ze skutečnosti, že myšlenkové proměny, k nimž došlo postupně mezi 16. a 18. stoletím, vedly k rozkladu představy hierarchicky uspořádaného univerza, tedy představy opírající se o tradiční kosmologii.
Vypredané
15,86 € 16,69 €

Britains 100 Best Railway Stations


Discover the architectural gems that are Britain's 100 Best Railway Stations in this Sunday Times top 10 bestseller 'This is a cracker . . . a beautiful book' Chris Evans It is the scene for our hopeful beginnings and our intended ends, and the timeless experiences of coming and going, meeting, greeting and parting. It is an institution with its own rituals and priests, and a long-neglected aspect of Britain's architecture. And yet so little do we look at the railway station. Simon Jenkins has travelled the length and breadth of Great Britain, from Waterloo to Wemyss Bay, Betws-y-Coed to Beverley, to select his hundred best railway stations. Blending his usual insight and authority with his personal reflections and experiences - including his founding the Railway Heritage Trust - the foremost expert on our national heritage deftly reveals the history, geography, design and significance of each of these glories. Beautifully illustrated with colour photographs throughout, this joyous exploration of our social history shows the station's role in the national imagination; champions the engineers, architects and rival companies that made them possible; and tells the story behind the triumphs and follies of these very British creations. These are the marvellous, often undersung places that link our nation, celebrated like never before. 'However spectacular the book's photographs, it's the author's prowess as a phrase-maker that keeps you turning the pages' The Times 'An uplifting exploration of our social history' Guardian
Vypredané
17,58 € 18,50 €

Gotická architektura


Kniha vysvetľuje základná princípy gotického štýlu. Ponúka nám pohľad na vývoj stavebných slohov v jednotlivých krajinách Európy, aj so svojimi svetoznámimi stavbami.
Vypredané
10,51 € 11,06 €

A magyar építészet mesterei (2. javított kiadás)


A magyar építészet mesterei (2. javított kiadás) leírása Második, javított kiadás Magyarországon a 2014-es esztendőt az "Építészet évének" nyilvánították Ybl Miklós kétszáz éves születésnapja alkalmából. Emellett fontos kiemelni azt is, hogy idén száz éve, az első világháború kezdetével ért véget a magyar építészet egyik legragyogóbb és leggazdagabb időszaka. Ami azonban véget ért, az nem múlt el: az ebben az időszakban létrehozott művészetből sokat merítettek a következő generációk. Ez a könyv tisztelgés az elmúlt háromszáz év jól vagy kevésbé ismert nagy építészei előtt, akik maradandó alkotásaikkal gyarapították a magyar kultúrát. Ugyanakkor olyan összegzés is kíván lenni, amely amellett, hogy bemutatja a közelmúlt három évszázadának jelentős alkotóit és műveiket, bevezeti az olvasót az építészet világába is: megmutatja a lehetséges épületelemzési szempontokat és értelmezési módokat, felhasználja és megmagyarázza azokat a szakkifejezéseket, amelyek az építészeti mű leírásánál használatosak - bízva abban, hogy ezek segítségével még közelebb kerül az olvasóhoz az építészet sokszínű világa.
Vypredané
12,23 € 12,87 €

Barockes Prag


Ein Baustil, der das Stadtbild veränderte. Bauten voller Rätsel. Prag als Perle der Barockkultur
Vypredané
16,82 € 17,70 €

Baroque Prague


The architectural style that changed the city. Edifeces full of secrets of ingenious creators. Prague - the jewel of Baroque culture
Vypredané
16,82 € 17,70 €

The Prague Cathedral


of Matthias of Arras and Peter Parler
Vypredané
16,82 € 17,70 €

Operative Design


The core idea for this project is to use operative verbs as tools for designing space. These operative verbs abstract the idea of spatial formation to its most basic terms, allowing for an objective approach to create the foundation for subjective spatial design.
Vypredané
16,63 € 17,50 €

Toto je priestor venovaný fascinujúcemu svetu stavebných diel, dizajnu a konštrukcie. Kategória kníh o architektúre vás zavedie do sveta, kde sa stretávajú funkčnosť, estetika a inovácia, aby vytvorili unikátne a pôsobivé stavby.

V tejto kategórii nájdete rôzne aspekty architektúry, vrátane historických pamiatok, moderných stavieb, urbanistického plánovania a dizajnu interiérov. Tu môžete objaviť rozmanité štýly a prístupy k architektonickému návrhu, ktoré odrážajú nielen funkčné potreby, ale aj kultúrne, sociálne a estetické hodnoty.

Od majstrovských diel starovekých kultúr po súčasné inovatívne konštrukcie, kategória architektúry vám umožní preskúmať rôzne éry a technológie, ktoré formujú vývoj stavebného umenia. Taktiež tu nájdete informácie o slávnych architektoch a ich prínose k architektúre.

Táto kategória je ideálna pre všetkých, ktorí majú záujem o architektúru ako umeleckú formu, ale aj o praktické a technické aspekty stavieb. Nech už máte záľubu v historických budovách, súčasných inováciách alebo budúcnosti urbanistického plánovania, kategória architektúry vám otvorí dvere do fascinujúceho sveta konštrukcie a návrhu.