! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Film - encyklopédie, ročenky strana 6 z 27

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

E.T. the Extra-Terrestrial: The Ultimate Visual History


The definitive account of the motion picture phenomenon, E.T. the Extra-Terrestrial: The Ultimate Visual History is a must-have for fans of the beloved Steven Spielberg classic. Documenting the complete history of E.T., the book explores Spielberg's initial inspiration for the story, the challenging shoot, and the record-breaking success, as well as the film's endurance, examining the merchandising it inspired and the reasons E.T. holds a permanent place in the hearts of movie fans the world over. E.T. the Extra-Terrestrial: The Ultimate Visual History features exclusive interviews with key members of the creative team, including cast and crew. Filled with visual treasures, the book also includes rare and never-before-seen imagery from the Amblin Entertainment archives, including on-set photography, concept art, and storyboards, plus a wealth of removable insert items, such as annotated script pages, studio memos, preliminary sketches, and more. The perfect tribute to a film that defines movie magic, E.T. the Extra-Terrestrial: The Ultimate Visual History is the final word on a modern masterpiece.
U dodávateľa
56,95 € 59,95 €

The Making of HBO's House of the Dragon


Discover the filmmaking secrets behind HBO and Sky’s HOUSE OF THE DRAGON! Witness the genesis of a Targaryen dynasty with this deluxe book that explores the creation of HBO’s hit series House of the Dragon. Based on visionary author George R. R. Martin’s book Fire & Blood, House of the Dragon charts the earth-shattering events that led to the fall of Westeros’s most powerful family, House Targaryen. Brought to the screen by showrunners Ryan Condal and Miguel Sapochnik, the ambitious prequel series required a striking new vision that would transport viewers back in time, two centuries before the events of Game of Thrones. With unparalleled access to the show’s cast and crew, including Condal, Sapochnik, and Martin, this book tells the incredible story of their creative journey, from the initial scriptwriting process to the epic international shoot. Illustrated with a remarkable wealth of concept art, on-set photography, and other key visuals, this is the ultimate companion to House of the Dragon and a must-have for fans. EXCLUSIVE ACCESS: Go behind the scenes of House of the Dragon and discover exclusive insights and secrets from the show’s ambitious shoot. REVEALING INTERVIEWS: Go behind the scenes of House of the Dragon through in-depth interviews with showrunners Ryan Condal and Miguel Sapochnik, creator George R. R. Martin, and the incredible cast including Matt Smith, Paddy Considine, Emma D’Arcy, Olivia Cooke, Milly Alcock, and Emily Carey. STUNNING IMAGERY: Explore a treasure trove of never-before-seen images, including concept designs for the show’s dragons, locations, and costumes, plus candid on-set photos. OFFICIALLY LICENSED: The only officially licensed making-of book for HBO‘s House of the Dragon. COMPLETE YOUR COLLECTION: The perfect companion to The Art of Game of Thrones and Game of Thrones: The Costumes.
U dodávateľa
60,75 € 63,95 €

Súdna sieň


Málokto z divákov si asi uvedomuje, čo všetko predchádza tomu, keď si o šiestej večer zapne televíziu JOJ a nechá sa vtiahnuť do osudov jednotlivých postáv. Znie to až neuveriteľne, no v Súdnej sieni sa už vystriedalo takmer päťtisíc účinkujúcich! Okrem nich program pripravujú dramaturgovia, režiséri, scenáristi, produkcia a právnici, ktorí pomáhajú pri kreovaní príbehov a strážia ich korektnosť. V knihe Súdna sieň nájdete množstvo „zákulisných“ informácií - profily osobností, ktoré poznáte z obrazovky, jednotlivé kauzy, fotografie, no aj zaujímavosti o ľuďoch za kamerami a za celým projektom. Keď v roku 2008 televízia JOJ Súdnu sieň rozbiehala, počúvali tvorcovia väčšinou názory, že také niečo ľudí baviť nebude, že je to výstrel do tmy a diváci neocenia žáner, v ktorom hrajú neherci. Všetko však zafungovalo. Tak dobre, že Súdna sieň bude určite pokračovať aj v budúcnosti. Je totiž stálicou. Diváci o šiestej večer zapínajú televízor, aby sa pobavili, poučili, možno aj rozhorčili a niekedy si aj poplakali. Táto kniha je venovaná práve im.
U dodávateľa
12,34 € 12,99 €

Příběh filmu Po strništi bos


Režisér Jan Svěrák vypráví, jak vznikal jeho nejnovější film, a prozrazuje, co byli herci ochotni svým rolím obětovat, proč se točilo až ve vzdálených Slavonicích a jak se filmový scénář liší od knižních vzpomínek Zdeňka Svěráka. Výpravná publikace s množstvím barevných fotografií a dokumentů nechává čtenáře nahlédnout do úspěšné tvůrčí dílny otce a syna Svěrákových a do zákulisí natáčení jednoho z nejočekávanějších filmů roku 2017. Historky z natáčení, postřehy a úvahy tvůrců, řešení autorských i technických problémů – to vše z první ruky – dělá knihu atraktivní nejen pro odborníky, ale pro každého milovníka českého filmu.
U dodávateľa
12,34 € 12,99 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Hra na kalmára


Chcete zistiť viac o hre na kalmára, o postavách a jednotlivých epizódach najsledovanejšieho seriálu Squid Game? Dozviete sa, čo inšpirovalo jeho tvorcov, aké odkazy do seriálu ukryli a čo by nás mohlo prekvapiť v druhej sérii! Odhaľte konšpirácie ukrývajúce sa za príbehom seriálu Squid Game. Toto všetko a ešte viac prináša 100 % neoficiálny sprievodca seriálom Squid Game – netflixovej senzácie roku 2021, ktorá dominovala rebríčkom sledovanosti a získala niekoľko Zlatých glóbusov.
Na sklade 2Ks
12,34 € 12,99 €

dostupné aj ako:

Příběh studia Pixar


Animované filmy Příběh hraček, Hledá se Nemo, Úžasňákovi nebo Auta znají nejen děti, ale i jejich rodiče po celém světě. Za všemi stojí studio Pixar, jehož majitelem byl dlouhá léta legendární Steve Jobs. O obrovský úspěch Pixaru se zasloužil i jeho někdejší finanční ředitel Lawrence Levy. Ve své knize podrobně popisuje jak vznik legendárních filmů, tak nelehké začátky celé společnosti.
U dodávateľa
13,29 € 13,99 €

Za oponou


Mladý režisér nás vezme přímo na natáčení seriálu Za oponou. Bez příkras vypoví, jaké to je prosazovat a točit seriál, když vaše režisérská hvězda teprve vychází. Chcete vědět, čím Dan Pánek získal Hynka Čermáka pro roli drsného ředitele divadla? Jak zápasil s financováním nízkorozpočtového seriálu? Zajímají vás názory známých herců na natáčení seriálu a povolání herce? Chcete prostřednictvím fotografií nahlédnout na plac i do hereckých šaten? Pak pozor, opona jde nahoru!
U dodávateľa
13,29 € 13,99 €

Úvod do dokumentárního filmu


Klíčová kniha teorie dokumentárního filmu. Je sestavena na základě odpovědí na osm otázek, například – jak se dokumentární filmy liší od ostatních druhů filmu a jaké žánry dokumentu známe. Definuje základní pojmy a zároveň zavádí jednoznačné kategorie, které pomáhají v orientaci různorodé dokumentární kinematografie. Odpovědi na otázky formuluje jednoduše, s podporou mnoha příkladů; kniha je ideální učební pomůckou. Nichols zároveň uvádí vlastní koncepci šesti modů dokumentárního filmu (dopracovaná oproti původním čtyřem, které uvedl v knize Representing Reality). Kniha se na akademické půdě stala jednou ze základních teoretických koncepcí dokumentárního filmu vůbec.
U dodávateľa
28,48 € 29,98 €

Střípky české zábavy


Publikace je významným příspěvkem k poznání historie české kultury a jejích interpretů v době, kdy se rozvíjela a začínala se prosazovat jako ukazatel české kultury a svébytnosti. V knize se tak dočtete o vzniku prvního skutečně českého divadla a jeho zakladatelích, o kramářských písních a zapomenutém písničkáři Františku Haisovi, o prvním českém hudebním managerovi Josefu Srbu-Debrnovi, jak se bavili Pražané na Jubilejní výstavě roku 1891, o kabaretu Červená sedma, prvních českých filmařích.
U dodávateľa
14,24 € 14,99 €

Stranger Things: The Ultimate Pop-Up Book


Embark on an explosive 3D journey through the world of Netflix's hit series Stranger Things. Netflix's Emmy Award-winning series Stranger Things has captivated the imaginations of millions of viewers all around the world. Now fans can experience the series like never before with stunning, pop-off-the-page re-creations of iconic moments from the show.Inside, readers will adventure alongside Eleven and Mike Wheeler, crack the Russian code with Steve Harrington at Scoops Ahoy, face off against the terrifying Demogorgon, and much more. Featuring five richly detailed spreads packed with jaw-dropping pops, Stranger Things: The Ultimate Pop-Up Book is an explosive, must-have guide to Hawkins, Indiana, the Upside Down, and beyond.
U dodávateľa
74,05 € 77,95 €

A touhle bombou se musíme rozloučit


Richard Porter byl po 13 let a 22 sezón dramaturgem nejsledovanější automobilovou televizní show na světě. Od katastrofálního pilotního dílu v roce 2002 až do nečekaného utnutí v roce 2015 se podílel na scénáři, opravoval v něm gramatické chyby, vymýšlel urážky pro Stiga, dumal, jak sérii udělat ještě vtipnější, a propil hektolitry různých nápojů ve společnosti tří chlápků, z nichž se během těch let staly superhvězdy – byli to Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May. O tom, jaké to přímo uvnitř Top Gear bylo, napsal Richard Porter tuto knihu (název Top Gear nesmí z licenčních důvodů být na obálce) a přidal pár povedených historek z natáčení. "Lepšího kronikáře třinácti triumfálních let pořadu Top Gear si lze stěží představit."
U dodávateľa
15,57 € 16,39 €

Jak se dělá film


Každý ví, co je to film. Ale jen málokdo si dokáže dopodrobna představit, kolik lidí a jak dlouhou dobu běžný celovečerní film pomáhá natočit a představit divákům. Víte třeba, co jsou to brunclíci, proč se píše tolik verzí scénáře a co přesně dělá paní, které se říká skriptka? Které triky v dnešní době vznikají před kamerou a které v počítači? Proč filmy potřebují své architekty? Komu se říká tajemným slovem cameo? Co má společného lokační skaut s členem skautského oddílu? Anebo, k čemu všemu je filmařům a jejich filmům užitečný filmový festival? Publikace, která volně navazuje na úspěšnou knihu Jak vznikl film (Argo,2017), bude vedle hlavního textu obsahovat opět také experimentální část plnou návodů připravených propagátorkou animovaných filmů Karolínou Čížkovou, která dětem i dospělým ukáže, jak si v domácích podmínkách natočit a rozšířit opravdový film. Kniha bude doplněna bohatými ilustracemi, jejichž autorem je opět Nikkarin. Kniha je určena pro zvídavé čtenáře od 8 let, ale i pro mnohem starší nebo pro celou rodinu. Vydání knihy podpořilo Ministerstvo kultury České republiky.
U dodávateľa
15,57 € 16,39 €

Ježiš vo filme


Ježiš Nazaretský predstavuje dominantnú postavu v západnej civilizácii už viac než 2 000 rokov, odkedy žil a zomrel v rímskej Palestíne v 1. storočí. Postupne sa stal ústrednou postavou aj v nastupujúcej globálnej kultúre. Jeho príbeh sa počas storočí po jeho smrti pretransformoval na rôzne vizuálne formy a je preto logické, že s nástupom „pohyblivých obrázkov“ sa stal jedným z prvých námetov pre filmových tvorcov. Kniha amerického profesora religionistiky a filmového kritika W. Barnesa Tatuma je dôslednou analýzou zobrazovania postavy Ježiša Krista vo filme a zároveň je osobitým pohľadom na dejiny svetovej kinematografie. Autor si pre svoj rozbor „Ježiša vo filme“ vybral zásadné diela strieborného plátna. Slávne snímky Od jasličiek ku krížu (1912), Intolerancia (1916), Kráľ kráľov (1927), Quo vadis (1951), Rúcho (1953), Ben Hur (1959), Kráľ kráľov (1961), Barabáš (1962), Najväčší príbeh všetkých čias (1965), Evanjelium sv. Matúša (1964), Jesus Christ Superstar (1973), Godspell (1973), Ježiš Nazaretský (1977), Život Briana (1979), Ježiš (1979), Posledné pokušenie Krista (1988), Ježiš z Montrealu (1989), Ježiš (1999), Evanjelium podľa Jána (2003), Umučenie Krista (2004) a Syn človeka (2006) rozoberá z rôznych uhlov. Opisuje okolnosti ich vzniku a venuje sa forme i obsahu Ježišovho príbehu na plátne s osobitým dôrazom na scenáristické využitie evanjelií. Skúma akými prostriedkami je Ježiš zobrazený ako filmová postava, ktoré výroky sprevádzajú jeho stvárnenie a zároveň sumarizuje a hodnotí reakcie verejnosti i kritiky. Aj keď uznáva umelecké či kinematografické kvality jednotlivých snímok, dôraz kladie na ich biblický, historický a teologický rozmer. Pre diváka filmu o Ježišovi možno problém filmového Ježiša vyjadriť ako štvorakú otázku: Do akej miery je snímka o Ježišovi nielen filmársky zaujímavá, ale aj literárne ohľaduplná k prameňom evanjelií, historicky pravdepodobná a teologicky uspokojivá? Filmoví tvorcovia, ktorí si trúfli priviesť Ježiša na plátno, čelili skutočne náročnej úlohe a aj vďaka nim je jeho miesto v kultúre rovnako veľké ako v cirkvi.
U dodávateľa
21,84 € 22,99 €

dostupné aj ako:

Není čas zemřít


James Bond odešel z aktivní služby a žije teď v klidu na Jamajce. Ten klid však trvá jen do doby, kdy ho navštíví jeho starý přítel Felix ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise, v níž jde o záchranu uneseného vědce, se však změní v noční můru, když Bonda přivede na stopu rafinovaného zločince vyzbrojeného novou, zkázonosnou zbraní. Dárkově vypravená kniha zavede čtenáře do zákulisí natáčení 25. oficiálního filmu o Jamesi Bondovi a odhalí místa, postavy, pomůcky, zbraně a auta filmu Není čas zemřít. V knize najdete exkluzivní fotografie z natáčení, detaily dramatických scén, kostýmní návrhy, rozbory kaskadérských kousků. To vše doplňují rozhovory s herci a členy štábu.
Na sklade 1Ks
26,02 € 27,39 €

Iluzívne a antiluzívne vo filme


Zborník Iluzívne a antiiluzívne vo filme tvorí súbor príspevkov z 18. ročníka česko-slovenskej filmologickej konferencie, ktorá sa uskutočnila v dňoch 12. až 15. októbra 2017 v Krpáčove. Hlavná téma filmologickej konferencie reaguje na tradičnú problematiku realizmu, zobrazovania reality vo filme. Na jednej strane ide o iluzívne, mimetické chápanie filmu a umenia, pri ktorom prevažuje tendencia generovať a recipovať umelecké dielo ako svet. Na strane druhej môžeme hovoriť o antiiluzívnom, antimimetickom prístupe, v tomto prípade prevažuje tendencia chápať umelecké dielo ako hru. Príspevky v zborníku sa venujú rôznym historickým a teoreticko-estetickým témam fikčnosti, realistickosti, parametrom rôznych iluzívnych a antiiluzívnych tendencií v dejinách kinematografie. Do zborníka sú zaradené aj texty z osobitného panelu Ústavu divadelnej a filmovej vedy SAV na konferencii, ktorého hlavnou témou sa stali premeny cenzúry v československej kinematografii.
Na sklade 1Ks
4,75 € 5,00 €

Jolly Roger na stříbrném plátně 2


Filmová encyklopedie filmů o pirátech z let 1961-1990, během nichž plátnům kin, ale také stále víc televizním obrazovkám vévodili Tygři sedmi moří, Nezkrotná Angelika, Ostrovy pokladů, Tygři z Mompracemu nebo Černí korzáři a herecké hvězdy jako Gerard Barray, Michele Mercierová, Kabir Bedi, Yul Brynner, Robert Shaw nebo Charlton Heston a o slovo se hlásili také mezihvězdní piráti v hrané i animované podobě jako kapitán ze Zanaku nebo kapitán Harlock.
Predpredaj
30,78 € 32,40 €

Cenzúra


Na označenie mocenského zasahovania do umeleckého diela, na jeho úplné zastavenie alebo na zníženie jeho dostupnosti nemáme praktickejší pojem ako cenzúra. Nezáleží pritom na vymedzení podľa obdobia (času, režimu) alebo krajiny, teritória. Kniha Cenzúra a dokumentárny film po roku 1989 sa venuje formám a prejavom cenzúrnych zásahov, ktoré sa na Slovensku po roku 1989 objavili v súvislosti s autorskym dokumentárnym filmom. Za najviac dotknuty žáner nielen u nás, ale napríklad aj v Spojenych štátoch pritom môžeme považovať investigatívny typ dokumentu. Autor najprv v krátkom historickom prehľade rekapituluje mechanizmy fungovania cenzúry riadenej štátom, ktoré sa v prípade filmovej tvorby uplatňovali v období prvej Československej republiky (1918 1938), za vojnovej Slovenskej republiky (1939 1945) a v byvalom Československu (1948 1989). Rezíduá tychto foriem sa neskôr plynule objavili aj v demokratickej Slovenskej republike (od roku 1993), a to najmä vo forme politicky, nábožensky alebo osobne motivovaného tlaku na pôvodnú tvorbu a jej autorov zo strany predstaviteľov vládnych strán, ich nominantov, záujmovych skupín alebo sociálnych hercov vystupujúcich vo filme. Pomocou interpretačnych nástrojov na analyzu tychto fenoménov konfrontuje autor situáciu u nás s porovnateľnou situáciou v USA (od roku 1968), kde do vyroby i distribúcie filmov aktívne zasahujú najmä organizácia MPAA a združenie CARA. Autor sa snaží nájsť odpoveď na otázku: Ak je cenzúra na Slovensku podľa zákona z roku 1990 neprípustná, prečo sa v súvislosti s dokumentárnou tvorbou termíny ako cenzúra a trezorovy film opakovane objavujú vo verejnom, v mediálnom a odbornom diskurze? Martin Palúch je filmovy vedec a pedagóg. Od roku 2002 pôsobí ako samostatny vedecky pracovník v Ústave divadelnej a filmovej vedy SAV v Bratislave. Zároveň prednáša na Fakulte dramatickych umení Akadémie umení v Banskej Bystrici a na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU v Bratislave. Je spoluautorom monografie Herec Ivan Palúch (2008) a autorom dvoch knižnych publikácií Vnem v zrkadle fotografie a filmu (2010) a Autorsky dokumentárny film na Slovensku po roku 1989 (2015).
Na sklade 1Ks
9,50 € 10,00 €

Zóna


"Film Andreje Tarkovského Stalker se britskému prozaikovi a esejistovi Geoffu Dyerovi nesmazatelně zapsal do paměti již před třemi desítkami let, kdy jej viděl poprvé. V nové knize nabízí Dyer, autor známý svými žánrově obtížně zařaditelnými texty, svéráznou reflexi tohoto vrcholného díla světové kinematografie, která postupně přerůstá v originální zamyšlení nad obecnějšími otázkami vztahu života a umění. Zóna je výstižnou ukázkou Dyerovy schopnosti objevného pohledu, přesného pozorování a nezaměnitelného autorského hlasu, libujícího si ve střídání poloh, spojování nespojitelného a odbočkách nejrůznějšího druhu. Bezpochyby jde o jednu z nejoriginálnějších a nejhumornějších knih na téma filmu a umění vůbec. "
U dodávateľa
1,52 € 1,60 €

Továrna na „falešné“ sny …a Oskara získá


Tato kniha je pro opravdové filmové fanoušky, které zajímá práce spojená s napsáním scénáře, natočením a výrobou filmu i jeho financováním a v neposlední řadě s náročnou prací herců. Jména tvůrců v knize ne vždy zdobí první stránky časopisů a novin, přestože vydávají ze sebe všechno. Odkrývají pravdu o dnešním často bezohledném filmovém byznysu, demytizují představy o pohádkovém životě v hollywoodské „továrně na sny“ a upřímně odhalují svou trnitou cestu k filmování. Na vlastních příkladech dokazují, že když má někdo odhodlání, cíl, víru a trochu štěstí něco dokázat, že se mu to podaří. Čtenář často netuší, že jeho oblíbený film napsal nebo natočil někdo, jehož životní příběh je pozoruhodný, přestože se o něm nikde nedočetl. Tato kniha je plná zajímavých příběhů, které protagonisti sami napsali nebo řekli autorům této knihy při osobních setkáních. Kniha obsahuje velké množství autogramů a fotografií. V tomto smyslu je originální a jedinečná.
U dodávateľa
14,06 € 14,80 €

V kategórii "Film - encyklopédie, ročenky" sa otvárajú brány do fascinujúceho sveta filmového umenia. Táto kategória je zasvätená všetkým filmovým nadšencom, ktorí túžia objaviť hĺbku a šírku kinematografického vesmíru.

V tejto kategórii nájdete encyklopédie, ktoré vám poskytnú komplexný prehľad o filmovom svete. Od historických pohľadov až po detailné informácie o filmových tvorcoch, režiséroch, hereckých obsadeniach a filmových štúdiách. Ročenky vám poskytnú aktuálne informácie o filmových udalostiach, nových projektoch a trendy v kinematografii.

Budete mať prístup k rozsiahlym zoznamom filmov z rôznych žánrov, období a krajín. Objavíte diela, ktoré sú považované za klasiky filmového umenia, rovnako ako aj moderné hity, ktoré zaujímajú dnešnú filmovú scénu.

Či ste študent filmových štúdií, nadšenec do filmu alebo jednoducho chcete objaviť nové tituly na svojom zozname pre sledovanie, táto kategória vám umožní hlbšie sa ponoriť do sveta filmu, jeho histórie a aktuálnych trendov. Prechádzajte stránkami a objavujte nekonečné možnosti, ktoré filmové umenie ponúka.