! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Prírodná lekáreň, bylinky strana 14 z 20

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Gyógynövény-kiskáté


A növények gyógyító erejének ismerete igen régi, már az őskori ember elsajátította a növényi táplálék felkutatása során. Nagy előnye, hogy semmilyen mellékhatása nincs, és olcsó az elkészítése. Az egyes gyógynövények hatását fokozza, hogy bizonyos növények több hatóanyagot is tartalmaznak, így nem csupán egyetlen betegség esetén értékesek és alkalmazhatók.
Vypredané
2,45 € 2,58 €

Přírodní medicína


Léčivá síla některých rostlin má blahodárné účinky na lidský organismus, s jejich pomocí se lze zbavit mnoha nemocí a neduhů. Tento lexikon čtenáře zasvětí do umění přírodní medicíny, pojednává o její historii, o homeopatii, fytoterapii a samoléčbě. Poradí, jak léčivé rostliny pěstovat, sklízet, skladovat a zpracovávat. Jádro knihy tkví v obsáhlém přehledu rozmanitých léčivých rostlin a jejich podrobné charakteristice.
Vypredané
7,54 € 7,94 €

Kozmetikumok készítése otthon


A kozmetikumok készítése a világ egyik legszebb hobbija. Ha magunk készítjük a szépségápoló szereinket, pontosan összeállíthatjuk a bőrünk igényeinek leginkább megfelelő készítményeket, kiválaszthatjuk a tökéletes összetevőket. Fedezzük fel a hatóanyagok széles palettáját: az Alooe verától az avokádóolajon, a kakaóvajon, a karnaubaviaszon, a rügeni gyógykrétán és a selyempúderen át egészen a teafáig és a vadrózsaolajig. A teljesen személyre szabott kozmetikum előállításához a lehetőségek száma szinte végtelen. Merüljünk hát el a kozmetikumok világában, adjunk teret elképzelésünknek! Sok sikert és örömet hozzá! Pontos, kipróbált receptekből válogathatunk, amelyek elkészítését fotókkal illusztrálva, lépésről lépésre részletesen ismerteti a könyv. A tartalomból - Alapismeretek - Bőrünk - A különböző bőrtípusok - A kozmetikumkészítés alapiskolája - Az alapfelszerelés - A munkafelület - A biztonságos munkavégzés - Hobbi vagy üzlet - Nyersanyagok - A kozmetikumok alapanyagai - Arctisztítás - Arcápolás - Tisztálkodás - Testápolás
Vypredané
10,94 € 11,52 €

Rostlinná afrodiziaka


Unikátní kniha pojednávající o rostlinách používaných jako afrodiziaka. Dozvíte se jak kerá rostlina působí, co je potřebné pro kvalitní sex, jak nastartovat a obnovit sexuální potřeby, čeho se vyvarovat atd. Kniha obsahuje i osvědčené afrodiziakální recepty.
Vypredané
9,82 € 10,34 €

Gyógyító borogatások és pakolások


A borogatások csodát tesznek, és valóban orvosolják a bajt. Káros mellékhatások nélkül alkalmazhatjuk őket, ha betartunk néhány praktikus tanácsot. A könyvből megtanulhatjuk az ehhez szükséges tudnivalókat. A szerzőnők részletesen bemutatják, hogy az egyes panaszokra mely borogatások alkalmazhatók, hogyan készítsük el, és hogyan helyezzük fel őket. Így természetes módszerrel őrizhetjük meg egészségünket.
Vypredané
10,01 € 10,54 €

Sila liečivých rastlín


Akosi symbolicky v čase, keď kvitne väčšina byliniek s liečivými účinkami, vychádza táto kniha o sile a pôsobnosti liečivých rastlín dopestovaných v záhradách či črepníkoch. Nielenže sú krásne, ale môžeme ich využiť v kuchyni pri príprave chutných jedál, no predovšetkým nám vo forme čajov, odvarov, sirupov alebo tinktúr dokážu pomôcť pri rôznych chorobách, bolestiach i iných zdravotných problémoch. Autorkou tejto cennej knižky je prof. Ing. Anna Jakábová, Csc., jedna z najväčších odborníčok na Slovensku s praktickými i teoretickými skúsenosťami v oblasti pestovania a prípravy liečivých rastlín. Odborníčka, ktorá vychovala desiatky a desiatky absolventov Slovenskej poľnohospodárskej univerzity a autorka viacerých odborných i populárno-vedeckých publikácií. V tejto knihe spojila tradíciu pestovania rastlín s ich úžasnými liečivými účinkami. Popísala zdroje získavania týchto bylín, venuje sa aromatickým druhom a rozdeľuje ich medzi tie, ktoré poskytujú liečivé účinky pri použití listov, kvetov či koreňových častí. Profesorka A. Jakábová nás učí, kedy rastliny zbierať, ako po zbere upravovať a sušiť. Nechýbajú ani účinné produkty z liečivých bylín a ich spracovanie v domácich podmienkach. V závere navyše porovnáva naše rastliny s rastlinami tradičnej čínskej medicíny. Publikácia Sila liečivých rastlín je ďalšou súčasťou mozaiky edície vydavateľstva Plat4M Books Praktické rady záhradkárom, ktorej garantom je nestor slovenského záhradkárstva a ovocinárstva prof. Ing. Ivan Hričovský, DrSc.
Vypredané
8,50 € 8,95 €

Babiččina lékárna nad zlato


Do rukou se vám dostává knížka, která je obohacení m každé dobré knihovny. Naši dávní předkové se nem ohli spoléhat na antibiotika či jiné léky, byli od kázáni na pomoc přírody. V dnešní době se stále ví ce zajímáme o přírodní léky, mezi které patří i by linky. Léčivé rosltiny jsou významnými pomocníky i v prevenci nemocí, při zvyšování imunity organism u a odstraňování následků chronických onemocnění. Rádi bychom tedy přispěli k rozšíření a prohlouben í vašich znalostí o léčivých rostlinách a o možnos tech jejich využití v domácích podmínkách. Věříme, že poznávání, sběr, zpracování a rozumné používán í léčivých rostlin se stane zálibou přinášející už itek, zdraví a radost ze života všem, kteří vykroč í do přírody za její rozmanitou krásou a dary. Dal ší část publikace se zabývá kořením. Přiblíží vám jeho dějiny, zjistíte, kdy a odkud se k nám dostal o, věnuje se tradici koření a jeho použití i zvláš tnostem jeho vůní a chutí. Díky této knize budete moci používat koření s větší odvahou a požitkem
Vypredané
6,99 € 7,36 €

Přírodní antibiotika


Zevrubná publikace o rostlinách, které mohou v řadě případů posloužit jako náhražka antibiotik. Antibiotika v dnešní době ztrácejí účinnost, protože jednotlivé bakteriální druhy se jim velice rychle přizpůsobují. Je proto nutné hledat alternativní způsoby léčby. Autor podrobně popisuje dvacet léčivých bylin (např. pelyněk, jalovec, lékořice, zázvor, třapatka ad.), uvádí jejich výskyt, složení, způsoby přípravy a dávkování, vhodnost užívání na jednotlivé příznaky onemocnění, obecné posilující účinky i účinky vedlejší, tipy, jak bylinu optimálně pěstovat, i příklady jejího užívání v historii i např. v čínské medicíně či ajurvédě.
Vypredané
8,88 € 9,35 €

Květové esence - snadno a rychle


Květové esence jsou výtažky nebo odvary vyrobené z kvetoucích částí rostlin, které mají nezpochybnitelný blahodárný vliv na naši duševní stránku. První sadu 38 esencí namíchal britský lékař Edward Bach ve třicátých letech 20. století, od té doby však vzniklo velké množství nových, blahodárných léčiv. Kniha je jednoduchým průvodcem pro začátečníky, kteří mohou proniknout do tajů květin. Co všechno v ní najdete? - seznam více než 100 esencí - návod, jak vybrat tu správnou z nich - postup na jejich přípravu - případové studie: pravdivé příběhy o tom, jak esence pomohly - blahodárné účinky při jednotlivých onemocněních Nezbytná kniha pro všechny, kteří se zajímají o alternativní medicínu a vibrační léčebné účinky.
Vypredané
8,88 € 9,35 €

Legnagyobb hazugság - A Föld nevű bolygó


A könyv célja, hogy "Felébredj"! Megmutatja, miért szenved hétmilliárd ember a Földön. Számukra az élet "harc és szenvedés" - világossá válik, hogy a racionális agy egész életedben megvezet téged. Rámutatok, hogyan élhetsz másképpen! Nem rózsadombi villát, luxuskocsit és végtelen sikert ígérek az olvasóimnak. (Ezt már ígérték sokan!) Én felébredést: SZABADSÁGOT, ÖNMEGVALÓSÍTÁST adok Neked! EGY SZABAD EMBERNEK vannak e határai?! Egy felébredt oroszlánt, lehet e korlátozni?! TE add meg a VÁLASZT!
Vypredané
10,96 € 11,54 €

Theta Healing


1995-ben a háromgyermekes Vianna Stibalnél súlyos nyirokrendszeri rákot diagnosztizáltak. Miután a modern és az alternatív gyógyászat eszközei sorra kudarcot vallottak, végső elkeseredésében Vianna a théta-állapotban végzett intuitív leolvasás technikáját alkalmazta önmaga kezelésére. Őt magát is megdöbbentette az eredmény, hogy szinte azonnal javulni kezdett az állapota. A módszert ezután másokon is alkalmazni kezdte, egymást követték a csodás gyógyulások. A théta az elalvás előtti mély ellazulás állapota. Ebben a tudatállapotban agyunk még képes a tudatos döntéshozatalra, ám már a tudatalattinkat is elérjük, ahová nem csak az ötletek, a kreativitás vagy az álmok tartoznak, de a hitrendszerünk és a félelmeink is. Ráadásul ilyenkor egyszerű vizualizációval meg is változtathatjuk ezeket. A módszer könnyen tanítható, megtanulható és rendkívül hatásos. A könyv bemutatja, hogyan érhetjük el tudatosan a théta-állapotot, mit kell tennünk, hogy csupán hitrendszerünk és félelmeink megváltoztatásával megszüntessük betegségeinket. Ha útmutatása szerint kapcsolódunk a mindenség legmagasabb szintű szeretetéhez és energiájához, testi, lelki, szellemi és spirituális szinten egyaránt pozitív változásokat tapasztalhatunk az életünkben.
Vypredané
10,78 € 11,35 €

Gyógynövények ismerete


A gyógynövények használata állandóan megújuló és hiteles ismereteket kíván. A könyv szerzői sok évtizedes oktatói és gyakorlati tapasztalatukat és szemléletüket adják át az olvasónak. Rácz Gábor és Rácz-Kotilla Erzsébet életük javát a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen töltötték, tanítva gyógyszerész- és orvosnemzedékeket. Nem véletlen, hogy a könyvben sok erdélyi népgyógyászati értékelésre is sor kerül. Szabó László Gy. Kezdeményezésére több mint két évtizede a mai Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának vendégtanárai. A gyógyszerész-professzorok a hagyományokra alapozva számos gyakorlati ajánlással és modern ismeretekkel gyarapítják a gyakorló orvosok, gyógyszerészek és természetgyógyászok tudását, eleget téve az igényes és hiteles tájékozódásra törekvő, a fitoterápia és az alternatív medicina iránt érdeklődő olvasók kíváncsiságának is. A könyvet ugyancsak haszonnal forgathatják még egyetemi hallgatók és továbbképzésekben részt vevő gyógyszerészek, orvosok, tanárok, kertészek és a gyógynövénytermesztés iránt érdeklődők.
Vypredané
15,89 € 16,73 €

Magická sila bylín


V magickom receptári ponúka spisovateľka Denisa Fulmeková mnohé tradičné, no dnes už zabudnuté návody, ako vyjsť v ústrety láske, bohatstvu, úspechu, ako si zachovať mladosť a vitalitu, ako udržať tajomstvo, prípadne ako chrániť svojich blízkych, svoj domov, domáce zvieratá i vlastnú duševnú pohodu. „Už sú to celé roky, čo som začala zbierať rôzne povery o bylinách a špeciálne rady o ich správnom použití na magické účely. Počarili mi rastliny, avšak v tom najlepšom slova zmysle,“ priznáva autorka.
Vypredané
11,35 € 11,95 €

dostupné aj ako:

Lelki egyensúly természetes módszerekkel


Bizonyos természetes szerek segítségével akár hosszan tartó pszichés bántalmak esetén is megőrizheti lelki és szellemi egyensúlyát a mindennapok nehézségei közepette. A könyv áttekintést nyújt a pszichés rendellenességekről és a gyógyításukra használt pszichiátriai gyógyszerekről. Bemutatja a mellékhatások nélküli természetes szereket, bevált gyógyteákat és -tinktúrákat, a 38 Bach-virágesszenciát és jótékony meditációkkal ismertet meg. Tájékoztatást nyújt az enyhülést adó házi szerekről és alkalmazásukról számos lelki bántalom esetére.
Vypredané
9,84 € 10,36 €

Gyógyító növények termesztése és felhasználása


Készítse el saját, egészséges gyógynövényfőzeteit angol szakértők által kidolgozott receptek alapján! Ismerjen meg 100 fontos gyógynövényt és fedezze fel, mire jók, hogyan termeszthetők és hogyan gyűjthetők, hogyan alkothat belőlük gyógyhatású házi készítményeket és ... Folytatás ›› hogyan alkalmazhatja őket. Kövess lépésről lépésre a fotókkal és részletes adagolási útmutatóval ellátott recepteket, és készítsen házilag krémeket, balzsamokat, fürdősókat, arcpakolásokat, szappanokat! Több mint 70 tea, tinktúra, turmix, saláta és leves egészséges, gyógyító receptje. A(z) Gyógyító növények termesztése és felhasználása (Könyv) szerzője .
Vypredané
20,06 € 21,12 €

Domácí výrobky z léčivých rostlin


Kniha je praktickým a inspirujícím pomocníkem pro všechny, kteří chtějí bylinkařit a sami si doma zpracovávat byliny a léčivé plody. Je zde detailně a prakticky popsáno vše, co se týká výrobků z bylin - od sběru, sušení a skladování po výrobu sirupů, mastí, tinktur i složitějších věcí, jako jsou balzámy, octy či vína. Autor jednoduše objasňuje staré bylinářské postupy a přidává svá vlastní vylepšení. Přitom klade důraz na zpracování v domácích podmínkách, radí jak dosáhnout maximální účinnosti bylinných přípravků a jak se vyhnout všem konzervantům a chemickým přísadám. V knize je velké množství receptů, jak si pomocí domácí bylinné lékárny uchovat zdraví a zbavit se zdravotních potíží. Encyklopedie pro každého, kdo chce bylinkařit, a zatím neví, jak na to.
Vypredané
10,22 € 10,76 €

A Kárpát-medence ásvány- és gyógyvízei


"Az ásvány- és gyógyvíz-forrásoknak a történelmi időkben is kiemelt szerepe volt, de napjainkban világszerte felértékelődött a felszíni eredetű szennyezésektől védett, természetes, kedvező élettani hatású oldott anyagokat tartalmazó felszín alatti víz, ami a Kárpát-medencének különösen értékes kincse. Az volt a cél, hogy ennek a Kárpátok által határolt történelmi, földrajzi, geológiai egységnek a gazdag és értékes vízkészletével, valamint az ásványvizek kutatásának, feltárásának, minősítésének, hasznosításának történetével és módszereivel megismertessék az Olvasót. A könyv írói ismert szakemberek, akik szakmai ismereteik mellett az ásványvíz iránti elkötelezettségükről munkájuk során már eddig is tanúbizonyságot tettek. A könyv tartalmát és annak érthetőségét tekintve úgy készült, hogy annak tudományos szintje ne sérüljön, de azt egy átlagos műveltséggel rendelkező olvasó is megértse. A könyv tartalmát tekintve két nagyobb egységből áll. Az első fejezetek tartalmazzák a Kárpát-medence ásványvíz hasznosításának történetét, az ásvány- és gyógyvizek története során született törvényeket és rendeleteket, a Kárpát-medence földtani áttekintését, izotóp vízföldtani jellemzőit (pl. a víz korát), a vízfeltörések kísérő jelenségeit (pl. mofetták), a vízkészletek védelmét. Egy következő egység tartalmazza az ásványvizek feltárását (kút), az ásvány- és gyógyvizek kémiáját és mikrobiológiáját, a makro- és mikroelemek felszívódását az ásványvizekből, valamint az ásványvíz gyógyászati (balneoterápia) és italkénti (palackozás) hasznosítását. A könyv melléklete tartalmazza a Magyarországon és Romániában (Erdélyben) palackozott természetes ásvány- és gyógyvizek legfontosabb, a vízre jellemző összetételét." (részlet az Előszóból)
Vypredané
10,41 € 10,96 €

Természetes házipatika


A kötetben több mint 100, otthon és könnyen elkészíthető, szépítő-gyógyító szer receptje található: - Arcápolás: Hogyan készítsünk arclemosót, krémeket, különféle bőrtípusra arcápolókat és tonizáló szereket? Hogyan kezeljük a pattanásokat? Hogy készítsünk természetes alapanyagokból naptejet, ajakbalzsamot stb.? - Testápolás: A házi készítésű testradír, az illatos masszázsolajok, púderek és a hatékony fogkrém titka. - Enyhébb betegségek, tünetek enyhítése, gyógyítása: Köhögés elleni szirup, borogatások, tinktúrák, gyógyteák testnek és léleknek. - Hajápolás: Receptek minden hajtípusra. Természetes összetevők, melyek fényessé, egészségessé varázsolják a hajat, megőrzik tartását és védik a hajvégeket a töredezéstől. - Háztartási praktikák: Házi, környezetbarát készítmények például a mosogatótálca takarításához, bútortisztításhoz, rovarirtáshoz. Ezek a termékek frissek, hatékonyak és környezetbarátok, ráadásul többségük olyan egészséges alapanyagokból áll, melyek megtalálhatók a konyhánkban és kertünkben.
Vypredané
14,58 € 15,35 €

Ájurvéda


A kötet olyan útmutató, amely az életerő és egészség ősi indiai rendszerét a mai ember számára is könnyen érthetővé teszi. Az Ájurvéda szerint az emberek alkatát három alapvető energia aránya határozza meg. Ezek a vata, a pitta és a kapha. Ez az egyedi alapállapot befolyásolja az evési és alvási szokásainkat, az emésztésünket, az anyagcserénket és a lelki alkatunkat csakúgy, mint az egyes betegségekre való hajlamunkat. Ha az életmódunk felborítja az alkatunknak megfelelő egyensúlyt, fogékonyak leszünk a betegségekre, amíg az egyensúly helyre nem áll. Illusztrált táblázatok és kérdőívek segítségével meghatározhatjuk az ájurvédikus típusunkat, és azt, hogy milyen életmódot kell folytatnunk az egészségünk és az életerőnk fenntartása, illetve helyreállítása érdekében. A kötetben az élelmiszerekről is találunk táblázatokat, és megtudhatjuk, hogyan egyensúlyozzuk ki az étrendünket ájurvédikus módon.
Vypredané
14,58 € 15,35 €

Kategória prírodná lekáreň a bylinky je určená pre tých, ktorí majú záujem o prírodné metódy liečby a využívanie bylín na zlepšenie zdravia a blahobytu. Táto kategória zahŕňa knihy, sprievodcov a príručky, ktoré poskytujú informácie o rôznych bylinkách, ich liečivých vlastnostiach a ich použití na rôzne zdravotné problémy.

Získate informácie o tom, ako identifikovať a zbierať bylinky, ako ich správne skladovať, sušiť a pripravovať bylinné lieky a čaje. 

Tieto knihy vám môžu poskytnúť užitočné rady a recepty na rôzne zdravotné problémy, ako sú tráviace ťažkosti, nespavosť, bolesti hlavy, imunitné problémy a mnoho ďalších. Medzi známe autorky patria Iveta Henzelyová, alebo Rosemary Gladstar.