Kníhkupectvo PANTA RHEI na skvalitnenie služieb používa cookies podľa pravidiel, ktoré sú Vám k dispozícii v Obchodných podmienkach. Ďalším používaním stránky s uvedenými pravidlami súhlasíte.

Igor Bukovský, Ivana Mesárošová, Petra Gálisová: Zachráňte svoje črevo, Protiprdkavá kuchárska kniha
Počet strán: 256
Väzba: špirálová
EAN: 9788089719044
Jazyk: slovenský
ISBN: 978-80-89719-04-4
Dátum vydania: 15. septembra 2017
Vydavateľstvo: AKV Ambulancia klinickej výživy
Orig. vydavateľstvo: 
Hmotnosť: 0,81 kg

Zachráňte svoje črevo, Protiprdkavá kuchárska kniha

Tento titul posielame do Vianoc

Dostupnosť:
Na sklade
Naša cena: 19,92 
Bežná cena: 24,90 €
Zľava 20%
Do košíka
Zobraziť dostupnosť v kamenných predajniach

Pri nákupe nad 35 € máte poštovné zadarmo.

O knihe: Nafukovanie, bolesti a kŕče. Reflux, Helicobacter a zápcha. Potravinové senzitivity, intolerancie a alergie. Celiakia, autizmus a Alzheimerova choroba... Čo sa to deje? Prečo je týchto problémov v poslednej dobe tak veľa? Ako spolu súvisia a ako ich zvládnuť?

To všetko vysvetľuje a pomáha riešiť nová kniha dr. Igora Bukovského a jeho kolegýň z AKV.

Tvoria ju dokonca dve knihy v jednej – špeciálne limitované vydanie! Teória a prax v jednom obale. Teória = informácie, prípady a rady z AKV. Prax = kuchárska kniha s 80 receptami!

V prvej časti „Zachráňte svoje črevo!“ sa dozviete o svojom tráviacom systéme aj veci, ktoré ste celkom určite ani netušili:

Črevný nervový systém: Prečo vám „zostane jedlo v žalúdku“ a čo s tým? Ako pomáha melatonín pri liečbe tráviacich problémov? Prečo úzkosť a panická porucha pochádza z čreva a čo s tým?

Hlad: Prečo potrebujeme hlad a „škŕkanie v žalúdku“? Ako neustále jedenie v kuse poškodí trávenie, imunitu a celé zdravie?

Črevná mikrobiota: Nový vesmír nášho vesmíru! Kto to je a čo urobil „Rytier s vaginálnym tampónom“? Prečo vzniká dojčenská kolika a ako ju riešiť? Odkiaľ zobrať nevyhnutnú maslovú kyselinu? Pomáha alkohol baktériam? Ktoré baktérie dajú vašim kostiam viac vápnika? „Nevyspaté baktérie“ = problém celého človeka!

Mozog a črevo spolu stále hovoria: Prečo, ako a o čom? Aký to má vplyv na trávenie, imunitu, mentálnu výkonnosť a psychické zdravie? Choroby čreva sú „infekčné“ aj pre mozog!

Reflux: Nový uhol pohľadu vás prekvapí! Lieky „proti kyseline“ nie sú lentilky – dlhodobé užívanie škodí viac, ako sme vôbec tušili!

Helicobacter: Dá sa to zvládnuť aj bez antibiotík?

SIBO: Infekcia čreva, o ktorej sme donedávna netušili – iba ďalšia moderná diagnóza alebo skutočne kritický stav našej civilizácie? Antibiotiká nie sú trvalé riešenie! Podrobný protokol AKV na riešenie SIBO.

Syndróm presakujúceho čreva: Príčina potravinových senzitivít, alergií, porúch imunity a chronického zápalu, ktorý všetko ničí! Špeciálny protokol AKV na hojenie čreva.

Nafukovanie: Spoznajte svoj typ problému – a vyriešte ho s nami.

Zápcha: Môže rozvrátiť celé zdravie a imunitu. Prečo sú laxatíva nebezpečné? Ako riešiť aj tie najzložitejšie stavy?

Syndróm dráždivého/dysfunkčného hrubého čreva: Ste prevažne hnačkový, zápchový alebo zmiešaný typ? Ponúkame vám najlepší spôsob liečby = FODMAP koncept! Táto kapitola všetko vysvetlí a v knihe nájdete aj praktickú pomoc – až 80 receptov s nízkym obsahom problémových FODMAP sacharidov.

Rakovina hrubého čreva a konečníka: Ako sa pripraviť na liečbu a ako zvýšiť svoje šance na vyliečenie?

V druhej časti „Protiprdkavá kuchárska kniha“ nájdete:

až 80 nízko-FODMAP-ových receptov, ktoré pripravili a dôkladne odskúšali spoluautorky Ivana Mesárošová, MSc a Mgr. Petra Gálisová – toto je prvá slovenská Low-FODMAP kuchárska kniha!

recepty na raňajky, polievky, šaláty, hlavné jedlá, dressingy, omáčky, nátierky a dezerty, ktoré sú nielen zdravé a chutné, ale hlavne pomáhajú riešiť syndróm dráždivého čreva (= nafukovanie, bolesti, kŕče, hnačkové a zápchové stavy)

FODMAP koncept je vo svete naujznávanejší a najlepšie preskúmaný prístup k liečbe syndrómu dráždivého hrubého čreva a inch porúch trávenia

všetky jedlá vás inšpirujú svojou farebnou fotografiou

recepty používajú bežne dostupné suroviny

väčšinu jedál si pripravíte do 25 minút

pomedzi recepty nájdete množstvo ďalších zaujímavých informácií o potravinách, baktériach, tráviacich poruchách a diagnózach!

„Sme krehkí, sme zraniteľní na toľkých miestach a v toľkých okamihoch života. Keď človek pochopí tieto základné informácie a uvidí aký zázrak sa skrýva za fungovaním jeho tráviaceho systému a črevného nervového systému, neverím, že s nimi bude zaochádzať tak zle ako doteraz.“ – Dr. Igor Bukovský

„Pôžitok zo sústavného jedla a sústavného trávenia sa zvyčajne končí sústavnými problémami s jedlom a trávením.“ – dr. Igor Bukovský

Táto kniha vás prekvapí, poučí, zabaví a nasmeruje k lepšiemu tráveniu, imunite a zdraviu.

Odporúčame tieto knihy

Pridaj svoj názor
Anonym
Anonym
Pridaj svoje hodnotenie