! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Série


Edície


Lacná kniha Hraničiarov učeň Ľadová krajina (-25%)


Will a Evanlyn plávajú do Skandije ako zajatci hrozivého Eraka, kapitána skandijskej vlčej lode. Halt prisahal, že Willa zachráni, a urobí všetko pre to, aby sľub dodržal - dokonca nepočúvne kráľa. Halt je vylúčený zo zboru hraničiarov a spolu s Horácom, ktorý sa k nemu pripojí, zamieri cez Galiku do Skandije. Cestou ich neustále obťažujú potulní rytieri - inak známi skôr ako lupiči a hrdlorezi. Horác však už o bojovaní čosi vie a vďaka svojim neobyčajným schopnostiam začne čoskoro priťahovať pozornosť rytierov a bojovníkov na míle ďaleko. Ale dorazia Horác a Halt do Skandije včas a zachránia Willa pred životom v otroctve?
Vypredané
4,43 € 5,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vyfarbi si rozprávky (-25%)


Skvelá zábava pre vaše deti! Táto kniha obsahuje 64 strán rôznych omaľovaniek. A to hlavné je, že deti v knihe môžu prepožičať farby svojim obľúbeným postavičkám a krásnym okamihom zo známych rozprávok ako je Šípková Ruženka, Vlk a sedem kozliatok, Princezná na hrášku či Robin Hood. Obrázky sú namaľované jednoducho a vďaka farebným predlohám ich isto dokážu vymaľovať aj tí najmenší. Popritom môžu kráčať ruka v ruke s krátkym, no napínavým dejom.
Vypredané
4,43 € 5,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Príbeh Edgara Sawtella (-25%)


Edgar Sawtelle ktorý bol od narodenia nemý žil s rodičmi na farme na odľahlom severe Wisconsinu. Hoci Edgar komunikoval s rodičmi a okolím iba prostredníctvom posunkov jeho život bol idylický a šťastný. Rodina Sawtellovcov chovala a cvičila psy ktoré sami vyšľachtili. Sawttelovské psy vynikali poslušnosťou inteligenciou a vernosťou a preto sa aj stali Edgarovými najbližšími priateľmi a spojencami. Idylu pokojného vidieckeho života na farme naruší príchod Clauda Edgarovho strýka. Medzi otcom a Claudom dochádza k prudkým hádkam rovnako ako za ich mladých čias akoby nad nimi od narodenia visela kliatba bratskej nevraživosti. Keď Edgarov otec náhle zomrie Claude sa postupne votrie do života na farme a aj do srdca Edgarovej mamy. Zmätený a žiaľom zdrvený Edgar nejasne tuší že otcovu smrť zapríčinil Claude ale nevie nájsť dôkaz. Nakoniec je Edgar nútený utiecť do rozľahlej divočiny rozkladajúcej sa za farmou kde vnútorne dozreje a bojuje nielen o vlastné prežitie ale aj o prežitie troch jednoročných psov ktoré ho nasledujú. Hoci Edgarovi hrozí nebezpečenstvo predsa sa rozhodne vrátiť domov – núti ho k tomu potreba odhaliť otcovho vraha a láska k sawtellovským psom.
Vypredané
3,68 € 4,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zdravé bývanie (-25%)


Bývanie má priamy dosah na naše zdravie už len tým, že v obývanom dome sa dobre cítime, radi tu relaxujeme, dobre sa nám tu spí - radi sa sem vraciame. Pohoda vplýva na naše duševné zdravie. A ak bývame v dome, ktorý je postavený z kvalitných materiálov, môžeme byť spokojní. Bývame zdravo. Lebo aj bývanie má blahodárny vplyv na naše telo i dušu. Čo všetko naše zdravie ovplyvňuje, čo všetko pre to naše zdravie sami robíme? A, napokon, čo má s naším zdravím spoločné bývanie? Na prvý pohľad sa to nezdá, avšak čo svet svetom stojí, od doby, kedy si človek začal zveľaďovať svoje obydlia, mohol – a neraz vedome prichádzal k záverom, ktoré ovplyvnili jeho bývanie v prospech zdravia. Pri čítaní publikácie Zdravé bývanie chce autorka čitateľov o tom presvedčiť, chce nielen zhodnotiť aspekty zdravého bývania, ale popremýšľať o budúcnosti, o perspektívach filozofie bývania.
Vypredané
1,22 € 1,62 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Doteky konců světa (-25%)


V knize nás Oldřich Bubák zve na vzrušující a poutavou obrazovou výpravu do oblastí nedaleko zemských pólů, do panství fascinujících superlativů a protikladů, které obnažuje pomocí paralelních pohledů svého fotoaparátu. V první části autor vedle sebe umístěnými snímky vyzdvihuje kontrasty mezi Severem a Jihem. V části druhé pokračuje v paralelách z unikátních fotografií pořízených během expedic na severní a jižní pól a naznačuje rozdílnost taktiky a strategie `dobývání` obou pólů. Do třetí části potom umístil komprimované vysvětlivky k jednotlivým fotografiím. Na poslení straně najdete malý dárek v podobě hudebního CD. Hudba, zkomponovaná přímo pro tuto příležitost, určitě umocní Vaše vizuální prožitky.
Vypredané
34,90 € 46,53 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Úvod do komparatistiky (-25%)


Angelika Corbineau-Hoffmannová (1949), profesorka srovnávací literatury na univerzitě v Lipsku, je uznávaná komparatistka, která zvláštně v posledních letech vydala četné a významné publikace. Úvod do komparatistiky (Einführung in die Komparatistik) z roku 2004 je přepracovaným vydáním knihy, jejímž cílem je seznámit začínající studenty srovnávací literatury s nejdůležitejšími otázkami a koncepty oboru. Autorka objasňuje základní pojmy a uvádí do dnes již poměrně složité debaty vztahů mezi (národními) literárními texty. Úvod do komparatistiky je odpovídajícím způsobem strukturován do jednotlivých částí od historického vyhraňování oboru (Goethův pojem světové literatury) až po přehled o současných debatách. Corbineau-Hoffmannová se věnuje pojmu „vlastního" a „cizího"; vztahu literatury k jiným médiím: výtvarnému umění a hudbě; a problému překladu, který přestává být translatologickým tématem, ale stává se stále aktuálnější otázkou literární vědy. Právě z tohoto důvodu tato kniha dává potřebné impulsy české komparatistice: přestože velmi přesvědčivé textové ukázky přibližují převážně svět románský a germánský, jsou její témata nová: ukazují další cesty literární vědy, která se odvrací od teoretické dekonstrukce a přiklání ke zkoumání kulturního kontextu, ovlivňování a prostupování kultur. Překlad Veronika Jičínská. Vychází za přispění Ministerstva kultury ČR.
Vypredané
9,35 € 12,46 €

dostupné aj ako: