Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Átsuhanó Tündérbaba


Az átsuhanó babák családjának gyásza nemcsak a felnőtteket, de a kistestvért szeretettel váró testvéreket is érinti - így van ez Nin és Pip, a két tündérgyerek esetében is. Szomorúság Árnya szinte észrevétlenül költözik be Tündércsalád életébe, és a veszteséget minden tündér másképp éli meg. A Mezei Hajnal csodálatos rajzaival illusztrált mese abban segíti az érintett családokat és az őket támogatókat, hogyan találjanak szavakat a veszteségre. A mesét követő pszichológiai útmutatóban a szerző a gyász lélektanáról ír, illetve röviden összefoglalja, a különböző életkorú gyermekek milyen sokféle módon reagálhatnak a gyászra, és mi hogyan támogathatjuk jól őket - és egymást. A könyv végén található kis zsebbe rejthetjük az átsuhanó babákhoz kapcsolódó emlékeket, alkotásokat, rajzokat, hiszen Szomorúság Árnya idővel kiköltözik az életünkből, de a meg nem érkezett gyermek iránti szeretet örökre velünk marad. "Meggyőződésem, hogy a mese segítségünkre lehet a nehéz helyzetekben, amikor azon dolgozunk, hogy törést szenvedett életünk darabkáit összeillesszük. Hiszek abban, hogy a történetekben a saját lelkünket láthatjuk visszatükröződni - én a mai napig nagy odaadással hallgatom mások történetét kanyargós utakról, sűrű sötét erdőkről, árnyakról és ki tudja még, mi minden másról..." Pollák Éva
U dodávateľa
17,39 € 18,31 €

A fehér hercegnő


Egy asszony, akinek választania kell férje, a király és a trónra törő testvére között... A vörös és a fehér rózsa között. Amikor Tudor Henrik felemeli az angol koronát a bosworthi csatatér sarából, már tudja, hogy feleségül kell vennie az ellenséges York-ház hercegnőjét, Elizabethet, hogy ily módon egyesítsék a csaknem húsz éve folyó háború által megosztott országot. Csakhogy a menyasszony még mindig Henrik meggyilkolt ellenségébe, III. Richardba szerelmes, az anyja pedig - akárcsak fél Anglia - az eltűnt York-örökösről ábrándozik, akit annak idején biztos helyre menekített a fehér királyné. Az új király átveszi ugyan a hatalmat, de a nép szívéhez nem tud közel férkőzni. Titkon sokan azon mesterkednek, hogy előkészítsék a York-ház diadalmas visszatérését. Henrik attól retteg a leginkább, hogy valahol egy herceg rejtőzködik, aki előbb-utóbb ellene tör, és magának követeli a trónt. Amikor pedig csakugyan előkerül egy ifjú, aki serege élén a király ellen támad, Elizabethnek választania kell: férje mellé áll-e, akit lassanként már kezdett megszeretni, vagy a fiú mellé, aki azt állítja magáról, hogy ő Elizabeth hőn szeretett, eltűnt öccse, York rózsája, aki végre hazatért.
U dodávateľa
14,18 € 14,93 €

Nálezy a ztráty


Náhodné setkání Reny s Oliverem na prázdninovém kurzu u moře skončí dramaticky. Rena se vrací domů plna výčitek. Na ty jí dá rychle zapomenout věrný kamarád ze studií Alex, který ji zaměstná ve své firmě. Nabízí jí však mnohem víc. Rena se nechává pohltit prací a je Alexovi vděčná za přátelství i podporu. Do cesty jí ale nečekaně znovu vstoupí Oliver a ona se bude muset rozhodnout. Je láska víc než přátelství? A stojí za to o ni bojovat?
U dodávateľa
10,40 € 10,95 €

Háčkujeme z lýka – snadno a rychle


Tato příručka nabízí vše, co potřebujete, abyste se mohli pustit do tvorby letních projektů v přírodním duchu: najdete zde podrobné a ilustrované popisy základních technik, názorné fotografie, tipy a pracovní postupy, takže háčkování z lýka zvládnou i začátečníci. A především obsahuje 14 stylových projektů, bez kterých se v létě neobejdete: ať už se jedná o elegantní klobouk, plážovou tašku, ozdobnou girlandu, prostírání nebo další inspirativní kreace. Háčkování z lýka je letní trend!
U dodávateľa
10,40 € 10,95 €

Náramky přátelství


Náramky na zápěstí či na kotník nebo pramínky do vlasů jsou stále oblíbené! Rukodělná tvorba přináší radost a uspokojení, náramky jsou navíc skvělými dárky pro kamarády a příbuzné. Tato knížka představuje 15 různých náramků, ať už drhaných, kulatých ovinovaných nebo vyrobených technikou kumihimo. Všechny navíc nabízejí spoustu dalších možností obměn a variací. Pracovní postupy dokumentují názorné fotografie a popisy.
U dodávateľa
10,40 € 10,95 €

Régen minden lánynak jutott férj


Régen minden lánynak jutott férj, siránkozott a kiházasítandó lányok anyja egy 1893-as regényben, mire legidősebb leánygyermeke azzal vágott vissza, hogy „az nagyon régen lehetett”. Amióta világ a világ, mindig pontosan ugyanannyi lánynak jutott férj, ahány férfinak feleség, de a 19. és 20. század fordulóján a nők már egyre kevésbé mertek kizárólag erre az egyetlen lehetőségre, a házasságra hagyatkozni az egzisztenciájukat illetően. A kötet a lánynevelés, a tanulás és a szereplehetőségek szempontjából veszi szemügyre a kiegyezés (1867) és az első világháború (1914) közötti korszak nőtörténetét: a nők tanulási esélyeit, feleségszerepre való felkészítését, társasági helytállását, munkaköreit. Milyen tevékenységek töltötték ki a nők napjait akkor, ha cselédek, munkásnők, középosztálybeli feleségek vagy éppen arisztokrata hölgyek voltak? Mi várt az árva lányokra és hová kerültek a törvénytelen gyerekek? Kikre ügyelt a „gyermekkertésznő” és milyen neveltetést adtak a zárdaiskolák? Mit jelképezett a tanítónői diploma, mihez fogtak a szegény, de tisztességüket őrző lányok, és mihez azok, akik készen álltak normát szegni? Milyen kötelezettségekkel járt az anyaság a főúri asszony és milyen a munkásnő számára? Milyen lehetőségei adódtak egy nőnek, ha nagy nehezen elvált vagy hirtelen megözvegyült? „A Budapest józsefvárosi kisdedóvó egylet január 11-én tartott választmányának tárgya volt a Mária utczai kisdedóvónői állomás betöltése helyettesítés által miután az intézet eddigi vezetőnője, Kokkes Emma megőrült. Miután a nőknek kisdedóvó intézetekben való alkalmaztatása óta lefolyt rövid idő alatt már ez a 6. vagy 7. eset, hogy az óvónő megtébolyodott, az esetet valamelyik hírneves orvossal közölni fogjuk annak megállapítása végett, hogy mennyiben lehet a pálya az oka a megőrülésnek?” (Kisdednevelés, 1880) Szécsi Noémi József Attila- és EU Irodalmi díjas író, pályáját a Finnugor vámpír (2002) című regénnyel kezdte. Legutóbbi regénye az Egyformák vagytok (2017), novelláskötete pedig a Rohadt állatok (2023). A szépirodalom mellett művelődéstörténeti könyvek szerzője, mint A budapesti úrinő magánélete (1867–1914) (Géra Eleonórával) és a Park Kiadónál megjelent Lányok és asszonyok aranykönyve (2019), amely a 19. és 20. század fordulóján élt nők testhez való viszonyát térképezi fel.
U dodávateľa
18,73 € 19,72 €

Lány a háborúban


Mikor kezdődik el egy háború? Amikor a tízéves kislányt megalázza a sarki trafikos? Vagy amikor az osztálytársai hirtelen eltűnnek az életéből? Esetleg akkor, amikor a tanóráról egyenesen az óvóhelyre kell menekülnie? Hol ér véget egy konfliktus? A hazatéréskor vagy a tíz évvel későbbi aknamentesítéssel és az áldozatok beazonosításával? Otthonra talál-e az Egyesült Államokba menekített jugoszláviai háborús árva, akinek egyre halványabbak az emlékei szüleiről, szülőföldjéről, egykori otthonáról, s milyen felnőttkor vár rá? A könyv különlegessége, hogy a női elbeszélő mint túlélő gyermek meséli el a történteket, s így az olvasó a legkiszolgáltatottabbak nézőpontjából ismerheti meg a délszláv háború harminc évvel ezelőtti hétköznapjait. A Lány a háborúban Sara Nović első regénye.
U dodávateľa
12,30 € 12,95 €

Hetvenesek társasága 1954


Krisztusi korukba lépve érték meg a rendszerváltozás közeledtét az e könyvben szereplésre meghívott jelességek, az 1954-es év magyar szülöttei. Valahogy olyképp tehát, mint sokuknak a szülei 1956-ot. Olyasvalamit érezhettek nyilván akkor, mint felnőtt fejjel majd ők éreznek. Hiszen "a nemzeti kultúra sosem volt olyan erős és összetartó, ha tetszik, konstans, mint a rendszerváltás előtti években", ahogyan Fehér Viktor írja Timár Péter 1987-es, Moziklip című szkeccsfilmjét elemezve, amely (az Edda, a Bikini, az LGT, az Omega, Koncz Zsuzsa nélkül is!) 18 popzenei és újhullámos előadót összeboronálva állítja fel találó szövegeivel és snittjeivel a kihunyó szocializmus összképi látleletét. És bár a rokon 1954-es fészekaljakból kikelők előtt a rendszerváltással eladdig elképzelhetetlen tágassága nyílt meg a válaszutaknak, olyannyira, hogy két egyívású művész közül az egyik például az Őrségben rendezkedett be, a másik a palaui dzsungel szélén, kettejük kiérlelt credója is mégiscsak egybecseng: a napközbeni világot legnagyobb hülyeségei, az ego és a birtoklási vágy teszik tönkre. Gyermekkorukban sokuknak az autóbusz, utcai világítás, telefon csak álom volt. Még tudják, milyen volt internet nélkül élni, kályhával fűteni, lavórban mosdani. A Csoóri Sándor által "nomád nemzedéknek" nevezett generáció tagjait minden különbözőségük ellenére számos meghatározó jegy fűzi össze. Bevallott tökéletlenségük és határtalan tudásvágyuk, valamint az elszántság, hogy soha semmi sem késő. Vagy az, hogy ők azok, akiknek létfeladattá tehette életüket például a kisebbségi lét. Ők azok, akik keresték a menekülési útvonalakat, de dezertálni nem akartak. Akik örök életükre megismerhették egy pálca hajlíthatóságának szemléletes próbatételét. Akik keserves könnyhullatással is fölkapaszkodnak a világfára, és utána serpái lesznek másoknak a hazatérés kaptatóján. Akiknek fájni tud, hogy a világ nem egy. Akik tisztában vannak vele, hogy a fák csodálatos lények. Akárcsak az életvezető mesemondók, akik életben tartják a lelket és utat mutatnak. Mert ha az ember tud valamit, ami kicsit is értékes és megőrzésre méltó, azt tovább kell adnia. Azok, akik megtanulták, hogy az leszel, amiért megküzdesz. Akiknek életük mértéke, hogy a "kötelező egy mérföldre" ráadásnak a dupláját vállalják. Az itt megszólalók egyedi utazásuk részeseivé teszik vallomásaik olvasóit. Komor valóságunkra utalóan jelképesnek is tekinthető, hogy 1954 évnyitó és évzáró magyar szülötte könyvünkben egyformán külhoni, akik nemzetbelijeiktől oly távol még egymás honfitársai voltak az egykori Szovjetunióban, azóta pedig az előbbi szülőhelye ma (egymástól távolodóban) ukrán, az utóbbié orosz föld. Az ő összetartozásuk magyarságukban azonban konstans, és egybeszólítja őket e tablón. (A szerkesztő) aatoth franyo grafikus, festőművész - Ádám Tamás költő, szerkesztő, újságíró - Ambrus Asma színművész, bohócdoktor - Babits Antal vallásbölcselő, bibliakutató, zeneszerző, klarinétművész - Balogh István Vilmos / Steven Balogh festőművész - Balázs F. Attila író, költő, műfordító - Bartosiewicz László archaeozoológus - Bodó Imre József agrármérnök, múzeumalapító, helytörténész - Boros János filozófus - Béres János szobrászművész - Csemiczky Miklós zeneszerző - Daróczi Ágnes kulturális menedzser, kisebbségkutató - Dippold Pál író, újságíró - Dáné Tibor Kálmán művelődésszervező, lapszerkesztő - Dénes Imre képzőművész, performer - Dér András filmrendező, operatőr - Filep Sándor festő, grafikus, zenész - Finta Éva költő, író, irodalomtörténész - Frankl Aliona fotóművész, tanár - Fábián Éva előadóművész - Fülöp Zoltán színművész - Gazdag Katalin pedagógus, helytörténész, néprajzkutató - Gera Judit irodalomtörténész, műfordító - Géczi János költő - Hahner Péter történész - Halmy György / Nagymedve film- és színházi rendező - Hegedűs Endre zongoraművész - Hollós Máté zeneszerző - Hornokné Uhrin Erzsébet nemzetiségkutató, nyelvész, tanár - Horváth Kornél ütőhangszeres előadóművész - Jánosi Zoltán irodalomtörténész - Karsai Ildikó grafikusművész - Khell Zsolt díszlettervező - Kincses Károly fotótörténész, fotómuzeológus - Kiss Árpád gyógyszerész, műfordító, afrikanista - Klemm József újságíró - Kocsis András Sándor könyvkiadó, szobrász, festőművész, fotográfus - Kovács Ildikó szöveggondozó - Kovács Sándor honismereti író, fotós, térképszerkesztő - Kovács Zsuzsanna táncművész, táncpedagógus - Kozma Kecskeméti György író, grafikus, dramaturg, kántor - Kozák Csaba művészeti író - Káplán Géza nyugalmazott filmrendező és filmszínész, képzőművész, megfáradt performer - és kéretlenül is aktív költő - Lakner Tamás karnagy, zenetanár - Lukácsy Katalin színművész, dalszerző, szövegíró, előadóművész, író - Lévay Jenő grafikus, képzőművész - Masszi Péter
U dodávateľa
10,03 € 10,56 €

Mravnostní kriminalita páchaná mladistvými pachateli


Publikace “Mravnostní kriminalita páchaná mladistvými pachateli” se věnuje bližšímu rozboru a specifikaci mravnostní trestné činnosti mladistvých pachatelů. Problematika trestné činnosti mládeže je literaturou poměrně opomíjena, jakkoliv jde o oblast oblast trestné činnosti, která je odborně nepochybně značně podnětná. Trestná činnost mladistvých, zejména pak ta mravnostní, tvoří současně z mnoha důvodů velmi nebezpečnou kategorií kriminálního jednání. Publikace se i ohledem na tato východiska věnuje dané problematice jak z hlediska kriminologického, kdy syntetizuje poznatky kriminality mladistvých a kriminality mravnostní v jeden celek, tak i z pohledu trestního práva s důrazem na výkladu o důležitosti věku v trestním právu, trestní odpovědnost mladistvých a finálně i na rozbor jednotlivých mravnostních trestných činů.
U dodávateľa
15,15 € 15,95 €

Amerikánka


Co vás dokáže udržet při životě, když proti vám stojí celý svět a vy jste ještě dítě? Nejdůležitější je především věřit v sebe sama. Ale důležitá je také víra, že někde daleko, možná až v Americe, čeká někdo, komu na vás záleží… Příběh inspirovaný těžkým osudem Emy Černé, která si v komunistickém Československu prošla hned několika ústavy a pěstounskou péčí, se dočkal úspěšného divadelního zpracování v režii Viktora Tauše na pražských Jatkách78, který také natočil stejnojmenný celovečerní film.
Predpredaj
20,84 € 21,94 €

Madeira


Prozkoumejte Madeiru s turistickým průvodcem, který vás provede tradičními levádami a úchvatnými stezkami. S naším turistickým průvodcem se můžete vydat na objevování kouzelného ostrova Madeira, který je známý také jako „ostrov květin v Atlantiku“. Praktická publikace vás provede fascinujícím světem tradičních zavlažovacích kanálů klikatících se po celém ostrově. Díky nim můžete snadno objevovat i ty nejzáhadnější zákoutí Madeiry bez nutnosti překonávat velké výškové rozdíly. Více než polovina turistických tras v publikaci vede právě podél levád, skrze úrodné oblasti plné cukrové třtiny, banánů a vinné révy a kolem teras připomínajících indonéské Bali. Na vaší cestě se objeví hučící vodopády, soutěsky, strmé útesy i horská rašeliniště. Prozkoumáte subtropické vegetace vavřínových lesů a vřesovišť tak hustých, že se budete cítit jako ve smaragdovém tunelu. Ačkoliv často bývají levády hlavní atrakcí, Madeira nabízí také vzrušující možnosti pro nadšence horské turistiky. Centrální masiv s vrcholy téměř 1900 metrů nad mořem skýtá trasy různých obtížností, včetně alpsky náročné třívrcholové túry. Můžete očekávat nezapomenutelné zážitky na rozkvetlém ostrově, kde jaro panuje po celý rok.
U dodávateľa
18,76 € 19,75 €

Gardské hory


Objevte krásy Gardských hor prostřednictvím 57 podrobně popsaných turistických tras. Představujeme průvodce po úchvatném regionu Gardských hor rozkládajícího se okolo největšího italského jezera. Knižní průvodce vás provede 57 podrobně popsanými trasami napříč malebnou krajinou, kde se střetává středomořská vegetace u Gardského jezera s alpským prostředím vysokých vrcholů. Od oblastí, kde klima ovlivňují jezerní fjordy, přes mistrovsky značené stezky na východních úbočích, až k odvážnějším trasám západních hor, kde se setkáte s nedotčenou přírodou. Poznejte zákoutí plná historie, kde se v minulosti odehrávaly boje první světové války a staré soumarské stezky, které sloužily pro dopravu zboží dávno před příchodem automobilů. Průvodce nabízí trasy pro všechny úrovně zdatnosti – od lehkých procházek po náročnější výstupy, jež uspokojí i vášnivé turisty. S detailními popisy a tipy na vhodnou výbavu pro rozličné klimatické podmínky si můžete užít výlety v Gardských horách v každé roční době podle vašich představ. Publikace není jen průvodcem po trasách, ale také poutavým průzkumem místní kultury a přírody, jež činí z Gardských hor nezapomenutelné místo pro dobrodružství.
U dodávateľa
18,76 € 19,75 €

Tenerife


Objevte Tenerife: trasy pro každého, od lehkých procházek po náročné výstupy. Poznejte Tenerife, perlu Kanárských ostrovů, kde se snoubí rozmanité krajiny od pouštních scenérií na jihu po úrodný bujný sever s banánovými plantážemi a vesnicemi. Srdcem ostrova je impozantní Teide, nejvyšší vrchol Španělska a dominanta národního parku s unikátní měsíční krajinou. Nabízíme vám rozmanité pěší trasy - od jednoduchých procházek podél pobřeží, přes poklidné horské výšlapy, až po náročné výstupy s úchvatnými výhledy na oceán. Zkušení turisté si užijí dobrodružné túry útesy a roklemi, zatímco začátečníci ocení mírné cesty spojující malebné vesnice. Díky nedávné aktualizaci a přidání tří nových tras, průvodce odkrývá i méně známé kouty ostrova. Čekají na vás nádherné borové a vavřínové lesy, stejně jako kouzelné mlžné pralesy, kde na každém kroku objevíte nové divy přírody. Přejeme vám nezapomenutelné momenty plné objevů na Tenerife, ostrově blažených.
U dodávateľa
18,76 € 19,75 €

Bor (slasher)


Rok 2014 Zuzana Dvořáková je kočka k pohledání. Žije divokým životem a utrácí peníze po svém otci. Když se jí naskytne možnost postavit wellness resort na krásné parcele uprostřed Šumavy, neváhá. Touto myšlenkou je čím dál víc posedlá a vůbec netuší, odkud se její ,,nápad“ ve skutečnosti bere. Marián Kravec se nestal hororovým spisovatelem ze dne na den, a vlastně se jím ani stát nechtěl. Hrůza, kterou zažil na Šumavě přesně před dvaceti lety, jej však změnila. Knihy se prodávají, jeho sláva stoupá. Současně se ale objevují halucinace a noční můry. Marián cítí, že symbolické jubileum dvaceti let možná až tak symbolické není. A zároveň ví, že pokud má být dosaženo spravedlnosti, musí tomu pomoci on sám a to nejspíš v předem prohrané bitvě.
U dodávateľa
20,85 € 21,95 €

Les (slasher)


Nejvýraznější autor české hororové scény Jan Hlubek Vám servíruje svůj první slasher. Během parného léta roku 1994 parta teenagerů míří do srdce Šumavy vstříc divokému dobrodružství. Nechávají strasti školy a velkoměsta za koly svého auťáku a na zřeteli mají pouze nezřízené povyražení. Jenže znají se dost dobře? Vždyť občas kdekdo z nás tají hrůznou pravdu, aniž by bylo cokoli zřejmé. Navíc nemají tušení, že lesy, do nichž jedou, skrývají odvěké tajemství, příšernější a starší než sama smrt. Na světě existuje nespočet záhadných koutů. Někdo je nazývá geopatogenní zóny. Zóny, kde se dějí jevy překračující chápání lidského mozku. Ovšem co když je za tím něco víc? Mizení beze stopy. Nevyřešená úmrtí. Nemusíte věřit v taková místa a v jejich moc. Tahle místa věří ve Vás… a možná mají hlad a žízeň! Nelidský chtíč!
U dodávateľa
20,85 € 21,95 €

Szabadság


Sam Berger biztosítási nyomozóként tengeti magányos mindennapjait, miután ikerfiai másik városba költöztek, a gyermeket váró Molly Blom pedig búcsú nélkül elhagyta. A férfi szakmai segítséggel próbál felépülni a veszteségből, amikor pszichológusától rejtélyes, de jövedelmező felkérést kap: egy elrabolt nőt kell megmentenie. A nyomozás hamarosan az orosz maffia szövevényes hálójába sodorja Bergert, aki már a legközelebbi barátaiban sem bízhat meg. Ráadásul Molly Blom erről az ügyről is többet tud, mint amennyi biztonságos volna… A Valaki figyel, a Hajsza és a Mély vízben című regények szerzője a folytatásban is mesterien szövi a nem lassuló eseményeket. A Berger–Blom-nyomozópáros újabb vérfagyasztó kalandokba keveredik, miközben megpróbálják megmenteni egymás, valamint újszülött kislányuk életét.
U dodávateľa
13,08 € 13,77 €

Orgasmus na Západě


Dějiny rozkoše jsou dějinami slasti, individuální, mnohdy nesdělitelné, nepopsatelné, skryté, jindy naopak tabuizované. Dějiny orgasmu jsou ale zároveň kulturním fenoménem, který podléhá kolektivní zkušenosti, jež se během staletí proměňuje. Muchembled zkoumá sociálně a kulturně podmíněné proměny vztahu společnosti i jedinců k rozkoši v dlouhé časové perspektivě od 16. do 20. století. Při své analýze vychází především z literárních pramenů, egodokumentů i zdrojů vizuálních. Jeho vhled do dějin rozkoše je rovněž analýzou tabu a společenské morálky, jež prodělala od raného novověku do moderní doby mnoho zcela zásadních změn, v katolickém, protestantském i sekulárním prostředí. Vydání knihy podpořil Francouzský institut v Praze.
U dodávateľa
30,72 € 32,34 €

Dermatovenerologie v kasuistikách


Medicína je obor, který je založen na kontinuálním vzděláváním. Přichází nové léčebné a vyšetřovací metody, nové léky a identifikují se i nové diagnózy. V posledních letech jsme se naučili pracovat s medicínou založenou na důkazech, což znamená, že je potřeba zkombinovat vlastní klinické zkušenosti s nejlepšími vědeckými poznatky v dané oblasti a vzít v úvahu preference, potřeby a přání pacienta. Vlastní klinické zkušenosti nelze prezentovat lepe než kazuistikami. Navíc obor dermatovenerologie je unikátní pro tvorbou kazuistik. Každý den přichází do naších ambulancí pacienti s kožními potížemi, u kterých i ten nejzkušenější dermatolog často s obtížemi stanovuje diagnózu. Nebo přichází pacient se známou diagnózu ale se vzácnými komorbiditami, které pak mají vliv na léčbu, kterou chceme nasadit. V knize budou kazuistiky napříč celým oborem dermatovenerologie.
U dodávateľa
25,60 € 26,95 €

Neandervölgyiek I-III.


Darvasi László monumentális nagyregénye 1908-tól 1957-ig vezet végig a magyar történelmen. A vidéki kastély grófja felesége halála után valószerűtlen építkezésbe fog: egy elpusztíthatatlan kertet akar megalkotni. A munkálatokban részt vesz a városi zsidó kalandor éppúgy, mint az indulatait nehezen fékező művezető, Lackó. A városban már ott téblábol a Pestről eltanácsolt Gál Endre tanár, kattogtatja masináját a sokat látott fényképész, illetve élni tanul egy cselédlány, Erna, aki a történet kezdetén ébred rá az erejére. A magyar vidék, a főváros és a nagyvilág az egymásba kapcsolódó történetek színhelye. Zsidók, magyarok, szegények, gazdagok, okosok és bolondok a szereplők, illetve föltűnnek a régről ismert könnymutatványosok is. A történelem alakulása végül mindenkit, épelméjűt, ábrándozót és pragmatikust is próbára tesz, viszont a nagyregény cselekménye mindegyre nem várt fordulatokat vesz. Darvasi három generáción átívelő elbeszélése gazdag és magával ragadó látomás a 20. századról. A tét elég komoly. Eltűnik-e a mese. S ha valóban eltűnik, mi marad utána.
U dodávateľa
53,52 € 56,34 €