! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Nyuszóka versikés kifestője


Nyuszóka és barátai együtt ünnepelnek. Ebből a vidám húsvéti kifestőből szép locsolóverseket is megtanulhatsz, miközben színessé varázsolod a rajzokat!
U dodávateľa
2,67 € 2,81 €

Fehérség


"... az írás számomra azt jelenti, hogy meg kell hallanom a szöveget: amikor írok, nem találok ki semmit, előre nem tervezek semmit, csak hallgatom a hangokat és figyelek. És itt egy metaforához folyamodnék, mert az írás nem más, mint meghallani a hangokat. Így az írás természetesen a zenére emlékeztet. Abban az időben, kamasz éveimben, majdhogynem egyenes út vezetett a zenétöl az írásig. Én gyakorlatilag teljesen abbahagytam a zenélést és a zenehallgatást, és írni kezdtem, és az írásaimban megpróbáltam valamit leírni abból, amit zenész koromban megéltem. Ezt tettem akkor - és ezt teszem ma is. Van még valami, ami talán kicsit különös, mégpedig az, hogy írás közben néha azt érzem, hogy már készen van a szöveg, valahol egy külső térben, nem bennem, és akkor már csak le kell írni, mielőtt eltűnik a szöveg. Néha változtatnom sem kell rajta, máskor fel kell kutatnom, úgy, hogy átírom, húzok belőle; óvatosan megkeresem a már kész szöveget." Részlet Jon Fosse Nobel-előadásából. Elhangzott Stockholmban, a Svéd Akadémián 2023. október 6.-án
U dodávateľa
10,68 € 11,24 €

Tapsi húsvétja - Játékos foglalkoztató, több mint 60 matricával


Gyere és tarts Tapsival erre a felejthetetlen húsvéti mókára. Megannyi szórakoztató feladat, és több mint 60 matrica vár, hogy megszínesítse az ünnepre való készülődést.
U dodávateľa
2,67 € 2,81 €

Šerosvit


Nežná aj drsná adaptácia Snehovej kráľovnej od H. Ch. Andersena. Trinásťročná Gerda žije vo svete, ktorý zápasí so svetelnou krízou. Zvláštna hmla v atmosfére neprepúšťa slnečné svetlo a tma si kradne aj ľudí. Keď z domova na horskom observatóriu zmizne jej brat Kay, v dospelom tele požičanom z vlastnej budúcnosti naštartuje starú Ladu a vyberie sa do tmy, aby ho našla. Road trip temnotou nie je jednoduchý; najmä ak nevieš, ktorým smerom sa vybrať. A tu sa začína dobrodružstvo kúziel, nástrah a čarovných tvorov, ktoré sa skrývajú na ceste. Čo na nej Gerda nájde a kam sa dostane? Možno knihu treba iba otočiť a začítať sa z druhej strany, kde príbeh znovu začína. Očami Gerdy, ktorá si do svojho skicára nakreslila vlastnú verziu. „Nová kniha od Zuzany Belkovej: ŠEROSVIT - Gerda putuje najprv na starej Lade, potom na motorke, potom býva s bandou zlodejov v kamiónovej kolóne... Techno, benzín, nafta, playstation, samopaly, motorky - proste klasický Andersen. ? “ Ján Kurinec - ilustrátor
Na sklade 2Ks
26,51 € 27,90 €

Budapest Outdoor


Mi az, hogy Budapest Outdoor? Ez magyarul nagyjából azt jelenti, hogy városiak, kívül tágasabb! Húzzatok ki a fotelből, a lakásból, várnak a hegyek, vár a természet, vár a mozgás. A könyv azoknak szól, akik belevágnának, de nem tudják, hova érdemes menni; azoknak, akik elvesznek a turistautak labirintus-szövevényében; azoknak, akik már több helyen voltak, de szeretnének még új, érdekes helyeket felfedezni; és végül azoknak is, akik valamiért most nem tudnak elindulni, de meg akarják ismerni, át akarják élni, milyen kincseket rejteget a magyar főváros és környéke. Ez a könyv nem kevesebbre vállalkozik, minthogy új, fogyasztóbarát szempontok alapján próbálja rendszerezni a túralehetőséget a főváros nyugati felét övező Budai-hegységben, és emellett válogatást nyújtson az egy óra utazási időn belül elérhető túrahelyekről a Pilis, a Visegrádi-hegység és a Gerecse legérdekesebb részein.
U dodávateľa
12,02 € 12,65 €

Hardy Women


A TOP BOOK FOR 2024 IN: THE OBSERVER, INDEPENDENT, SUNDAY TIMES AND BOOKSELLER 'He understands only the women he invents - the others not at all' Thomas Hardy is one of the most beloved and most-read British authors. His influence on literature and the minds of his readers is singular. But how is it that the novelist who created some of the most memorable and modern female characters in literature had such troubled relationships with real women? In this highly innovative book, acclaimed biographer Paula Byrne re-examines Hardy's life through the eyes of the women who made him - mother, sisters, girlfriends, wives, muses. The story veers from shocking scenes such as his obsession with the sight of a woman hanged, to poignant vignettes of unfulfilled passion, to fascinating details of working women's lives in the nineteenth century. Hardy Women is the story of how the magnificent fictional women he invented would not have been possible without the hardship and hardiness of the real ones who shaped his passions and his imagination. It is only through understanding and witnessing these hardy women that we can truly enter the heart of this great novelist and poet.
U dodávateľa
23,28 € 24,50 €

Az 5 szeretetnyelv - Egymásra hangolva (díszkiadás) - Az életre szóló szeretet titka


Az Egymásra hangolva díszkiadása remek ajándék pároknak esküvőre, évfordulókra vagy más különleges alkalmakra. Az öt szeretetnyelv koncepciója számtalan kapcsolat megújulásában játszott döntő szerepet. A szeretetnyelvek egyszerű, de mélyreható alapelve arra inspirálja a párokat, hogy felfedezzék az életre szóló szeretet titkát. Gary Chapman világszerte népszerű könyve most megújult, bővített kiadásban jelenik meg, kreatív ötlettárral, önfelmérő teszttel.
U dodávateľa
16,03 € 16,87 €

Japán népmesék


Messze-messze tengeren túlra kalauzolnak el bennünket ezek az eredeti ősi japán népmesék, oda, ahol a Fudzsi szent hegye magasodik az ég felé. E hajdan szájról szára terjedő rövid tanító történetekben csodás módon életre kelnek a virágok, az állatok beszélnek, és mind-mind alapvető emberi tulajdonságokat hordoznak. A szamuráj leventék pedig útra kelnek, hogy ártó szellemekkel vívjanak meg, és varázslatos kardjukkal összecsapjanak a gonosszal. Nipponország régi meséiben a halandók lelke állatokba költözik, az istenek a Földre szállnak, a kő életre kel, mert ezen a cseresznyevirágos vidéken semmi sem lehetetlen. A kötetben szereplő 53 japán népmese témája és a történetek fordulatai ismerősek lehetnek nekünk, magyaroknak is, hiszen ezek is a jó győzelmével, az igazak megdicsőülésével zárulnak. A hajdani öreg japán mesemondó alapvető és örök emberi értékekre kívánta felhívni a hallgatósága figyelmét olyan szárnyaló képzelettel, amely földrészektől és népektől függetlenül ott él minden nép fiaiban. A kötetben közölt japán népmesék eredetileg 1930-ban láttak napvilágot a neves Kelet-kutató, Kúnos Ignác összeállításában. Most a TINTA Könyvkiadó újraszerkesztve, jegyzetekkel ellátva adja ki őket kicsik és nagyok okulására. E mesék olvasásakor megelevenedik előttünk a varázslatos távoli Kelet illataival, színeivel, ételeivel, szokásaival. Hagyjuk, hogy mindezek magukkal ragadjanak minket!
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

Mozaik - Avagy hogyan élünk patchwork családban


Egyre többen élünk mozaikcsaládban, miközben gyakran nem vagyunk felkészülve az ebből fakadó kihívásokra. A korábbi kapcsolatok felbomlása után gyerekek és felnőttek egyaránt új családi viszonyok között találják magukat, a mozaiktestvér és a mozaikszülő az új családi dinamika fontos szereplőjévé válik. Ezek a helyzetek bonyolult viszonyokhoz vezetnek, amelyekhez rengeteg szeretetre és türelemre van szükség. Ez a könyv ahhoz kíván segítséget nyújtani, hogy a sok különbözőség hogyan vezethet közös boldogsághoz.
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

Hellász csillagai


Az antikvitás történelme iránt érdeklődő olvasó olyan könyvet vehet a kezébe, amely kiemelkedő jelentőségű ógörög személyiségek izgalmas, fordulatokban gazdag élettörténetét szedi csokorba. Olyan férfiakét, akik több-kevesebb sikerrel kerülték ki a politikuspálya buktatóit, és ha a tragikus végzet beteljesülése ellen nem is mindig védekezhettek sikerrel, következetes életutat jártak végig. Közülük Szolón a magzati állapotban lévő, Peiszisztratosz a zsarnoksággal előkészített eljövendő, míg Periklész a csúcsán lévő, Démoszthenész pedig a lehanyatló athéni demokráciát képviselte. II. Agészilaosz spártai király és Thébai városának két hadvezére: Epameinóndasz és Pelopidasz életén keresztül a Kr. e. 4. század önmagát belháborúkkal pusztító hellénségét, a spártai történeti fejlődés mitikus ködbe vesző kezdeteit a legendás törvényhozó, Lükurgosz és a hozzá fűződő hagyományanyag bemutatásával idézzük fel. Spártához hasonlóan Makedónia királyainak históriája is a mítosz ködébe burkolózik. Nagy Sándor (III. Alexandrosz) elődei közül I. Alexandrosz emelkedett ki. A közvélemény által kevéssé ismert uralkodó államépítő munkássága alapozta meg a nagynevű utód világhódító tevékenységét. E nagy formátumú politikusok mellett bemutatjuk a görög szellemiség egyik speciális megtestesítőjét, a krotóniak sokszoros olümpiai győztes birkózóját, Hellász sportcsillagát, Milónt. Az antik görögség felsorolt kiválóságainak életútját időrendi sorban tárjuk az olvasó elé. Az Utószóban a szerző az életrajzok hősei által képviselt ókori demokráciákat értékelve közvetve utal a demokrácia máig élő problémáira. Ahogy Pascal, a 17. századi francia gondolkodó írta: "A múlt és jelen csupán eszközünk; célunk csakis a jövendő", hisszük, hogy a régi korok demokráciájának előnyeit és fogyatékosságait megismerve juthatunk el a közösség egészét boldogító demokrácia megvalósításához. A Hellász csillagai talán segíthet ebben.
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

Hová tűnt Vili?


AZ EREDETI KALAND! Csatlakozz Vili kereséséhez a világ körüli útján: a strandon, a sípályákon, a vasútállomáson, a reptéren, a múzeumban vagy a vidámparkban. Minél többet nézed, annál több mindent találsz meg, miközben Vilivel és barátaival elérsz az utolsó képig. Ez egy olyan könyv, ami miatt az egész világ azt kérdezi... Hová tűnt Vili? TE MEGTALÁLTAD MÁR?
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

Šílená


Píše se rok 1887. Třiadvacetiletá Nellie Blyová se vydává do New Yorku, odhodlaná prosadit se tu za každou cenu jako seriózní novinářka. Život ve městě je však těžší, než si představovala, a v žádných novinách o ženu-reportérku nestojí. Nellie v zoufalství vymyslí pro přední plátek The World neodolatelnou nabídku: pravdivou reportáž z ženského blázince na Blackwellově ostrově, kam se chce dostat tak, že bude předstírat šílenství. Jenom tak může zjistit, nakolik jsou pravdivé řeči o tamních nelidských podmínkách. Majitele deníku Josepha Pulitzera to zaujme a slíbí Nellie, že se postará, aby se po krátké době dostala ven. Když se však za mladou novinářkou v utajení dveře blázince zavřou, ocitne se na místě plném hrůz, kde vládne krutost, jakou si vůbec nedokázala představit. Chladné, izolované a hladové dny strachu a úzkosti v ní znovu probudí traumatické události z dětství. Do blázince přišla dobrovolně – ale dokáže se z něj vůbec někdy dostat ven? Šílená, neobyčejný portrét ženy, která předběhla svou dobu, je příběhem o hledání pravdy, která změnila svět. HISTORICKÝ ROMÁN ROKU PODLE LISTŮ THE TIMES A THE SUNDAY TIMES Vyšlo v překladu Veroniky Láskové.
Na sklade 1Ks
16,99 € 17,88 €

Sapiens - Rajzolt történelem 1. - puha táblás - Az emberiség születése


A tisztánlátás hatalom. De hogyan láthatjuk át a világban zajló eseményeket anélkül, hogy elvesznénk az apró részletekben? Például úgy, hogy hátrébb lépünk, és megszemléljük a teljesebb képet: az emberi faj történetét. A Sapiens - Rajzolt történelem című képregénysorozat azt meséli el, hogyan lett egy jelentéktelen majom a Föld nevű bolygó ura, és hogyan jutott el odáig, hogy képes széthasítani az atomot, elrepülni a Holdra, vagy módosítani más fajok genetikai kódját. Yuval Noah Harari, a könyv mesélője és társai - Prehisztorikus Bill, Doktor Fikció, Lopez nyomozó és sokan mások - a történelem meghatározó és sorsfordító eseményeibe avatnak be minket. A képregény viccesen és szórakoztatóan tárja elénk az emberiség történetét a Sapiens - Az emberiség rövid története című nemzetközi sikerkönyv alapján, amelyet 60 nyelvre fordítottak le, és több mint 16 millió példányban kelt el világszerte. Szellemessége, humora és érdekes karakterei azokat is magukkal ragadják, akiket egyébként nemigen köt le a tudomány és a történelem. Az emberiség születése a négyrészes képregénysorozat első kötete.
U dodávateľa
18,71 € 19,69 €

Sirotčinec v údolí


Pensylvánie, rok 1905. Do odlehlého chlapeckého sirotčince, spravovaného trojicí katolických kněží, přivede jedné bouřlivé zimní noci šerif podivného muže...
U dodávateľa
19,86 € 20,90 €

Éjféli kalandok


Ema Vašková mindig is érezte, hogy ő más. Híres tudósok családjába született, ahol nemigen van helye babonáknak és előérzeteknek - ám ezek mégis követik Emát, bármerre is jár. Nem segít a helyzetén, hogy úgy tűnik, mintha képes lenne előre megjósolni az eseményeket, és sajátságos félelemmel viseltet az árnyékok iránt... Amikor különc nagybátyjához küldik, hogy nála lakjon egy darabig, Ema attól fél, elveszíti az esélyt, hogy valaha is beilleszkedjen. De ezután találkozik Silvie-vel - egy lánnyal, aki meglátja az Emában valójában megbújó rendkívüli teremtést. A két lány hamarosan közös éjszakai kalandokra indul, hogy együtt nézzenek szembe Ema félelmeivel. Ekkor azonban bekövetkezik a baj. Silvie eltűnik - és Ema feladata, hogy megtalálja. Ema kénytelen összeszedni minden bátorságát, és tűvé tenni a várost az egyetlen, Silvie által hátrahagyott nyom titkai után kutatva. A nyomozás pedig egyenesen az Éjféli Társulat berkeibe vezet...
Na sklade 1Ks
10,70 € 11,26 €

Tajné zásnuby


Romantický příběh s jiskřivými dialogy plnými francouzského šarmu a suchého britského humoru; odehrává se po napoleonských válkách v březnu až říjnu 1816 ve Velké Británii. Giles Renwick, hrabě z Lilfordu, ze sebe nikdy neudělal hlupáka kvůli ženě – dokud nepotkal lady Yasmin Régnierovou. Yasmin pro něho není vhodná žena v žádném ohledu: ne jako manželka, rozhodně ne jako milenka (je dáma!), dokonce ani jako přítelkyně, protože jeden druhého nesnášejí. Její šaty mají příliš hluboký výstřih a navlhčené sukně jí obepínají hezká stehna. Ráda klevetí – a chichotá se. Není důstojná ani zdvořilá, a dokonce ani rodilá Britka, neboť její otec má francouzské předky. Nemluvě o tom, že její matka byla jednou z Napoleonových milenek, což se lady Yasmin nesnaží tajit. Proč ji tedy požádal o ruku? A co udělá, jestli řekne ano?
U dodávateľa
17,20 € 18,10 €

A papagájos ablak - új kiadás


Olykor szabadságra kell mennünk a saját életünkből. Amikor fordulóponthoz érkezünk, és rádöbbenünk, hogy már régóta nem azzal töltjük a napjainkat, amivel szeretnénk. Amikor végre meghalljuk, mit mond addig makacsul elnémított belső hangunk. Amikor megértjük, hogy ki kell lépnünk a megszokott környezetünkből, mert csak így láthatunk rá önmagunkra, és találhatjuk meg a hitelesebb élet felé vezető utat. Sokan ilyenkor felülnek egy Spanyolországba tartó repülőre, és meg sem állnak az El Caminóig. A papagájos ablak szerzője másfelé indult, Németországba, ahol szintén vezet egy zarándokútvonal, összekötve Luther életének legfontosabb színhelyeit. Utazott hajóval az Elbán és szamárháton fel Wartburg várába, lakott romantikus panzióban és gótikus kolostorban, sétált girbegurba középkori utcákon és tévedt el őserdőben, s eközben megtanulta újraértelmezni legfontosabb élményeit, emlékeit. Hiszen egy régi történelmi alak és egy mai, modern átlagember is könnyen találhatja magát hasonló helyzetekben, nézhet szembe hasonló kihívásokkal, és tapasztalhat meg hasonló érzéseket. A papagájos ablak egy szökés történetével indul, és egy megérkezéssel fejeződik be. De ahogy a mondás tartja: ahol egy út véget ér, ott elkezdődik egy másik.
U dodávateľa
12,04 € 12,67 €

Póki és csodálatos barátai - Szuper pókkalandok!


Ismered Pókit, Pörgőt és Szellempókot? Ez a jó barátokból álló szupercsapat minden fenyegetéstől megvédi New Yorkot. Csatlakozz hozzájuk négy akciódús, szórakoztató kalandban!
U dodávateľa
12,04 € 12,67 €

Hova bújtál, kiselefánt?


A kíváncsi majom sehol sem találja a kiselefántot. Kukucskálj be a szép színes oldalak mögé, és segíts neki megkeresni! Közben talán még új barátokat is találtok... 1+ éveseknek ajánljuk.
U dodávateľa
6,69 € 7,04 €