Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Klíč k Rebece


Příběh německého špióna, krásné Židovky a anglického důstojníka tajné služby se odehrává za druhé světové války v Káhiře. Německý špion vychovávaný v arabské rodině má za úkol podávat zprávy o pohybu britských vojsk generálu Rommelovi. Potřebné údaje se mu podaří zjistit a předat, ale od počátku je mu na stopě britský důstojník tajné služby. Ten využije k jeho odhalení i krásnou židovskou dívku, která se dá do služeb britské špionáže, aby mohla odcestovat do Palestiny…
Predpredaj
19,80 € 20,84 €

Psík a jeho dievčatko


Nádherná obrázková kniha o jedinečnom pute medzi starším psíkom a jeho dievčatkom. Starý psík má rád pomalšie tempo. Odkedy sa však do rodiny narodilo dievčatko, život ľudí ubieha prirýchlo. Keď majú toho toľko, čo treba urobiť, kto si už len nájde čas na starého chlpáča, aby s ním očuchával každé steblo trávy či hľadal dokonalý kamienok? Nájde sa v uponáhľanom ľudskom svete niekto, kto tiež potrebuje objavovať čarovné miesta a veci v tom správnom tempe? Nezabudnuteľná kniha, ktorá vás prinúti spomaliť a zamyslieť sa. Na svete je totiž toľko krásnych miest a vecí, ktoré treba objaviť! Pre deti od 4 rokov Z anglického originálu preložila Lucia Hlubeňová.
Predpredaj
11,31 € 11,90 €

Arsene Lupin 2: Dôverné priznania


MILOVANÝ AJ NENÁVIDENÝ A STÁLE NA SLOBODE Pokračovanie príbehov o nepolapiteľnom lupičovi Arsénovi Lupinovi sa opäť nesie v duchu nečakaných zvratov a humorných situácií. Znova stretávame vrchného inšpektora Ganimarda, šéfa la Sureté pána Dudouisa či Sherlocka Holmesa. Ich konflikty s Lupinom sú však tentoraz oveľa vyhranenejšie a celková výstavba deja mnohonásobne intenzívnejšia. Lupin, ktorý prekypuje mladistvým elánom a radosťou zo života, dokáže majstrovsky vyskladať dejovú líniu svojho nekalého zámeru tak, aby zo súboja po mnohých peripetiách nakoniec vyšiel ako víťaz. A obdivu sa nedokážu ubrániť ani jeho protivníci. Druhá séria príhod Arsena Lupina obsahuje tri príbehy z výberu autorovej vnučky (Les aventures extraordinaires d'Arsene Lupin, 2011) a šesť nových príbehov (Pekelná pasca, Šál zo šarlátovo červeného hodvábu, Edith s labuťou šijou či Arsene Lupin sa žení a i.), ktoré vyšli v Editions Archipoche pod názvom Les confidences d'Arsene Lupin (2021). Z francúzskeho originálu Les aventures extraordinaires d'Arsene Lupin (2011) a Les confidences d'Arsene Lupin (2021) preložil Štefan Povchanič.
Predpredaj
17,01 € 17,90 €

Krutá pravda


Iskrí to medzi nimi, ale ich vzťah je zakázaný Bezohľadný. Arogantný. Neprístupný! Všetci ma varovali, že pracovať pod finančným riaditeľom spoločnosti McCord Media bude nočná mora. Dúfala som, že ak nebudem veľmi vyčnievať, Cole McCord si ma nevšimne. Mýlila som sa. Prečo som práve s ním musela stráviť jedinú vášnivú noc mesiac predtým, ako som sa stala jeho asistentkou? Ale ako som mohla tušiť, že z toho nádherného cudzinca z kamarátkinej oslavy sa vykľuje môj nový šéf. No firemná politika zakazuje romániky na pracovisku, takže odteraz vládne medzi nami čisto pracovný vzťah. Len keby sme spolu neustále nekončili v posteli. Len keby vo mne nevyvolával pocity, ktoré som nikdy predtým nezažila. Len keby neskrýval tajomstvo, ktoré by nás mohlo oboch zničiť. Kniha je voľným pokračovaním zo série Na hrane. Z anglického originálu Fall Into You (J.T. Geissinger Inc., 2023) preložila Andrea Vargovčíková.
Predpredaj
16,06 € 16,90 €

Som skutočný priateľ


Kniha o vzťahoch s rovesníkmi pre deti a tak trochu aj pre rodičov Pomôž Pinkovi zistiť, čo je to priateľstvo, a dovoľ mu skamarátiť sa s tebou! Pink má až troch priateľov – Binga, Lea a Lulku. Hrajú sa, pozývajú sa k sebe prespať a trávia spolu veľa času. Doteraz sa nezamýšľali prečo, ale skrátka sú jeden pre druhého dôležití a patrične si to aj dávajú najavo. Priateľ je ten, na kom ti záleží. Kto vie, čo máš rád a čo nie, a pri kom môžeš byť sám sebou. Je to niekto, kto sa ti zdôveruje a zároveň ťa pozorne počúva. Kto sa stará o teba a o koho sa staráš ty. Pokračovanie bestsellera Mám sa rád taký, aký som Pre čitateľov od 5 rokov Z poľského originálu preložil Ladislav Holiš.
Predpredaj
14,16 € 14,90 €

Plemená psov


Praktická ilustrovaná príručka pre všetkých milovníkov psov Nájdeš v nej tie najobľúbenejšie psíky, ale aj niektoré z najvzácnejších plemien sveta. Každé plemeno má svoje typické vlastnosti. Zoznám sa s pracovitými psími pomocníkmi aj s domácimi miláčikmi a zisti, prečo sú jedinečné. Spoznaj škvrnitého dalmatínca, nezbednú čivavu, huňaté ovčiarske psy, poskakujúceho bígla a ďalšie úžasné plemená. Knižku napísala Annabel Griffin. Je spisovateľka a umelkyňa, žije v anglickom Cornwalle. Už roky vlastní kníhkupectvo a momentálne píše knihy pre deti zamerané na živočíchy a prírodu. O obrázky sa postarala talentovaná ilustrátorka ukrajinských kníh pre deti Marina Halak. Pri svojej tvorbe sa inšpiruje vlastným detstvom, deťmi, prírodou, magickými momentmi a rozprávkami. Pre čitateľov od 7 rokov Z anglického originálu preložila Mariana Hyžná.
Predpredaj
14,16 € 14,90 €

Gothikana


Gothikana
Predpredaj
26,07 € 27,44 €

Padající hvězda


Annette je temperamentní dívka, která studuje pařížskou Akademii krásných umění. Jean je básník, vůdčí postava dadaistické skupiny Les Réverberes. Oba milují jazz a oba se potkávají v proslulé pařížské kavárně Café de Flore, kde lze zahlédnout Picassa, Simone de Beauvoir a další osobnosti pařížského uměleckého života. Mezi Annette a Jeanem se rozhoří láska a plánují společnou budoucnost. Avšak píše se rok 1942 a Annette je Židovka…
Predpredaj
26,07 € 27,44 €

Posledný gambit (Hry o dedičstvo 3)


Avery Kylie Grambsová zdedila obrovský majetok, čo z nej robí najbohatšiu tínedžerku na svete. Musí však vydržať ešte pár týždňov v sídle Hawthornovcov. Navyše novinári striehnu na každom kroku a tlak spojený s nadobudnutým bohatstvom narastá. S príchodom nečakaného návštevníka do sídla sa situácia ešte viac skomplikuje a v neistých časoch Avery nachádza oporu len v bratoch Hawthornovcoch. Ich osudy sú navzájom prepojené spleťou tajomstiev. Je čoraz jasnejšie, že ak chcú vyhrať nad neznámym súperom, musia vyriešiť poslednú časť hádanky. Inak Avery stratí všetko ? bohatstvo, lásku a možno aj vlastný život. Z anglického originálu The Final Gambit (Little, Brown and Company, New York 2022) preložila Andrea Vargovčíková.
Predpredaj
17,01 € 17,90 €

Island: Atlas pre hedonistov


Navštívte Island – krajinu plnú paradoxov, ktorá si vás podmaní Nechajte sa uniesť podmanivou krásou islandskej prírody, vydajte sa po stopách hrdinov islandských ság a zasurfujte si vo vlnách Severného ľadového oceána. Načerpajte sily v luxusnej chate uprostred drsnej islandskej prírody a pochutnajte si na modernej severskej gastronómii. Na potulkách prírodou stretnite polárnu líšku a zblízka pozorujte vráskavca obrovského. Ponorte sa do horúcich termálnych prameňov. Spoznajte nikdy sa nekončiaci boj s prírodou a vyskúšajte si život na hranici tektonických dosiek. A nakoniec navštívte Reykjavík, pulzujúce centrum Islandu. Vydajte sa za dobrodružstvom! Atraktívna séria cestopisov Atlas pre hedonistov vám umožní objaviť svet inými očami. Každá kniha obsahuje prehľadné mapy, na ktorých nájdete všetko podstatné. Tematické dvojstrany vám umožnia dokonale objaviť, spoznať a pochopiť krajinu. Nájdete tu aj zoznam najzaujímavejších miest, ktoré by ste mali rozhodne navštíviť. Pomôžu vám pri tom podrobné itineráre, podľa ktorých sa vydáte za krásami každého regióna. Z francúzskeho originálu preložila Karolína Holmanová.
Predpredaj
33,16 € 34,90 €

Milujeme rajčata


Je libo hrozen křupavých koktejlových rajčat, „pralinky“ s intenzivní sladkou ovocnou chutí, „býčí srdce“ o velikosti až jeden kilogram, „zelenou zebru“ nebo divoké rajče, které rodí až do září? Plody protáhlé, kulaté, buclaté i placaté, velké i malé, červené, zelené, narůžovělé, fialové, modré či žluté s pruhy i bez, chuti ovocné, kořenité, sladké nebo prostě rajčatové – stačí se spolehnout na dlouhodobé zkušenosti autorky, která vás v knize provede všemi nástrahami pěstování.
Predpredaj
17,20 € 18,10 €

Zloduška 2: Čarodejnica v zácviku


Čarodejnicou nemôže byť každý... ale čarodejnicou v zácviku? Uvidíme! Zloduška síce nesplnila očakávania troch zlomyseľných bosoriek, no napriek tomu si splnila sen a stala sa z nej čarodejnica. Navyše získala nových priateľov: zajačicu Lilu a Tristana, chlapca, ktorý strávil vyše päťdesiat rokov v tele obra. Až naspäť doma si uvedomila, že svoje čary sa musí naučiť skutočne používať. Preto si na dvere zavesí tabuľku ČARODEJNICA V ZÁCVIKU a dúfa, že obyvatelia mestečka budú zhovievaví, keď sa netrafí hneď na prvý pokus. Nemá však potuchy, aké to bude zložité... Pokračovanie príbehu pre začínajúcich čitateľov od autorky bestsellerov Susanny Isernovej obohatila ilustráciami Talianka Laura Proietti. Zo španielskeho originálu preložila Želmíra Čížová. Pre deti od 6 rokov
Predpredaj
10,36 € 10,90 €

Divoké labute


Tri dcéry Číny Divoké labute predstavujú príbeh troch generácií žien žijúcich v Číne dvadsiateho storočia, kde sa intimita memoárovej prózy prelína s panorámou národných dejín. Vplyv Maových fantazmagórií na Čínu, neobyčajný pohľad do ženského prežívania modernity a modernizácie, ale aj dojímavé rozprávanie o odvahe a láske. Jung Chang opisuje úžasné životy a zážitky vlastnej rodiny: babičky, ktorá bola konkubínou vojenského diktátora, mamy, ktorá s mladistvým zápalom bojovala za novú komunistickú Čínu, a rodičov, ktorí sa počas kultúrnej revolúcie prepadli spomedzi komunistickej elity medzi politických väzňov. Detailné rozprávanie Jung Changovej odráža, ako neustále sa opakujúce cykly nepokojov a násilia vo víroch dvadsiateho storočia poznačili nielen osudy jej najbližších, ale aj miliónov ďalších Číňanov. Z anglického originálu Wild Swans (HarperPress, an imprint of HarperCollinsPublishers, London 2012) preložili Natália Tyšš a Igor Tyšš.
Predpredaj
28,41 € 29,90 €

Hrobár a vražda v Krypte


Vyčíňa vo Viedni duch? Viedeň, 1895: V krypte pod Dómom svätého Štefana nájdu turisti medzi kosťami a lebkami mŕtveho muža. Telo je bez známok násilia, iba tvár je skrivená od hrôzy. Umrel ten človek od strachu? Čo ho tak vyľakalo? V devätnástom storočí prekvitá vo Viedni špiritizmus a na každom rohu sa konajú seansy. Tento mŕtvy učenec sa však odvolával na vedu a odhaľoval podvodníkov. Popálil si pritom prsty? Prípad opäť vyšetruje inšpektor Leopold von Herzfeldt. Anna, adoptívna dcéra hrobára Augustina Rothmayera, za upozorní na istú zvláštnosť – z jedného sirotinca v meste miznú deti. Dopúšťa sa niekto násilia na bezbranných, alebo v metropole na Dunaji skutočne vyčíňa duch? Z nemeckého originálu Der Totengräber und der Mord in der Krypte (Ullstein, Berlín 2023) preložila Martina Šturcelová.
Predpredaj
17,01 € 17,90 €

Rastliny a huby v kocke


Rodinná encyklopédia vás pozýva na návštevu sveta rastlín a húb. Okrem množstva zaujímavých a užitočných informácií prináša aj úžasné počítačové ilustrácie, ktoré vám ukážu flóru našej planéty tak ako nikdy predtým! Prečítajte si, prečo sú rastliny a huby nevyhnutné pre život na zemi. Objavte najsmrteľnejšie, najsmradľavejšie a najzvláštnejšie kvety, plody a huby, ktoré poznáme. Zistite, ako dokážu huby zmeniť mravca na zombiu a prečo kvety zmijovca obrovského smrdia ako mŕtvola. Z anglického originálu preložila Ivana Svitková.
Predpredaj
23,66 € 24,90 €

Čo šuchoce v lístí?


Zoznámte sa so zázračnou premenou prírody s príchodom pestrofarebnej jesene. Október sa pomaly končí a zvieratká si musia urobiť dostatočné zásoby na blížiacu sa zimu. Na cestu za spoznávaním živočíchov v záhrade či v lese vás zoberú ježko a bielozúbka. Ktože sa zahrabáva do hromady lístia a kto do zeme? Ako sa musia na chladné mesiace pripraviť ropucha, užovka, krtko či rôzne druhy vtákov a chrobákov? Navštívte jednotlivé prírodné zákutia, ktoré sú pre ne útočiskom, a zistite, čo sa nachádza pod kôrou stromu, koľko orieškov si priemerne nazbiera veverička alebo aké nebezpečenstvo číha nielen na hlodavce. Každé zvieratko, rastlina a drevina zastáva v prírode dôležitú úlohu, no spoločne tvoria nenahraditeľnú súčasť úžasného životného kolobehu. Náučná a utešene ilustrovaná kniha pre každého malého aj veľkého zvedavca s rozkladacími stránkami, ktoré sú detailne zaplnené informáciami o všetkom dôležitom, čo sa odohráva v záhrade a lese nielen na jeseň. Pre deti od 6 rokov. Z nemeckého originálu preložil Branislav Kočan.
Predpredaj
14,16 € 14,90 €

Starosta


Co se stane s charakterem člověka, když se poprvé v životě dostane k moci? Radek Novotný bydlí na ničím výjimečném maloměstě a pracuje jako úředník. Díky své nevinně vyhlížející tváři se dostane na kandidátku ve volbách, a nakonec se z něj stane i starosta. Ovšem jen na oko. Svou roli ale vezme vážně a začne se měnit. V nové funkci hledá novou identitu. Tu však hledá i jeho žena s dospívající dcerou, jež se snaží stát předobrazem současné společnosti. Román o složitých vztazích, hledání sebe sama a mezigeneračních válkách, které nemůže nikdo vyhrát.
Predpredaj
15,62 € 16,44 €

Sňatková dražba: První sezóna, část l.


Co byste udělaly pro tři miliony dolarů? Čtyři mladé ženy se zúčastní tajné aukce, aby se provdaly za toho, kdo nabídne nejvyšší částku. Kvůli milionu dolarů ročně vypláceném po dobu tří let udělá každá z nich vše pro to, aby si zajistila budoucnost. Během téhle nebezpečné hry o peníze, chtíč, moc a naději na rozhřešení se mezi ženami vytvoří nevídané sesterské pouto. Jakmile si vás vybere muž, kterého jste nikdy neviděly, a vy souhlasíte s tím, že se za něj provdáte… není cesty zpět. Skrytá tajemství, hříšné touhy, ohnivá spojení a intenzivní rodinná dramata, to vše je součástí dohody, když dobrovolně vstoupíte do sňatkové dražby.
Predpredaj
18,75 € 19,74 €

Občasné přeháňky


Holka potká kluka, když oba táboří před kinem. Nejlepší kamarádi debatují o důležitosti školních plesů. Princ se zamiluje do trollky. Žena najde spřízněnou duši v imaginárním muži. A sám Simon Snow se vrací v nezapomenutelném vánočním dobrodružství. První povídková sbírka bestsellerové autorky Rainbow Rowellové je přehlídkou neodolatelných postav, vtipných dialogů a mistrovského vypravěčství – zkrátka všeho, co byste v její knize očekávali. Doporučený věk 15+
Predpredaj
20,84 € 21,94 €