! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Karácsonyi kifestő


Ha kiszínezed ezeket a vidám és aranyos karácsonyi rajzokat, a Télapó nagyon fog örülni! Hiszen tudod, ő mindent lát!
U dodávateľa
2,67 € 2,81 €

Képernyőfüggő gyerekek


A digitális nemzedék szülei komoly kihívás előtt állnak: a gyerekek egyre több időt töltenek a képernyők előtt - órákon át fent vannak a közösségi oldalakon, chatelnek, videojátékoznak. Gary Chapman és szerzőtársa friss kutatási eredményeken és gyakorlati példákon keresztül mutatja be, mi mindent tehetnek a szülők azért, hogy a technológia ne szétzilálja, hanem inkább összehozza a családot, és a gyerekek ne csak az online közösségben, hanem a valós kapcsolatok terepén is otthonosan mozogjanak. Könyvükben részletesen bemutatják azokat a nélkülözhetetlen kapcsolati készségeket, amelyekre a gyerekek a családban tehetnek szert: érzelmi kötődés, hála és elégedettség, a harag konstruktív kezelése, bocsánatkérés, figyelem. A megújított kiadásból megtudhatjuk, - mennyi képernyőidő számít túl soknak, és hogyan szabhatunk reális időkorlátokat, - miként taníthatjuk gyermekeinket tudatos képernyőhasználatra, - hogyan helyettesíthetjük a képernyőidőt közös családi időtöltéssel, - hogyan segíthetünk gyermekeinknek a társas készségek elsajátításában, - szülőként milyen mintát adunk saját képernyőhasználatunkkal.
U dodávateľa
10,68 € 11,24 €

Miért 11-en játsszák a futballt 11 ellen? - Minden, amit a labdarúgásról tudni kell


Feltetted már magadnak valaha a kérdést, hogy hol született meg a futball? Vagy hogy miért pont tizenegyen játsszák, és miért nem kilenc, tizenkettő vagy, mondjuk, tizenöt játékos alkotja a csapatot? Vagy azt, hogy miként határozták meg a kilencvenperces játékidőt? Melyik volt az első mérkőzés, amelyen már játékvezető is közreműködött? Hogyan találták ki a büntetőrúgást, vagy mi módon jött létre a hálóval körbevett kapu? Miért mondjuk azt, hogy "huligán", "gól" vagy "derbi"? Hogyan született a Bajnokok Ligája, a Copa América vagy a világbajnokság? Luciano Wernicke több országban is óriási sikert aratott könyve a legnépszerűbb sportág eredetével és fejlődésével kapcsolatos száz rejtély titkát tárja fel.
U dodávateľa
14,69 € 15,46 €

A csokoládés lány - Egy pralinégyár története


Németország, 1924. A boldog békeidők ellenére Felix Dorn családi édességüzeme a csőd szélén áll. Eric, a fia szemernyi érdeklődést sem mutat, hogy megmentse a hajdan népszerű vállalkozást. Ám Ella, a húga igazán rátermett lány: kreatív, határozott. És zseniális ötlete támad, miként tudná sikeressé tenni a gyárat. Eljött a luxus-pralinék kora! Vajon képes-e Ella megvalósítani a tervét a férfiak uralta világban? Hiszen egy nőnek otthon a helye! Intrikák, merész döntések és egy szenvedélyes szerelem labirintusán keresztül eljut-e odáig, hogy álma valóra válik? Ez az izgalmas, történelmi családregény tele van csodás csokoládés pralinékkal, és rögtön a megjelenése után hatalmas sikert aratott a nemzetközi könyvpiacon. Olyannyira, hogy az olvasók szinte kikövetelték a folytatást. És a szerzőnő már el is készült vele, így a magyar kiadó elkezdhette az előkészületeket a következő regény kiadásához.
U dodávateľa
14,69 € 15,46 €

A búcsúzó macska - Az utazó macska krónikája szerzőjétől


Néha messzire kell utaznod, hogy megtaláld azt, ami ott van előtted Hiro Arikawa Az utazó macska krónikája c. regénye több millió olvasó szívét melengette meg világszerte, ahogy nyomon követte Nanát, a talpraesett cicát, és Szatorút, a gazdáját a Japán-szerte tett utazásaikon, melyeknek az a célja, hogy új otthont keressenek a macskának, mielőtt végleg búcsút kellene venniük egymástól. Most ugyanők térnek vissza két csodálatos történetben a hét vadonatúj macskás meséből álló válogatásban: az első Szatoru gyerekkori macskájáról, Hacsiról szól, a második Nana és Szatoru utazásáról a leendő gazdihoz, aki a regényben egyáltalán nem szerepelt. Igaz, amit néha a regényről állítottak, hogy a macskák ezekben az írásokban olykor túlságosan emberszerűek, olyan hűségesek és szerető szívűek, amilyeneknek mi, emberek képzeljük őket. De ez főként annak köszönhető, hogy ez a könyv teljes szívvel és egyáltalán nem elfogódottan a szeretetről szól, és azt a csodálatos varázst magasztalja, ami a macskákhoz, más emberekhez és tulajdonképpen az egész világhoz fűződő kapcsolatainkat a macskák révén belengik. Nana, Satoru és újonnan megismert kedvenceink hűségről és barátságról, az élet örömeiről és csodáiról mesélnek ebben a megható és szép könyvben.
U dodávateľa
12,02 € 12,65 €

A szülési versenytől a bankrabló cipészekig - meglepő hétköznapok a múlt század elejéről


Hogy "régen minden jobb volt", azt aligha lehet kiolvasni kötetünk 42 írásából (bár ilyenre is van példa), de hogy meghökkentő sztorikból már akkor sem volt hiány, arról biztosíthatjuk az olvasókat. A Dívány újságírói által felkutatott és megírt történetek fele a 20. század elejének Magyarországát idézi meg, a másik fele pedig a világ tucatnyi országából mutat be egészen különös eseteket és eseményeket, Egyiptomtól Írországig, a volt Szovjetuniótól Kanadáig. Szó van bennük kegyetlen ír mosodákról, állatkertben mutogatott emberekről, az amerikai szesztilalom több tízezer áldozatáról, a Duna jegén tartott bulikról vagy éppen a Föld legszerencsétlenebb embereiről.
U dodávateľa
16,03 € 16,87 €

Fernando Alonso - A Formula-1 legendájának története


Fernando Alonso a Formula-1 egyik legnagyszerűbb pilótája: minden idők leghosszabb, huszonkét éves Formula 1-es karrierje alatt megküzdött Michael Schumacherrel és Lewis Hamiltonnal, kétszeres világbajnok, aki két legendás csapat, a McLaren és a Ferrari pilótájaként is karnyújtásnyira volt az újabb világbajnoki sikertől. Akkor teljesített a legjobban, amikor úgy érezte, az egész világgal meg kell harcolnia. Amikor 2018-ban ötéves nyeretlenség után átmenetileg elhagyta a Formula 1-et, az autóversenyzés és az embert próbáló kalandok iránti szenvedélyét követve megmutatta sokoldalúságát, és visszatért a siker útjára. Sportautó-világbajnoki címet szerzett, kétszer megnyerte a Le Mans-i 24 órást, és belekóstolt az indianapolisi 500 mérföldesbe, valamint a Dakaron is részt vett - régi idők legendáinak példáját követve húzta ki a bakancslistáról azokat a kihívásokat, amelyek a legtöbb mai topversenyző számára csak a felesleges kockázatot rejtik. Két év szünet után tért vissza az F1-be, s előbb az Alpine, majd az Aston Martin színeiben mutatja meg hétről hétre, hogy tudása 40 éves kor felett sem kopott meg. Ez a könyv egy spanyol fiú története, aki nagyon fiatalon a gokart csillaga lett, egész életében keményen dolgozott, hogy ezzé az egyedülálló bajnokká lehessen, és akiért még ma is világszerte rajonganak a szurkolók.
U dodávateľa
16,03 € 16,87 €

Vitéz nagybányai Horthy Miklós, a hazafi


Az utóbbi időkben ismét fellángoltak azok a viták, amelyek nehezítik vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzó elfogulatlan megítélését, történelmi helyének korrekt és megnyugtató kijelölését. E téren a legnagyobb gondot az objektivitás hiánya, a valós tényeket figyelmen kívül hagyó indulatok, a vitatott kérdések erőből történő eldöntésének szándéka okozza. Pedig a téma csak nyugodt légkörben, a tárgyilagosságra való törekvés szellemében kerülhet terítékre. A kötetben szereplő publicisztikákkal, jegyzetekkel, interjúkkal a szerző olyan információtöredékeket, véleményeket ad közre, amelyek bővíthetik a vitéz nagybányai Horthy Miklóssal kapcsolatos ismereteket, s hozzájárulhatnak sokat vitatott történelmi szerepének tisztességes megítéléséhez. Bánó Attila e tárgykörben publikált első írásai harminc éve, 1993-ban, a kormányzó kenderesi újratemetése alkalmából jelentek meg a Pest Megyei Hírlapban. Később a Nyugati Magyarságban, a Kis Újságban, a Magyar Hírlapban, történelmi ismeretterjesztő könyvekben, a közelmúltban pedig a Magyar Nemzetben bukkantak fel Horthyval és a korszakkal foglalkozó dolgozatai, publicisztikái.
U dodávateľa
16,03 € 16,87 €

180 jóéjtmese


180 álomba ringató kedves mese a legkisebbeknek. Ezek a rövid mesék megnyugtató lezárásai lehetnek egy élményekkel teli napnak, és tökéletesen alkalmasak arra is, hogy teljesítsük gyermekeink kívánságát, amikor "még egy mesét" kérnek.
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

A világ legjobb apukája


Rajzolj, írj, és használd a csodás képzeletedet, miközben kitöltöd e kedves foglalkoztató könyvet. A kreatív feladatok segítenek elmesélni A világ legjobb apukájának, hogy milyen sokat jelent neked, és mennyire szereted őt. Ha elkészültél a könyvvel, akkor odaajándékozhatod az apukádnak, így mindkettőtök örömét fogja lelni benne - örökké.
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

What If It's Us? - Mi van, ha pont nekünk sikerül?


ARTHUR csak a nyarat tölti New Yorkban, de ha valamit megtanult a Broadwayen, az az, hogy az univerzum akkor is képes elsöprő románcot produkálni, amikor a legkevésbé számítunk rá. BEN úgy gondolja, hogy az univerzum inkább törődjön magával. Ha az univerzum az ő pártját fogná, akkor most nem egy dobozt kellene cipelnie a postára tele a volt barátja holmijaival. De amikor Arthur és Ben csomagfeladás közben egymásba botlanak, akkor vajon pontosan mit is tartogat számukra az univerzum...? Talán semmit. Végtére is, szakítanak. Talán mindent. Végtére is, újra összejönnek. De mi van akkor, ha háromszori újrakezdés után sem sikerül összehozniuk az első randit? Mi van, ha Arthur túlságosan igyekszik, hogy működjön, Ben pedig nem eléggé? Mi van, ha az élet tényleg nem olyan, mint egy Broadway-darab? De mi van, ha mégis? Mi van, ha nekünk sikerül? A két, kritikusok által is elismert bestselleríró, Becky Albertalli és Adam Silvera egyesítette tehetségét ebben az okos, vicces és szívből jövő együttműködésben, amely két nagyon különböző fiúról szól, akik nem tudják eldönteni, hogy az univerzum összehozza őket - vagy szétszakítja egymástól.
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

A harmadik iker


Az egyik neves amerikai egyetem pszichológiai tanszékén azt vizsgálják, hogy a származás vagy a nevelés határozza-e meg inkább az ember jellemét. Ehhez olyan egypetéjű ikreket keresnek a különféle nyilvántartásokban, akik valamilyen oknál fogva külön családoknál nevelkedtek. Eközben olyan ikertestvérekre is rábukkannak, akik valószínűtlen módon különböző anyáktól születtek. Mikor az egyik kutató megpróbál utánajárni a dolognak, hirtelen rádöbben: nagyon veszélyes kalandba kezdett...
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

50 mondat, ami megkönnyíti az életet


50 csodafegyver, hogy mindennap megtapasztalhassuk belső függetlenségünket! Karin Kuschik, a Der Spiegel #1 bestsellerírója több mint húszévnyi önmenedzsment-coach tapasztalattal a háta mögött számtalanszor megfigyelte, hogyan teremtünk drámát magunknak a tisztánlátás, a határhúzás és a megbecsülés hiánya miatt. Könyvével pontosan erre kínál hatékony megoldásokat, hogy életünket könnyebbé tegye. Nem bonyolult eszközöket, hanem frappáns mondatokat fogunk ebben a kiadványban találni, amelyeket könnyen meg is tudunk jegyezni. Szívélyesen, egyszersmind kellő éleslátással, a való életből vett történeteket mesél el, és aranyat érő mondatokat hoz, amelyekkel a hatékony szavak csodálatos világára nyit kaput. Ebben a Németországban hihetetlenül nagy népszerűségnek örvendő könyvben, minden egyes mondattal közelebb kerülhetünk könnyed és derűs önmagunkhoz, ahonnan minden teljesen természetesnek tűnik. Felfedezhetjük saját belső függetlenségünket. Karin Kuschik 50 igazi csodafegyvert gyűjtött össze egy-egy találó mondat formájában, hogy nap mint nap megtapasztalhassuk a belső függetlenséget. Ezeket szakmai vagy magánéletükben egyaránt alkalmazhatjuk. Apró, de annál nagyobb hatású "felismerések", amelyek megnyugtatnak, vagy akár megdöbbenést váltanak ki - nem utolsósorban pedig megkönnyítik az életet. Leld örömödet te is ebben az 50 mondatban, amelyek meglepően könnyebbé tehetik életedet! "Ő az a nő, aki a topmenedzserek mögött áll. Hozzá fordulnak a felső vezetők, ha tanácsra van szükségük." - ZEIT online
U dodávateľa
17,37 € 18,28 €

Német tematikus szótár


Német tematikus szótár elsősorban középhaladó és haladó nyelvtanulók számára készült, mely nagyszerű segítséget nyújt a rendszeres szókincsbővítéshez. Remek társ a nyelvvizsgára és érettségire való felkészülés során, melyhez hasznos tanácsokkal is szolgál. Áttekinthető formában sok hasznos kifejezést kínál számos témában és szakterületen. Tágítsa látókörét tematikus szótárunkkal! Egyedülálló részletességű szótárunk körülbelül 250 témakört, több mint 21 000 szót, szókapcsolatot és példát tartalmaz, amelyek megkönnyítik a szókincsbővítést. A kiadvány fő célja, hogy a felhasználó számára gyakorlati, a témák széles skáláját átfogó szókincset biztosítson, lehetővé tegye a szisztematikus tanulást, vagy legalább megközelítőleges áttekintést adjon az adott témakörökről. A hagyományos, betűrendes szótárral ellentétben a tematikus szótár nem csak az egyes szavak és szókapcsolatok kikeresésére szolgál. Fő célja, hogy a felhasználó egy helyen találja az témakör alapszókincsébe tartozó szavakat. A szótárban való könnyebb tájékozódást egy részletes név- és tárgymutató is szolgálja. A könyvformából adódó korlátozott terjedelem nem teszi lehetővé, hogy minden témát részletesen feldolgozzunk. A szavakat, szókapcsolatokat és példákat ezért úgy válogattuk össze, hogy az alapvető kommunikációhoz szükséges, a mindennapi beszédhelyzetben használatos valamennyi kifejezést feltüntessük. A hangsúlyt az áttekinthetőségre, az érthető és hasznos tudnivalókra fektettük. A diákok számára segítséget jelenthetnek a keretekben található praktikus megjegyzések és érdekességek, melyek a szókincs gyorsabb elsajátításához és látókörük bővítéséhez is hozzájárulhatnak. A szótár valamennyi szócikke tartalmazza a helyes kiejtést is, ami szintén a hatékonyabb tanulást szolgálja. Reméljük, hogy tematikus szótárunk hasznos segédeszközként és értékes információforrásként társuk lesz a nyelvtanulás során
U dodávateľa
17,37 € 18,28 €

Angol tematikus szótár


Angol tematikus szótár elsősorban középhaladó és haladó nyelvtanulók számára készült, mely nagyszerű segítséget nyújt a rendszeres szókincsbővítéshez. Remek társ a nyelvvizsgára és érettségire való felkészülés során, melyhez hasznos tanácsokkal is szolgál. Áttekinthető formában sok hasznos kifejezést kínál számos témában és szakterületen. Tágítsa látókörét tematikus szótárunkkal! Egyedülálló részletességű szótárunk körülbelül 250 témakört, több mint 21 000 szót, szókapcsolatot és példát tartalmaz, amelyek megkönnyítik a szókincsbővítést. A kiadvány fő célja, hogy a felhasználó számára gyakorlati, a témák széles skáláját átfogó szókincset biztosítson, lehetővé tegye a szisztematikus tanulást, vagy legalább megközelítőleges áttekintést adjon az adott témakörökről. A hagyományos, betűrendes szótárral ellentétben a tematikus szótár nem csak az egyes szavak és szókapcsolatok kikeresésére szolgál. Fő célja, hogy a felhasználó egy helyen találja az témakör alapszókincsébe tartozó szavakat. A szótárban való könnyebb tájékozódást egy részletes név- és tárgymutató is szolgálja. A könyvformából adódó korlátozott terjedelem nem teszi lehetővé, hogy minden témát részletesen feldolgozzunk. A szavakat, szókapcsolatokat és példákat ezért úgy válogattuk össze, hogy az alapvető kommunikációhoz szükséges, a mindennapi beszédhelyzetben használatos valamennyi kifejezést feltüntessük. A hangsúlyt az áttekinthetőségre, az érthető és hasznos tudnivalókra fektettük. A diákok számára segítséget jelenthetnek a keretekben található praktikus megjegyzések és érdekességek, melyek a szókincs gyorsabb elsajátításához és látókörük bővítéséhez is hozzájárulhatnak. A szótár valamennyi szócikke tartalmazza a helyes kiejtést is, ami szintén a hatékonyabb tanulást szolgálja. Reméljük, hogy tematikus szótárunk hasznos segédes
U dodávateľa
17,37 € 18,28 €

Páncélosok a sivatagban - Páncélos-hadviselés Észak-Afrikában, 1940-1943


A második világháború észak-afrikai hadszínterének hallatán a legtöbb érdeklődő ma is egyből Rommel tábornagyra és a német "Afrika" hadtestre gondol. Ez azonban csak részben jogos. Ugyanis a Földközi-tenger déli partja mentén már Rommel érkezése előtt és a tábornagy 1943. márciusi távozása után is harcoltak páncélosok. A második világháború észak-afrikai hadszíntere a páncélos-hadviselés számára rendkívül kedvező terep volt, de az utánpótlást szervezőknek maga a rémálom. 1940 és 1943 között páncélozott harcjárművek ezrei vettek részt az összecsapásokban, és gyakorlatilag ezek döntötték el az itteni küzdelmet, ami a Német Birodalom számára a vég kezdetének bizonyult. E hadszíntéren kezdettől fogva jelentős számban harcoltak olasz páncélosok is. Róluk az összefoglaló munkákban általában kevés szó esik. Ezért a kötet nem titkolt célja, hogy a hazai olvasóközönség részletesebben is megismerkedhessen az olasz harckocsik és önjáró lövegek észak-afrikai bevetéseivel is. Ugyanez a törekvés tetten érhető a képanyag arányaiban. A kötet forrásai között találjuk a német 10. páncéloshadosztály eddig alig ismert levéltári anyagát is. Az 1940 és 1943 közötti észak-afrikai páncélos-hadviselés történetét négy szakaszra bonthatjuk: az elsőben az olasz, a másodikban és harmadikban a német, a negyedikben pedig az amerikai páncélosalakulatok megjelenése befolyásolta a brit harckocsicsapatok észak-afrikai helyzetét. E kötet elsősorban a harccselekmények harcászati mozzanatait, a harcoló felek harceljárásait, harcvezetési módszereit, hadszervezeti jellegzetességeit és haditechnikai lehetőségeit mutatja be. Az események jobb megértését 15 térkép és több mint száz fénykép segíti.
U dodávateľa
18,71 € 19,69 €

Kémek, titkok, árulók: A hírszerzés története


A tudás hatalom A régi közmondás az élet egyetlen területén sem igaz annyira, mint a politikában és a hadviselésben. Ez a kötet titkosítás nélkül tárja fel a kémkedés és a kémelhárítás történetét az ókortól napjainkig. Felidézi a történelem legérdekesebb, legvakmerőbb, legizgalmasabb hírszerző műveleteit, megvilágítja hátterüket és nemzetközi következményeiket. Bemutatja minden idők legnagyszerűbb mesterkémeinek titokzatos és ravasz akcióit, de bepillantást enged a polgári és katonai titkosszolgálatok működésének szürke, ám éppannyira rejtett mindennapjaiba is. A szerző feltárja, hogyan vezettek sikerre hadvezéreket, uralkodókat, diktátorokat kémeik és hírszerző hálózataik, s azok milyen embertelen módszereket vagy cseles technikai eszközöket alkalmaztak céljaik elérése érdekében. E gazdagon illusztrált könyv térben és korban is messzire tekint, sorra vesz rég letűnt nagyhatalmakat és modern kori háborúkat, továbbá elgondolkodtat ennek az ősi mesterségnek a jövőjét illetően is.
U dodávateľa
20,05 € 21,10 €

Hříchy minulosti


Černá ovce rodiny To, co udělal, bylo neodpustitelné. Ale to, co se chystal udělat, bylo skoro stejně špatné. Cage a Hal jsou tak rozdílní, jak jen dva bratři mohou být. Hal se vydal spravedlivou cestou, zatímco Cage je nenapravitelná černá ovce rodiny. Jediné, co mají společného, je láska ke stejné ženě. Jenny miluje Hala pro jeho oddanost svému povolání, ale v hloubi duše si přeje, aby jeho touha po ní hořela stejně vroucně jako ta její pro něj. Touží po milenci, jehož nespoutaná smyslnost se více podobá… Cageovi. Pečlivě připravený plán Po smrti syna se žena vydává hledat dítě, které by zaplnilo díru v jejím srdci. Rozvedená a zničená ztrátou syna je Arden naprosto osamělá. Má však ještě jedno dítě, – to, kterého se po narození vzdala, aby zachránila své manželství a rodinu před finančním krachem. Věří, že syn, kterého nikdy nedržela v náručí, by mohl zmírnit její zdrcující bolest srdce. Po letech hledání Arden opouští Los Angeles a odjíždí na Maui, kde její prvorozený syn v současné době žije. V tropickém ráji na Havaji však začne pochybovat o svém rozhodnutí kontaktovat ho. Ví totiž, že jeho nalezení by mohlo vzkřísit všechny polopravdy, tajemství a nevýslovné lži, které jeho narození provázely…
U dodávateľa
19,29 € 20,30 €

Goldfisch - Aranyhal 2.


Nana Yaa gyönyörűen rajzolt, lélegzetelállítóan izgalmas shonen mangája a második résszel folytatódik! Szorul a hurok! Morrey mindent elkövet, hogy megmentse fivérét, akit érintésével aranyszoborrá változtatott: új barátja, a voodoo-varázsló Zaka segítségével alkut köt egy túlvilági szellemmel is, hogy az - néhány varázstárgyért cserébe - változtassa vissza emberré. A műgyűjtő, ez a legendás, démoni lény azonban nem tűrheti, hogy emiatt kollekciója hiányos legyen, így Morrey nem csupán különleges képességével kénytelen küszködni, de a kegyetlen begyűjtőkkel is szembetalálja magát, ráadásul egyre mélyebbre kell ásnia saját családjának múltjában is. Shelly és Zaka egyelőre tűzön-vízen át követi, de vajon mi bizonyul erősebbnek: a barátságuk, az ellenük felsorakozó gonosztevők, vagy a régmúlt árnyai?...
U dodávateľa
9,36 € 9,85 €