! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Nenechajte si ujsť stovky knižných zliav - Rodičovstvo a psychológia strana 2 z 2

  • 1 /5

Matematika lásky (TED)


Láska je presne tak ako väčšina nášho života plná rôznych vzorcov. Či už ide o počet sexuálnych partnerov alebo o to, komu napíšeme na internetovej zoznamke, tieto vzorce nám život obracajú hore nohami ako láska samotná. Ale všetky sa dajú matematicky odhaliť. Hannah Fry sa s humorom a zároveň aj s vážnosťou, ktorá téme hľadania životného partnera prináleží, zamýšľa nad tým, ako nám môže matematika pomôcť pri problémoch s láskou. Pomocou jedinečnej knižky Matematika lásky pochopíte ako funguje hľadanie partnera, chémia príťažlivosti, náhoda a pravdepodobnosť, koľko partnerov musíte spoznať, kým nájdete toho pravého, ako si ho potom udržať a následne aj to, ako pripraviť svadbu snov bez zbytočných vrások. Matematika má proste odpoveď na všetko.
Vypredané
4,00 € 10,90 €
  • 4,7 /5

Môj pes, môj guru


„Začal som skúmať, ako je možné, že ten pes vyzerá vždy šťastný a ako je celkovo dokonale spokojný so svojim životom!“ Ak ste niekedy mali psa, asi sa vám nie raz stalo, keď ste prišli unavení domov po ťažkom dni v práci, že ste sa mu prihovorili: „Keby som bol ako ty. Si vždy šťastný a spokojný!“ Váš domáci miláčik váš totiž vždy čaká pri dverách, aby vás privítal a šťastne kýva chvostom. Autor knihy, úspešný marketingový manažér, nikdy neobľuboval psov, a keď sa jeho manželka rozhodla jedného zadovážiť ich dvom dcéram bol proti. Ani vo sne ho vtedy nenapadlo, že o šesť rokov neskôr napíše knihu inšpirovanú novým členom rodiny. Pochopil totiž, že správanie tohto najvernejšieho priateľa človeka úplne spĺňa všetky poučky o tom, ako by sme mali žiť a byť dobrým človekom. Pes… dôveruje svojmu pánovi (analógia k božskému princípu), žije v prítomnosti, je vďačný a vie to vyjadriť, miluje bezpodmienečne, má veľa ďalších zdanlivo základných vlastností, ktoré ak by sme od neho prijali, bol by svet okamžite lepším a krajším miestom.
Vypredané
2,85 € 3,00 €

Prvý dojem (TED)


Zábavný a hravý pohľad na význam prvého dojmu - v umení i živote - prináša uznávaný autor knižných obálok Chip Kidd. Prvé dojmy sú najdôležitejšie. Určujú, či niečo vynikne, nakoľko nás to zaujme, či si to kúpime i to, ako sa cítime. Autor sa v tejto knihe venuje prvým dojmom v rôznych oblastiach. Kidd nám predstavuje svoj názor na každodenné dizajny, odhaľuje tie dobré, zlé, absurdné i geniálne tak, ako to môže spraviť len niekto s trénovaným kritickým okom. Či už ide o štýl vašich ranných novín, o bankomat; o knihy, ktoré si prezeráte; o smartfóny, s ktorými sa hráte; alebo o obal čokoládových tyčiniek, ktorými sa večer odmeňujete. Kidd odhaľuje tajomstvá v pozadí každého jedného dizajnérskeho rozhodnutia so zdravou dávkou humoru a profesionality. Kniha Prvý dojem je vyznaním lásky dizajnu, odhalením neviditeľnej krásy a zrady v jednoduchých rozhodnutiach - takých, ktoré si nikto z nás neuvedomuje. S každým novým faktom autor dokazuje, nakoľko je prvý dojem dôležitý pri našom vnímaní sveta.
Vypredané
4,00 € 10,90 €
zľavy Haba

Teroristov syn (TED)


Kniha Teroristov syn prináša neobyčajný pohľad na svet terorizmu – úprimnú spoveď amerického chlapca Zaka Ebrahima, vychovávaného otcom El-Sayyidom Nosairom. Vznikla z úspešnej prednášky v rámci TED konferencií. „Vražednej nenávisti sa musíte naučiť – nielen naučiť, ale musia ju do vás násilím zasiať. Nie je to nič, čo by v človeku bolo prirodzene. Je to lož. Je to miliónkrát opakovaná lož – najmä ľuďom,, ktorí nemajú iné zdroje informácie a ktorí odmietajú iný pohľad na svet. Je to lož, v ktorú môj otec veril a o ktorej dúfal, že ju preberiem. Celý život sa snažím pochopiť, čo viedlo môjho otca k terorizmu a zápasím s vedomím, že vo mne koluje jeho krv. Vo svojom príbehu ponúkam čitateľom portrét mladého muža, ktorý bol vychovávaný v krutom fanatizme, no zvolil si mier. Verím, že život každého z nás má svoje motto, a motto môjho života je: Všetci si môžeme vybrať.“ Nechajte sa uniesť príbehom o mieri, ku ktorému sa Zak Ebrahim dopracoval za tridsať rokov života plného utrpenia, odriekania, popierania a viery v otcovu nevinu. V dnešných dňoch je jeho príbeh jedinečnou možnosťou nahliadnuť do zmýšľania fanaticky zmýšľajúcich ľudí, ktorých poháňa nenávisť zaobalená do náboženstva.
Vypredané
5,00 € 10,90 €