Kiskapu

vydavateľstvo

A C++ programozási nyelv I-II. kötet


A kötet az ANSI/ISO szabvány szerinti C++ nyelvet, annak standard könyvtárát és legfontosabb eljárásait írja le. Részletesen áttekinti a nyelv szolgáltatásait, illetve a standard könyvtár által biztosított összetevőket. A szerző a művet az első kiadás óta teljesen átdolgozta, hogy úgy mutathassa be a nyelvet azok számára, akik csak most ismerkednek a C++-szal, hogy közben a tapasztaltabb programozók is találjanak benne újdonságot. Ez a fordítás a 2000. évi ún. special edition változaton alapul, amely két új függeléket tartalmaz a harmadik kiadáshoz képest.
Vypredané
38,00 € 40,00 €

Windows Server 2008


A Windows Server 2008 - Az első számú útmutató friss szemléletű könyv: nem írja le a Windows NT történetét, és nem szól arról, hogy miként működött a rendszer korábban, csak azt mutatja be, ami a jelenlegi változat használatához szükséges. A kezdő és középhaladó rendszergazdák megtanulhatják belőle, hogyan működik a Windows 2008 Server, és hogy miként felügyelhetők az ezt a rendszert futtató számítógépek, de a haladó rendszergazdák is találhatnak benne újdonságokat és olyan összetevők leírását, amelyekkel kapcsolatban még nincsenek tapasztalataik. Röviden szólva tehát ez a legátfogóbb egykötetes könyv a Windows Server 2008-ról, amelyben többek között az alábbi témakörökről találunk kimerítő leírást: - A kiszolgáló telepítése a különféle környezetekben - Fájlszolgáltatások és a Windows engedélyrendszere- A tartománynévrendszer (DNS) működése - Az Active Directory logikai és fizikai felépítése, hierarchikus összetevői, méretezhetősége és többszörözési lehetőségei - A csoportházirend-rendszer felépítése és működése - A biztonsági házirendek kezelése készen kapott sablonokkal és testreszabott házirend-beállításokkal - Előnyös szerkezeti változások, új szolgáltatások és mindennapi rendszerfelügyelet az IIS 7-ben - Teminálszolgáltatások mind a rendszergazda, mind a felhasználó szemszögéből - A hálózat felépítése, beleértve a DHCP-t és a hálózati hozzáférés-szabályozást - A Windows fürtözési szolgáltatásai: alkalmazások, számítógépek csoportosítása, kapacitás- és hálózattervezés, felhasználói fiókok felügyelete - Parancsfájlok futtatása és parancssori utasítások végrehajtása a Windows PowerShell segítségével - Új virtuálissá tételi lehetőségek: a Hyper-V A Windows Server 2008 - Az első számú útmutató elolvasása után világosan érteni fogjuk, hogy mi zajlik a rendszer színfalai mögött, anélkül, hogy úgy éreznénk, hogy az operációs rendszerek elméletéből kellett leckéket vennünk. Ha ezzel a kiszolgálóval szeretnénk dolgozni, ez az egyetlen könyv, amelyre szükségünk lesz.
Vypredané
25,51 € 26,85 €

GNU/Linux rendszerek üzemeltetése I.


Ez a kötet Pere László linuxos sorozatának legújabb tagja. Azoknak a rendszergazdáknak és a számítástechnikával hobbiból foglalkozó olvasóknak kíván segítséget nyújtani, akik munkahelyükön, vagy otthon kisebb-nagyobb GNU/Linux rendszereket üzemeltetnek. Tárgyalja a GNU/Linux felépítését, működését, bemutatja az üzemeltetés során felmerülő feladatokat, és segít ezek megoldásában. A háttértárak kezelése, lemezrészek kialakítása, az állományrendszerek használata, a felhasználók kezelése, a bejelentkezés, a programcsomagok fordítása és telepítése, a grafikus felhasználói felület üzembe helyezése mind olyan feladatok, amelyek ellátása során a könyvben tárgyalt ismeretanyag igen sokat segíthet. A számítógéphálózatok építése és üzemeltetése, a hálózati alkalmazások telepítése és beállítása szintén komoly feladat egy nagyobb rendszer esetében. Ezek a témák a második kötetben kaptak helyet. E két kötetet különösen azoknak a Linux felhasználóknak ajánljuk, akik immár birtokában vannak a megfelelő alapismereteknek, és szeretnék megismerni a rendszergazdai feladatkör eszköztárát is, hogy rendszerüket önállóan üzemeltethessék. Lényeges hangsúlyozni, hogy a szerző kizárólag a sorozat első tagjában (Pere László: Linux felhasználói ismeretek I., Kiskapu Kiadó, 2002) tárgyalt témakörök és eszközök ismeretét tételezi fel az olvasóról. Minden más ismeretet részletesen tárgyal.
Vypredané
14,54 € 15,31 €

GNU/Linux rendszerek üzemeltetése II.


A GNU/Linux rendszerek üzemeltetéséről szóló sorozat második kötete az előzőhöz hasonlóan azoknak a rendszergazdáknak, illetve a számítástechnikával hobbiból foglalkozó olvasóknak kíván segítséget nyújtani, akik munkahelyükön, vagy otthon kisebb-nagyobb hálózatokat üzemeltetnek. A második rész a számítógép-hálózatok építését és üzemeltetését, a hálózati alkalmazások és szolgáltatások telepítését és azok beállítását tárgyalja. Sorra kerül minden olyan feladat és probléma, amely egy helyi hálózat kialakítása közben felmerülhet, így a könyvben tárgyalt ismeretanyag egy kezdő rendszergazdának igen hasznos segítséget jelenthet. A két kötetet elsősorban azoknak szól, akik már birtokában vannak a megfelelő linuxos alapismereteknek.
Vypredané
14,54 € 15,31 €

C++ zsebkönyv


A C++ meglehetősen összetett programozási nyelv. Az alapelvek megértése után ugyan gyorsan tanulható, de elődjével, a C-vel szemben rengeteg kulcsszót, szintaktikai elemet és gyakran használt szerkezetet kell a kezdő fejlesztőnek fejben tartania. Így aztán gyakori, hogy bár az ember pontosan tudja, mit akar megvalósítani, keresgélnie kell az ehhez szükséges nyelvi elemeket. Ezen igyekszik segíteni ez az alig 100 oldalas könyvecske, amely a leggyakrabban használt kulcsszavakat, könyvtárakat és programokba közvetlenül beépíthető konstrukciókat tartalmazza gyorsan kereshető, tömör formában. Haszonnal forgathatják a témával ismerkedő vagy középhaladó diákok, de azok a gyakorló programozók is, akik a C++ nyelv alapjainak tömör leírását nem akarják egy több kilós könyv formájában magukkal cipelni.
Vypredané
3,80 € 4,00 €

Linux iptables zsebkönyv


Napjainkban a hálózati biztonság egyike a rendszergazdák számára legfontosabb területeknek. Ez pedig néha nem is olyan könnyű feladat. A problémát tetézi, hogy a rendszergazdának bizonyos esetekben meglehetősen gyorsan kell döntést hoznia, illetve a szükséges beavatkozást elvégeznie. Ha egy ideges főnök azonnal hozzá szeretne férni egy eddig tiltott hálózati szolgáltatáshoz, az még a jobbik eset. Az is előfordulhat ugyanis, hogy a gyors cselekvésre egy a teljes infrastruktúrát megbénító külső támadás miatt van szükség. Persze néha nincs is szükség semmiféle katasztrófára ahhoz, hogy komoly fejtörések árán tudjunk csak egy-egy feladatot megoldani. Mit tegyünk például, ha az összes ICMP forgalmat szeretnénk megfigyelni? Hogyan egyszerűsíthetjük a TCP kapcsolatok kezelését állapotalapú szűréssel? Hogyan dolgozhatunk ki módszert arra, hogy megtudhassuk, milyen jellegű forgalomból mennyit bonyolít a kiszolgálónk? Ez a zsebkönyv nagy segítségünkre lehet az efféle meleg helyzetekben. Egyrészt általános áttekintést ad a Netfilter rendszer felépítéséről és működéséről, másrészt szerepel benne az összes olyan szintaktikai elem és paraméter, amelyek beállításával a lehető legnagyobb biztonságot érhetjük el.
Vypredané
6,57 € 6,92 €

Drót nélküli hálózat Windows Vistával


Windows Vista rendszert futtató PC-nk van? Otthoni hálózatot szeretnénk felállítani? Nem tudjuk, hol kezdjük? Itt a segítség! A könyv megmutatja, hogyan tervezhetünk meg egy vezeték nélküli hálózatot, milyen eszközöket kell hozzá beszereznünk, valamint hogy miként állíthatjuk ... Folytatás ›› be és használhatjuk a felállított hálózatot. Nem tudjuk, milyen fajta Wi-Fi hálózatra van szükségünk? Nem tudjuk, milyen eszközöket kell megvásárolnunk? Zsong a fejünk az olyan szakkifejezésektől, mint a 802.11g, a WEP vagy a tűzfal? Egy percig se aggódjunk: ebben a könyvben minden választ megtalálunk. A Drót nélküli hálózat a Windows Vistával elmagyarázza, hogyan csatlakoztathatjuk számítógépeinket a vezeték nélküli hálózatunkhoz, megtanít rá, hogyan védhetjük meg a hálózatot, hogyan oszthatunk meg fájlokat és mappákat vagy éppen egy nyomtatót több PC között, és még azt is megmutatja, hogyan csatlakoztathatunk egy videójáték-konzolt a hálózathoz. A könyvet elolvasva mindezt gyerekjátéknak fogjuk találni. A(z) Drót nélküli hálózat Windows Vistával Könyv szerzője Michael Miller.
Vypredané
12,61 € 13,27 €

C++ hibaelhárító


A C++ hibaelhárító olyan, elsősorban profi C++ programozóknak szóló könyv, amely 99 példán keresztül mutatja be a programok tervezésével és megvalósításával kapcsolatos leggyakoribb, legpusztítóbb, vagy legérdekesebb hibákat. Emellett betekintést enged a C++ nyelv működésének
Vypredané
29,33 € 30,87 €

HTML 5 - Az új szabvány -Ugorjunk fejest a webfejlesztés jövőjébe


Ha még nem ismerjük a HTML5 új szolgáltatásait, most végre elérkezett a pillanat! Ez a kötet hasznos információkkal szolgál arról, hogy a HTML nyelv legújabb változata miért és hogyan fogja jelentősen megváltoztatni a webfejlesztés módját. A HTML5 még mindig fejlesztés alatt áll, de az olyan böngészők, mint a Safari, a Mozilla, az Opera vagy a Chrome már sok-sok szolgáltatását támogatják, a mobilböngészők pedig még előrébb járnak. A HTML5 az új szabvány végigvezet minket a nyelv e változatának legfontosabb újdonságain, számtalan gyakorlati példával, kóddal, ábrával és képernyőfelvétellel. Megtanuljuk, hogy a HTML5 segítségével hogyan adhatunk a weboldalakhoz videókat, kapcsolat nélküli lehetőségeket és még sok minden mást és hogyan bírhatjuk működésre ezeket az elemeket. Megismerjük az olyan új nyelvi elemeket, mint a , a vagy a . Megismerkedünk a rajzvászonnal azzal a kétdimenziós rajzfelülettel, amelyet a JavaScript segítségével programozhatunk. Videókat ágyazunk be a weboldalainkba külső bővítmények segítsége nélkül. A helymeghatározó Geolocation API segítségével lehetővé tesszük a weboldalaink látogatóinak, hogy közzétegyék a tartózkodási helyüket. A sütik lehetőségein messze túlmutató tartós helyi tárolást valósítunk meg. Kapcsolat nélküli webalkalmazásokat építünk, amelyek a hálózati kapcsolat megszakadása után is képesek működni. Megtanuljuk, milyen új beviteli elemeket használhatunk webes űrlapokon. Saját, egyéni szótárakat hozhatunk létre a HTML5-ben mikroadatok segítségével.
Vypredané
9,79 € 10,31 €

Photoshop 5-ről 6-ra


Burkus Sándor könyve azon kezdő és aktív grafikusok számára íródott, akik kíváncsiak, milyen újdonságokkal szolgál a talán legnépszerűbb grafikai program, az Adobe Photoshop 6.0-ás változata az előzőhöz képest, illetve többet szeretnének tudni az immár a programhoz mellékelt webtervezői program, az ImageReady és a Photoshop együttműködéséről. A kötet részletesen bemutatja a program új szolgáltatásait, a különböző beállítási lehetőségeket, nagy hangsúlyt fektetve az olyan, mások által némileg elhanyagolt területekre, mint a műveletek automatizálása, a színkezelés vagy a nyomdai előkészítés, melyeknek alapfogalmait külön is összefoglalja.
Vypredané
4,75 € 5,00 €

Professzionális portréretus


Ebben a könyvben mindent megtalálsz, lépésről lépésre bemutatva, ami az arcképek hibáinak helyrehozásához, illetve a portrék feljavításához és kiigazításához szükséges. A kötetben bemutatott Photoshop-eljárások alkalmazásával olyan képeket állíthatsz elő, amelyek ámulatba ejtik majd a megbízóidat. Ha meg szeretnéd tanulni azokat a szakmai fogásokat, amelyeket a legnevesebb profi fotósok is alkalmaznak a képek retusálásához, kiigazításához, feszesebbé és árnyaltabbá tételéhez, pontosan erre a könyvre van szükséged. Ez a kötet radikálisan meg fogja változtatni azt, ahogyan arcképeket retusálsz, és megmutatja, hogyan állíthatsz elő minden korábbinál szebb és természetesebb hatású portréfotókat.
Vypredané
21,56 € 22,69 €

Rovásképek és alkalmazási lehetőségeik


"Rovásírást sokféleképpen tanítanak ma már. A kártyakészlet segítségével is megismerhetjük az ősmagyar rovásjeleket, az elsődleges cél mégis az, hogy a betűként való használaton túl felfedezzük az egyes rovásjelek rejtett, belső tartalmát is. Ebben rejlik a rovások által őrzött szellemi örökség, mely visszavezet minket ősi gyökereinkhez. Így megérthetjük a rovásjelek jelentését, jelentőségét és újszerű alkalmazásukat. (...)" (részlet az Ajánlóból) A kiadvány melléklete: rovásjeleket tartalmazó kártyák.
Vypredané
6,54 € 6,88 €

Túlélőkönyv programozóknak


Azoknak a programozóknak, akiket nem rettent el a bizonytalanság, és sikerrel állják a folyamatos nyomást, van egy közös erényük: mélyen tisztelik, és komoly szakmának tekintik a szoftverfejlesztést. Egy szóval: profik. A "Túlélőkönyv programozóknak: Irányelvek hivatásos programozóknak?" Robert C. Martin, a legendás szoftverszakértő legújabb könyve, amelyben a szerző azt mutatja be, hogyan kell viselkednie, milyen eljárásokat kel követnie, és milyen eszközöket kell használnia annak, aki valóban profi programozóvá szeretne válni. A kötet tele van gyakorlati tanácsokkal, az egy-egy munkához szükséges idő megbecslésétől a kódoláson keresztül az újratervezésig és a tesztelésig, de nem pusztán a technikáról szól: sokkal inkább a hozzáállásról. Martin megmutatja, hogyan lehet a szoftverfejlesztést becsülettel, önbecsülettel és büszkeséggel megközelíteni: hogyan kell jól és tisztán dolgozni; őszintén kommunikálni, becsülni és nehéz döntéseket meghozni; és megérteni, hogy a szaktudással együtt jár a cselekvés felelőssége is.
Vypredané
11,69 € 12,31 €

Photoshop mágikus trükkök tervezőknek


Ebből a kötetből a grafikusok, az illusztrátorok, sőt a fotósok is rengeteget tanulhatnak. Ha végighaladsz az itt bemutatott példákon, feltárulnak előtted a Photoshop valódi lehetőségei, és némi gyakorlással magad is belépőt válthatsz a szemkápráztató különleges hatások világába.
Vypredané
21,56 € 22,69 €

Facebook dióhéjban


Ebből a könyvből megtudhatod, mi mindenre is jó a Facebook, és hogyan kell okosan használni: -Először megtanulod az alapokat: hogyan csatlakozhatsz a Facebookhoz, hogyan készíthetsz saját profilt, és hogyan állíthatod be az adataid védelmét. -Ezt követően megismered a Facebook felületét és eszközeit, hogy megtudd, hogyan kommunikálhatsz a segítségükkel. -A könyv megmutatja, hogyan tehetsz szert ismerősökre és hogyan rendszerezheted őket ismerőslistákba; megismered, hogyan működnek a csoportok; megtanulod a kapcsolattartás különböző formáit, illetve hogy miként tehetsz közzé különféle tartalmakat például képeket és videókat. -A könyv az eseményekről, a Facebook-fiókodra telepíthető alkalmazásokról, a Facebook mobil- és okostelefonos használatáról, illetve olyan témákról is szót ejt, mint a reklámozás a Facebook segítségével vagy a Facebook használata a munkahelyen.
Vypredané
7,27 € 7,65 €

Blogok kezdőknek és profiknak


Személyes vagy üzleti blogot szeretnél, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? A saját blogod elkészítéséhez egyáltalán nincs szükséged tapasztalatra. Ebben a könyvben a világ egyik legtapasztaltabb blogszerzője, Tris Hussex mutatja be, mit kell tenned. Mindent megmutat: az első lépésektől a legolcsóbb eszközökön és az írói fortélyokon át a z olvasói közösséged felépítéséig. Vedd meg ezt a könyvet, és profi módon, villámgyorsan képes leszel bármilyen célú blogot elkészíteni!
Vypredané
10,23 € 10,77 €