Kriterion

vydavateľstvo

Az égig érő fa


A Faragó József gondozásában megjelent kötet Benedek Elek népmesegyűjtéséből közöl egy csokorra valót. Az igényes kivitelezésű mesekönyv szórakoztató és tanulságos olvasmányélményt kínál ifjú olvasóinak.
Vypredané
14,43 € 15,19 €

Farkas-barkas


Faragó József népmesegyűjteménye gazdagon illusztrált, igényes kivitelezésű kötetben jelenik meg a Kriterion könyvkiadónál. Az Unipan Helga által tervezett és kivitelezett meséskönyvben 20 egészoldalas színes illusztráció mellett számos apró illusztr áció díszíti az állatmeséket tartalmazó meseválogatást.
Vypredané
2,85 € 3,00 €

Erdély beszélő kövei


A kötet, Sas Péter válogatásában és szerkesztésében, átfogó és pontos képet nyújt az erdélyi barokk építészet megörökítőjéről, Bíró Józsefről.
Vypredané
15,51 € 16,33 €

Fuldokló szűz


Merényi Krisztián rövidprózája meglepő képzettársításaival, bizarr allúzióival hökkenti meg olvasóit, hiszen a hétköznapi, életszerű tematika meglepő jelentéseket kap, sajátos hangulatot kezd árasztani a szerző sajátos nyelvezetében és képi világában .
Vypredané
10,23 € 10,77 €

Torockói népművészet


"(...) Torockó népművészetét lakosságának sajátos foglalkozása, életmódja gyúrta, formálta a maga képére. S ahogy a pompás munkák, alkotások ránk maradtak, az alakító korszak nyomait is magukon viselik. (...)" (részlet a Bevezetésből)
U dodávateľa
16,44 € 17,31 €

A költő régi és új életei


A költő (régi és új) életei a Szilágy Domokosról szóló, 1986-ban napvilágot látott A költő életei című kötet bővített kiadása. A második kötet anyagát a család is bővítette, és az időközben előkerült versekkel, valamint a cenzúra okán korábban kimaradt részletekkel is gazdagodott a könyv: az új kiadásban például már szerepelhet Szőcs Géza a költő halálára írt, Sír tavasszal című verse. A Securitate titkos levéltárából nyilvánosságra került iratok felhasználása révén egy új fejezet is helyet kapott az emlékkötetben, megújult a könyv képanyaga, a családi fényképek mellett más emlékek is nyilvánosságot kapnak: részleteket olvashatunk Szilágyi Domokos és felesége, Hervay Gizella levelezéséből, és megtalálható a költő első fennmaradt alkotása, az édesanyját köszöntő születésnapi költemény, amelyet hat éves korában írt.
Vypredané
12,66 € 13,33 €

101 vers és ének Csíksomlyóról


Sorozatunk legújabb, Csíksomlyónak szentelt kötete kiemelkedő szerzők olyan vallásos, istenes verseit gyűjti egy csokorba, amelyeknek vagy csíksomlyói lokális vonatkozásaik vannak, vagy pedig a búcsú és annak vallási és nemzeti vonatkozásai fő ihletőjük volt. A Mirk László által szerkesztett kötetben 16 ének is helyet kapott, többségük ismert Mária-ének. Azért közöljük kottával valamennyit, hogy ezzel is szolgálatára lehessünk a dalok iránt érdeklődést mutató olvasónak.
Vypredané
11,09 € 11,67 €