Magyar Nagylexikon Kiadó

vydavateľstvo

Mindenki Lexikona


A Magyar Nagylexikon Kiadó által megjelentett újabb ismerettár mindenki számára jól használható tudásbázis, az alaptájékozódást segítő közismereti lexikon. Gyors és egyszerű ismeretszerzési lehetőséget nyújt a kultúra, a művészetek, a történelem, az irodalom, a technika, a természettudományok területén. Praktikusan, egy kötetben találhatók meg benne az alapműveltséghez tartozó legfontosabb információk. Több mint 18 000 szócikket, kb. 800 illusztrációt és számos táblázatot tartalmaz. Életrajzi szócikkei tájékoztatást adnak a kiemelkedő személyiségek (többek között a Nobel-díjasok) munkásságáról. Áttekintést ad valamennyi ország természeti viszonyairól, gazdasági életéről és történetéről; szerepel benne a világ összes fővárosa, illetve minden, Magyarországon található önálló település a legfontosabb adatokkal. Címszavainak jelentős hányadát magyar vonatkozású anyag alkotja. A kötethez színes térképmelléklet tartozik.
Vypredané
25,21 € 26,54 €

Általános kislexikon A-Z


AZ ÁLTALÁNOS KISLEXIKON Ajánljuk az Általános Kislexikont Mindenkinek, akinek fontos az általános műveltség, a tájékozottság, a tudás. A családban bármikor szükség lehet egy könnyen forgatható lexikonra. Ha a gyermek a szülőnek tanulmányaival kapcsolatos kérdéseket tesz fel, gyors, pontos válasz adható a kétkötetes Általános Kislexikon segítségével, mert e két kötet tartalmazza mindazon ismereteket, amelyek az általános és középiskolai tanulmányok során felvetődnek. Így a szülők mellett a tanulók hasznos segédeszköze is. Rejtvényfejtés közben is hasznos tanácsadó lehet. Az Általános Kislexikonról A monumentális Magyar Nagylexikon-sorozat után a kiadó idén Karácsony előtt újabb lexikont bocsát a vásárlók rendelkezésre. Az Általános Kislexikon két kötetben tartalmazza az alapműveltséghez szükséges ismeretek széles tárházát az élet minden területéről. Mintegy 28.000 szócikket tartalmaz 7000 színes fotóval illusztrálva. A külföldi kiadású lexikonokkal szemben tartalma mintegy 40 százalékban magyar vonatkozású. Így például megtalálhatóak benne a magyar történelem legjelentősebb eseményei, magyar történelmi személyiségek, tudósok életrajza, továbbá Magyarország összes települése tömör leírása is. Az Általános Kislexikon tartalmazza az összes Nobel-díjasról készített listát, és a második kötet végén 32 oldalas világatlasz segíti a tájékozódást. Két kötetből áll, könnyen kezelhető, az íróasztalon is elfér, így kiválóan alkalmas mindennapi használatra. Az Általános Kislexikon szerkesztése ez év szeptember közepén zárult le, így a legfrissebb információkat tartalmazza. A november elején megjelenő Általános Kislexikon olyan hiánypótló mű, amely nem hiányozhat egyetlen család könyvespolcáról sem.
U dodávateľa
61,75 € 65,00 €

Kronológia 1 - 2.


Kiadja a Magyar Nagylexikon Kiadó. Az Univerzum, a Föld és az emberiség története az ősrobbanástól napjainkig. A kétkötetes Kronológiával(időlexikonnal)újabb hasznos és izgalmas kötetek kerülnek az olvasók kezébe. Az időpontok szerint rendezett eseménytár a tények párhuzamos bemutatásával lehetővé teszi az évszámok szerinti tájékozódást, a barangolást az időben. Az ábécébe rendezett lexikonsorozat időrendi keresztmetszetét adja, bemutatja az Univerzum és a Föld kialakulását, majd az emberiség történetét a kezdetektől napjainkig. A Kronológia elrendezése négyoszlopos: így könnyen áttekinthető, hogy milyen történelmi és tudományos események történtek, milyen művészeti alkotások születtek a világban, ugyanakkor mi történt Magyarországon az adott évben. A Magyar Nagylexikon Kiadó gazdagon illusztrált Kronológiája a maga nemében egyedülálló kiadvány, önmagában kerek egészet alkotó, jól használható, megbízható és érdekes olvasmány.
U dodávateľa
81,84 € 86,15 €

Művek lexikona 2.


A kötet mintegy 4000 külföldi és magyar alkotásról ad átfogó elemzést, bemutatva azok jelentőségét, keletkezésének életrajzi összefüggéseit, előzményeit, hatását.
Vypredané
43,48 € 45,77 €