- Počet strán: 176
- Väzba: tvrdá
- EAN: 9788057034780
- Jazyk: slovenský
- ISBN: 978-80-570-3478-0
- Dátum vydania: 13. septembra 2022
- Vydavateľstvo : The Cocktail Balance
The Cocktail Balance
Stanislav Harciník
Kniha The Cocktail Balance je návodom, ako robiť na Slovensku kvalitné barmanstvo. Barmanská kniha nielen pre skúsených barmanov a barmanky, milovníkov barovej kultúry, ale aj študentov a študentky odborných škôl, ktorá posunie hranice Vašej kreativity od základov. Je to kniha, ktorá je poctou slovenskému barmanstvu. Podstata knihy je v tom, aby ste si z nej vzali čokoľvek, čo potrebujete a zaujme vás.
Je pre všetkých, ktorí sa chcú naučiť niečo nové, inšpirovať a posúvať hranice, pretože len keď rastieme ako jednotlivci, potom rastú aj ľudia a veci okolo nás, kde následne rastieme všetci spolu.
Kniha The Cocktail Balance je rozdelená na 3 základné časti – teoretickú, praktickú a odkazy od najlepších slovenských barmanov.
Teoretická časť obsahuje základy profesionálneho prístupu v jednotlivých kapitolách, ako sa prezentovať a ako sa starať o svojich hostí. Dozviete sa tiež proces cenotvorby cocktailu, efektívne metódy využiteľné na spracovanie kreatívnych myšlienok a v kapitole venovanej gastrofyzike a neurogastronómii to, ako môže vôňa, dotyk, zvuk a vizuál ovplyvniť výslednú chuť cocktailu. A to všetko vytvára komplexný a nezabudnuteľný zážitok pre Vašich hostí.
V knihe tiež nájdete definície 20 moderných ingrediencií, s ktorými autor pracuje pri tvorbe cocktailov – čerešne, zázvor, fialová mrkva či malinové listy. Cocktailová časť je rozdelená na 20 Twisted Classics drinkov, kde autor zdôrazňuje dôležitosť ovládať základy a poznať tie najznámejšie svetové klasiky, ktoré sú dodnes základom aj pre mnoho moderných adaptácii a zároveň 20 autorových Signature drinkov. Nechýba barové náradie, technológie, techniky príprav a prečítate si aj o práci s ľadom.
V knihe The Cocktail Balance nájdete overené procesy, ktoré fungujú a ktorými sa môžete inšpirovať autorom Stanislavom Harciníkom: “Kniha bola pôvodne iba mojim receptárom, keďže sa venujem tvorbe drinkov a baví ma práca s chuťami. Ale uvedomil som si, že mojou súčasťou nie sú len recepty, ale aj celý ten kreatívny proces a prístup, ktorý vám chcem ukázať. A je len na vás, čo si z neho vyberiete.”
“Bar, Cocktail a Hostia sú mojím životným štýlom, čo je alebo bude tým vaším?”
Je pre všetkých, ktorí sa chcú naučiť niečo nové, inšpirovať a posúvať hranice, pretože len keď rastieme ako jednotlivci, potom rastú aj ľudia a veci okolo nás, kde následne rastieme všetci spolu.
Kniha The Cocktail Balance je rozdelená na 3 základné časti – teoretickú, praktickú a odkazy od najlepších slovenských barmanov.
Teoretická časť obsahuje základy profesionálneho prístupu v jednotlivých kapitolách, ako sa prezentovať a ako sa starať o svojich hostí. Dozviete sa tiež proces cenotvorby cocktailu, efektívne metódy využiteľné na spracovanie kreatívnych myšlienok a v kapitole venovanej gastrofyzike a neurogastronómii to, ako môže vôňa, dotyk, zvuk a vizuál ovplyvniť výslednú chuť cocktailu. A to všetko vytvára komplexný a nezabudnuteľný zážitok pre Vašich hostí.
V knihe tiež nájdete definície 20 moderných ingrediencií, s ktorými autor pracuje pri tvorbe cocktailov – čerešne, zázvor, fialová mrkva či malinové listy. Cocktailová časť je rozdelená na 20 Twisted Classics drinkov, kde autor zdôrazňuje dôležitosť ovládať základy a poznať tie najznámejšie svetové klasiky, ktoré sú dodnes základom aj pre mnoho moderných adaptácii a zároveň 20 autorových Signature drinkov. Nechýba barové náradie, technológie, techniky príprav a prečítate si aj o práci s ľadom.
V knihe The Cocktail Balance nájdete overené procesy, ktoré fungujú a ktorými sa môžete inšpirovať autorom Stanislavom Harciníkom: “Kniha bola pôvodne iba mojim receptárom, keďže sa venujem tvorbe drinkov a baví ma práca s chuťami. Ale uvedomil som si, že mojou súčasťou nie sú len recepty, ale aj celý ten kreatívny proces a prístup, ktorý vám chcem ukázať. A je len na vás, čo si z neho vyberiete.”
“Bar, Cocktail a Hostia sú mojím životným štýlom, čo je alebo bude tým vaším?”
- Počet strán: 176
- Väzba: tvrdá
- EAN: 9788057034780
- Jazyk: slovenský
- ISBN: 978-80-570-3478-0
- Dátum vydania: 13. septembra 2022
- Vydavateľstvo : The Cocktail Balance
Kniha The Cocktail Balance je návodom, ako robiť na Slovensku kvalitné barmanstvo. Barmanská kniha nielen pre skúsených barmanov a barmanky, milovníkov barovej kultúry, ale aj študentov a študentky odborných škôl, ktorá posunie hranice Vašej kreativity od základov. Je to kniha, ktorá je poctou slovenskému barmanstvu. Podstata knihy je v tom, aby ste si z nej vzali čokoľvek, čo potrebujete a zaujme vás.
Je pre všetkých, ktorí sa chcú naučiť niečo nové, inšpirovať a posúvať hranice, pretože len keď rastieme ako jednotlivci, potom rastú aj ľudia a veci okolo nás, kde následne rastieme všetci spolu.
Kniha The Cocktail Balance je rozdelená na 3 základné časti – teoretickú, praktickú a odkazy od najlepších slovenských barmanov.
Teoretická časť obsahuje základy profesionálneho prístupu v jednotlivých kapitolách, ako sa prezentovať a ako sa starať o svojich hostí. Dozviete sa tiež proces cenotvorby cocktailu, efektívne metódy využiteľné na spracovanie kreatívnych myšlienok a v kapitole venovanej gastrofyzike a neurogastronómii to, ako môže vôňa, dotyk, zvuk a vizuál ovplyvniť výslednú chuť cocktailu. A to všetko vytvára komplexný a nezabudnuteľný zážitok pre Vašich hostí.
V knihe tiež nájdete definície 20 moderných ingrediencií, s ktorými autor pracuje pri tvorbe cocktailov – čerešne, zázvor, fialová mrkva či malinové listy. Cocktailová časť je rozdelená na 20 Twisted Classics drinkov, kde autor zdôrazňuje dôležitosť ovládať základy a poznať tie najznámejšie svetové klasiky, ktoré sú dodnes základom aj pre mnoho moderných adaptácii a zároveň 20 autorových Signature drinkov. Nechýba barové náradie, technológie, techniky príprav a prečítate si aj o práci s ľadom.
V knihe The Cocktail Balance nájdete overené procesy, ktoré fungujú a ktorými sa môžete inšpirovať autorom Stanislavom Harciníkom: “Kniha bola pôvodne iba mojim receptárom, keďže sa venujem tvorbe drinkov a baví ma práca s chuťami. Ale uvedomil som si, že mojou súčasťou nie sú len recepty, ale aj celý ten kreatívny proces a prístup, ktorý vám chcem ukázať. A je len na vás, čo si z neho vyberiete.”
“Bar, Cocktail a Hostia sú mojím životným štýlom, čo je alebo bude tým vaším?”
202 389 kníh na sklade ihneď k odoslaniu
Poštovné zadarmo pre nákupy od 20€
Rezervácie v 61 kníhkupectvách