! Doprava ZADARMO už od 20 € !
  • Počet strán: 336
  • Väzba: tvrdá
  • EAN: 9788081974670
  • Jazyk: slovenský
  • ISBN: 978-80-8197-467-0
  • Dátum vydania: 21. novembra 2022
  • Vydavateľstvo : Elist

Brooklyn - Zlým kráľom nezaspievam

Ronnie Eight

  • 4,4
„Pripomína mi zlého kráľa z rozprávky. Panovačného, tajomného, krutého i charizmatického. Takého, ktorý vám opantá myseľ sľubmi, pohladí dušu sladkými rečami a uväzní srdce do neľútostných dlaní. Takého, ktorý je plný sebeckých úmyslov a spraví všetko pre to, aby o vás nikdy neprišiel. Alebo sa mýlim?“
Emóciami nabitý moderný román so skrytým posolstvom, príbeh o sile priateľstva, vytrvalosti a lásky vás vtiahne do napínavého sveta hlavnej hrdinky Brooklyn, ktorá sa na vlastnej koži presvedčí, aký je život krehký a že sa dá zachrániť nielen po fyzickej stránke, ale i po tej duševnej.
Brooklyn, poznačená rodinnou tragédiou, sa vydá zo strachu z chudoby po tŕnistej dráhe modelingu, vďaka čomu sa jej otvoria dvere do sveta blahobytu, no cena za prestíž je príliš vysoká…
  • Počet strán: 336
  • Väzba: tvrdá
  • EAN: 9788081974670
  • Jazyk: Slovak
  • ISBN: 978-80-8197-467-0
  • Dátum vydania: 21. novembra 2022
  • Vydavateľstvo : Elist

„Pripomína mi zlého kráľa z rozprávky. Panovačného, tajomného, krutého i charizmatického. Takého, ktorý vám opantá myseľ sľubmi, pohladí dušu sladkými rečami a uväzní srdce do neľútostných dlaní. Takého, ktorý je plný sebeckých úmyslov a spraví všetko pre to, aby o vás nikdy neprišiel. Alebo sa mýlim?“
Emóciami nabitý moderný román so skrytým posolstvom, príbeh o sile priateľstva, vytrvalosti a lásky vás vtiahne do napínavého sveta hlavnej hrdinky Brooklyn, ktorá sa na vlastnej koži presvedčí, aký je život krehký a že sa dá zachrániť nielen po fyzickej stránke, ale i po tej duševnej.
Brooklyn, poznačená rodinnou tragédiou, sa vydá zo strachu z chudoby po tŕnistej dráhe modelingu, vďaka čomu sa jej otvoria dvere do sveta blahobytu, no cena za prestíž je príliš vysoká…
menej

book

202 470 kníh na sklade ihneď k odoslaniu

wallet

Poštovné zadarmo pre nákupy od 20€

store

Rezervácie v 61 kníhkupectvách


Hodnotenia (7)

4,4
Denisa Doktorová

Recenzia

  • 5 /5
  • Denisa Doktorová

Viete ten pocit, keď čítate knihu a zhruba po 50 stranách viete aký bude koniec ? Tu to neplatí. Posledné kapitoly a hlavne stranky sú jedno veľke prekvapenie za druhým.

Kniha je veľmi emotívna. Doslova nás chytí za ruku a donúti nás zamilovať sa, prežívať vášeň a túžbu. Okrem naozaj nádherných opisov sú v knihe aj naozaj bežné veci, ktoré nám nechajú úsmev na perách. Páči sa mi ako sa autorka ponorila do prostredia či činností, ktoré vykonávala hlavná hrdinka.

Ak chcete zazit niečo iné a nové, musíte si knihu prečítať ! :)

Erika

Recenzia

  • 4 /5
  • Erika

Hlavnou hrdinkou je Brook, ktorá pracuje ako modelka, ale jej veľkou túžbou je stať sa profesionálnou fotografkou. Má za sebou neľahké a smutné detstvo, ale po jej boku je aspoň dlhé roky jej najlepšia kamarátka a zlatíčko Ainsley. Takú kamošku by som brala aj ja.

Brooklyn sa na začiatku príbehu spozná s Joaom, na ktorom mi od začiatku niečo nesedelo. Ako sa čoskoro ukázalo bol to žiarlivý manipulátor a k tomu aj majetnícky (veľmi zlá kombinácia). U mňa by taký chlap skončil a mohol by mať neviem aký pekný kukuč.

Dej príbehu sa čoskoro presunie z NY do Portugalska, kde sa Brook spozná s Alexom. Tam som si vravela, že toto by mohol byť ten pravý. Ale naozaj je zlato všetko čo sa blyští?

Páčilo sa mi, že som vďaka príbehu aspoň trochu spoznala Portugalsko, keďže v tejto krajine som ešte nebola.

Nechcem vám z toho deja veľa prezradiť, ale ak si myslíte, že táto kniha bude mať cliché záver, tak ste na omyle. Ja som v určitom momente ani nedýchala a neverila tomu, že sa to ozaj deje. Posledné desiatky strán mi vyrazili dych. Nutne potrebujem pokračovanie a odpovede na niektoré otázky.

Osobne oceňujem, že príbeh je napísaný z pohľadu viacerých postáv.

Taktiež sa mi páčila myšlienka, že sa v knihe spomínajú umelci a ich výrobky, keďže sama mám v blízkom okolí niekoľko ľudí, ktorí sa živia originálnymi výrobkami. No v tomto prípade by som trošku ubrala. Ako sa hovorí: Menej je niekedy viac. Ale za mňa veľmi pekný nápad to takto prepojiť.

A v neposlednom rade chcem pochváliť obálku.

Andy.books_life

Recenzia

  • Andy.books_life

Láka ma to začať od konca, lebo koniec u mňa rezonuje ešte teraz... Ale začnem radšej pekne od začiatku....

Anotácia a obálka knihy, to bolo prvé na čom mi spočinuli oči a nechala som sa zlákať a keď mi @ronnie_eight napísala, či mám záujem prečítať si jej knižku, neváhala som. Za čo jej ďakujem ❤️

Už dlho som nečítala a vlastne som vôbec nečítala knihu, z ktorej som bola tak prekvapená. Pri čítaní prvých kapitol som musela hodiť oko na obálku a anotáciu, či stále čítam knihu, ktorú som začala čítať. Lebo Ronnie ma poplietla tak, ako sa to ešte nikomu nepodarilo. Aj keď vám napíšem, aby ste sa nenechali zmýliť, tým čo čítate, aj tak sa vám to stane a nebudete vedieť, kde je sever.... Ja som nevedela odhadnuť ako sa bude dej vyvíjať, je tak nepredvídateľný a to sa mi naozaj páčilo. A posledné kapitoly a ten koniec.... ŠOK......

Za čo dávam plus, je zapojenie do deja aj naše zlaté slovenské ručičky. Našla som tu rôzne typy na kreatívnych ľudí, ktorý vyrábajú, alebo prezentujú nádherné veci. Dokonca som tam našla osôbku od ktorej mám kabelku, ktorá je ozdoba môjho šatníka. Toto spojenie naozaj odceňujem.
Možno by som ubrala na opisoch, ktoré sa v knihe objavujú častejšie, dej by sa tak stal dynamickejším.
Ale ako celok sa mi kniha naozaj páčila a myslím, že druhý diel bude stáť tiež za to a ja sa teším čo nám prinesie

Slavka

Recenzia

  • 5 /5
  • Slavka

Výborný moderný román, ľahko sa číta, je tam napätie, láska, zvraty… všetko čo dobrá kniha má mať.

Bookaddict_lexi

Recenzia

  • Bookaddict_lexi

Príbeh je emóciami úplne nabitý. Skvelé opisy a dej ma vtiahli do príbehu a tým som mohla všetko prežívať s postavami. Striedanie v rozprávaní poskytlo viacej pohľadov na dané situácie čo sa mi veľmi páčilo. Všetky postavy som si svojím spôsobom obľúbila aj keď niektoré sa postupom času charaketrovo zmenili na nie veľmi pozitívne postavy.
Koniec bol naozaj veľmi dobre prepracovaný. Takú zápletku a prevrat vecí som naozaj nečakala. Príbeh zostal s množstvom neodpovedaných otázok na ktoré dostaneme odpoveď v ďalšom pokračovaní.
Ešte by som chcela podotknúť na to že kniha má nádhernú myšlienku, kde autorka zakompovala do príbehu slovenských tvorcov ale aj svoju módnu kolekciu. Kniha práve touto myšlienkou a zakomponovaním rôznych tém získala vlastný šmrnc ktorý som ešte v žiadnej inej knihe nevidela.
Aby som to celkovo zhrnula kniha je úplná emóciami nabitá bomba ktorú nepustíte s rúk. Postavy, prostredie, zápletky, opisy, citáty a celková myšlienka knihy - topka.

Kristýna @my_books_diary

Recenzia

  • 5 /5
  • Kristýna @my_books_diary

Skvělý příběh plný překvapení, emocí i napětí.

Rozhodla jsem se, že v této recenzi začnu od konce, protože ten ve mně rezonuje ještě teď.

Při posledních kapitolách této knihy jsem zůstala v šoku. Celou dobu jsem myslela, že mám postavy dokonale přečtené a přesně vím, kam se to bude celé ubírat.

ALE...! Pak jsem měla pocit, že jsem se ocitla úplně v jiném příběhu. Ronnie se podařilo něco, na co jsem nebyla připravená! Totálně mě tím koncem odrovnala a naprosto setřela moje pochybnosti o názvu i obálce, které jsem během čtení měla. Nic nebylo, jak se zdálo, že bude a všechno do sebe dokonale zapadlo.

V příběhu Brooklyn, se kterou se život rozhodně nemazlil, najdete hluboké myšlenky, světlé i temnější momenty a situace, při kterých se vám zatají dech.

Výborné je střídání pohledů postav, a to i těch vedlejší, které přidávají příběhu něco navíc, ale zároveň je jich tak akorát, aby se v nich čtenář neztrácel.

Osobně jsem se s podobným příběhem a celým projektem, který s knihou souvisí nikdy předtím nesetkala. Takže pokud se nebojíte zkusit něco nového, rozhodně dejte příběhu Brooklyn šanci.

Klasické klišé od příběhu (zejména v jeho závěru), ale rozhodně nečekejte.

Co bych ještě chtěla vyzdvihnout je vlastní kolekce oblečení, která se s knihou pojí a zakomponování skutečných tvůrců do děje příběhu. Je to originální a mně se moc líbí, jak se autorce podařilo touto pro mě novou, nenásilnou formou podpořit další šikovné lidi, o kterých bych se bez knihy pravděpodobně nikdy nedozvěděla.

Ketrin (@vnimej_svet_knih)

Recenzia

  • 3 /5
  • Ketrin (@vnimej_svet_knih)

Kniha vypráví příběh Brooklyn, která není ve svém životě úplně spokojená. Pracuje jako modelka, ale svět modelingu se jí už krutě zajídá. Potřebuje však v tomto zaměstnání ještě nějakou chvíli vydržet, aby se finančně zaopatřila a nemusela tak již nikdy řešit chudobu, jako tomu bylo v jejím dětství. Na svatbě její nejlepší přítelkyně se seznamuje s Joaem, nádherným fotbalistou, který jí ihned učaruje. Brooklyn pak na tohoto nádherného muže se zlatým pohledem neustále někde naráží, přesto se zdráhá jejich vztah někam posunout, protože jí připomíná zlého krále z pohádky. Takového, který když vás lapí do své pasti, tak už vás nikdy nepustí.

V první řadě bych autorku chtěla pochválit. Na to, že se jedná o její první literární pokus, tak je kniha opravdu hezky napsaná. Příběh je originální, děj se lehce čte a pěkně ubíhá. Střídání postav tomu také dodalo na zajímavosti. Také chválím námět a koncept knihy. Na jednu stranu je moc fajn, že kniha podporuje místní (slovenskou) produkci a řeší závažná témata, jako je masová a nesmyslná výroba v módním průmyslu, bizarní móda, ekologicky šetrné produkty apod.

Na druhou stranu mi ale na knize vadilo, že té reklamy na producenty je tam až moc na úkor samotného textu. Do příště bych určitě ubrala a každého výrobce zmínila pouze jednou a krátce. Také jsem měla kolikrát problém se plně vžít do postav. Přišlo mi, že tam scházel popis toho, co dělají v běžném životě. Také chování některých postav nebylo úplně řádně dopracované. Čtenář je pak kolikrát zmatený, kde v příběhu nastal teda ten zvrat? Autorka má přitom krásný a barvitý styl psaní, nicméně já osobně bych ubrala na popisu toho, co má hlavní hrdinka na sobě včetně doplňků a uvítala bych více myšlenkových pochodů hlavních hrdinů. Závěr knihy mě totiž doslova šokoval a vůbec jsem něco takového nečekala. Upřímně jsem zvědavá, jak se celý příběh dále vyvine a doufám, že budou zodpovězeny otázky, které první díl nezodpověděl. Na závěr bych ale chtěla pochválit nádhernou obálku knihy, ta se opravdu povedla. Hodnocení 3/5

Odporúčania