Joanne Baker

autor

Fyzika 50 myšlienok, ktoré by ste mali poznať


Publikácia Fyzika ponúka výlet do sveta fyziky plného prekvapení, a to s viacerými zastávkami. Dozviete sa o pohybe hmoty a čo si o tom mysleli Newton či Brown, spoznáte prevratné myšlienky Fleminga, Bragga aj Fraunhoffera, dočítate sa o Schrödingerovej mačke, čiernych dierach, kozmickej inflácii, ale aj o zaujímavých konštantách a paradoxoch vo fyzike. Ako dobrý turistický sprievodca aj táto kniha vás uvedie do pokušenia spoznávať a dozvedať sa o fyzike čo najviac, aby ste nakoniec zistili, že to nie je len o poznaní, ale že fyzika je zábavná.
Vypredané
12,30 € 12,95 €

Fizika 50 fogalom, amit ismerni kell


Mit jelent a Doppler-effektus? Mit mond ki a Fleming-féle jobbkéz-szabály? Mi az a koppenhágai értelmezés? Ki fedezte fel az \"isteni részecskét\"?Könyvünk 50 közérthető és lebilincselő esszében foglalja össze a bennünket körülvevő fizikai világot irányító törvényeket, alapelveket, bemutatja felfedezésük körülményeit, jelentőségüket és működésüket. Megismerteti az olvasót ősi és modern, elméleti és gyakorlati, mindennapi és elvont fizikai fogalmakkal, melyeknek segítségével megérthetjü k és ezáltal átalakíthatjuk a világot.Joanne Baker felfedi a modern fizika sokszor zavarba ejtő összetettségét Planck törvényétől kezdve Pauli kizárási elvén és Schrödinger híres macskáról szóló gondolatkísérletén át a legújabb húrelméletig, miközben olyan történelmi jelentőségű felismeréseket ismertet, mint Kepler bolygómozgásokat leíró elmélete vagy Newton gravitációs törvénye. A tanulmányok mellett a könyv tartalmazza a legnagyobb fizikusok életrajzi adatait, valamint a kapcsolódó elméleteket kronológiai
Vypredané
12,43 € 13,08 €

Longbourn árnyékában


Ha Elizabeth Bennet maga mosná az alsószoknyáit, gondolta Sarah, valószínűleg sokkal jobban vigyázna rájuk. A Büszkeség és balítéletnek ebben az ellenállhatatlanul megrajzolt továbbgondolásában a szolgák a főszereplők, mely Jane Austen remekének szalonjain túlra, a szigorú házvezetőnő és a csillogó szemű cseléd gyakran észre sem vett birodalmába kalauzol bennünket. Ám Longbourn alagsorában is éppoly erős a romantika, a szívfájdalom és az intrika jelenléte, mint az emeleten. Amikor a házhoz új inas érkezik - aki titkokat és tengeri illatokat hoz magával -, a cselédek ebédlőjének nyugodt világa teljesen, talán visszavonhatatlanul a feje tetejére áll. Mikor a változás megjelent Longbournban, Polly úgy bámulta, mint akinek elment az esze, Mrs. Hill folyton teletöltötte a poharát, sőt, még Mr. Hill is úgy pillantgatott rá, és kapta el róla a tekintetét, mint valami ábrándos leány, Sarah elcsüggedt. Rá már senki nem figyelt, és azt kívánta, hogy bár sose jött volna el Longbournba ez a változás a sötét hajával meg a mogyoróbarna szemével. "Ez az irodalmi tiszteletadás nemcsak kötelező olvasmány Austen rajongóinak, de önmagában is megállja a helyét, mint elragadó szerelmes regény. Baker meglepő kockázatot vállal a Bennet család tagjai és a szolgák kapcsolatának kidolgozásával, ám sikeresen elkerüli a sallangok csapdáját; tiszteletteljes, megindító újramondása az eredeti történetnek." (Publishers Weekly)
Vypredané
12,75 € 13,42 €

Vesmír - 50 myšlienok, ktoré by ste mali poznať


Tisíce rokov hľadeli ľudia s úžasom na oblohu, sledovali pohyby planét a pokúšali sa vysvetliť, aké je naše miesto vo vesmíre. Ale až dnes sme získali konkrétnejšiu predstavu o veľkosti a neuveriteľnej rozmanitosti univerza. Prečo svietia hviezdy? Aký zvuk vydáva Mliečna cesta? Koľko váži supermasívna čierna diera v našej galaxii? A aké sú najpopulárnejšie destinácie astrobiológov? Odpovede na tieto otázky, ale aj kľúčové teórie a najnovšie astronomické objavy prináša kniha Vesmír z populárnej série 50 myšlienok, ktoré by ste mali poznať.
Vypredané
12,30 € 12,95 €

Vesmír - 50 myšlenek, které musíte znát


Astronomie je jednou z nejstarších a nejrozvinutějších věd. Kniha z edice 50 myšlenek, které musíte znát je přehledem moderních astrofyzikálních témat. První kapitoly popisují skoky v myšlení člověka při poznávání velikosti vesmíru a podávají přehled základních principů, jakým je třeba gravitace. Další kapitoly shrnují poznatky z kosmologie, která zkoumá vesmír jako celek – studuje, z čeho je složen, jak vznikl, jak se vyvíjel a dál bude vyvíjet. Následuje přehled zajímavých aspektů vesmírů jako teorie relativity, černé díry nebo paralelní světy. V poslední části jsou shrnuty poznatky o galaxiích, hvězdách a planetárních soustavách, od kvasarů a vývoje galaxií po exoplanety a astrobiologii. Objevy stále přibývají rychlým tempem. Možná budeme již v příštích desetiletích svědky dalšího velkého posunu našich představ o vesmíru – objevu života mimo planetu Zemi.
Vypredané
13,35 € 14,05 €