Doprava nákupov od 15 € je TERAZ ZADARMO

Dávid Barak

autor

Elásott igazság


"A halottak egymás hegyén-hátán hevertek a padlón, és patakokban folyt a vér. A tíz emberből csak egyetlen egy mutatott némi életjelet. A behemót férfi gyötrődéssel teli, értelmezhetetlen hangokat adott ki magaából, és görcsös, torz nyögdécselése olyan irtózatosan hatott, hogy a mentősök alig merték megközelíteni. Hordágyra rakták, és kórházba vitték, de a másnapot már ő sem érte meg. A rendőrfőnök egyedül maradt a Fontána étterem emeletén, és egyenként vizsgálgatta a hullákat, hiszen addig nem is tudta, kiket végeztek ki a merénylők. Abban a pillanatban, amikor meglátta a sarokban fekvő bandavezért, Pápay Tibort, egymás után kezdtek el csörögni a holttestek mellett szétdobált telefonok..."
U dodávateľa
13,30 € 14,00 €

Zahrabaná pravda - Mafiánsky teror v Dunajskej Strede


Dejiny mafie na starom kontinente nepamätajú taký masaker, ako spáchali zločinci v marci 1999 v mestečku Dunajská Streda. Všetky hriechy aj so svojimi obeťami pochovali do zeme na južnom Slovensku. Obete škrtili, aby po sebe zanechali čo najmenej stôp, vraždy páchali až nad tajnými hrobmi, aby ich nemohli muži zákona prichytiť s mŕtvolou v kufri.
Od desaťnásobnej vraždy členov gangu pápayovcov už ubehlo viac než 20 rokov a je najvyšší čas, aby sme sa dozvedeli, prečo na Žitnom ostrove vyrástla taká krutá zločinecká skupina, ktorá má na svedomí zrejme stovky ľudí.
Od siposovcov cez pápayovcov až po sátorovcov. Prečo sa krvavý gang vyzabíjal navzájom a ako sa popri tejto krvavej histórii odvíjal príbeh jedného z najznámejších policajtov na Slovensku.
Kniha Zahrabaná pravda – krvavý teror v Dunajskej Strede prvý raz prináša pohľad na vyčíňanie mafie na južnom Slovensku očami autentického účastníka udalostí.

Dávid Barak je novinár slovensko-maďarského spravodajského portálu Parameter.sk. V rokoch 2018 – 2019 sledoval súdny proces s gangom sátorovcov a vďaka svojim zdrojom a spomienkam dunajskostredského policajta Jaroslava Spišiaka napísal príbeh otrasného zločinu na južnom Slovensku.
Na sklade
11,74 € 14,90 €

Elásott igazság


1999-ben a civilizált világ valaha volt legnagyobb nyílt színi maffialeszámolását követték el egy csallóközi kisvárosban. A dunaszerdahelyi tízes gyilkosság áldozatai a sírba vitték bűneiket, ahogy az igazságszolgáltatás a merénylet tetteseit sem érte soha utol. Húsz év telt el a vérengzés óta, és itt a legfőbb ideje annak, hogy kiderüljön, miért lett Dunaszerdahely a bűn szlovákiai fővárosa. Az ELÁSOTT IGAZSÁG című könyv fikció és legendák nélkül, tényszerűen és hitelesen mutatja be a csallóközi bűnözés és bűnüldözés hihetetlenül megrázó valóságát. Zsaruk és gengszterek, árulás és bosszú – egy utcai rendőrből lett országos főkapitány, valamint Sátor Lajos és a Pápay-klán dokumentált története.
Vypredané
12,35 € 13,00 €