Knižné kamarátstva

Ferenc Buda

autor

Fehérlófia


"Arany János valaha a hun-magyar mondakör történeteiben vélte megtalálni az elveszett magyar hőseposz darabjait. Jómagam, a magyar népmesekincs legősibb rétegeiben keresgélek hasonló célból. E mesék közül a Fehérlófia mondja ki a legfontosabbat minden idő kicsi és nagy emberei számára: méltó, nagy céljainkért keményen meg kell küzdenünk, s ha nincs más kiút, oda kell áldoznunk valamennyit önmagunkból." (a Szerző)
U dodávateľa
9,86 € 10,38 €

Színre szín


A kötetben két mesejátékot olvashatunk: -Csillaglépő Csodaszarvas -Mátyás király és a cinkotai kántor
U dodávateľa
6,94 € 7,31 €

Míg élsz


U dodávateľa
3,80 € 4,00 €

Doromboló


A kiváló Kossuth-díjas szerző és a Holnap Kiadó együttműködésének újabb szép példája ez a kötet, a nyelvi játékosság és a zeneiség alapritmusára megszólaló derűs líra. Buda Ferenc újabb munkáiból és két korábbi verseskötetének darabjaiból összeálló, felnőtteknek és gyermekeknek is egyaránt kedves könyvnek költői képzeletvilágát, Keresztes Dóra rajzai elevenítik meg.
U dodávateľa
9,50 € 10,00 €

Diótörő + CD


Diótörő meg az Egérkirály csatározását és annak csodás, sőt helyenként hajmeresztő bonyodalmait E.T.A. Hoffmann német író vetette valaha papírra. Egy szép napon a kiváló orosz zeneszerző, Csajkovszkij - akinek képzeletét megmozgatta a mese - úgy döntött, hogy látható, hallható, sőt eltáncolható formában színpadra viszi az álmodozó kislány s a végül daliás Herceggé változó csúf kis Diótörő különös történetét. Az ő szépséges zenéje szárnyán azóta járja diadalútját a Diótörő szerte a világban, így nálunk, Magyarországon, a budapesti Operaházban is.
Vypredané
9,16 € 9,64 €