Dan Buettner

autor

A hosszú élet titkai - Kék Zónák, ahol az emberek a legtovább élnek


A hosszú, egészséges élethez szerencse, jó gének, de legfőképp jó szokások kellenek. A megfelelő életvitellel és étrenddel akár egy évtizeddel is meghosszabbíthatjuk életünket. De vajon miért öt, jól körülhatárolható helyszínen él a legtöbb százévesnél idősebb ember a világon? Dan Buettner és munkatársai felkeresték Földünk Kék Zónáit, hogy utánajárjanak a hosszú élet titkainak. Costa Ricán, Szardínián, a japán Okinava-szigeteken, a kaliforniai Loma Lindában és egy apró görög szigeten, Ikarián tett látogatásai során Buettner felismerte, hogy néhány egyszerű, de hathatós szokás kialakítása megteremtheti egy hosszabb és egészségesebb élet lehetőségét. Hogyan élik meg a családi-baráti kapcsolataikat? Mivel táplálkoznak? Hogyan kezelik a stresszt? Dan Buettner boldog, idős emberek életszemléletét osztja meg az olvasókkal, miközben életvitel-tanácsaival minket is ösztönöz a változtatásra.
Na sklade 1Ks
15,32 € 16,13 €

Modré zóny


Každý z nás chce prežiť dlhý a zdravý život. Vravíte si, že ide hlavne o gény a kus šťastia? Nuž, nie je to celkom tak, ako zistil Dan Buettner, ktorý so svojím tímom počas niekoľkých rokov navštívil rôzne kúty Zeme, kde sa ľudia dožívajú veľmi vysokého veku v dobrom zdraví. Tieto miesta nazval “modré zóny”. Zovšeobecnením toho, ako najdlhšie žijúci obyvatelia planéty žijú, ako sú aktívni, čo jedia, pijú, aké vyznávajú hodnoty a aký majú postoj k životu a Bohu, sa autor knihy snaží poskytnúť recept na dlhovekosť. Začítajte sa do tejto pozoruhodnej knihy aj vy a objavte recept na dlhovekosť praktizovaný v piatich modrých zónach našej planéty. Ak si osvojíte zvyky a spôsoby dlhovekých, vytvoríte si svoju “osobnú modrú zónu” a je možné, že pridáte k svojmu životu desaťročia!
Vypredané
12,34 € 12,99 €

Blue Zones 2nd Edition


A long, healthy life is no accident. It begins with good genes, but it also depends on good habits. If you adopt the right lifestyle, experts say, chances are you may live up to a decade longer. Buettner has led teams of researchers across the globe--from Costa Rica to Sardinia, Italy, to Okinawa, Japan and beyond--to uncover the secrets of Blue Zones. He found that the recipe for longevity is deeply intertwined with community, lifestyle, and spirituality. People live longer and healthier by embracing a few simple but powerful habits, and by creating the right community around themselves. In The Blue Zones, Second Edition, Buettner has blended his lifestyle formula with the latest longevity research to inspire lasting, behavioral change and add years to your life. Region by region, Buettner reveals the "secrets" of longevity through stories of his travels and interviews with some of the most remarkable--and happily long-living people on the planet. It's not coincidence that the way they eat, interact with each other, shed stress, heal themselves, avoid disease, and view their world yield them more good years of life. Buettner's easy to follow "best practices" and list of healthy lifestyle choices from the Blue Zones will empower readers to live longer, healthier, more fulfilling lives.
Vypredané
14,73 € 15,50 €

A hosszú élet ízei


"A 100 év fölöttiek a világ minden táján esküsznek rá, hogy a hosszú élet a konyhában kezdődik." - Cseke Eszter és S. Takács András, az On the Spot alkotói Földünk Kék Zónáiban élnek a világon a leghosszabban az emberek. Ezek a varázslatos helyek Szardínián, a Costa Rica-i Nicoya-félszigeten, egy apró görög szigeten, Ikarián, a kaliforniai Loma Lindában és a japán Okinava-szigeteken találhatók. Ez a különleges könyv ezekbe a világokba röpíti el olvasóját, hogy olyan ételeket ismerhessünk meg, mint a szardíniai zöldfűszeres-lencsés minestrone, az ikariai hosszú élet raguja vagy a nicoyai babos-rizses gallo pinto. Izgalmas, mégis könnyen elkészíthető ételek tárháza, egyúttal a Kék Zónákba vezető térkép, melynek segítségével megerősíthetjük az immunrendszerünket, meghosszabbíthatjuk az életünket, és nem utolsósorban a mi konyhánkba is beköltözhet a főzés felhőtlen öröme. A szerző és munkatársai közel két évtizede járják a világot az egészséges öregedés titkait kutatva. "Hiába jártunk a Föld több mint 100 országában, a Kék Zónákban filmezve egy teljesen új világ tárult fel előttünk. Egy egészségesebb, egyszerűbb és hosszabb élet lehetősége. A hosszú élet titkai után kutatva a Kék Zónákban mi is végigkóstolhattuk 100 éves szereplőink legegészségesebb ételeit, és evés közben láttuk az arcukon, hogy még most is élvezik az ízeket és az életet. Narancsot, citromot és olivát szüreteltünk velük, kecskét és tehenet fejtünk együtt, és volt olyan 100 éves, aki levitt a borospincéjébe. Szardíniától Japánig mindannyian esküsznek rá, hogy a hosszú élet a konyhában kezdődik." Cseke Eszter és S. Takács András, az On the Spot alkotói
Vypredané
21,45 € 22,58 €