Doprava nákupov od 15 € je TERAZ ZADARMO

Ram Dass

autor

Spirituális válság


U dodávateľa
9,19 € 9,67 €

Tanec života


Psychológia a komunikácia
Vypredané
2,59 € 2,73 €

Stále tady


Autor se zamýšlí nad psychologickými aspekty stárnutí, nad přijetím stáří i smrti, jejich významem pro duchovní cestu člověka.
Vypredané
7,50 € 7,89 €

Buď tady a teď


Klasická kniha, která vznikla z kořenů 60. let a poznamenala několik generací od hippie až po tu dnešní. Ram Dass zde představuje tři stupně cesty, kterými prošel: stupeň společenské vědy, psychedelický a jogínský. Mnohé zkušenosti, které tehdy autor měl, byly nesmírně významné pro to, co přišlo později. Chceme se s vámi podělit o část takové vnitřní cesty.

Vypredané
13,31 € 14,01 €

Az öregedés művészete


Manapság nem könnyű öregnek lenni, sem megöregedni. Fiatalos és fogyasztás-orientált társadalmunkban az öregedés a testi-lelki szenvedések kifogyhatatlan forrása, ezért a legtöbben harcba szállnak az elkerülhetetlennel, és különféle módokon próbálnak fiatalok maradni.
A nyugati kultúrákban, ahol az információt többre értékelik, mint a bölcsességet, az öregember ósdivá válik, mint a tegnapi komputer. Ezzel együtt ugyanakkor az igazi kincset is sutba dobjuk: a bölcsességet, amely az emberi élet azon kevés dolgai közé tartozik, amelyek a korral nem csökkennek, éppen ellenkezőleg: gyarapodnak.
Az "öregek bölcsességének" meghallgatására társadalmunknak ugyanolyan nagy szüksége van, mint a tudatos öregedés megvalósításának elsajátítására.
A bölcsesség elengedhetetlenül fontos funkcióval rendelkezik: kiüríti és elcsendesíti az elmét, leállítja a szüntelen információáramlást és elemzést, és újra a szívbéli tudást állítja a középpontba. A szív bölcsessége hozzásegít ahhoz, hogy egyszerűen csak szemléljük a teljességet, megértsük, mi számít és mi nem, megtapasztaljuk a dolgok jelentését és mélységét.
Ram Dass könyve felbátorít arra, hogy elfogadjuk az öregedést és az elmúlást egy olyan kultúrában, amelyet áthat a mindkettőtől való félelem. A szerző rámutat: létezik mindannyiunkban egy olyan tudatosság, amely segítségével felülmúljuk a korral szükségszerűen gyengülő összes képességünket, és nyugodt lélekkel átélhetjük Isten jelenlétét itt és most.
Ram Dass személyes történeteivel, egyéni humorával átvezeti olvasóit az öregedés (a szenilitás, a magányosság, a zavarodottság, a hatalom- és szerepvesztés, a depresszió és a félelem) útvesztőin, megtanít mindezek helyes megítélésére, a pozitív hozzáállásra.
Vypredané
8,84 € 9,30 €