Knižné kamarátstva | DOPRAVA ZADARMO od 15€!

Paul Davies

autor

Další velké otázky


Jak začal život?Jsme ve vesmíru sami? Co se děje se skutečností v blázinci kvantové záhadnosti? Je vesmír uspořádaný nebo chaotický? Můžeme důvěřovat vědě, že nám odhalí pravdu? Další velké otázky jsou pokračováním živé a vzrušující spolupráce mezi
významným vědcem Paulem Daviesem a provokujícím tazatelem Phillipem Adamsem. V tomto zcela novém setkání tváří v tvář zkoumá tato dvojice hranice vědy, aby se dobrala řešení problémů okolo Velkých otázek, které si přední vědci v této době sami kladou. Od zborceného prostoru černých děr k paralelním vesmírům kvantové mechaniky Davies a Adams v knize Další velké otázky rozplétají některá z nejnáročnějších mystérií vesmíru.
U dodávateľa
8,35 € 8,79 €

Solutions 2nd Edition Pre-Intermediate - Teacher's Book


The Solutions 2nd Edition Teacher's Book provides a comprehensive package to support Solutions teachers, and is perfect for mixed-ability classrooms.
U dodávateľa
26,59 € 27,99 €

Démon a gépezetben


Amikor Darwin elhatározta, hogy megmagyarázza a fajok eredetét, meg sem próbált arra a mélyebb kérdésre válaszolni, hogy mi az élet. A tudósok generációkon át küzdöttek azért, hogy megértsék ezt az alapvető problémát. Az élet tényleg varázslatnak látszik: még egy egyszerű baktérium is olyan káprázatos dolgokat visz véghez, hogy nincs az a mérnök, akinek az alkotása felvehetné vele a versenyt. Mindamellett, a molekuláris biológia elmúlt évtizedekben elért eredményei csak elmélyítették a rejtélyt. Megmagyarázható-e az élet a ma ismert fizika és kémia keretein belül, vagy valamilyen alapvetően új megközelítésre van szükség? Ebben az elmélyült és átfogó, új elemzésében a fizikus és tudománynépszerűsítő Paul Davies egy olyan új és gyorsan fejlődő tudományterületen keresi a választ, amelynek még neve sincs, de kiterjed az informatika, a kémia, a kvantumfizika és a nanotechnológia felségvizeire. A Démon a gépezetben lélegzetelállító utazás a fizika, a biológia, a logika és a számítástechnika birodalmában, az élet homályba merülő kezdeteitől azokig a mikroszkopikus gépecskékig, amelyek sejtjeinket működtetik. Miután összekapcsolja a rákot a tudatossággal és a kétfejű férgeket a madarak tájékozódásával, Davies felismeri, miként gyűjtik össze és dolgozzák fel az információt a biológiai szervezetek, hogy rendet teremtsenek a káoszból, miáltal betekintést engednek magának az életnek a titkaiba.
U dodávateľa
15,30 € 16,10 €

Solutions Intermediate Workbook Leading the way to success


Solutions: Intermediate: Workbook : Leading the way to success
U dodávateľa
13,29 € 13,99 €

Zabadoo! 1 CD /2/


This is a topic-based four-level primary course with an emphasis on developing reading and writing skills.
Vypredané
16,44 € 17,30 €

Zabadoo! 1 Teacher´s Book


This is a topic-based four-level primary course with an emphasis on developing reading and writing skills.
Vypredané
11,31 € 11,90 €

Zabadoo! 1 Classbook


This is a topic-based four-level primary course with an emphasis on developing reading and writing skills.
Na sklade
7,32 € 7,70 €

Maturita Solutions 2nd Edition Pre-Intermediate


A new, refreshed edition of the five-level English course for teenagers, with a clear structure, supported approach to speaking, practice, and exam preparation still at its heart.The Teacher's Book shows at a glance the resources available for each unit, and provides numerous ways to extend the material in the Student's Book for both fast finishers and weaker students.
U dodávateľa
13,27 € 13,97 €

Zabadoo! 2 CD /2/


This is a topic-based four-level primary course with an emphasis on developing reading and writing skills.
Vypredané
16,44 € 17,30 €

Zabadoo! 2 Teacher´s Book


This is a topic-based four-level primary course with an emphasis on developing reading and writing skills.
Vypredané
11,31 € 11,90 €

A kísérteties csönd


Legújabb, mindenkit izgalomba hozó könyvében Paul Davies megismertet a Földön kívüli élet keresésének legújabb eredményeivel.
1960. április 8-án egy fiatal amerikai csillagász, Frank Drake a Tau Ceti jelű csillag felé fordított egy rádiótávcsövet, és órákon át hallgatódzott, hátha sikerül valamilyen mesterséges eredetű jelet felfognia. Ez a szerény kezdet egy világméretű és potenciálisan felmérhetetlen jelentőségű projekt születését jelentette. A SETI - a Földön kívüli értelem keresése angol megfelelőjéből képezett betűszó - a tudomány, a technika, a kaland, a kíváncsiság és az emberiség sorsára vonatkozó merész látomások keveréke.
A SETI mindeddig nem tudott eredményt felmutatni. Több millió órát töltöttünk már el hallgatódzással, ennek ellenére a csillagászok csak a kísérteties csönddel találták szembe magukat. Paul Davies felteszi a kérdést, mit jelent ez a csönd? Egyedül vagyunk a hatalmas Világegyetemben? Vagy talán ott vannak a Földön kívüliek, csak éppen nem küldenek felénk üzeneteket? Vagy körülvesznek minket az üzenetek, de egyszerűen nem vesszük észre őket? Kidobott pénz és elfecsérelt idő a SETI, vagy folytatnunk kell a keresést, újabb és még érzékenyebb antennákkal? Vagy rossz felé nézünk? És mi történne akkor, ha mégiscsak felfognánk egy jelet? Kellene-e válaszolnunk, és ha igen, akkor hogyan?
A kísérteties csönd elkalauzol a múlt és a jelen közeli találkozásainak világába, előrepillant a jövőbe, megvizsgálja a bolygónkon kialakult szén alapú élet fizikai és kémiai hátterét, és felteszi a kérdést, hogy találunk-e valaha valami hasonlót bárhol másutt a Világegyetemben.
U dodávateľa
13,54 € 14,25 €

Hogyan építsünk időgépet?


Vypredané
5,37 € 5,65 €

Zabadoo! 3 Teacher´s Book


This is a topic-based four-level primary course with an emphasis on developing reading and writing skills.
Vypredané
11,31 € 11,90 €

Flashlight 3 Student´s Book + Workbook


This book deals exactly with the right mix of support and challenge.
Vypredané
16,15 € 17,00 €

Oxford Bokworms Factfile 2 Nursing


Factfiles" are a sub-series of "Bookworms" with a non-fiction angle, providing factual information for students on a wide variety of themes. Exercises at the back of each book check students' understanding of the text and provide ideas for activities and project work."
Vypredané
2,12 € 2,23 €

Maturita Solutions Pre-Intermediate 2nd Ed.


A new, refreshed edition of the five-level English course for teenagers, with a clear structure, supported approach to speaking, practice, and exam preparation still at its heart.Solutions has been thoroughly modernized with 80% new content to draw in students, embed the grammar and vocabulary presented, and engage them in the tasks. Its guided approach builds up every student’s confidence, through step-by-step objectives, lots of practice, meaningful personalization activities, and exam preparation tasks.The course now embraces a wide range of teaching methods, furnishing the teacher with a flexible pick-and-choose package for use in the classroom, at home, and on the move. The digital elements of the course enliven the material and allow teachers to vary the pace and focus of their lessons.Solutions turns all students into active learners, by offering a rich variety of learning opportunities for a whole range of abilities through extension and revision activities in all components - giving everyone a sense of achievement whatever their level.
Vypredané
11,08 € 11,66 €